X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Tylko jak to logistycznie zaplanować?
    Przez skype?

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Bozia a kto Ci wymyslił wogóle ,ze cos jest nie tak ??
    ja ćwiczyłam wg tego
    https://www.youtube.com/watch?v=DRvMPSmmBxQ
    tzn traktowałam to jako zabawę
    i pusur ma racje jak najwięcej na brzuchu , mata przydatna i to kup juz teraz jak mój mały zaczął sie przekręcac na boki około 5 - 6 miesiąc to mata juz mu do niczego nie była potrzebna :-)
    matę już zamówiłam - włożę pod choinkę :). A problem wymyśliła moja pediatra - na początku - stwierdziła, że jego ciałko skręca się w lewo - kiedy leży swobodnie. Po jej uwadze - też to zaczęłam zauważać, bo wcześniej nie zwróciłam uwagi. Ona kazała poczekać do końca 3 miesiąca - bo w tym okresie to fizjologia - no i teraz miała go oglądnąć. DOdatkowo on odchyla główkę do tyłu, jak się go trzyma w pionie. Ta wczorajsza orzekła, że to nic nadzwyczajnego, a tu dziewczyny pisały, że to problem...

gosia7122, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu moja corcia tez nie trzymala glowki jak lezala na brzuchu,strasznie sie burzyla ale teraz juz ladnie lezy i glowka sztywna.Klade ja na mate i cwiczymy sobie przekrecanie.Pusurku a nie myslalas o w prowadzeni zupek.Zerejestrowala sie na bobo vicie i pani eksper mi odpisal ze mozna juz podawac zupke z dodadkim kaszki glutenowej bo teraz to podobno wczesniej.

Bozia3, Pusurek, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Boziu moja corcia tez nie trzymala glowki jak lezala na brzuchu,strasznie sie burzyla ale teraz juz ladnie lezy i glowka sztywna.Klade ja na mate i cwiczymy sobie przekrecanie.Pusurku a nie myslalas o w prowadzeni zupek.Zerejestrowala sie na bobo vicie i pani eksper mi odpisal ze mozna juz podawac zupke z dodadkim kaszki glutenowej bo teraz to podobno wczesniej.
    Z zupkami sie cykam jeszcze, najpierw pojedyncze owoce i warzywa. I czekam z nimi do 6 miesiąca, wiec jeszcze chwile. My alergicy z dziada pradziada, nie mamy się raczej do czego spieszyć. ;-)
    Byłam z małym w przychodni, ładnie przybiera na wadze, wiec nie jest raczej głodzony. Kupilam Nutramigen, bo na wsi nie mieli niczego innego, zobaczymy, co Adaś na to, bo on podobno smierdzi strasznie. Jak strzeli focha i nie będzie chciał,to czekamy na Bebilon do wtorku. Cos kurcze musi chcieć.

moremi, Simba, Mega, kkisia, Bozia3, Sabina, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygrałam, wygrałam, wygrałam! Wygrałam fajną torbę żeglarską na facebook'u :-) :-) :-) :-)

Iwone, Pusurek, Simba, Mega, macduska, anna maria, malgos741, kkisia, Bozia3, Sabina, iwcia77, gosia7122, Mala79, Niuta, Arwena, paszczakin lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ten jest kiepski dawaj coś innego ;-)
    ten może być? :P

Simba, Mega, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wygrałam, wygrałam, wygrałam! Wygrałam fajną torbę żeglarską na facebook'u :-) :-) :-) :-)
    Gratuluję ;)

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    matę już zamówiłam - włożę pod choinkę :). A problem wymyśliła moja pediatra - na początku - stwierdziła, że jego ciałko skręca się w lewo - kiedy leży swobodnie. Po jej uwadze - też to zaczęłam zauważać, bo wcześniej nie zwróciłam uwagi. Ona kazała poczekać do końca 3 miesiąca - bo w tym okresie to fizjologia - no i teraz miała go oglądnąć. DOdatkowo on odchyla główkę do tyłu, jak się go trzyma w pionie. Ta wczorajsza orzekła, że to nic nadzwyczajnego, a tu dziewczyny pisały, że to problem...
    Bozia, najwyżej powiesz, ze Cie kolezanki histeryczki wkrecily na forum. ;-)
    My ciągle cwiczymy i mi ciągle cos nie pasi. ;-) Córka była zupełnie inna, tam nic nie widziałam niewłaściwego, teraz noga źle chodzi, oko źle patrzy, pięść się za bardzo zaciska. I takie tam. ;-)
    Za to gluzy przepięknie. Do tego pojawiło się rrrrr w każdej postaci. ;-)

Simba, Mega, kkisia, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Gratulacje!! Poka!!!

moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    ten może być? :P
    Nie :P

Iwone, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja się umowilam do lekarza na poniedziałek w sprawie mleka. Mleko specjalne jest refundowane w całości, wiec fajnie. Chłop juz zamowil oprócz tego z Pl 3 różne mleka ( m.in. bebilon pepti ), maja być we wtorek u nas.
    Ale i tak pójdę chyba do apteki po puszeczke dziś. Dzizas, może się w końcu wyspie???
    Ale trochę się boje tez jakichś boli brzucha, innych kup i takich tam... Sama nie wiem czego się mogę spodziewać po sztucznym mleku - zero doświadczenia w temacie.
    Jak mleko jest dobrze dobrane to nie ma bólu brzucha. Jeśli będziesz go tylko dokarmiać to nie wybieraj mleka super zwitaminizowanego ze wszystkimi bajerami bo po tym może mieć problemy. Weź na początek takie z prostszym składem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 18:47

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Gratulacje!! Poka!!!
    Tu był link, ale nie będzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:01

Pusurek, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Pusur a jakie sa objawy nietolerancji laktozy u osób dorosłych?
    To jest jedyne badanie którego nie zrobiłam przed ciaza. Z kolei moja matka mowi, ze mnie odrzuciło od mleka - jakiegokolwiek w trzecim miesiącu życia.
    U dorosłych objawia się to rewolucją żołądka po produktach mlecznych. Mój mąż właśnie tak ma. Wystarczy nawet mleko dodane do kawy i już kibel zajęty na dłuuugooo!

Pusurek, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bozia, najwyżej powiesz, ze Cie kolezanki histeryczki wkrecily na forum. ;-)
    My ciągle cwiczymy i mi ciągle cos nie pasi. ;-) Córka była zupełnie inna, tam nic nie widziałam niewłaściwego, teraz noga źle chodzi, oko źle patrzy, pięść się za bardzo zaciska. I takie tam. ;-)
    Za to gluzy przepięknie. Do tego pojawiło się rrrrr w każdej postaci. ;-)
    chwile mi zajęło dojście to tego, co to te gluzy są :D

Pusurek, macduska, kkisia, Bozia3, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie :P
    no co, takie małe kurczaczki :D

Mega lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi gratulacje :D

moremi lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Fajowa!prezent pod choinke jak nic!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 19:01

moremi, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Fajowa!prezent pod choinke jak nic!
    Usuń link jako i ja usuwam. Za łatwo można mnie po nim namierzyć ;)

Pusurek, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, "siadaj kurduplu" to teraz będzie mój ulubiony tekst ;)

moremi, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto wie, ile tego Nutramigenu mam dac na 1 posiłek? Dzizas, tylko problem normalnie,no...

‹‹ 6197 6198 6199 6200 6201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ