X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla brzuchatek:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53b571ebd206.jpg q

Mango, Dorka1979, moremi lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez smieszne

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc6531e55c63.jpg

Mega, caffe, kapturnica, Sabina, Dorka1979, moremi, iwcia77, kkisia, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)

Ponieważ Reni wczoraj wrzuciła cos o tym, że jesteśmy z różnych części świata i możemy różnie rozmawiać, to znalazłam językowe zadanie. Niech każdy to szybko na głos przeczyta ;)

W gąszczu szczawiu we Wrzeszczu klaszczą kleszcze na deszczu, szepcze szczygieł w szczelinie, szczeka szczeniak w Szczuczynie, piszczy pszczoła pod Pszczyną, świszcze świerszcz pod leszczyną, a trzy pliszki i liszka taszczą płaszcze w Szypliszkach.

:-)
    We Wrzeszczu to u mnie w Gdańsku. Ale skąd tam szczaw??

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dzis w nocy kiedy po raz piaty wstawalam do lazienki i przechodzilam obok pokoju dzieciecego, mysl o tym ze oni niedlugo sie pojawia wydala mi sie kompletnie nierealna.
    Chodzi czlowiek 9 miesiecy z brzuchem - ten brzuch, mimo ze czasem uciazliwy, jest malo wymagajacy i co by nie mowic - oswojony po tylu miesiacach. A potem nagle w ciagu kilku godzin pojawia sie ktos z dzwiekiem, cialem, wymaganiami i masz tego kogos "na stanie" do konca zycia. To nie jest dawkowanie emocji jak w przypadku ciazy i rosnacego brzucha. To musi byc jak uderzenie meteorytu ;)
    Prawda. Ja czasem nie mogę uwierzyć, ze dzieci są na zawsze. Z córka tez tak miałam, ze bardzo długo wydawało mi sie, ze to jest jakąś krotka, przejściowa faza w moim zyciu. Urodzilam, trochę pokarmie i co? Nie wiedziałam co, ale nie potrafilam sięgnąć w przyszłość dalej. Teraz mam podobnie. Chyba jestem porabana..

Elfik, Iwone, Bozia3, Simba, Sabina, moremi, iwcia77, kkisia, Parka lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Prawda. Ja czasem nie mogę uwierzyć, ze dzieci są na zawsze. Z córka tez tak miałam, ze bardzo długo wydawało mi sie, ze to jest jakąś krotka, przejściowa faza w moim zyciu. Urodzilam, trochę pokarmie i co? Nie wiedziałam co, ale nie potrafilam sięgnąć w przyszłość dalej. Teraz mam podobnie. Chyba jestem porabana..

nie jesteś...
    albo przynajmniej nie jesteś sama...;)

moja mama jest kochana, ale bardzo zaborcza. Dlatego chyba ja jeszcze w ciąży wtłoczyłam w swoją głowę, że rodzi się człowiek, którego przeznaczeniem jest odejść ode mnie, i tak być powinno.
    Dzieci wychowuje się dla świata.
    Na początku chyba miałam dystans, żeby się za bardzo do niej nie przywiązywać, już na zapas.
    Trudno to wyrazić słowami, teraz chce mi się z tego śmiać
    Ale myśl, że tak naprawdę jest malutka tak krótko pozwala mi wiele przetrwać
    Wiem,że za kilka lat już nie będzie chciała spędzać czasu z mamą bo będzie wolała koleżanki...to teraz warto korzystać :)
    a wracając do tematu, ja też jakoś nie widzę wciąż tej przyszłości z dzieciem..hmmm
    Sama nie rozumiem świata i się z nim boksuje, to jak ja będę opoką dla niej?
    Mam nadzieję, że niezależnie od kopniętej matki ma swoją własną zdrową osobowość...

Pusurek, Mega, Simba, Sabina, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej baby

Doczytalam Wasze historie- piekne, romantyczne, przeznaczenie czuwa..
    U mnie bylo tylo przeznaczenie początkowo, bez romantyzmu. No i net ;)

CIACH HISTORII

Lece na usg, usciski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2014, 16:21

Pusurek, SolarPolar, anna maria, gretka, ComeToMeBaby, Iwone, Mega, Bozia3, Simba, Sabina, gosia7122, Dorka1979, moremi, caffe, iwcia77, kkisia, HappyJo, Parka lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Come to me baby, ja wciąż jakoś nie rozumiem, że tak wiele babek ma tutaj młodszych partnerów..
    Nie mówię, że to złe, ale z wielu względów mi to nie pasuje.
    TWoja opowieść pozwoliła mi to trochę zrozumieć.

Miłośc...
    :)

życzę ci aby nadal było bajkowo, a co!

Pusurek, SolarPolar, kapturnica, Mega, Bozia3, Sabina, Dorka1979, moremi, iwcia77, kkisia, HappyJo, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Come to me baby, ja wciąż jakoś nie rozumiem, że tak wiele babek ma tutaj młodszych partnerów..

Miłośc...

Foch! :-P

Mega, Bozia3, moremi, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wszystkim .

iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Miłośc...

No ja tez jakos tego nie widze:-) ale ciesze sie ze milosc nie ma granic.

anna maria, ComeToMeBaby, Bozia3, Sabina, kapturnica, iwcia77, kkisia, HappyJo, Elfik lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:27

Pusurek, Mega, Sabina, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mega, Aasiula, Dorka1979, moremi, iwcia77, paszczakin, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Pusurek- co foch? :P
    czyżbyś i Ty?
    Tja, ja tez mam mlodzienca. Sporo młodszego. I chociaż może nie do końca zakumal o co chodzi z ojcostwem ( chyba myślał, ze będzie inaczej ), to stara się to powoli zrozumieć. I mimo, ze jest bardzo dojrzały i odpowiedzialny, to czasem nutka chlopaczka gdzieś tam się w nim przewija. Ale chyba to mnie właśnie tak w nim urzeklo - ten wdzięk i urok małolata połączony z dojrzałością samodzielnego mężczyzny. :-)

Mega, ComeToMeBaby, Bozia3, Aasiula, Simba, Sabina, Dorka1979, moremi, anna maria, iwcia77, kkisia, HappyJo, Parka lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    takie mam pytanie na dzisiaj...
    bo w planach miałam mycie okien. ale pada deszcz. to może się same umyją? :P
    Ja myłam miesiąc temu i wystarczy ;)
    Teraz pije kawę i próbuje si zebrać do roboty, ale cieżko idzie. Ale pościel już zmieniłam :)

SolarPolar, Aasiula, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Kawa czy zalec z dzieckiem? Oto jest pytanie...

Mega, moremi, iwcia77, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    rozpadało się jeszcze bardziej. toć przecież nie będę myła okna trzymając w ręce parasol :) odpuszczam. a popołudniu to będzie już ciemno to też nie umyję bo nic nie będzie widać. zawsze to jakieś alibi.
    zastępczo zajmę się kuchnią zanim mój men nie wróci z pracy.

odebrałam dzisiaj wyniki hormonów z 4dc. FSH, LH mniej więcej w połowie normy, estradiol 36,39 (norma 27-122), więc raczej w dolnym pułapie, za to zmartwiłam się prolaktyną: 28,16 (norma przed menopauzą 3,34-26,72). szukam w internetach hasła "podwyższona prolaktyna" a tam: "Zatem Szanowna Pacjentko (Szanowny Pacjencie) jeżeli zostanie u Ciebie wykryty podwyższony poziom prolaktyny - nie musisz od razu mieć guza mózgu ..." :/
    A skad Ci to przyszlo do glowy? Masz podwyzszony poziom prolaktyny i juz. Dostaniesz bromka i zaraz bedzie ciąża.

Bozia3, Aasiula, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Pusurek, Mega, moremi, iwcia77, kkisia, HappyJo lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam dziś prasować zaległości - ale na razie nie mam czasu - bo czytam nasze historie miłosne...no a potem trzeba się będzie szykować na śledzika do Simby - bo zrozumiałam, że nas zaprosiła do siebie..:) Bardzo miło - moge coś upiec - czy co tam trzeba...:)

SolarPolar, ComeToMeBaby, Aasiula, Mega, Simba, Sabina, Dorka1979, moremi, anna maria, iwcia77, kapturnica, kkisia, HappyJo, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzięki :)
    ale to nie mnie właśnie przyszło do głowy :) takie hasło jako opis strony pojawiło się w wynikach wyszukiwania w google hasła "podwyższona prolaktyna".
    i stwierdziłam, ze zamykam internety.
    come....tu sie o polaktynie rozmawia na co 5 stronie - całkiem powszechne zjawisko...nic się nie bój - wyprostujesz i będzie ok

SolarPolar, ComeToMeBaby, Aasiula, Sabina, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 6225 6226 6227 6228 6229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ