35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwone wrote:cd.
Musiałam przerwać pisanie, bo mały zahaczył o dywan i rąbnął głową w ścianęNa szczęście nic mu się nie stało
A więc mam wszystko – duży dom, w lecie duży basen, kochającego męża, 2 dzieci, na finanse nie narzekam, choć zawsze mogło być więcej, mamy dwa samochody i nie jesteśmy od nikogo uzależnieni (mieszkaniowo i finansowo).
Na męża zawsze mogłam i mogę liczyć. Jak syn był niemowlakiem, to on w nocy wstawał do małego i go karmił, ja tylko odciągałam pokarm i szłam spać. Dopiero rano, bo już męża nie było zajmowałam się małym. Mąż jak wracał z pracy zajmował się małym, a ja miałam czas dla siebie, ew. na sprzątanie, pranie i takie tam. Na każdą wizytę u pediatry załatwiał wolne, albo zmieniał zmianę żeby z nami iść. Na sex czasami musiał czekać miesiącami i nie narzekał za bardzo i wiem na pewno że nigdzie nie chodził.
Nie pije, nie włóczy się z kolegami, dba o dom o nas, a ja się czepiam, bo w tyle co pomytej łazience mąż się ogolił i nie posprzątał po sobie, bo myjąc szklankę zachlapał szafki i ściany fusami z kawy i nie posprzątał po sobie ,bo jest jak kaczka, gdzie stanie tam się wysra, bo jest mamin synkiem i codziennie jak do mamusi nie idzie, to dzwoni po kilka razy.
Nie można mieć wszystkiego! Muszę trochę zweryfikować swoje wymagania.
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
laski cobym sie nie zbłaznila ze swoim pytanie,..Moze byc tak napisane..TRoche dlugie ale on sie czepia jak laski napisza ,ze ma zbyt mało informacji zeby dac podpowiedz..
Witam serdecznie.
Panie profesorze mam 36lat staram się o drugie dziecko..Wywiad chorobowy-PCOS potwierdzone podczas laparotomii w 2000r , niedoczynnośc tarczycy, Hashimoto
Przyjmuje bromergon , euthyrox i metformax
Ostatnia miesiączka 11wrzesień 2014r
Od 5do 9dnia cyklu stymulacja 1/4 clo..W 14dniu cyklu dodatni test lh , 15ty dzien cyklu charakterystyczny ból owulacyjny , zanik śluzu płodnego ,wzrost temperatury oraz stopniowo wzrastający ból piersi.
2giego dnia po skoku temperatury włączenie 2razy dziennie po 1tabletce duphastonu.
Wykonanie w 8mym dniu po owulacji badania poziomu progesteronu , wynik 14,72(norma lab 1,7 do 27)
W dniu dzisiejszym 26dzień cyklu wizyta u ginekologa..
Badanie usg -endometrium 12mm , jajnik lewy czysty , jajnik prawy 2pęcherzyki o średnicy 27mm i 15mm.Na moje pytanie czyw 11dniu po owulacji widac ciałko żółte lekarz odpowiedział ,że go nie ma..
Panie profesorze oto moje pytania , bardzo prosze o pana zdanie, nie chodzi mi o podważanie kompetencji ginekologa , ale o zasięgnięcie opinii eksperta w dziedzinie niepłodności jakim niewątpliwie pan jest.
1)Czy 11dni po owulacji można zobaczyć bez problemu ciałko żółte, czy jest ono juz tak małe ,że niezauważalne?.Moja faza lutealna trwa miedzy14a16dni
2)Czy jest możliwośc ,że mimo wszystkich objawów nie doszło do owulacji a taki poziom progesteronu został wyprodukowany przez przetrwałe pęcherzyki?
3)Czy ginekolog mógł błędnie zinterpretować obraz usg i uznać ciałko żólte za jeden z powyższych przetrwałych pęcherzyków?
4) Lekarz uznał ,że wynik badania poziomu progesteronu jest zafałszowany braniem duphastonu.Czy prawdą jest twierdzenie ,że lek ten wpływa na jego poziom?W publikacjach jakie czytałam lek ten nie wpływa na wynik badania hormonu..
Bardzo proszę o odpowiedź na nurtujące mnie pytania.Dziekuje.
Bedzie tak???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 16:20
Aasiula, MartaDidi, kkisia, peppapig, iwcia77, ania.g, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
i sra pod siebie ..a gówno lubimy
MartaDidi wrote:Iwone wrote:w jakim sensie, czy napisałam prawdę?[/Q Dla mnie to kurcze facet idealny prawie. Iwone, nie grzesz!MartaDidi, Aasiula, kkisia, iwcia77, Arwena, Iwone, moremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:w jakim sensie, czy napisałam prawdę?
iwcia77, Iwone, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
MartaDidi wrote:Dlugo kurcze... A przez neta mozesz sobie sprawdzic?
MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Renek dalam 4ry w jednym coby sie nie rozdrabniac bezsensownie..A ma wszystkie dane w kupie nie ma bata jak nie odpowiedziec hyhyhy,Ciekawe co napisze..Jutro sa odpowiedzi tylko bardzo was dziołuszki prosze o wsparcie lajkami
Z gory dzienks razem i kazdej z osobnaAasiula, kkisia, anna maria, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość