35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki mam pytanie chcialabym sobie kupic ksiazke na temat ciazy, od poczecia do porodu cos w tym stylu, tyle tego jest w sklepach i ciezko wybrac. Tak mysle ze moze wy macie jakies dobre sprawdzone tytuly. Z gory dziekuje
anna maria, samira, inessa, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobrze, ale jestem spięta i żyję w niepewności. Dzisiaj mam kolejne wyniki Bety, estradiolu i progesteronu, zobaczymy jak to wszystko się rozwija. Boję się. A tak przesypiam dnie i noc. Brzuch mnie od czasu do czasu leciuteńko pobolewa okresowo, cycki też bolą ale znośnie.
A Jak u Ciebie, jak się czujesz?
anna maria wrote:misiek jak sie czujesz?inessa, grosza, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWITAJCIE,
jejku ale dużo wpisów!!!!! myślałam, że nie nadrobię ale na szczęście udało się.
Blondynka, napisz co u Ciebie jak tylko będziesz mogła, trzymam bardzo mocno kciuki
Jeśli chodzi o Opole, to ja za kabaretami najogólniej mówiąc nie przepadam, natomiast taki koncert jak wczorajszy jak najbardziej, jednak tamte lata były wyjątkowe......
miłego dnia dla wszystkichinessa, grosza, caffe, Bursztyn, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPanda wrote:Dziewczynki mam pytanie chcialabym sobie kupic ksiazke na temat ciazy, od poczecia do porodu cos w tym stylu, tyle tego jest w sklepach i ciezko wybrac. Tak mysle ze moze wy macie jakies dobre sprawdzone tytuly. Z gory dziekuje
Polecem "W oczekiwaniu na dziecko"
Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway B.S.N. - rewelacyjna, w pierwszej ciąży sięnią wspomagałam, teraz jej nie mam przy sobie ale wiem że co roku jest aktualizowana. Potem dalej jest Pierwszy rok życia dziecka i Drugi i trzeci rok z życia dziecka - wszystkie są świetne.inessa, caffe, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość
-
Panda wrote:Dziewczynki mam pytanie chcialabym sobie kupic ksiazke na temat ciazy, od poczecia do porodu cos w tym stylu, tyle tego jest w sklepach i ciezko wybrac. Tak mysle ze moze wy macie jakies dobre sprawdzone tytuly. Z gory dziekuje
Reni, inessa, caffe, Panda lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczęta
Czy możecie powiedzieć mi coś więcej na temat dupka?
skoro mam progesteron ok to po co go biorę?
czy znacznie podwyższa temp? Czy jak go biorę to wykres jest przekłamany?inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
poza tym śpię tak niespokojnie budzę się non stop o 4 po piątej przed 6 o 6 masakra jakaś
więc to moje mierzenie temp też się nadaje jak drzwi do lasu
no bez sensuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 06:46
inessa, caffe, anna maria lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:poza tym śpię tak niespokojnie budzę się non stop o 4 po piątej przed 6 o 6 masakra jakaś
więc to moje mierzenie temp też się nadaje jak drzwi do lasu
no bez sensuReni, samira, inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDupek jest syntetycznym progesteronem, nie ma wpływu na temperaturę ciała i gdybyś zrobiła badania progesteronu również duphaston nie zmieni poziomu naturalnego progestronu. Dupek (może być i innych progesteron, dupek podobno jest lepiej tolerowany przez kobiety) jest po to by podtrzymać ew ciąże przy niedomodze fazy lutealnej lub by się nie robiły torbiele po niepękniętym pęcherzyku.
Reni wrote:Dzień dobry dziewczęta
Czy możecie powiedzieć mi coś więcej na temat dupka?
skoro mam progesteron ok to po co go biorę?
czy znacznie podwyższa temp? Czy jak go biorę to wykres jest przekłamany?inessa, caffe, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Bozia - dupek nie zmienia temperatury ciała!!!
Tyje się i owszem - ja już kolejny miesiąc i efekty są
Bozia3 wrote:Dupek przepisano mi kiedyś, jak nie zachodziłam w ciążę po jakimś roku czy dwóch - pomimo tego, że też miałam dobry wynik progesteronu. Ale oni zapisują go, żeby wspomóc jeszcze bardziej ciałko żółte i proces zagnieżdżania się (dlatego go zażywasz w drugiej połowie cyklu). On może podnieść tempkę, bo podnosi progesteron. Ja zaszłam w ciążę po 3 miesiącach z dupkiem.....Uważaj natomiast na jedzenie - bo przywaliłam wtedy 9 kilo w 3 miechy...wyglądałam jak napompowana wodą - koszmar - no ale działał jak widać - z resztą zażywałam go do końca ciąży (+35 kg).Reni, inessa, grosza, caffe, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Bozia - dupek nie zmienia temperatury ciała!!!
Bozia3 wrote:Dupek przepisano mi kiedyś, jak nie zachodziłam w ciążę po jakimś roku czy dwóch - pomimo tego, że też miałam dobry wynik progesteronu. Ale oni zapisują go, żeby wspomóc jeszcze bardziej ciałko żółte i proces zagnieżdżania się (dlatego go zażywasz w drugiej połowie cyklu). On może podnieść tempkę, bo podnosi progesteron. Ja zaszłam w ciążę po 3 miesiącach z dupkiem.....Uważaj natomiast na jedzenie - bo przywaliłam wtedy 9 kilo w 3 miechy...wyglądałam jak napompowana wodą - koszmar - no ale działał jak widać - z resztą zażywałam go do końca ciąży (+35 kg).bliska77, bliska77, Reni, caffe lubią tę wiadomość
-
O widzisz...to Polarmiś wytłumaczyła lepiej...mnie się wydawało, że może podnieść tempkę...ale wtedy nie mierzyłam nic, stąd mój błąd..No to teraz już wiem więcej....
Polarmisiu no a w takim razie luteina - podniesie tempkę?Reni, bliska77, inessa, caffe, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPanda wrote:Dziewczynki mam pytanie chcialabym sobie kupic ksiazke na temat ciazy, od poczecia do porodu cos w tym stylu, tyle tego jest w sklepach i ciezko wybrac. Tak mysle ze moze wy macie jakies dobre sprawdzone tytuly. Z gory dziekuje
a mam takie " Ciąża tydzień po tygodniu + Witaj na świecie " -- Annette Nolden i to są dwie książki w jednej --jest fajna bo można wpisać datę w każdym tyg,obwód brzucha,wagę ,przemyślenia wdanym tygodniu ,pytania do lekarza jak idziesz na wizytę ,zdjęcie z usg ...(można je kupić osobno ale po cojedna się zaczyna żółtą okładką a jak odwrócisz na druga str, to jest różowa i to jest do roku życia dziecka)
i mam taką jeszcze "Ciąża" -- Peter Abrahams ale ta jest niesamowicie szczegółowa i dla dociekliwych ,może tez pouczyć ale i przestraszyć nieco słabszychale warta uwagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 07:37
inessa, grosza, caffe, Bursztyn, megan8, Panda lubią tę wiadomość
-
Reni kochana moja dzięki za wpis ale nie mam pojęcia co z tym okresem?Bóle są cały czas takie same,dziś 48dc i nic się nie dzieje,trza wezwać Natanka na pomoc. sama już się denerwuję
MIŁEGO POGODNEGO DNIA KOCHANEReni, bliska77, inessa, grosza, caffe, anna maria, megan8, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:Reni kochana moja dzięki za wpis ale nie mam pojęcia co z tym okresem?Bóle są cały czas takie same,dziś 48dc i nic się nie dzieje,trza wezwać Natanka na pomoc. sama już się denerwuję
MIŁEGO POGODNEGO DNIA KOCHANEReni, iza37, inessa, caffe, anna maria, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość
-
Bozia jak zwykle musisz coś od siebie hahaha o tym tyciu nie trzeba było
i tak czuję się jak Wańka wstańska lekko trącisz to się buja przez te krągłości
a tak poważnie to dzięx
niby lekarz coś tam do mnie mówił ale byłam tak podekscytowana, że jest ciałko żółte, że nic do mnie nie docierało oprócz tego, że do domu i
Bozia3 wrote:Dupek przepisano mi kiedyś, jak nie zachodziłam w ciążę po jakimś roku czy dwóch - pomimo tego, że też miałam dobry wynik progesteronu. Ale oni zapisują go, żeby wspomóc jeszcze bardziej ciałko żółte i proces zagnieżdżania się (dlatego go zażywasz w drugiej połowie cyklu). On może podnieść tempkę, bo podnosi progesteron. Ja zaszłam w ciążę po 3 miesiącach z dupkiem.....Uważaj natomiast na jedzenie - bo przywaliłam wtedy 9 kilo w 3 miechy...wyglądałam jak napompowana wodą - koszmar - no ale działał jak widać - z resztą zażywałam go do końca ciąży (+35 kg).inessa, grosza, caffe, anna maria, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość
-
polarku ja jednak mam nadzieję, że tyjesz z innego powodu
polarmiś wrote:Bozia - dupek nie zmienia temperatury ciała!!!
inessa, polarmiś, caffe lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Bozia jak zwykle musisz coś od siebie hahaha o tym tyciu nie trzeba było
i tak czuję się jak Wańka wstańska lekko trącisz to się buja przez te krągłości
a tak poważnie to dzięx
niby lekarz coś tam do mnie mówił ale byłam tak podekscytowana, że jest ciałko żółte, że nic do mnie nie docierało oprócz tego, że do domu i
Reni nie chciałam Cię straszyć Broń Boże - tylko pamiętam jak było ze mną - ale nie na wszystkich to tak działa, a gdyby się zdarzyło, że zacznie u Ciebie waga iść w górę, to przynajmniej wyłapiesz wcześniej ..Ja wtedy byłam zielona i nie miałam pojęcia, że to tak po tabletkach można rosnąć..Reni, bliska77, inessa, caffe, anna maria, promyk, Jolka76 lubią tę wiadomość