X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Panda Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie chcialabym sobie kupic ksiazke na temat ciazy, od poczecia do porodu cos w tym stylu, tyle tego jest w sklepach i ciezko wybrac. Tak mysle ze moze wy macie jakies dobre sprawdzone tytuly. Z gory dziekuje :)

anna maria, samira, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka co z Toba odezwij sie .

inessa, caffe lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, ale jestem spięta i żyję w niepewności. Dzisiaj mam kolejne wyniki Bety, estradiolu i progesteronu, zobaczymy jak to wszystko się rozwija. Boję się. A tak przesypiam dnie i noc. Brzuch mnie od czasu do czasu leciuteńko pobolewa okresowo, cycki też bolą ale znośnie.

A Jak u Ciebie, jak się czujesz?
    anna maria wrote:
    misiek jak sie czujesz?

inessa, grosza, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE,
    jejku ale dużo wpisów!!!!! myślałam, że nie nadrobię ale na szczęście udało się.
    Blondynka, napisz co u Ciebie jak tylko będziesz mogła, trzymam bardzo mocno kciuki
    Jeśli chodzi o Opole, to ja za kabaretami najogólniej mówiąc nie przepadam, natomiast taki koncert jak wczorajszy jak najbardziej, jednak tamte lata były wyjątkowe......
    miłego dnia dla wszystkich

inessa, grosza, caffe, Bursztyn, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Dziewczynki mam pytanie chcialabym sobie kupic ksiazke na temat ciazy, od poczecia do porodu cos w tym stylu, tyle tego jest w sklepach i ciezko wybrac. Tak mysle ze moze wy macie jakies dobre sprawdzone tytuly. Z gory dziekuje :)

Polecem "W oczekiwaniu na dziecko"
    Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg, Sandee Hathaway B.S.N. - rewelacyjna, w pierwszej ciąży sięnią wspomagałam, teraz jej nie mam przy sobie ale wiem że co roku jest aktualizowana. Potem dalej jest Pierwszy rok życia dziecka i Drugi i trzeci rok z życia dziecka - wszystkie są świetne.

inessa, caffe, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Panda ja 10 lat temu korzystałam z "W oczekiwaniu na dziecko" Arlene Eisenberg i in.- mnie wtedy to zadowoliło - bo prosto napisane, ale bardzo wyczerpująco - i mam ją do dziś - teraz właśnie się za nią biorę. Natomiast minęło 10 lat - badania, metody i czasy może inne i nie mam pojęcia co teraz jest na topie..

Reni, inessa, caffe, Panda lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczęta

Czy możecie powiedzieć mi coś więcej na temat dupka?
    skoro mam progesteron ok to po co go biorę?
    czy znacznie podwyższa temp? Czy jak go biorę to wykres jest przekłamany?

inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym śpię tak niespokojnie budzę się non stop o 4 po piątej przed 6 o 6 masakra jakaś
    więc to moje mierzenie temp też się nadaje jak drzwi do lasu
    no bez sensu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 06:46

inessa, caffe, anna maria lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    poza tym śpię tak niespokojnie budzę się non stop o 4 po piątej przed 6 o 6 masakra jakaś
    więc to moje mierzenie temp też się nadaje jak drzwi do lasu
    no bez sensu
    Dupek przepisano mi kiedyś, jak nie zachodziłam w ciążę po jakimś roku czy dwóch - pomimo tego, że też miałam dobry wynik progesteronu. Ale oni zapisują go, żeby wspomóc jeszcze bardziej ciałko żółte i proces zagnieżdżania się (dlatego go zażywasz w drugiej połowie cyklu). On może podnieść tempkę, bo podnosi progesteron. Ja zaszłam w ciążę po 3 miesiącach z dupkiem.....Uważaj natomiast na jedzenie - bo przywaliłam wtedy 9 kilo w 3 miechy...wyglądałam jak napompowana wodą - koszmar - no ale działał jak widać - z resztą zażywałam go do końca ciąży (+35 kg).

Reni, samira, inessa, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek jest syntetycznym progesteronem, nie ma wpływu na temperaturę ciała i gdybyś zrobiła badania progesteronu również duphaston nie zmieni poziomu naturalnego progestronu. Dupek (może być i innych progesteron, dupek podobno jest lepiej tolerowany przez kobiety) jest po to by podtrzymać ew ciąże przy niedomodze fazy lutealnej lub by się nie robiły torbiele po niepękniętym pęcherzyku.
    Reni wrote:
    Dzień dobry dziewczęta

Czy możecie powiedzieć mi coś więcej na temat dupka?
    skoro mam progesteron ok to po co go biorę?
    czy znacznie podwyższa temp? Czy jak go biorę to wykres jest przekłamany?

inessa, caffe, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia - dupek nie zmienia temperatury ciała!!!
    Tyje się i owszem - ja już kolejny miesiąc i efekty są :-(
    Bozia3 wrote:
    Dupek przepisano mi kiedyś, jak nie zachodziłam w ciążę po jakimś roku czy dwóch - pomimo tego, że też miałam dobry wynik progesteronu. Ale oni zapisują go, żeby wspomóc jeszcze bardziej ciałko żółte i proces zagnieżdżania się (dlatego go zażywasz w drugiej połowie cyklu). On może podnieść tempkę, bo podnosi progesteron. Ja zaszłam w ciążę po 3 miesiącach z dupkiem.....Uważaj natomiast na jedzenie - bo przywaliłam wtedy 9 kilo w 3 miechy...wyglądałam jak napompowana wodą - koszmar - no ale działał jak widać - z resztą zażywałam go do końca ciąży (+35 kg).

Reni, inessa, grosza, caffe, anna maria, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bozia3 wrote:

bliska77, bliska77, Reni, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz...to Polarmiś wytłumaczyła lepiej...mnie się wydawało, że może podnieść tempkę...ale wtedy nie mierzyłam nic, stąd mój błąd..No to teraz już wiem więcej....
    Polarmisiu no a w takim razie luteina - podniesie tempkę?

Reni, bliska77, inessa, caffe, anna maria lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    "Ciężarówką przez 9 miesięcy " nie mam ale jest świetna :)

a mam takie " Ciąża tydzień po tygodniu + Witaj na świecie " -- Annette Nolden i to są dwie książki w jednej --jest fajna bo można wpisać datę w każdym tyg,obwód brzucha,wagę ,przemyślenia wdanym tygodniu ,pytania do lekarza jak idziesz na wizytę ,zdjęcie z usg ...(można je kupić osobno ale po co ;) jedna się zaczyna żółtą okładką a jak odwrócisz na druga str, to jest różowa i to jest do roku życia dziecka)

i mam taką jeszcze "Ciąża" -- Peter Abrahams ale ta jest niesamowicie szczegółowa i dla dociekliwych ,może tez pouczyć ale i przestraszyć nieco słabszych :P ale warta uwagi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 07:37

inessa, grosza, caffe, Bursztyn, megan8, Panda lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni kochana moja dzięki za wpis ale nie mam pojęcia co z tym okresem?Bóle są cały czas takie same,dziś 48dc i nic się nie dzieje,trza wezwać Natanka na pomoc. sama już się denerwuję :)
    MIŁEGO POGODNEGO DNIA KOCHANE <3 <3 <3

Reni, bliska77, inessa, grosza, caffe, anna maria, megan8, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Reni kochana moja dzięki za wpis ale nie mam pojęcia co z tym okresem?Bóle są cały czas takie same,dziś 48dc i nic się nie dzieje,trza wezwać Natanka na pomoc. sama już się denerwuję :)
    Jak tempka nie spada w 48dc, to wiedz, że coś się dzieje....;)

Reni, iza37, inessa, caffe, anna maria, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jak zwykle musisz coś od siebie hahaha o tym tyciu nie trzeba było ;-) i tak czuję się jak Wańka wstańska lekko trącisz to się buja przez te krągłości ;-)
    a tak poważnie to dzięx
    niby lekarz coś tam do mnie mówił ale byłam tak podekscytowana, że jest ciałko żółte, że nic do mnie nie docierało oprócz tego, że do domu i 0hump.gif
    Bozia3 wrote:

inessa, grosza, caffe, anna maria, Bursztyn, Jolka76 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarku ja jednak mam nadzieję, że tyjesz z innego powodu ;-)
    polarmiś wrote:

inessa, polarmiś, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadchodzi.. kaplan.gif
    iza37 wrote:

inessa, caffe, promyk lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia jak zwykle musisz coś od siebie hahaha o tym tyciu nie trzeba było ;-) i tak czuję się jak Wańka wstańska lekko trącisz to się buja przez te krągłości ;-)
    a tak poważnie to dzięx
    niby lekarz coś tam do mnie mówił ale byłam tak podekscytowana, że jest ciałko żółte, że nic do mnie nie docierało oprócz tego, że do domu i 0hump.gif
    No tylko ciupcianko w głowie....do domu i heja..:)

Reni nie chciałam Cię straszyć Broń Boże - tylko pamiętam jak było ze mną - ale nie na wszystkich to tak działa, a gdyby się zdarzyło, że zacznie u Ciebie waga iść w górę, to przynajmniej wyłapiesz wcześniej ..Ja wtedy byłam zielona i nie miałam pojęcia, że to tak po tabletkach można rosnąć..;)

Reni, bliska77, inessa, caffe, anna maria, promyk, Jolka76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ