X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wyłączyłam ręczne ustawienie owu i zobaczcie ustawiło mi na 15 dc
    może jednak owulka była w nocy :-)
    no proszę, nadzieja jest ;-)

caffe lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj widziałam się z moją przyjaciółką, rodzi 28.07
    głaskałam ją po brzuszku więc może się zaraziłam ;-)
    tylko mi nie mówcie, że tak się nie zachodzi batailleoreillersdz6.gif
    a że sex?

polarmiś, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą naszą Inesską to dziwna sprawa...Mam wrażenie, że ona nie ma obok dobrego lekarza, który konkretnie by się nią zaopiekował. To nie pierwszy raz chyba wychodzi jej plus na teście i za chwilę jest @. Jakby lekarz ją prowadził i ją znał - to może profilaktycznie przed @ powinna przyjmować końskie dawki progesteronu..A tak naprawdę to lekarze z nią jakoś nic nie robią - dziwne to trochę....Inesska ma termin na sierpień w tej klinice, w której ja byłam - może się nią ktoś zajmie porządnie i kompleksowo - bo tu ja widzę jakiś problem - tak jakby sama walczyła z całym światem....

caffe, Bursztyn, Reni, Kasik303, iza37, polarmiś, bliska77, promyk, megan8, samira, Jolka76, angela lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a Bozia mnie ostatnio podpuściła ale było za wcześnie i ustawiało na 9dc więc taka data trochę od czapki

i teraz ciekawość wzięła górę ;-)
    no i program niewiele się myli ;-)
    Właśnie chodziło mi o to - żeby sprawdzić ten program czy dobrze wyznacza..i jak widać wyznacza ok - więc jest sens prowadzenia tych wykresów...

Reni, caffe, polarmiś, bliska77, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wczoraj widziałam się z moją przyjaciółką, rodzi 28.07
    głaskałam ją po brzuszku więc może się zaraziłam ;-)
    tylko mi nie mówcie, że tak się nie zachodzi batailleoreillersdz6.gif
    a że sex?
    No niestety trzeba inne rzeczy też trochę pogłaskać..nie tylko brzuszki...;)

Reni, caffe, polarmiś, bliska77, Mango, Jolka76 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Z tą naszą Inesską to dziwna sprawa...Mam wrażenie, że ona nie ma obok dobrego lekarza, który konkretnie by się nią zaopiekował. To nie pierwszy raz chyba wychodzi jej plus na teście i za chwilę jest @. Jakby lekarz ją prowadził i ją znał - to może profilaktycznie przed @ powinna przyjmować końskie dawki progesteronu..A tak naprawdę to lekarze z nią jakoś nic nie robią - dziwne to trochę....Inesska ma termin na sierpień w tej klinice, w której ja byłam - może się nią ktoś zajmie porządnie i kompleksowo - bo tu ja widzę jakiś problem - tak jakby sama walczyła z całym światem....
    No ja tez o tym pomyślałam. Bo mnie lekarz po poronieniu (ubiegł przez sekundę moje pytanie) powiedział co mam zrobić zaraz potem, jak test wyjdzie mi pozytywny.

W kwestii Inessy zastanawia mnie fakt, że skoro zostalo zdiagnozowane, że organizm zwalcza zarodka, to powinna dostac "instrukcję" co robić przed zajściem w ciąże i co zrobić zaraz po. Ja się nie znam, ale skoro lekarz wie co jej dolega, to czy z tym nie można coś zrobić, jakimiś lekami ten system obronny zmylić?

Reni, Bursztyn, polarmiś, bliska77, promyk lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przecież nie można konia po grzbiecie!
    Animaux47.gif
    Bozia3 wrote:

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

hahaha, albo poklepać po zadzie :P

Reni, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No ja tez o tym pomyślałam. Bo mnie lekarz po poronieniu (ubiegł przez sekundę moje pytanie) powiedział co mam zrobić zaraz potem, jak test wyjdzie mi pozytywny.

W kwestii Inessy zastanawia mnie fakt, że skoro zostalo zdiagnozowane, że organizm zwalcza zarodka, to powinna dostac "instrukcję" co robić przed zajściem w ciąże i co zrobić zaraz po. Ja się nie znam, ale skoro lekarz wie co jej dolega, to czy z tym nie można coś zrobić, jakimiś lekami ten system obronny zmylić?
    Właśnie o to mi chodzi...skoro jest znana przyczyna....to powinno być działanie, a nie czekanie na lekarza aż on operację skończy....ona powinna już dawno wiedzieć co ma robić w takiej sytuacji....

caffe, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    hahaha, albo poklepać po zadzie :P
    właśnie..poklepać jak z garażu wróci..a nie od razu walić po grzbiecie jakąś pałą - to nie dziwne, że potem do garażu ucieka....:)

Reni, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki

Wczoraj nie moglam wejsc na Ovu na strone 737 bo pojawiala sie tam info ze jest wirus (kazda inna strona jest ok) wyslalam nawet priv do Bozi i Promyka oraz Samiry z pytaniem czy u Was tez tak sie dzieje, ale nawet nie wiem czy doszlo bo nie dostalam odpowiedzi.

Inessa,ale po co czekasz na twojego lekarza skoro jest teraz zajety zamiast jechac do szpitala??? Tak jak dziewczyny mowia, tutaj trzeba dzialac NATYCHMIAST!

caffe, iza37, bliska77, Bozia3, promyk, megan8, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak jak z surowicami
    jadę w dzicz gdzie może ukąsić mnie wąż to zabieram ze sobą surowicę
    to straszne jak o wszystko trzeba się prosić, błagać
    tyle kasy ładuje się w nfzety i inne pierdy i gówno z tego mamy
    łaskę robią
    a i też nie zawsze za kasę prywatnie dostanie się dobrą opiekę
    tylko Natanek może pomóc kaplan.gif

Bursztyn, iza37, caffe, bliska77, Bozia3, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Właśnie o to mi chodzi...skoro jest znana przyczyna....to powinno być działanie, a nie czekanie na lekarza aż on operację skończy....ona powinna już dawno wiedzieć co ma robić w takiej sytuacji....

Dokładnie, chociaż ja na jej miejscu do szpitala pojechałabym wczoraj.

I dziwię się lekarzom, że skoro wiedzą, że jej organizm nie reaguje tak jak powinien, leków jej nie dają na to żeby jej pomóc, a wręcz odwrotnie robią, to czemu pozwalają na to żeby była w ciąży? Przecież to niebezpieczne dla jej zdrowia i życia jest. Niech się określą, w tę albo w tamtą. Przeciez nie mozna co miesiąc zachodzić w ciążę i ją tracić. Ktoś tu gdzieś popełnił i popełnia błedy. ja bym już do tego lekarza nie wrócila, sorry batory.

bliska77, Bozia3, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    właśnie..poklepać jak z garażu wróci..a nie od razu walić po grzbiecie jakąś pałą - to nie dziwne, że potem do garażu ucieka....:)
    Każdy musi znać swoje miejsce http://smileys.sur-la-toile.com/repository/content/content-saute.gif

Bozia3 lubi tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tak dzisiaj z tą samą stroną :)
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Wczoraj nie moglam wejsc na Ovu na strone 737 bo pojawiala sie tam info ze jest wirus (kazda inna strona jest ok) wyslalam nawet priv do Bozi i Promyka oraz Samiry z pytaniem czy u Was tez tak sie dzieje, ale nawet nie wiem czy doszlo bo nie dostalam odpowiedzi.

Inessa,ale po co czekasz na twojego lekarza skoro jest teraz zajety zamiast jechac do szpitala??? Tak jak dziewczyny mowia, tutaj trzeba dzialac NATYCHMIAST!

Bursztyn, bliska77, Bozia3 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Dokładnie, chociaż ja na jej miejscu do szpitala pojechałabym wczoraj.

I dziwię się lekarzom, że skoro wiedzą, że jej organizm nie reaguje tak jak powinien, leków jej nie dają na to żeby jej pomóc, a wręcz odwrotnie robią, to czemu pozwalają na to żeby była w ciąży? Przecież to niebezpieczne dla jej zdrowia i życia jest. Niech się określą, w tę albo w tamtą. Przeciez nie mozna co miesiąc zachodzić w ciążę i ją tracić. Ktoś tu gdzieś popełnił i popełnia błedy. ja bym już do tego lekarza nie wrócila, sorry batory.
    TAK, to jest wlasnie najbardziej przerazajace. Mam nadzieje ze Inessa dotrze jednak do Krakowa i wkoncu ktos z glowa na karku ustawi jej leczenie, bo jak dotad to rzeczywiscie kpina. Natomiast noszenie ciezkiego dziecka w takiej sytuacji tez jest malo rozsadne. Inessa, przepraszam, musialam to napisac.

Reni, caffe, Bozia3, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tka Bursztynku masz rację mało rozsądne, ale Inessa na pewno nie miała pojęcia że jest w ciąży,przecież to byłby cud jak określili jej lekarze :)

caffe, Bozia3, bliska77, Bursztyn, promyk, megan8 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Ja nie dostałam od Ciebie wiadomości, ale ja w ogóle w te klocki jestem słaba....zauważam maile po tygodniu..:) Zacznę też lajkować Wasze wpisy, bo dostaję to od Was a sama nic nie robię, ale jakoś po prostu zupełnie o tym nie myślę....

bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rano pojawiła się taka informacja i od razu wyłączyłam kompa.
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Bozia3, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    TAK, to jest wlasnie najbardziej przerazajace. Mam nadzieje ze Inessa dotrze jednak do Krakowa i wkoncu ktos z glowa na karku ustawi jej leczenie, bo jak dotad to rzeczywiscie kpina. Natomiast noszenie ciezkiego dziecka w takiej sytuacji tez jest malo rozsadne. Inessa, przepraszam, musialam to napisac.

Zgadzam się z Tobą. Daj Boże żeby teraz wszystko było ok, ale jesli się nie uda, to ja bym po prostu do czas zdiagnozowania w tej klinice starała się nie zachodzić w ciążę, żeby sobie nie szkodzić zanim sie zacznie właściwe leczenie.

Reni, iza37, Bursztyn, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 669 670 671 672 673 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ