35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
jak zjem loda z adwokatem to też będzie można zaliczyć pod oblewanie?
kapturnica, Aasiula, Sabina, ania.g, iwcia77, Bozia3, malgos741, Mega, peppapig, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Już odkorkowałam i się dołączam
p.s. i za wszystkie te które nadal czekająDziś dostosujemy się do pogody za oknem - mamy grzane
kapturnica, ania.g, Iwone, Aasiula, iwcia77, peppapig, malgos741, Mega, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
gretka wrote:testy to mam ale czuje sie wybitnie nieciazowo....
i to mnie stopowalo do testowania ..tylko baby z forum - "iwcia szczyj" , codziennie "iwcia szczyj " a ja nawet jednego testu w domu nie mialam, potem zapominalam kupic wiec 2 dni na forum nie wchodzilam , bo by mnie zakrakaly...i co? prosze bardzo - byla ciaza
Iwone, ania.g, Arwena, gretka, ComeToMeBaby, Sabina, kapturnica, Dorka1979, Bozia3, malgos741, Mega, gosia7122, moremi, Parka, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKapta, już piszę o co mi chodziło z tą beta, bo zeszło nieprzyjemnie na zły tor
Czytałam, że laboratorium zazwyczaj wykrywa dopiero powyzej 50 i dlatego zaleca sie robienie beta najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Ale moje laboratorium określa nawet śladowe bHCG. Może to były stare dane, bo może teraz laboratoria wszystkie są dokładniejsze. Nie jestem na bieżaco z diagnostyka ginekologiczną.
A dlaczego i kiedy się robi to wiem, spoko.
I nie poszłam na trening a tylko na rowerek i orbitrek. przecież nie mogę nagle powiedzieć moim przyjaciołom, że wyszedl mi test pozytywnyIwone, Arwena, gretka, iwcia77, Sabina, Mango, malgos741, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Kapta, już piszę o co mi chodziło z tą beta, bo zeszło nieprzyjemnie na zły tor
Czytałam, że laboratorium zazwyczaj wykrywa dopiero powyzej 50 i dlatego zaleca sie robienie beta najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki. Ale moje laboratorium określa nawet śladowe bHCG. Może to były stare dane, bo może teraz laboratoria wszystkie są dokładniejsze. Nie jestem na bieżaco z diagnostyka ginekologiczną.
A dlaczego i kiedy się robi to wiem, spoko.
I nie poszłam na trening a tylko na rowerek i orbitrek. przecież nie mogę nagle powiedzieć moim przyjaciołom, że wyszedl mi test pozytywny
Nigdy badanie z krwi na bete nie wykrywało tego hormonu powyżej 50 jednostek...Nie wiem gdzie to czytałas ale totalna bzdura to jest...Każdy hormon wykrywa sie już od sladowej ilości , nie tylko hcg
A to ,że sie zaleca w dniu miesiączki oznacza tyle ,że beta wydzielana jest po zagnieżdzeniu zarodka a może to nastąpić nawet do 12dnia po owulacju...
Dodam , nie złosliwie ,ze to jest elementarna wiedza a jesli jestes jak piszesz lekarzem i tego nie wiesz opierajac sie na tym ,że gdzies czytalas napawa mnie lekkim szokiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:37
gretka, Bursztyn, peppapig, malgos741, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
no, no ,no Elfik- gratuluje bardzo
...swoja droga to takie fajne uczucie jak sie odkrywa ze jest sie w upragnionej ciazy...ach sentymencik mnie ogarnal...piekne emocjonujace przezyciekapturnica, Aasiula, gretka, Sabina, Bozia3, malgos741, gosia7122, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Kasiulek 1201 nie obraź sie dziekuje za zaproszenie mnie do znajomych ale z reguły przyjmuje tylko te osoby , z ktorymi przynajmniej porozmawialam kilkukrotnie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2015, 19:57
malgos741, ComeToMeBaby, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:no, no ,no Elfik- gratuluje bardzo
...swoja droga to takie fajne uczucie jak sie odkrywa ze jest sie w upragnionej ciazy...ach sentymencik mnie ogarnal...piekne emocjonujace przezycieiwcia77, Aasiula, Sabina, Dorka1979, malgos741, ania.g, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kapturnica wrote:No... ja myslalam ,ze bede piszczec , skakac..Nie ukrywam wyobrazalam sobie nie raz jak to bedzie wygladalo..A skonczylo sie na wyciagnieciu mlodego z wyra i studiowaniu tesu pod swiatlo czy jest kreska czy to zwidy...
Aasiula lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No... ja myslalam ,ze bede piszczec , skakac..Nie ukrywam wyobrazalam sobie nie raz jak to bedzie wygladalo..A skonczylo sie na wyciagnieciu mlodego z wyra i studiowaniu tesu pod swiatlo czy jest kreska czy to zwidy...
-
iwcia77 wrote:..bo chyba stracilas nadzieje ...to dlatego
Aasiula, Arwena, iwcia77, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny