35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
KApta, tak sobie rozmyślam.
Taki poziom progesteronu wskazuje, że owulacja była
wg mojego gina, juz powyżej 3 była, tyle, że kiepska, a ty masz 15..
Pozostałe dwa pęcherzyki nie wytwarzają progesteronu, co najwyżej estradiol.
Owulacji z nich nie będzie, bo taki wysoki progesteron je zablokował...
Czyli albo sobie urosły przynajmniej 3 pęcherzyki, widac na clo rewelacyjnie reagujesz, albo zostały z poprzedniego cyklu torbiele..
Może u ciebie pękają tylko olbrzymy.
Wszędzie czytałam, że dupek nie podnosi stęzenia progesteronu we krwi, może specjalista coś powie, jak nie, przycisnę swojego.
Nie uwierzę do końca ulotce dpka, bo na forum - chyba 28 dni - dziewczyny stwierdzały, że jednak działa lekko termogennie. Wierzę bardziej laskom, które go stosowały..
KApta, w poprzednim cyklu nie miałaś monitoringu, to może jeszcze sobie jakieś torbiele zostały, bo jak nie to ładnie 3 pęchole hodujesz...
Co do ciałka żółtego - w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji, ale wszyscy ginowie mi mówili, że można je zobaczyć albo i nie, że owulację widzą tylko jesli był monitoring przed, był pęcherzyk a potem nie ma..
Od jednego gina usłyszałam, że odróżnienie ciałka żółtego od torbieli w badaniu usg nastręcza trudności.
Od innej ginki, że ona widzi zawsze czy to torbiel czy pęcherzyk.hmm, może zależy od doświadczenia?
I jeszcze w sumie gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10–12 dniach zaczyna zanikać przekształcając się w ciałko białawe, to zważywszy, ze nie wiemy kiedy owu na pewno była, to może już zanikało?
Nie mówię, że twój gin jest boski, ale naprawdę mógł nic nie widzieć
Ja bym się trzymała, że owu była.
Poza tym jakby nie było, to żadnym progesteronem nie podniosłabyś sobie wyniku do takiego ładnego jak masz.
Wiem, że masz spadek, ale taki spadek, to wiesz - popatrz na mój!moremi, Arwena, kapturnica, Aasiula, ania.g, peppapig, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
I widzę, ze nie mnie jedną dobijają pytania do eksperta
czasem sie zastawiam czytając w necie..to z innej beczki
Wiedzą laseczki, jak otworzyć google, znależć forum, wątek, a potem nie umieją przeczytać dwóch postów wyżej...
kocham pytania - "czy jestem w ciązy, bo..."
tu wstawić dowolną głupotę, łącznie ze swędzeniem dużego palca od nogi..moremi, kapturnica, Aasiula, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:KApta, tak sobie rozmyślam.
Taki poziom progesteronu wskazuje, że owulacja była
wg mojego gina, juz powyżej 3 była, tyle, że kiepska, a ty masz 15..
Pozostałe dwa pęcherzyki nie wytwarzają progesteronu, co najwyżej estradiol.
Owulacji z nich nie będzie, bo taki wysoki progesteron je zablokował...
Czyli albo sobie urosły przynajmniej 3 pęcherzyki, widac na clo rewelacyjnie reagujesz, albo zostały z poprzedniego cyklu torbiele..
Może u ciebie pękają tylko olbrzymy.
Wszędzie czytałam, że dupek nie podnosi stęzenia progesteronu we krwi, może specjalista coś powie, jak nie, przycisnę swojego.
Nie uwierzę do końca ulotce dpka, bo na forum - chyba 28 dni - dziewczyny stwierdzały, że jednak działa lekko termogennie. Wierzę bardziej laskom, które go stosowały..
KApta, w poprzednim cyklu nie miałaś monitoringu, to może jeszcze sobie jakieś torbiele zostały, bo jak nie to ładnie 3 pęchole hodujesz...
Co do ciałka żółtego - w USG powinno być widoczne już 1-2 dni po owulacji, ale wszyscy ginowie mi mówili, że można je zobaczyć albo i nie, że owulację widzą tylko jesli był monitoring przed, był pęcherzyk a potem nie ma..
Od jednego gina usłyszałam, że odróżnienie ciałka żółtego od torbieli w badaniu usg nastręcza trudności.
Od innej ginki, że ona widzi zawsze czy to torbiel czy pęcherzyk.hmm, może zależy od doświadczenia?
I jeszcze w sumie gdy nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte po 10–12 dniach zaczyna zanikać przekształcając się w ciałko białawe, to zważywszy, ze nie wiemy kiedy owu na pewno była, to może już zanikało?
Nie mówię, że twój gin jest boski, ale naprawdę mógł nic nie widzieć
Ja bym się trzymała, że owu była.
Poza tym jakby nie było, to żadnym progesteronem nie podniosłabyś sobie wyniku do takiego ładnego jak masz.
Wiem, że masz spadek, ale taki spadek, to wiesz - popatrz na mój!Dodatkowo pamietasz...Brałam teraz 1/4clo przez 5dni , gin stwierdził ,ze to sladowe ilosci..Mysle ,ze nie clo ale stosowanie metforminy , bromergonu i inofem pomagaja...
No i szacun za wyjechanie takiego mega posciora speszli for miWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 20:08
Aasiula, moremi, Elfik, peppapig, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Kapta, ja pamiętam, że monitu nie miałaś, bo wspieram twoje starania
ino o tych antykach zapomniałam..
choc ja brałam w zyciu ich wszystkiego tzry miechy
i tez nie mam 100 procent pewności, że usuną torbiele, bo mają równiez przezd ciążą chronić, a znajoma zaszła))
ps. no ona oczywiscie z czwartym wpadła, a ja robię szpagat na żyrandolu, pół mieszkania supli, a depresja u mnie od clo prawie jak u Rubikowej na wieśc o tym, że w Afryce znalezli jedno dziecko ważące mniej niż ona...kapturnica, Aasiula, Mango, moremi, Mega, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
kkisia, tzrymam kciukasy
Mega, chyba bym się w pupę ugryzła ze złosci, jak już bym się na tą operację przygotowała...eh..
Iwcia, rodź 15, dostaniesz paczkę od radia RMF!
Dla gąbki, rożka i miniaturowych próbek mustelli warto chyba trochę z siebie dać...ania.g, kapturnica, Aasiula, moremi, Mega, MartaDidi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Kapta, ja pamiętam, że monitu nie miałaś, bo wspieram twoje starania
ino o tych antykach zapomniałam..
choc ja brałam w zyciu ich wszystkiego tzry miechy
i tez nie mam 100 procent pewności, że usuną torbiele, bo mają równiez przezd ciążą chronić, a znajoma zaszła))
ps. no ona oczywiscie z czwartym wpadła, a ja robię szpagat na żyrandolu, pół mieszkania supli, a depresja u mnie od clo prawie jak u Rubikowej na wieśc o tym, że w Afryce znalezli jedno dziecko ważące mniej niż ona...
Mialam monitw listopadzie w dniu podania pregnylu wtedy 2 pecherzyki były....Ale nie sadze zeby mogly przetrwac tyle tygodni zwl na cyklu antykowym..Raczej to tworki tegomiesieczne sa...Tylko co mi z tego??/ehhhElfik, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A o torbielach to mialam namysli ,ze uspokojone jajniki podobno lepiej pracuja..Moze dlatego antyykami wyciszaja przed in vitro
Mialam monitw listopadzie w dniu podania pregnylu wtedy 2 pecherzyki były....Ale nie sadze zeby mogly przetrwac tyle tygodni zwl na cyklu antykowym..Raczej to tworki tegomiesieczne sa...Tylko co mi z tego??/ehhh
jak to co?
z taką produkcją pęcherzyków to jak myślisz kto obejmuje miejsce po Simbie, hehe...
you know..
Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:jakie kurwa całe..A ja to chuj???
???
chciałam ci napisać żeś znacznie od chuja ładniejsza, ale żem popatrzała na fotkę
w sumie...
i to, i to pomarszczone...
a jak pomarszczone to brzydkie...
a, i nie przypominać mi tego ostatniego tekstu w 70 urodziny!Mango, kapturnica, Aasiula, moremi, SolarPolar, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:jak to co?
z taką produkcją pęcherzyków to jak myślisz kto obejmuje miejsce po Simbie, hehe...
you know..
Poza tym kobito ja chytra baba z Radomia nie ejstem mi jedno dziecko jeszcze wystarczy....Mango, moremi, Elfik, Mega, MartaDidi, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:chciałam ci napisać żeś znacznie od chuja ładniejsza, ale żem popatrzała na fotkę
w sumie...
i to, i to pomarszczone...
a jak pomarszczone to brzydkie...
a, i nie przypominać mi tego ostatniego tekstu w 70 urodziny!Mango, Aasiula, moremi, Mega, MartaDidi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość