X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzięki :)
    ale to nie mnie właśnie przyszło do głowy :) takie hasło jako opis strony pojawiło się w wynikach wyszukiwania w google hasła "podwyższona prolaktyna".
    i stwierdziłam, ze zamykam internety.

Hehe kometka, w sumie to ja moglabym tak napisac - mam mikrogruczolaka na przysadce, ktory wywala prolaktyne w gore.. Czyli w gruncie rzeczy guza. I nic, biore na to piguly, raczej nigdy nie bedziemy z tym nic robic..Nikomu on tam teraz nie szkodzi..
    Wiec nawej jakby- nie ma sie czym przejmowac..

Pusurek, anna maria, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, chcialam znienawidzic poczte wloska, ale dam jej jeszcze jedna szanse.
    Na bodziaku napisane: Ta strona do gory, kiedy spie.
    Zebys nie kladla na brzuchu do snu, dla roztargnionych matek. ;) Norwegowie bardzo sa wrazliwi na punkcie smierci lozeczkowej, wiec bardzo promuja spanie na plecach.
    Buziaki dla Iva. :)

kapturnica, Arwena, iwcia77, Sabina, moremi, caffe, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Czy paszcza cos nadawala od Gina?czy ja cos przeoczylam?

jeszcze nie, bo dopiero po zakupach do domu sie dotoczyła ;)

Wszystko rewelacja. Jest na stówę Adas, widziałam fiutka na wlasne oczy, ja, ktora na usg zazwyczaj nic nie moge wypatrzeć. Ma 26cm i wszytko na miejscu..
    Pieciopalczaste pozdrowienia dla ciotek:

lapka.jpg

gretka, Pusurek, SolarPolar, mysza1975, anna maria, kapturnica, Dorka1979, Simba, macduska, Iwone, Niuta, gosia7122, Arwena, kkisia, Reni, iwcia77, Sabina, Mala79, moremi, Mango, Parka, caffe, mama78, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole chcialam oznajmic, ze oprocz tego, o czym zapomnialam mam juz wszytko zakupione na swieta i sklepow juz ogladac nie musze! Ha!

A najlepszy jest karp- ponad 3 kilo niezywej wagi. Faken, mutant jakis..

Pusurek, anna maria, Simba, Iwone, Arwena, kkisia, iwcia77, Sabina, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jeszcze nie, bo dopiero po zakupach do domu sie dotoczyła ;)

Wszystko rewelacja. Jest na stówę Adas, widziałam fiutka na wlasne oczy, ja, ktora na usg zazwyczaj nic nie moge wypatrzeć. Ma 26cm i wszytko na miejscu..
    Pieciopalczaste pozdrowienia dla ciotek:
    Piona Adasiek! Adas starszy pozdrawia zza morza! :)

paszczakin, Simba, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    motywacja? jaka motywacja... ja wciąż rozmyślam o oknach, no ale nie da sie. poprostu nie da się. co zrobić.
    kawy bym się też napiła. no aż sobie zrobię :)

Nigdy nie rozumialam idei mycia okien w grudniu.. Brrrr.. Po co Ci to kobieto, jak pada to i tak nie bedzie widac efektu..

gosia7122, iwcia77, SolarPolar, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Iwka, chcialam znienawidzic poczte wloska, ale dam jej jeszcze jedna szanse.
    Na bodziaku napisane: Ta strona do gory, kiedy spie.
    Zebys nie kladla na brzuchu do snu, dla roztargnionych matek. ;) Norwegowie bardzo sa wrazliwi na punkcie smierci lozeczkowej, wiec bardzo promuja spanie na plecach.
    Buziaki dla Iva. :)

oooo, czy to oznacza, ze jak dziecie spi na plecach, to ta smierc lozeczkowa jest wykluczona? Bo ja juz teraz wiem, zeto bedzie moja najwieksza panika po porodzie..

anna maria, Dorka1979, Pusurek, kkisia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaszczepiliśmy się!

Wojtek po powrocie z przychodni wyduldał butlę. Pospał 2 godziny a potem godzinę płakał. Teraz znowu śpi. Aż się boję co będzie jak się obudzi.

anna maria, Pusurek, gosia7122, Arwena, kkisia, iwcia77, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemcy tez na tym punkcie Maja hopla,dzieci spia na pleckach bez poduszek,kolderek tylko w spiworkach.Bo kolderke moze na siebie naciagnac i sie udusi.Moja Hela spi pod koldra i na owczej skorze ,wczesniej spala na poduszce ,ja jakos nie myslalam o tej smierci lozeczkowej.Przez pierwszy miesiac spala z nami co tez bylo grozne bo moglam ja przydusic.
    paszczakin wrote:
    oooo, czy to oznacza, ze jak dziecie spi na plecach, to ta smierc lozeczkowa jest wykluczona? Bo ja juz teraz wiem, zeto bedzie moja najwieksza panika po porodzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:41

Pusurek, Simba, gosia7122, Arwena, kkisia, iwcia77, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szczepilam Helke na wszystko co dotor proponowal ,nawet tego nie odczulam ,bo Heli nic nie bylo.Wojtus da rade:-)
    mysza1975 wrote:
    Zaszczepiliśmy się!

Wojtek po powrocie z przychodni wyduldał butlę. Pospał 2 godziny a potem godzinę płakał. Teraz znowu śpi. Aż się boję co będzie jak się obudzi.

Pusurek, paszczakin, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia odpisałam..Sorki ,że tyle oczekiwania ale mam full roboty...
    Dopiero dopadłam kompa bo rzuciłam sie w wir pieczenia 8)
    Paszcza swietna pieciopalcówka Adasia =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:46

iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:28

paszczakin, Arwena, Sabina, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę moją choinką + cenzura

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 18:54

anna maria, paszczakin, Simba, Iwone, gosia7122, Arwena, kkisia, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

paszczakin, Arwena, kkisia, iwcia77, Sabina, moremi, Mega, HappyJo lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dlatego ja kupię małej detektor oddechu do pieluszki

iwcia77, Sabina, HappyJo lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    kometka - mmmm :) no podoba mnie się :)
    do rzeczy- a jak to to tobie stwierdzono? robione były jeszcze jakieś badania, czy tylko hormony? a te piguły to już tak.. do końca życia?
    no ja mam nadzieję że dostanę bromka i spadnie :) ot taki jestem teraz... Reni- jak to było? kwiat lotosu? :P

najpierw hormony, prolaktyna tez cos pod 30 w normie do 27. Potem rezonans magnetyczny (to badanie w rurze, take huczące- rezonans, nie?) i juz bylo wiadomo. Biore inne lekarstow niz bromek, cos podobnego do dostepnego w PL Dostinexu- pol tabletki tygodniowo do konca zycia, z przerwami na ostatni trymestr ciazy i karmienie ;)

Ale gruczolak to tylko jeden z wielu powodow, dla ktorych prolaktyna moze hulac.. Niemniej wiekszosc daje sie latwo uregulowac..

Pusurek, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Prawdopodobieństwo jest dużo mniejsze przy spaniu na plecach.

anna maria lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Ladna choinka ,spojrzalam na sciane to jak bym byla u siebie;-)
    Też masz trofea? U teściowej to dopiero ściana, na niej są tylko teścia trofea. Jak dzisiaj pojadę to zrobię zdjęcia i pokaże, a propos jazdy do niej, no nie minęły mnie przygotowania szwagierka się upomniała jednak o pomoc i właśnie smażę naleśniki w domu na krokiety i później jadę do nich resztę robić. A smażę u siebie bo mam niezawodną patelnię

anna maria, iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Też masz trofea? U teściowej to dopiero ściana, na niej są tylko teścia trofea. Jak dzisiaj pojadę to zrobię zdjęcia i pokaże, a propos jazdy do niej, no nie minęły mnie przygotowania szwagierka się upomniała jednak o pomoc i właśnie smażę naleśniki w domu na krokiety i później jadę do nich resztę robić. A smażę u siebie bo mam niezawodną patelnię

bosz, tylko ostrzegajcie wczesniej.. ja nie wege, ale takie stare trupy na scianach mnie przerastaja..

anna maria, kapturnica, Dorka1979, Pusurek, kkisia, iwcia77, Sabina, moremi, Bursztyn lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 6227 6228 6229 6230 6231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ