X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    cd.
    Musiałam przerwać pisanie, bo mały zahaczył o dywan i rąbnął głową w ścianę :( Na szczęście nic mu się nie stało :)
    A więc mam wszystko – duży dom, w lecie duży basen, kochającego męża, 2 dzieci, na finanse nie narzekam, choć zawsze mogło być więcej :P, mamy dwa samochody i nie jesteśmy od nikogo uzależnieni (mieszkaniowo i finansowo).
    Na męża zawsze mogłam i mogę liczyć. Jak syn był niemowlakiem, to on w nocy wstawał do małego i go karmił, ja tylko odciągałam pokarm i szłam spać. Dopiero rano, bo już męża nie było zajmowałam się małym. Mąż jak wracał z pracy zajmował się małym, a ja miałam czas dla siebie, ew. na sprzątanie, pranie i takie tam. Na każdą wizytę u pediatry załatwiał wolne, albo zmieniał zmianę żeby z nami iść. Na sex czasami musiał czekać miesiącami i nie narzekał za bardzo i wiem na pewno że nigdzie nie chodził.
    Nie pije, nie włóczy się z kolegami, dba o dom o nas, a ja się czepiam, bo w tyle co pomytej łazience mąż się ogolił i nie posprzątał po sobie, bo myjąc szklankę zachlapał szafki i ściany fusami z kawy i nie posprzątał po sobie ,bo jest jak kaczka, gdzie stanie tam się wysra, bo jest mamin synkiem i codziennie jak do mamusi nie idzie, to dzwoni po kilka razy.
    Nie można mieć wszystkiego! Muszę trochę zweryfikować swoje wymagania.
    Ale to na powaznie tekst?

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie może dlatego ;-)
    Bursztyn wrote:
    nie o wielkosc chodzilo tylko o przedmioty martwe poprzedzajace ludzkie ;)

Bursztyn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    no ba :) daj tylko cyna kiedy :)
    A Ty juz masz wyniki bety?

Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    kolejność była przypadkowa, bo dopisywana z doskoku :P
    well, Zygmunt by sie nie zgodzil ;)

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ale to na powaznie tekst?
    w jakim sensie, czy napisałam prawdę?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski cobym sie nie zbłaznila ze swoim pytanie,..Moze byc tak napisane..TRoche dlugie ale on sie czepia jak laski napisza ,ze ma zbyt mało informacji zeby dac podpowiedz..

Witam serdecznie.
    Panie profesorze mam 36lat staram się o drugie dziecko..Wywiad chorobowy-PCOS potwierdzone podczas laparotomii w 2000r , niedoczynnośc tarczycy, Hashimoto
    Przyjmuje bromergon , euthyrox i metformax
    Ostatnia miesiączka 11wrzesień 2014r
    Od 5do 9dnia cyklu stymulacja 1/4 clo..W 14dniu cyklu dodatni test lh , 15ty dzien cyklu charakterystyczny ból owulacyjny , zanik śluzu płodnego ,wzrost temperatury oraz stopniowo wzrastający ból piersi.
    2giego dnia po skoku temperatury włączenie 2razy dziennie po 1tabletce duphastonu.
    Wykonanie w 8mym dniu po owulacji badania poziomu progesteronu , wynik 14,72(norma lab 1,7 do 27)
    W dniu dzisiejszym 26dzień cyklu wizyta u ginekologa..
    Badanie usg -endometrium 12mm , jajnik lewy czysty , jajnik prawy 2pęcherzyki o średnicy 27mm i 15mm.Na moje pytanie czyw 11dniu po owulacji widac ciałko żółte lekarz odpowiedział ,że go nie ma..
    Panie profesorze oto moje pytania , bardzo prosze o pana zdanie, nie chodzi mi o podważanie kompetencji ginekologa , ale o zasięgnięcie opinii eksperta w dziedzinie niepłodności jakim niewątpliwie pan jest.
    1)Czy 11dni po owulacji można zobaczyć bez problemu ciałko żółte, czy jest ono juz tak małe ,że niezauważalne?.Moja faza lutealna trwa miedzy14a16dni
    2)Czy jest możliwośc ,że mimo wszystkich objawów nie doszło do owulacji a taki poziom progesteronu został wyprodukowany przez przetrwałe pęcherzyki?
    3)Czy ginekolog mógł błędnie zinterpretować obraz usg i uznać ciałko żólte za jeden z powyższych przetrwałych pęcherzyków?
    4) Lekarz uznał ,że wynik badania poziomu progesteronu jest zafałszowany braniem duphastonu.Czy prawdą jest twierdzenie ,że lek ten wpływa na jego poziom?W publikacjach jakie czytałam lek ten nie wpływa na wynik badania hormonu..
    Bardzo proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytania.Dziekuje.

Bedzie tak???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 16:20

Aasiula, MartaDidi, kkisia, peppapig, iwcia77, ania.g, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    A Ty juz masz wyniki bety?
    niestety jeszcze czekam :/

MartaDidi lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to są 4 pytania ;-) wal 4 posty ;-)

ale jest ok

Aasiula, kkisia, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    w jakim sensie, czy napisałam prawdę?[/Q Dla mnie to kurcze facet idealny prawie. Iwone, nie grzesz! :-)

Iwone, moremi lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta pieknie- tylko daj znac kiedy lajkowac :-)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i sra pod siebie ..a gówno lubimy ;-)
    MartaDidi wrote:
    Iwone wrote:
    w jakim sensie, czy napisałam prawdę?[/Q Dla mnie to kurcze facet idealny prawie. Iwone, nie grzesz! :-)

MartaDidi, Aasiula, kkisia, iwcia77, Arwena, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    w jakim sensie, czy napisałam prawdę?
    cos mi nie wyszlo... Kurcze, facet prawie idealny, a ze mamusia w tle... nie bedzie przeciez zyc wiecznie....

iwcia77, Iwone, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra stop!

nie pisać na razie

jadę do domu..dam znać kiedy możecie pisać!

MartaDidi, Aasiula, peppapig, kkisia, iwcia77, Mango, Mega, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    niestety jeszcze czekam :/
    Dlugo kurcze... A przez neta mozesz sobie sprawdzic?

Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wait.gif

Aasiula, kkisia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/pytania-do-eksperta-diagnostyka-i-leczenie-nieplodnosci/interpretacja-badania-usg,5802.html
    Pliss lajknijcie mnie 8)

iwcia77, Iwone, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Marta wait.gif
    Zawislam

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Dlugo kurcze... A przez neta mozesz sobie sprawdzic?
    niestety nie ma ,dzwonilam i pytalam kiedy ,odpowiedz jasna prosze sie uzbroic w cierpliwosc i zagladac na strone ,duzo probek jest i robimy co mozemy

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renek dalam 4ry w jednym coby sie nie rozdrabniac bezsensownie..A ma wszystkie dane w kupie nie ma bata jak nie odpowiedziec hyhyhy,Ciekawe co napisze..Jutro sa odpowiedzi tylko bardzo was dziołuszki prosze o wsparcie lajkami
    Z gory dzienks razem i kazdej z osobna

Aasiula, kkisia, anna maria, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 16:26

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 6458 6459 6460 6461 6462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ