X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KApta, tak sobie rozmyślam.
    Taki poziom progesteronu wskazuje, że owulacja była
    wg mojego gina, juz powyżej 3 była, tyle, że kiepska, a ty masz 15..
    Pozostałe dwa pęcherzyki nie wytwarzają progesteronu, co najwyżej estradiol.
    Owulacji z nich nie będzie, bo taki wysoki progesteron je zablokował...
    Czyli albo sobie urosły przynajmniej 3 pęcherzyki, widac na clo rewelacyjnie reagujesz, albo zostały z poprzedniego cyklu torbiele..
    Może u ciebie pękają tylko olbrzymy.
    Wszędzie czytałam, że dupek nie podnosi stęzenia progesteronu we krwi, może specjalista coś powie, jak nie, przycisnę swojego.
    Nie uwierzę do końca ulotce dpka, bo na forum - chyba 28 dni - dziewczyny stwierdzały, że jednak działa lekko termogennie. Wierzę bardziej laskom, które go stosowały..
    KApta, w poprzednim cyklu nie miałaś monitoringu, to może jeszcze sobie jakieś torbiele zostały, bo jak nie to ładnie 3 pęchole hodujesz...
    Co do ciałka żółtego - w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji, ale wszyscy ginowie mi mówili, że można je zobaczyć albo i nie, że owulację widzą tylko jesli był monitoring przed, był pęcherzyk a potem nie ma..
    Od jednego gina usłyszałam, że odróżnienie ciałka żółtego od torbieli w badaniu usg nastręcza trudności.
    Od innej ginki, że ona widzi zawsze czy to torbiel czy pęcherzyk.hmm, może zależy od doświadczenia?
    I jeszcze w sumie gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10–12 dniach zaczyna zanikać przekształcając się w ciałko białawe, to zważywszy, ze nie wiemy kiedy owu na pewno była, to może już zanikało?
    Nie mówię, że twój gin jest boski, ale naprawdę mógł nic nie widzieć
    Ja bym się trzymała, że owu była.
    Poza tym jakby nie było, to żadnym progesteronem nie podniosłabyś sobie wyniku do takiego ładnego jak masz.
    Wiem, że masz spadek, ale taki spadek, to wiesz - popatrz na mój! ;)

moremi, Arwena, kapturnica, Aasiula, ania.g, peppapig, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widzę, ze nie mnie jedną dobijają pytania do eksperta
    czasem sie zastawiam czytając w necie..to z innej beczki
    Wiedzą laseczki, jak otworzyć google, znależć forum, wątek, a potem nie umieją przeczytać dwóch postów wyżej...
    kocham pytania - "czy jestem w ciązy, bo..."
    tu wstawić dowolną głupotę, łącznie ze swędzeniem dużego palca od nogi..

moremi, kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    KApta, tak sobie rozmyślam.
    Taki poziom progesteronu wskazuje, że owulacja była
    wg mojego gina, juz powyżej 3 była, tyle, że kiepska, a ty masz 15..
    Pozostałe dwa pęcherzyki nie wytwarzają progesteronu, co najwyżej estradiol.
    Owulacji z nich nie będzie, bo taki wysoki progesteron je zablokował...
    Czyli albo sobie urosły przynajmniej 3 pęcherzyki, widac na clo rewelacyjnie reagujesz, albo zostały z poprzedniego cyklu torbiele..
    Może u ciebie pękają tylko olbrzymy.
    Wszędzie czytałam, że dupek nie podnosi stęzenia progesteronu we krwi, może specjalista coś powie, jak nie, przycisnę swojego.
    Nie uwierzę do końca ulotce dpka, bo na forum - chyba 28 dni - dziewczyny stwierdzały, że jednak działa lekko termogennie. Wierzę bardziej laskom, które go stosowały..
    KApta, w poprzednim cyklu nie miałaś monitoringu, to może jeszcze sobie jakieś torbiele zostały, bo jak nie to ładnie 3 pęchole hodujesz...
    Co do ciałka żółtego - w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji, ale wszyscy ginowie mi mówili, że można je zobaczyć albo i nie, że owulację widzą tylko jesli był monitoring przed, był pęcherzyk a potem nie ma..
    Od jednego gina usłyszałam, że odróżnienie ciałka żółtego od torbieli w badaniu usg nastręcza trudności.
    Od innej ginki, że ona widzi zawsze czy to torbiel czy pęcherzyk.hmm, może zależy od doświadczenia?
    I jeszcze w sumie gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10–12 dniach zaczyna zanikać przekształcając się w ciałko białawe, to zważywszy, ze nie wiemy kiedy owu na pewno była, to może już zanikało?
    Nie mówię, że twój gin jest boski, ale naprawdę mógł nic nie widzieć
    Ja bym się trzymała, że owu była.
    Poza tym jakby nie było, to żadnym progesteronem nie podniosłabyś sobie wyniku do takiego ładnego jak masz.
    Wiem, że masz spadek, ale taki spadek, to wiesz - popatrz na mój! ;)
    Elfi ale w poprzednim cyklu nie musialam miec monitoringu,.Bylam na antykach wiec pecherzykow zadnych byc nie moglo..Antyki swietnie oczyszczaja z torbieli jajniki przy pcos..Popatrz na archiwum u mnie ....No a ten wczesniejszy mialam monitorowany w listopadzie... 8) Dodatkowo pamietasz...Brałam teraz 1/4clo przez 5dni , gin stwierdził ,ze to sladowe ilosci..Mysle ,ze nie clo ale stosowanie metforminy , bromergonu i inofem pomagaja...
    No i szacun za wyjechanie takiego mega posciora speszli for mi <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:08

Aasiula, moremi, Elfik, peppapig, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ale jak będą, to wstawisz suwaczek?
    Idź już szukać właściwego.
    no jak nie jak TAK :)

MartaDidi, Mango, moremi, Elfik, malgos741, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, ja pamiętam, że monitu nie miałaś, bo wspieram twoje starania :)
    ino o tych antykach zapomniałam..
    choc ja brałam w zyciu ich wszystkiego tzry miechy
    i tez nie mam 100 procent pewności, że usuną torbiele, bo mają równiez przezd ciążą chronić, a znajoma zaszła ;)))
    ps. no ona oczywiscie z czwartym wpadła, a ja robię szpagat na żyrandolu, pół mieszkania supli, a depresja u mnie od clo prawie jak u Rubikowej na wieśc o tym, że w Afryce znalezli jedno dziecko ważące mniej niż ona...

kapturnica, Aasiula, Mango, moremi, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, dawaj wynik bo do toilet iść nie mogę, chcesz mi czyścić kanapę?

swoją drogą niezłe przypomnienie co cię czeka, hehe ;)

kapturnica, Aasiula, moremi, malgos741, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia, tzrymam kciukasy

Mega, chyba bym się w pupę ugryzła ze złosci, jak już bym się na tą operację przygotowała...eh..

Iwcia, rodź 15, dostaniesz paczkę od radia RMF!
    Dla gąbki, rożka i miniaturowych próbek mustelli warto chyba trochę z siebie dać...;)

ania.g, kapturnica, Aasiula, moremi, Mega, MartaDidi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Kkisia już po wizycie ?

Aasiula, moremi, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Kapta, ja pamiętam, że monitu nie miałaś, bo wspieram twoje starania :)
    ino o tych antykach zapomniałam..
    choc ja brałam w zyciu ich wszystkiego tzry miechy
    i tez nie mam 100 procent pewności, że usuną torbiele, bo mają równiez przezd ciążą chronić, a znajoma zaszła ;)))
    ps. no ona oczywiscie z czwartym wpadła, a ja robię szpagat na żyrandolu, pół mieszkania supli, a depresja u mnie od clo prawie jak u Rubikowej na wieśc o tym, że w Afryce znalezli jedno dziecko ważące mniej niż ona...
    A o torbielach to mialam namysli ,ze uspokojone jajniki podobno lepiej pracuja..Moze dlatego antyykami wyciszaja przed in vitro
    Mialam monitw listopadzie w dniu podania pregnylu wtedy 2 pecherzyki były....Ale nie sadze zeby mogly przetrwac tyle tygodni zwl na cyklu antykowym..Raczej to tworki tegomiesieczne sa...Tylko co mi z tego??/ehhh

Elfik, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    całe forum dla mnie...
    hehe

podobało mi się to dziś, może ja też...

jak się czujesz Ewcia?

kapturnica, Aasiula, moremi, malgos741, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    świetnie, dziękuję

a nie, ktoś jest!

kapturnica, Aasiula, moremi, malgos741, Mega, MartaDidi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    całe forum dla mnie...
    hehe

podobało mi się to dziś, może ja też...

jak się czujesz Ewcia?
    jakie kurwa całe..A ja to chuj???
    ???

Aasiula, Elfik, moremi, malgos741, Mega, MartaDidi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A o torbielach to mialam namysli ,ze uspokojone jajniki podobno lepiej pracuja..Moze dlatego antyykami wyciszaja przed in vitro
    Mialam monitw listopadzie w dniu podania pregnylu wtedy 2 pecherzyki były....Ale nie sadze zeby mogly przetrwac tyle tygodni zwl na cyklu antykowym..Raczej to tworki tegomiesieczne sa...Tylko co mi z tego??/ehhh

jak to co?
    z taką produkcją pęcherzyków to jak myślisz kto obejmuje miejsce po Simbie, hehe...
    you know..
    ;)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem i czekam na wyniki ;) Asi

Aasiula, Elfik, kapturnica, malgos741, anna maria, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    jakie kurwa całe..A ja to chuj???
    ???

chciałam ci napisać żeś znacznie od chuja ładniejsza, ale żem popatrzała na fotkę

w sumie...

i to, i to pomarszczone...

a jak pomarszczone to brzydkie...

a, i nie przypominać mi tego ostatniego tekstu w 70 urodziny! ;)

Mango, kapturnica, Aasiula, moremi, SolarPolar, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:

tylko trąba w górę!
    ;)

kapturnica, Mango, Aasiula, moremi, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej nic nie ma ide myc kafelki albo podłogi i moze pranie jakies machne :(

malgos741, moremi, anna maria, gosia7122, gosia7122, Mega, MartaDidi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    jak to co?
    z taką produkcją pęcherzyków to jak myślisz kto obejmuje miejsce po Simbie, hehe...
    you know..
    ;)
    Na kij mi taka produkcja jak nie pekaja???Mam tylko nadzieje ,że swiadczy to o jako takim AMH.Ale wiesz co mnie zastanawia..Od czasu laparo lewy jajnik kaput całkiem...
    Poza tym kobito ja chytra baba z Radomia nie ejstem mi jedno dziecko jeszcze wystarczy....

Mango, moremi, Elfik, Mega, MartaDidi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    ja tez ;)

kapturnica, Mango, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    chciałam ci napisać żeś znacznie od chuja ładniejsza, ale żem popatrzała na fotkę

w sumie...

i to, i to pomarszczone...

a jak pomarszczone to brzydkie...

a, i nie przypominać mi tego ostatniego tekstu w 70 urodziny! ;)
    No a miało byc ,że chuj jest brzydszy..Zraniłaś moje uczucia..Ide skoczyc z okna..CVale 4metry jebne na beton.

Mango, Aasiula, moremi, Mega, MartaDidi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6466 6467 6468 6469 6470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ