X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nie wiem..W ciazy z mlodym bylam jak jebany kwiat lotosu na tafli jeziora Brak wiedzy to byl plus , a młody do 2 roku zycia zadnej nocy nie przespał .
    Ale wiem ,ze dzisiejsza beta pozytywna napewno mnie uspokoi..Przynajmniej na chwile..
    Dwie ciążę miałam nerwowe. Córki teże nerwusy. Teraz było inaczej, może nie kwiat lotosu ale blisko ;) Skoro mówisz że to nie zasługa spokoju to chyba po prostu trafił mi się spokojny egzemplarz czego i Tobie życzę :)

Iwone, kapturnica, Sabina, kkisia, iwcia77, Mega, Aasiula, Elfik, Arwena lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Mega dzieki za pamiec, mlodsza bez zmian spi gora dwie godziny i to po modyfikowanym, na cycku jest to godzina w porywach do poltorej, aktualnie wyrzyna sie drugi zab zatem ogolnie jest czad ;) , starsza pomaga jak moze ale rownoczesnie walczy z zazdroscia .... ogolnie jestem zmeczona ale jest super
    Współczuję. Ja już należę do całkiem wyspanych :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 10:25

Bliska 77, Sabina, kkisia, iwcia77, Mega, Aasiula, Elfik lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 13:45

kapturnica, Sabina, ania.g, kkisia, iwcia77, Mega, Aasiula, Elfik, Iwone lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczynki spadam do roboty i będę zaglądać jak tam wyniki ;)

kapturnica, Sabina, kkisia, Iwone, iwcia77, Mega, Aasiula, Elfik, Arwena lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Współczuję. Ja już należę do całkiem wyspanych :)
    wiesz co, ze starsza bylo tak samo wie dlaczego teraz mialoby byc inaczej :-D, trzeba jakos przeczekac i tyle, zazdroszcze przespanych nocy, starsza cala noc pierwszy raz przespala gdy miala niecale dwa lata, zatem jeszcze ok 1,5 roku i bedzie git ;-)

kapturnica, kkisia, Iwone, iwcia77, Mega, Aasiula, Elfik, moremi lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    wiesz co, ze starsza bylo tak samo wie dlaczego teraz mialoby byc inaczej :-D, trzeba jakos przeczekac i tyle, zazdroszcze przespanych nocy, starsza cala noc pierwszy raz przespala gdy miala niecale dwa lata, zatem jeszcze ok 1,5 roku i bedzie git ;-)
    Mam nadzieję że tym razem szybciej to nastąpi.

Bliska 77, kkisia, Mega, Aasiula, Elfik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ty z twoim adhd to masz przechlapane , bo nawet jak nocek nie przesypiasz to w dzien jak mala spi pewnie tez nie spisz , bo masz 1000 rzeczy do zrobienia ;)

Elfie czekam :)

Sabina, iwcia77, Mega, Aasiula, Elfik, Arwena lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Mam nadzieję że tym razem szybciej to nastąpi.
    ha, ja tez :-D

Mega, Aasiula, kkisia, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Eee, to już z górki masz ;)

Aasiula, kkisia, Elfik lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszły dwie kreski..W sumie to tak mi się ręce trzęsły, że nie umiałam przeczytać ile ich powinno być, a może trzy?
    poleciałam jeszcze po dwa testy, każdy z innej apteki, normalnie jak w "Poszukiwany poszukiwana", każdy kilogram cukru w innym sklepie..

Nie wiem czemu nie chciałam się ośmieszać kupując kilka testów w jednej..
    Dziwne, ale ciąża chyba na mózg się rzuca...;)

Wszystkie trzy pozytywne, co udało mi się w końcu doczytać,jakkolwiek doczytanie po ile kropel i gdzie, mnie przerastało intelektualnie..

Myślę, chciałam, ale co teraz? Strach przed nieznanym..

Małż wrócił do domu, trochę się pokręcił, usiadł to ja przyszłam do pokoju usiadłam obok, podaje mu test i w bek..
    On na to - a co to jest?
    Ja - test ciązowy..
    On -no i co?
    ja - jest pozytywny...
    On - i co to oznacza?
    Ja myślę, oho, dziecko ma przesrane, dziecko dwojga geniuszy normalnie..

Ja - że w ciązy jestem!!!
    Oczywiście przełóżcie to na chlipanie z siorbaniem i zatykaniem..

Małż, ale czy to na pewno?
    Ja mówię, że na pewno to tylko ginekolog może potwierdzić..
    On za to, to do którego chodzę...Wstyd było przyznać, że dawno nie byłam, ale rzuciłam nazwisko jednej babki u której byłam ostatnio i która wydała mi się sympatyczna..
    Ponieważ nie miałam jej namiarów, złapał za internet, znalazł numer i każe mi dzwonić..Pierwszy raz go takiego widziałam, wulkan, taran i nie ma zmiłuj, mało chaty nie rozsadził, tyle w niego energii wstąpiło, ze cały Gdańsk mógłby oświetlić..
    Ja nagle poczułam głęboką potrzebę umycia naczyń czy zrobienia czegoś w kuchni, czy cuś, jakoś nie miałam siły, byłam tak rozbita, to on zadzwonił...
    Że pilnie wizytę, najlepiej zaraz, już teraz.. a po co ta wizyta - bo partnerka może być w ciąży, chcemy się zbadać..
    ale w końcu udało nam się na następny dzień..

Weszłam sama do pani doktor, na kozetkę, usg w cipuchę, ona mówi, jest pani w ciąży..
    Tu jest serduszko...
    Ja czuję, że znowu zalałam się łzami i ją przepraszam, ale bardzo się cieszę, bo myślałam,że to niemożliwe..

Babka postała, popatrzyła i mówi do mnie, to proszę się cieszyć..
    umawiamy się na wizytę?
    Ja - oczywiście! A kiedy byłaby wskazana
    Ona patrzy na mnie i mówi, że za tydzień chyba, bo beta, progesteron, bo coś tam
    Patrzy na mnie intensywnie, ja, że oczywiście i zaklepuje termin.

Oan do mnie - a bo pani partner tak nalegał na wizytę, że koniecznie na zaraz, bardzo mu się spieszyło. Nawet na o 22 chciał się umawiać..
    Ja wtedy nie zwróciłam uwagi na ten dziwny tekst,w sumie taki small talk,mówię, że tyle czekał na ta ciążę to chciał wiedzieć jak najszybciej..wyszłam, mówię Piotrowi..

Dopiero kilka tygodni później weszłam do netu, żeby zobaczyć jej nr tel, pierwsze co się wyświetliło na stronie gabinetu, i w opisie linku jest:

"nagła pomoc w sytuacjach awaryjnych"
    "przywracanie miesiączek, nawet późnych".

I nagle zobaczyłam tę sytuację w całkiem nowym świetle..
    Wszystkie puzle się ułożyły, nagły telefon, nacisk na wizytę..:))))))))))
    Ciary mnie przeszły a potem zaczęłam się tak śmiać, ze myślałam, że popuszczę..

Od tej pory to moja ulubiona historyjka dla wybranych, jak to maż mnie na aborcję zapisał...

Fajne, co?

kapturnica, Mega, Aasiula, kkisia, Iwone, anna maria, moremi, dorbie, ania.g, gretka, iwcia77, ComeToMeBaby, Sabina, Viv78, paszczakin, Reni, Arwena, Parka, SolarPolar, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna opowiesz Elfi.. :)
    U mnie choina rozebrana jakos sie jasniejw pokoju zrobilo ;D

Mega, Aasiula, iwcia77, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No jak z moczu test wyszedl to jak ma nie wyjsc???
    bo z moczu wychodzi gdy jej poziom jest 25 a z krwi chyba dopiero jak powyzej 50, chociaz w moim lab oznaczają śladowo też, to nie wiem

Mega, Elfik, gretka, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wiatr okrutny 90km,cieplo 8stp.milego dnia:-)

Mega, Elfik, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie gratulacje0heart.gif ,nastepna z zaskoku sie dzieje ;)

Mega, gretka, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    bo z moczu wychodzi gdy jej poziom jest 25 a z krwi chyba dopiero jak powyzej 50, chociaz w moim lab oznaczają śladowo też, to nie wiem
    Nie pisz już nic, usiądź, napij sie wody... ;)

Aasiula, Elfik, moremi, Sabina, kkisia, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie gratulacje,bardzo sie ciesze ,3 do kolekcji:-)

Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale to w innych jednostkach. Poza tym z krwi wychodzi w sytuacji gdy testy pokazują negatyw. Ja miałam betę 8,6 i testy negatywne.
    Budyń już naprawdę się rzucił na Twój mózg.

Mega, Aasiula, Sabina, kkisia, iwcia77, Bursztyn, Dorka1979 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie a do którego lab poszłaś?
    i może mnie przyjmij do przyjaciółek, w końcu razem na te wiztye będziemy chodzić
    Gdańszczanko :)

Mega, moremi, Aasiula, kkisia, peppapig, gretka, malgos741, Arwena, ania.g, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Cos pomerdałas..Z krwi wyjdzie nawet jak masz ponizej 1 ;) Chodzi o to ,że potwierdzenie ciazy jest najczesciej kiedy beta jest powyzej25 I krew jest najbardziej wiarygodny..

Mega, Sabina, kkisia, gretka, Arwena, iwcia77, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    epidemia jaka?
    dobry

kapturnica, Mega, Aasiula, moremi, kkisia, peppapig, Bozia3, anna maria, ania.g, gosia7122, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 6574 6575 6576 6577 6578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ