35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Far, a próbowaliście skorzystać z pomocy kogoś z zewnątrz? Bo z tego co rozumiem po prostu zrzucasz całą winę na tą sytuację na A. I tak jak napisałam - odcięcie internetu jest wątpliwą formą wychowawczą.
Wiem dlaczego zabrano dzieci z domu. Ta instytucja traktuje dzieci przedmiotowo.
Widzialem to w oczach tych ludzi kiedy chcieli mi zabrac spiace dziecko z rak. Nie udalo im sie bo sie postawilem ze to ja go ubiore tak zeby sie nie obudzil.
Nie winie A, napisalem juz ze wina mozliwe ze jest moja albo lezy tez po srodku. Nie mnie to oceniac. Ale ja bym takich rzeczy dzieciom swoim nie zrobil.
Nie utrudniam jej kontaktow z jej ojcem ani nauki. Zawsze mowilem ze jej ojciec jest bardzo madrym czlowiekiem i ze ja bardzo kocha. Dlaczego nie sa razem wiem. Takich rzeczy tez sie nie robi ze matka jest z dzieckiem w Norwegii a ojciec sam w PL. Ale ja prawdy pewnie nigdy sie nie dowiem bo to nie moje zycie ale dziecko mieszkalo u mnie pod dachem wiec moglbym chociaz znac prawde.
promoszka, Arwena lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:pilam je do owulacji ...zostaly mi dla chUopa cale 15sztuk jak Kcesz ci wysle
ps witam sięgretka, Aasiula lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
i wydaje mi się, że skoro skasowała konto na fb to wydarzyło się coś bardzo złego, o czym nie chcesz nam może powiedzieć
myślę, że A. już się tutaj więcej nie pojawimoremi, Mega, kapturnica, gretka, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Far wrote:Wiem dlaczego zabrano dzieci z domu. Ta instytucja traktuje dzieci przedmiotowo.
Widzialem to w oczach tych ludzi kiedy chcieli mi zabrac spiace dziecko z rak. Nie udalo im sie bo sie postawilem ze to ja go ubiore tak zeby sie nie obudzil.
Nie winie A, napisalem juz ze wina mozliwe ze jest moja albo lezy tez po srodku. Nie mnie to oceniac. Ale ja bym takich rzeczy dzieciom swoim nie zrobil.
Nie utrudniam jej kontaktow z jej ojcem ani nauki. Zawsze mowilem ze jej ojciec jest bardzo madrym czlowiekiem i ze ja bardzo kocha. Dlaczego nie sa razem wiem. Takich rzeczy tez sie nie robi ze matka jest z dzieckiem w Norwegii a ojciec sam w PL. Ale ja prawdy pewnie nigdy sie nie dowiem bo to nie moje zycie ale dziecko mieszkalo u mnie pod dachem wiec moglbym chociaz znac prawde.Pusurek, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Reni wrote:i wydaje mi się, że skoro skasowała konto na fb to wydarzyło się coś bardzo złego, o czym nie chcesz nam może powiedzieć
myślę, że A. już się tutaj więcej nie pojawiiwcia77 lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnymoremi wrote:Far, a próbowaliście skorzystać z pomocy kogoś z zewnątrz?
Nie dopuszcza do siebie nawet swojej rodziny bliskiej. To jest normalne? Chyba nie.
Umiem rozmawiac z nastolatkiem, umiem tez nagradzac. Slowami, czynami oraz ogromna iloscia drogich prezentow. Ale pieniadze nie daja szczescia tylko pomagaja przezyc.
Nie wszystkie dzieci to jeszcze rozumieja. Szczegolnie w Norwegii gdzie dzieci sa mobingowane w szkole jezeli nie maja srajfona albo jakiejs nowinki medialnej czy tez ciuchow..
Umiem byc tez konsekwetny, ambitny i bardzo wytrzymaly. Umiem kontrolowac emocje bo tego nauczyl mnie sport.
Sportowcy i osoby trenujace cos wiedza ile wyrzeczen i trudow jest zeby osiagnac np mistrzostwo Polski.
Ja cos takiego osiagnalem np w plywaniu, 2 razy. Gralem tez i gram w tenisa na bardzo wysokim poziomie wiem wiem jak kontrolowac emocje.
Nie bede teraz pisal o sobie czy tez o A. To inni powinni oceniac.
Ale kurwa gdzie sa dzieci pytam?!?!?!
-
nick nieaktualnySory ale ona spedza tutaj jakies straszne ilosci czasu, ktos musi z nia rozmawiac na priv albo cos. Wiem jak dziala forum bo nie raz zakladalem forum, jestem takze informatykiem wiec cos tam wiem.
Chodzi mi o to czy inni zauwazyli cos zle w zachowaniu A.
Jeszcze raz, JA NIE WINIE jej ani jeszcze nawet siebie bo to inni powinni oceniac.
Chcialbym wiedziec dlatego sie tak stalo i gdzie jest moj syn oraz jej corka. -
Ja nie mam tel do niej. Ma go Iwcia i jest już poinformowana i chyba będzie próbować się z nią kontaktować - choć ona sama teraz przeciez jest słaba.
Far - w takich sytuacjach trudnych zawsze zaczyna sie wywlekać wszystko, co uwierało do tej pory i powinniście to sobie powiedziec nawzajem, albo w obecnosci jakiegos specjalisty.
Tak jak pisała Polar - A. sie zwykle wypowiadała o Tobie bardzo pozytywnie, ale po porodzie dopadło ją przygnębienie i odczucie braku pomocy przy dziecku z Twojej strony - to wszystko zaczęło doproadzacć do konfliktów no i jest co jest.
Problemy z nastolatkami dorastającymi są wszędzie - nawet w normalnych rodzinach, a co dopiero w związkach z przeszłością....Ja też odcięłabym internet po takich akcjach - bo niby co innego można zrobić. Młoda pewnie widzi co się dzieje między Wami i zaczyna się wtrącać broniąc matki - trochę to naturalne, ale z drugiej strony nie powinna się wtrącać, jeśli jej sprawa nie dotyczy....
Poczekaj kilka dni - może sprawa się jakoś doraźnie rozwiąże - szczególnie z dziećmi...a potem ciężka praca przed Wami. Mnie się 13 lat temu nie udało.... Zostałam sama z dzieckiem na długie 10 lat...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:17
moremi, Mega, Iwone, malgos741, kapturnica, macduska, ComeToMeBaby, gretka, gosia7122, kkisia, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Far wrote:Nie bede teraz pisal o sobie czy tez o A. To inni powinni oceniac.
I kurwa nie wiemy, gdzie są dzieci! Rozumiesz?Pusurek, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Far wrote:Proponowalem wiele razy i prosilem. Jednak A jest madrzejsza od wszystkich. Madrzejsza od lekarzy i psychologow. Sama mi to powiedziala. To normalne zachowanie?
Nie dopuszcza do siebie nawet swojej rodziny bliskiej. To jest normalne? Chyba nie.
Umiem rozmawiac z nastolatkiem, umiem tez nagradzac. Slowami, czynami oraz ogromna iloscia drogich prezentow. Ale pieniadze nie daja szczescia tylko pomagaja przezyc.
Nie wszystkie dzieci to jeszcze rozumieja. Szczegolnie w Norwegii gdzie dzieci sa mobingowane w szkole jezeli nie maja srajfona albo jakiejs nowinki medialnej czy tez ciuchow..
Umiem byc tez konsekwetny, ambitny i bardzo wytrzymaly. Umiem kontrolowac emocje bo tego nauczyl mnie sport.
Sportowcy i osoby trenujace cos wiedza ile wyrzeczen i trudow jest zeby osiagnac np mistrzostwo Polski.
Ja cos takiego osiagnalem np w plywaniu, 2 razy. Gralem tez i gram w tenisa na bardzo wysokim poziomie wiem wiem jak kontrolowac emocje.
Nie bede teraz pisal o sobie czy tez o A. To inni powinni oceniac.
Wiesz kto zabrał dzieci, mozna podejść i zapytać jak sie czuja i czy wszystko w porządku. I jakby mnie sie taka sytuacja przytrafiła to nie siedziałbym na forum tylko stawała na głowie zeby to wyprostować.
Nie dostaniesz tutaj gotowego rozwiązania co zrobic, nie wiemy jaka jest sytuacja tak naprawdę...moremi, ania.g, ComeToMeBaby, sandra80, gretka, Pusurek, gosia7122, kkisia, kicia 123, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Nie podoba mi się to, co piszesz. Kontrola emocji? Sport nie ma z tym nic wspólnego. I dlaczego inni mają Was oceniać?
I kurwa nie wiemy, gdzie są dzieci! Rozumiesz?
Sport takze od malego, bardzo malego, uczy ze w sporcie i zyciu nalezy kontrolowac emocje..
Tak chcialbym wiedziec gdzie sa dzieci. A to ze nie wiem mnie denerwuje? To tez nienormalne czy co?
Napisalem juz wczesniej ze moj polski nie jest jakis super bo nie umiem w tym jezyku pewnie sie odpowiednio wypowiedziec.
Dogadanie sie doroslych to alpha i omega. Komunikacja -
Far wrote:Ok to moze spytam odrazu. Trenowalas kiedy jakis sport zawodowo? Na bardzo wysokim poziomie ze piszesz ze sport nie ma z tym nic wspolnego?
Sport takze od malego, bardzo malego, uczy ze w sporcie i zyciu nalezy kontrolowac emocje..
Tak chcialbym wiedziec gdzie sa dzieci. A to ze nie wiem mnie denerwuje? To tez nienormalne czy co?
Napisalem juz wczesniej ze moj polski nie jest jakis super bo nie umiem w tym jezyku pewnie sie odpowiednio wypowiedziec.
Dogadanie sie doroslych to alpha i omega. Komunikacjakapturnica, gretka, Aasiula, kkisia, Arwena lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Far wiesz co Ci powiem??Ty zamiast tracic czas na jałowe pisanie tutaj poprostu możesz udac sie chyab do instytucji , ktora rzekomo zabrała twojegho syna..Skoro jestes prawnie jego opiekunem w 100% udziela Ci stosownych informacji..
malgos741, Mega, moremi, ania.g, ComeToMeBaby, gretka, Aasiula, gosia7122, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Far wrote:Mam nadzieje ze oni wiedza ze ona karmi i nie zrobia tego co kiedys czytalem i mowili mi ludzie.
Ta instytucja jest w stanie dac prochy matce w "trosce" o dziecko i zabrac dzieci.
Wtedy moze byc juz za pozno.
Kurwa sorry ale mam zrypana glowe bo w tym kraju dzieje sie sporo roznych rzeczy, ktore ciezko Polakow i innym ludziom zrozumiec.
Musisz jak najszybciej ustalić czy A jest z nimi, bo boję się sytuacji, że dzieci odebrała opieka, a z A nie wiadomo co się dzieje. Ona jest w depresji poporodowej i kto wie czy sobie coś nie zrobi.
Jeśli jest z dziećmi to ok, to wtedy musisz jej dać czas na przemyślenie wszystkiego. -
Dodam od siebie ,ze skoro rpzebywasz nascie lat w tym kraju to rozumiem posiadasz rowniez podwojne obywatelstwo a to stawia cie na rowniz innymi norwegami..Wiec jesli znasz system jaki panuje w tym kraju to chyba rowniez powinienes znac kroki jakie powinienes podjac by uzyskac stosowne informacje..
malgos741, moremi, ania.g, Mega, ComeToMeBaby, gretka, Aasiula, gosia7122, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywczoraj nawet sie zastanawiałam przed snem gdzie się podziała nasza koleżanka.
Tu Iwcia rodzi a jej nie ma.
Przykre bardzo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2015, 09:28
Iwone, malgos741, Mega, gretka, Aasiula, gosia7122, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny