35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
iza37 wrote:Tka Bursztynku masz rację mało rozsądne, ale Inessa na pewno nie miała pojęcia że jest w ciąży,przecież to byłby cud jak określili jej lekarze
Bozia3, bliska77, polarmiś, Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Z tą naszą Inesską to dziwna sprawa...Mam wrażenie, że ona nie ma obok dobrego lekarza, który konkretnie by się nią zaopiekował. To nie pierwszy raz chyba wychodzi jej plus na teście i za chwilę jest @. Jakby lekarz ją prowadził i ją znał - to może profilaktycznie przed @ powinna przyjmować końskie dawki progesteronu..A tak naprawdę to lekarze z nią jakoś nic nie robią - dziwne to trochę....Inesska ma termin na sierpień w tej klinice, w której ja byłam - może się nią ktoś zajmie porządnie i kompleksowo - bo tu ja widzę jakiś problem - tak jakby sama walczyła z całym światem....
caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCuda sie zdarzaja
moi sasiedzi dlugo starali sie o bobaska i nic... pare lat, do invitro sie nie zalapali bo za slabe wyniki, potem zdecydowali sie na adopcje. I po jakims czasie jak juz byli kompletna rodzinka, cud...ona zaszla w ciaze
tak poprostu
iza37 wrote:Tka Bursztynku masz rację mało rozsądne, ale Inessa na pewno nie miała pojęcia że jest w ciąży,przecież to byłby cud jak określili jej lekarzecaffe, Bozia3, Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość
-
Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).
caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMI one wogole nie dzialaly
pogubilam sie totalnie z ta elektronika i wywalilam je do kosza
w tym miesiacu sprobuje jakis zwyklych, moze jakis paskowych.
Bursztyn wrote:Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).Bursztyn lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).
Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).
może zbadaj hormony w róznych fazach cyklu, np badanie progesteronu bardzo dużo Ci powie
Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość
-
iza37 wrote:Tka Bursztynku masz rację mało rozsądne, ale Inessa na pewno nie miała pojęcia że jest w ciąży,przecież to byłby cud jak określili jej lekarze
Mam nadzieje Inessko ze to przeczytasz i wbijesz sobie do glowy raz na zawsze, mozesz sie nawet na mnie obrazic
caffe, bliska77, Reni, iza37, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).
Po pierwsze sprawdź datę ich ważnościPo drugie na Twoim miejscu robiłabym (przynajmniej w pierwszy cyklu ich stosowania) badania również tradycyjnymi testami. Żeby miec zwyczajnie porównanie.
Powiem Ci tak, mnie mikroskop owulacyjny nie pokazywal dni plodnych, a te testy z apteki tak. Wiem już więc, ze mikroskop jest nie dla mnie. Ty też musisz przetestować i wybrać.
Nie wiem czemu się dzieje tak, że w tym samym czasie na dwóch "przyrządach" mozna uzyskać dwa rózne wyniki.polarmiś, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA powiedz bo obserwujesz się juz dość długo kiedy średnio z wykresów wypada Ci owulacja? Wzrost estrogenów jest też bardzo ważny bo to świadczy o tym, że pęcherzyk dobrze dojrzewa, estradiol wzrasta wraz z LH - pik estradiolu jest zawsze ciut wcześniej niż pik LH. Mi gin kazała robić przy monitorowanych cyklach 2-3 dni przed owulką badanie estradiolu. Teraz jak już się udało raz w tygodniu mam zalecenie zrobienia bety, progesteronu i również estradiolu.
Bursztyn wrote:Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).bliska77, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Bursztynku a kiedy Ty się wybierzesz do gina? Może nie trać energii na spekulacje, tylko zrób sobie badania.. Poza tym podobno dwa cykle w roku każda kura ma bez jajka pękniętego...może to właśnie taki cykl?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 09:10
bliska77, caffe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:Bursztynku, cykl bezowulacyjny, raz na jakiś czas jest zupełnie normalny, tym bardziej w naszym wieku
może zbadaj hormony w róznych fazach cyklu, np badanie progesteronu bardzo dużo Ci powie
bliska77, caffe lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:to jest ta strona o trzepaniu konia po grzbiecie
nic tam nie było o trzepaniu konia....zbereźnico jedna...
bliska77, caffe, Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Po pierwsze sprawdź datę ich ważności
Po drugie na Twoim miejscu robiłabym (przynajmniej w pierwszy cyklu ich stosowania) badania również tradycyjnymi testami. Żeby miec zwyczajnie porównanie.
Powiem Ci tak, mnie mikroskop owulacyjny nie pokazywal dni plodnych, a te testy z apteki tak. Wiem już więc, ze mikroskop jest nie dla mnie. Ty też musisz przetestować i wybrać.
Nie wiem czemu się dzieje tak, że w tym samym czasie na dwóch "przyrządach" mozna uzyskać dwa rózne wyniki.ale tak, mam zamiar wrocic do tych poprzednich, zrobic dwa i porownac wyniki
caffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Reni ..ja wiem że Ty jesteś pod wrażeniem Natankowym..ale mowa była o waleniu konia po grzbiecie..
nic tam nie było o trzepaniu konia....zbereźnico jedna...
Reni lubi tę wiadomość