X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOO i ja tak mam wlasnie dzisiaj, widocznie z ich strony problemy
    iza37 wrote:
    Ja miałam tak dzisiaj z tą samą stroną :)

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Tka Bursztynku masz rację mało rozsądne, ale Inessa na pewno nie miała pojęcia że jest w ciąży,przecież to byłby cud jak określili jej lekarze :)
    Iza, ale robiła wszystko żeby w tej ciąży być, do tego jest świeżo po zabiegu więc o jakim dozwolonym dźwiganiu tu może być mowa? Jeśli się człowiek stara o dziecko i wie, że może miec komplikacje, to niestety, ale trzeba dmuchac na zimne.

Bozia3, bliska77, polarmiś, Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik303 wrote:
    OOO i ja tak mam wlasnie dzisiaj, widocznie z ich strony problemy
    to ja nawet tam nie zaglądam :P

albo żesmy z tymi emotkami coś przywlokły zabawa.gif

Bozia3, polarmiś, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Z tą naszą Inesską to dziwna sprawa...Mam wrażenie, że ona nie ma obok dobrego lekarza, który konkretnie by się nią zaopiekował. To nie pierwszy raz chyba wychodzi jej plus na teście i za chwilę jest @. Jakby lekarz ją prowadził i ją znał - to może profilaktycznie przed @ powinna przyjmować końskie dawki progesteronu..A tak naprawdę to lekarze z nią jakoś nic nie robią - dziwne to trochę....Inesska ma termin na sierpień w tej klinice, w której ja byłam - może się nią ktoś zajmie porządnie i kompleksowo - bo tu ja widzę jakiś problem - tak jakby sama walczyła z całym światem....
    zgadzam się

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuda sie zdarzaja :) moi sasiedzi dlugo starali sie o bobaska i nic... pare lat, do invitro sie nie zalapali bo za slabe wyniki, potem zdecydowali sie na adopcje. I po jakims czasie jak juz byli kompletna rodzinka, cud...ona zaszla w ciaze :) tak poprostu :)

iza37 wrote:
    Tka Bursztynku masz rację mało rozsądne, ale Inessa na pewno nie miała pojęcia że jest w ciąży,przecież to byłby cud jak określili jej lekarze :)

caffe, Bozia3, Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).

caffe, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI one wogole nie dzialaly :) pogubilam sie totalnie z ta elektronika i wywalilam je do kosza :) w tym miesiacu sprobuje jakis zwyklych, moze jakis paskowych.

Bursztyn wrote:
    Pozwolicie ze poprzynudzam, ale tylko na chwile,odnosnie tych pieprzonych testow owulacyjnych. Tak jak wspominalam kupilam te najnowsze (nie chcialam akurat tych- bo wydawaly mi sie przekombinowane ale byly w promocji za pol ceny)Clearblue digital Two Hormons Indicator ktore oprocz LH mierza jeszcze poziom estrogenow, i wyznaczaja 4 plodne dni, blada usmiechnieta buzka pokazuje sie przy wysoko plodnych dniach a wyrazna usmiechnieta przy piku. Puste jajko natomiast kiedy nic sie nie dzieje. No, i nic sie ni dzieje. Przy poprzednich testach- tez takich z usmiechnieta ale mierzace tylko LH- wszystko dzialalo jak nalezy. Wiec zastanawiam sie, moze mam niski poziom estrogenu- skoro te testy to biora pod uwage? a moze te testy trefne byly dlatego za pol ceny? Nawet wynikow nie wpisalam do wykresu(Ale sobie tlumacze, zeby tylko nie przyjac do wiadomosci ze owulacji nie bylo, hehehe).

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bursztynku a kiedy Ty się wybierzesz do gina? Może nie trać energii na spekulacje, tylko zrób sobie badania.. Poza tym podobno dwa cykle w roku każda kura ma bez jajka pękniętego...może to właśnie taki cykl?

Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bursztynku, cykl bezowulacyjny, raz na jakiś czas jest zupełnie normalny, tym bardziej w naszym wieku ;-) może zbadaj hormony w róznych fazach cyklu, np badanie progesteronu bardzo dużo Ci powie

Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Nasza Inesska powinna czesciej lezec i pachniec a nie myc np.okna czy podlogi (nie pamietam juz dokladnie co to bylo) niedlugo po operacji czy dzwigac cudze ciezkie potomstwo majac podejrzenie ze cos moze byc na rzeczy i W OGOLE NICZEGO NIE DZWIGAC :P Mam nadzieje Inessko ze to przeczytasz i wbijesz sobie do glowy raz na zawsze, mozesz sie nawet na mnie obrazic ;)

caffe, bliska77, Reni, iza37, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:

Po pierwsze sprawdź datę ich ważności :) Po drugie na Twoim miejscu robiłabym (przynajmniej w pierwszy cyklu ich stosowania) badania również tradycyjnymi testami. Żeby miec zwyczajnie porównanie.

Powiem Ci tak, mnie mikroskop owulacyjny nie pokazywal dni plodnych, a te testy z apteki tak. Wiem już więc, ze mikroskop jest nie dla mnie. Ty też musisz przetestować i wybrać.

Nie wiem czemu się dzieje tak, że w tym samym czasie na dwóch "przyrządach" mozna uzyskać dwa rózne wyniki.

polarmiś, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

chyba tak, bo jak bralamcos ze strony psiakosc.com to tez mi sie pojawilo ostrzezenia, ale nie od razu.

polarmiś, caffe, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz bo obserwujesz się juz dość długo kiedy średnio z wykresów wypada Ci owulacja? Wzrost estrogenów jest też bardzo ważny bo to świadczy o tym, że pęcherzyk dobrze dojrzewa, estradiol wzrasta wraz z LH - pik estradiolu jest zawsze ciut wcześniej niż pik LH. Mi gin kazała robić przy monitorowanych cyklach 2-3 dni przed owulką badanie estradiolu. Teraz jak już się udało raz w tygodniu mam zalecenie zrobienia bety, progesteronu i również estradiolu.

Bursztyn wrote:

bliska77, caffe, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest ta strona o trzepaniu konia po grzbiecie ;-)
    caffe wrote:

caffe lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku a kiedy Ty się wybierzesz do gina? Może nie trać energii na spekulacje, tylko zrób sobie badania.. Poza tym podobno dwa cykle w roku każda kura ma bez jajka pękniętego...może to właśnie taki cykl?
    W sierpniu zaraz po przyjezdzie do Krakowa biegne do gina i robie badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 09:10

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz najważniejsze żeby zawalczyła i wygrała ;-), wszystkie trzymajmy bardzo mocno kciuki i wspierajmy Inessę myślami

caffe, promyk, Bursztyn, megan8, angela lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bursztynku, cykl bezowulacyjny, raz na jakiś czas jest zupełnie normalny, tym bardziej w naszym wieku ;-) może zbadaj hormony w róznych fazach cyklu, np badanie progesteronu bardzo dużo Ci powie
    tak wlasnie zrobie

bliska77, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to jest ta strona o trzepaniu konia po grzbiecie ;-)
    Reni ..ja wiem że Ty jesteś pod wrażeniem Natankowym..ale mowa była o waleniu konia po grzbiecie..:) nic tam nie było o trzepaniu konia....zbereźnico jedna...;)

bliska77, caffe, Bursztyn, Reni, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Po pierwsze sprawdź datę ich ważności :) Po drugie na Twoim miejscu robiłabym (przynajmniej w pierwszy cyklu ich stosowania) badania również tradycyjnymi testami. Żeby miec zwyczajnie porównanie.

Powiem Ci tak, mnie mikroskop owulacyjny nie pokazywal dni plodnych, a te testy z apteki tak. Wiem już więc, ze mikroskop jest nie dla mnie. Ty też musisz przetestować i wybrać.

Nie wiem czemu się dzieje tak, że w tym samym czasie na dwóch "przyrządach" mozna uzyskać dwa rózne wyniki.
    Data dobra, "niestety" ;) ale tak, mam zamiar wrocic do tych poprzednich, zrobic dwa i porownac wyniki

caffe lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni ..ja wiem że Ty jesteś pod wrażeniem Natankowym..ale mowa była o waleniu konia po grzbiecie..:) nic tam nie było o trzepaniu konia....zbereźnico jedna...;)
    muszę przyznać, ze ja też miałam takie skojarzenie........

Reni lubi tę wiadomość

‹‹ 670 671 672 673 674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ