35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
kapturnica wrote:Nigdy badanie z krwi na bete nie wykrywało tego hormonu powyżej 50 jednostek...Nie wiem gdzie to czytałas ale totalna bzdura to jest...Każdy hormon wykrywa sie już od sladowej ilości , nie tylko hcg
A to ,że sie zaleca w dniu miesiączki oznacza tyle ,że beta wydzielana jest po zagnieżdzeniu zarodka a może to nastąpić nawet do 12dnia po owulacju...
Dodam , nie złosliwie ,ze to jest elementarna wiedza a jesli jestes jak piszesz lekarzem i tego nie wiesz opierajac sie na tym ,że gdzies czytalas napawa mnie lekkim szokiem...Arwena, kapturnica, Bozia3, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Małż wie?
Wystraszyl sie chlopina co sie stalo..A ja mu tekst sprzet ci sie sprawdzil jestem w ciazy!!A on zaczal sie glupio smiac ,ze go wkrecam..Dopiero jak mu mmsa wyslalam z pozytywnym to zaczelo do niego docierac... A po becie to dzis juz byl uhahany...Chyba mu teraz łatwiej troche ,ze plan 100letni wykonaliwcia77, Bursztyn, Iwone, Mango, Aasiula, Bozia3, dorbie, Arwena, Heretyczka, Sabina, peppapig, Pusurek, ComeToMeBaby, ania.g, Mega, gosia7122, paszczakin, moremi, Parka, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:nie nie straciłam..Ale mialam opracowany plan działan..Starania w lutym i kwietniu jeszcze i podejscie do procedury in vitro...
- zonk
Bursztyn, kapturnica, gretka, Mango, Aasiula, Natka_79, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, paszczakin, moremi, Parka, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:przyznam ze tez dopadl mnie szok...
Ja zwykly szarak medyczny co to nie dorastam do piecior lekarzy musialam miec taka podstawowa wiedze..Mielismy to na zajeciach z bio chemii
Bursztyn, Aasiula, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dorbie- masz juz ta bete?
kurde caly dzien jakies wizyty..tesciowa, kolezanka a myslalam, ze sobie zrobie popoludniowa sjejste a tu jeszcze jakas kolacja z Alojzem sie szykuje ...a ja jestem zmeczonaAasiula, malgos741, Iwone, Pusurek, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
A ja chyba nie do konca dobrze zrobilam, ale juz za pozno...powiedzialam mezowi zeby poprosil tesciowke aby wyslala mi 4 opakowania Clositolu- matka Inofolika. No i kobieta zakupila mi 5 (!!!)opakowan i wyslala... Po czym przez tel.mowi ze czuje ze w tym roku wydarzy sie cos dobrego.....i w tym momemcie pozalowalam decyzji...ludzilam sie ze nie poczyta ulotki....no trudno
Mango, iwcia77, Aasiula, Arwena, malgos741, Iwone, Sabina, peppapig, Mega, moremi, Parka, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:A ja chyba nie do konca dobrze zrobilam, ale juz za pozno...powiedzialam mezowi zeby poprosil tesciowke aby wyslala mi 4 opakowania Clositolu- matka Inofolika. No i kobieta zakupila mi 5 (!!!)opakowan i wyslala... Po czym przez tel.mowi ze czuje ze w tym roku wydarzy sie cos dobrego.....i w tym momemcie pozalowalam decyzji...ludzilam sie ze nie poczyta ulotki....no trudno
Aasiula, iwcia77, malgos741, Sabina, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:szok w trepach
Ja zwykly szarak medyczny co to nie dorastam do piecior lekarzy musialam miec taka podstawowa wiedze..Mielismy to na zajeciach z bio chemii
dlatego tez moj szok nie mija i watpliwosci co do wykonywania powyzszego zawodu klada sie cieniem ....
kapturnica, Mega lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:A ja chyba nie do konca dobrze zrobilam, ale juz za pozno...powiedzialam mezowi zeby poprosil tesciowke aby wyslala mi 4 opakowania Clositolu- matka Inofolika. No i kobieta zakupila mi 5 (!!!)opakowan i wyslala... Po czym przez tel.mowi ze czuje ze w tym roku wydarzy sie cos dobrego.....i w tym momemcie pozalowalam decyzji...ludzilam sie ze nie poczyta ulotki....no trudno
bardzo chce wnuki
no widzisz , cos musi byc w tym clositolu , inofoliku , bo widze ze laski kupuja na tonySabina, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ojj tam ..Moze nie mowila tego w jakims zlym kontekscie...Mysle ,ze poprostu sie ucieszyla ,ze sie staracie
no ale w sumie moja wersja jest taka ze biore to na PCOSiwcia77, kapturnica, Aasiula, malgos741, Iwone, Sabina, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Kurwa jak dzis u mnie wieje..najpierw napierdalal snieg ,potem jakas kasza, zeszlo tow deszcz.Dodatkowo wieje jakby sie z 10powiesiło na jednej gałęzi...Rano bedzie szklanka wrr
malgos741, Arwena, iwcia77, Sabina, Mega, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:wow! dobra tesciowa
bardzo chce wnuki
no widzisz , cos musi byc w tym clositolu , inofoliku , bo widze ze laski kupuja na tony
ja wypilam juz 4 opakowania, ale na zaciazenie nie pomogly - natomiast mam wrazenie ze na cere takiwcia77, Aasiula, kapturnica, Arwena, Iwone, Sabina, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
a wlasnie... nie moglam sobie przypomniec jak sie to to nazywa. a czym sie rozni od inofoliku?
Ja teraz sobie pije Clavelle (tez jak inofolic)iwcia77, kapturnica, Aasiula, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
gretka -
gretka wrote:a wlasnie... nie moglam sobie przypomniec jak sie to to nazywa. a czym sie rozni od inofoliku?
Ja teraz sobie pije Clavelle (tez jak inofolic)kapturnica, Aasiula, gretka, iwcia77, Sabina, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no wlasnie o to mi chodzi- ze miala nie wiedziec....
no ale w sumie moja wersja jest taka ze biore to na PCOSBursztyn, Aasiula, iwcia77, Arwena, malgos741, Sabina, ComeToMeBaby, Mega, moremi, Dorka1979, kkisia lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:wow! dobra tesciowa
bardzo chce wnuki
no widzisz , cos musi byc w tym clositolu , inofoliku , bo widze ze laski kupuja na tony
no wlasnie braklo inofemu w melisse i innych witaminek a chcialam sobie zrobic zapas przed wyjazdemiwcia77, Arwena, Sabina, Mega, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
gretka -
nick nieaktualnykapturnica wrote:No... ja myslalam ,ze bede piszczec , skakac..Nie ukrywam wyobrazalam sobie nie raz jak to bedzie wygladalo..A skonczylo sie na wyciagnieciu mlodego z wyra i studiowaniu tesu pod swiatlo czy jest kreska czy to zwidy...
iwcia77, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:to ze chce wnuki to jeszcze nie oznacza ze jest dobra
ja wypilam juz 4 opakowania, ale na zaciazenie nie pomogly - natomiast mam wrazenie ze na cere takja bardzo w niego uwierzylam
Bursztyn, moremi, kkisia lubią tę wiadomość