35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Sabina wrote:Bry
Snilas mi się Renekto byłaś Ty
raz się śmiałas, raz plakalas, opowiadalas mi, że masz 3-miesięcznego synka z in vitro i właśnie się dowiedzialas, że jesteś w ciąży
piękna klasyczna wpadka
tylko taka drobniutka bylas, wózek mialas ze sobą, mały spał
a my byłyśmy na kawie w jakieś restauracji z ogródkiem
strasznie fajny sen, tylko mnie wtedy budzik obudził
Sabina, Elfik, kapturnica, Aasiula, kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Eksperty odpowiedział na pytania..
1)Czy 11dni po owulacji można zobaczyć bez problemu ciałko żółte, czy jest ono juz tak małe ,że niezauważalne?.Moja faza lutealna trwa miedzy14a16dni
Ciałko żółte może nie być widoczne, jednak obecny u Pani pęcherzyk 27 mm wskazuje, że prawdopodobnie owulacji nie było. Testy owulacyjne nie mówią o owulacji, a jedynie o wyrzucie hormonów mających ją spowodować, w tym kontekście nie będą więc miarodajne.
2)Czy jest możliwośc ,że mimo wszystkich objawów nie doszło do owulacji a taki poziom progesteronu został wyprodukowany przez przetrwałe pęcherzyki?
Jak wyżej
3)Czy ginekolog mógł błędnie zinterpretować obraz usg i uznać ciałko żólte za jeden z powyższych przetrwałych pęcherzyków?
Trudno jest odpowiedzieć na takie pytanie – aby ocenić Pani sytuację musiałbym przeanalizować wyniki badania obrazowego.
4) Lekarz uznał ,że wynik badania poziomu progesteronu jest zafałszowany braniem duphastonu.Czy prawdą jest twierdzenie ,że lek ten wpływa na jego poziom?W publikacjach jakie czytałam lek ten nie wpływa na wynik badania hormonu..
Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu.
Znaczy sie mialam cykl bezowulacyjny..Caffe to chyba tak jak Ty
Nie odniósł si ę wogóle do drugiego pecherzyka..Chyba gośc nie czytał dobrze pytańWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:28
dorbie, Mega, moremi, ania.g, Aasiula, Reni, kkisia, gretka, Niuta, malgos741, Bozia3, caffe, Bursztyn, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiężkie i zapracowane dni mam przed sobą. A nie chce mi się totalnie.
Oby o weekendu.
Teraz siedzę w Macu, bo mam wolną godzinkę i wiecie co? Cieszę się, że nie śmierdzi tu tym olejem, bo na myśl o tym mnie odrzuca. Ja swego czasu wielbicielka McMuffin i Nuggetsow z sosem Barbeque - całe poprzednie ciąże się tym żywiłam. Mówię Wam, to znak, to na dziewczynkę
Mega, Elfik, Sabina, Aasiula, Iwone, Arwena, kkisia, ComeToMeBaby, Bozia3, caffe, macduska, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
"Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu."
tzn, skoro nie jest wykrywalny, to chyba dobrze, mierzysz swój własny progesteron?
To dlaczego jest mało wartościowy? co to ma oznaczać? Chyba własnie skoro nie zaburza oceny, to jest wartościowy?
Może nie jestem błyskotliwa, albo kawę muszę skończyć, ale o co kaman?Mega, kapturnica, Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, caffe lubią tę wiadomość
-
Odnosząc sie do zaistniałej sytuacji to ja prosze aby moj obecny cykl był bezowulacyjny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:31
kapturnica, Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, gretka, malgos741, ComeToMeBaby, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Ciężkie i zapracowane dni mam przed sobą. A nie chce mi się totalnie.
Oby o weekendu.
Teraz siedzę w Macu, bo mam wolną godzinkę i wiecie co? Cieszę się, że nie śmierdzi tu tym olejem, bo na myśl o tym mnie odrzuca. Ja swego czasu wielbicielka McMuffin i Nuggetsow z sosem Barbeque - całe poprzednie ciąże się tym żywiłam. Mówię Wam, to znak, to na dziewczynkę
To mamy lobby dziewczynkowe..
Jeszcze tylko Peppa się nie wypowiedziała..
Ale żadne takie "wszystko jedno, byle zdrowe"!Mega, moremi, Aasiula, kkisia, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Ekspert
prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk
Wysłany: Dzisiaj, 08:09 Lubię (0) | Zgłoś
Rzeczywiście rodzaj chemioterapii, o którym Pani pisze, jest przeciwwskazaniem do kontaktu ze zwierzęciem podczas starań i w czasie ciąży. Efekty są niestety długotrwałe, powinna się więc Pani zastanowić nad rozwiązaniem organizacyjnym, które pozwoli uniknąć takich sytuacji.
Odnosząc się do Pani drugiego pytania – kwalifikacja do programu rządowego zależy od wielu czynników. Musiałbym mieć możliwość weryfikacji Państwa dokumentacji. Na tej podstawie dopiero można podjąć decyzję o dalszych działaniach lub kwalifikacji do programu. Jeśli chciałaby się Pani umówić, przyjmuję w określonych dniach w Gdańsku, w Warszawie i we Wrocławiu.Mega, moremi, Aasiula, kkisia, malgos741, caffe, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:"Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu."
tzn, skoro nie jest wykrywalny, to chyba dobrze, mierzysz swój własny progesteron?
To dlaczego jest mało wartościowy? co to ma oznaczać? Chyba własnie skoro nie zaburza oceny, to jest wartościowy?
Może nie jestem błyskotliwa, albo kawę muszę skończyć, ale o co kaman?kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:"Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu."
Może nie jestem błyskotliwa, albo kawę muszę skończyć, ale o co kaman?Aasiula, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Odnosząc sie do zaistniałej sytuacji to ja prosze aby moj obecny cykl był bezowulacyjnych!
wiesz, że mój wg ovu taki był?
Dopisałam sobie parę tempek i troszkę poprawiłam, żeby mieć ładny wykres i mnie w oko nie kłuł...))))
Bo w końcu bez starań, co za różnica, a jednak ta kreska owu ładnie wygląda)))
Potem chciałam po zaczęciu nowego ten doprowadzić do rzeczywistości, dla jasności obrazu...
Wszystkim życzę cyklów bezowulacyjnych!!!
Najpóźniej w lutymSabina, kapturnica, Mega, Aasiula, Iwone, kkisia, gretka, ComeToMeBaby, moremi, Bursztyn, gosia7122, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKapta, dla mnie odoowiedz bez wartości, nic nie wnosi.
Z tego co wiem, to ginekolodzy nie wypowiadaja sie konkretnie o cialku żółtym jako symptomu owulacji, nie wiem czy je widzą. Na pewno wiekszym pewnikiem owu jest plyn w zatoce Duglasa. Ale to chyba trudno tak odpowiedzieć nie widząc pacjenta bez możliwości rozmowy z pacjentka i wlasnej oceny usg.
Ale ja się nie znamSabina, Mega, Elfik, Iwone, Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
ee, tego nie wiadomo. Nie wiemy czy odpisuje bezposrednio na forum czy przez kogos. No ale ciekawą masz sytuacje. Zresztą czy to ważne, pęcherzyk czy nie...najważniejsze że jesteś w ciąży
kapturnica, Mega, Iwone, Aasiula, kkisia, moremi, dorbie lubią tę wiadomość
-
Ekspert....z koziej dupy trąba
Aasiula lubi tę wiadomość
-
Plyn w zatoce jest tylko niedlugi czas po owulacji...Wwiekszosci przypadkow wiekszosc ginow widzi cialka zolte i potrafi je rozroznic...Skoro ma wypisane jak krowie na rowie o 2pecherzykach i suwak ciazowy to na zdrowy rozum jedno z nich raczej na 99 koma 9% bedzie cialkiem zoltym skoro jest ciaza..Troche takie odpowiedzi z czapy powiem szczerze..Tak zeby cos powiedziec a w rzeczywistosci nic nie pwoeidziec ..Wychodzi poza tym z tych wypowiedzi ,ze badanie progesteronu po owulacji nie ma praktycznei zadnego sensuMega, dorbie, Aasiula, Arwena, kkisia, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
bo ocenił sytuację obiektywnie, nie wziął pod uwagę, że my tu jesteśmy mutantami...Ty i ja...
Np ja, pomimo pco, zachodzę w ciąze dopiero jak mam galopującą nadczynnośc i nadwagę
a i jeszcze po antybiotyku i ketonalu w okresie owulacyjnym...))))))))))))
Ktoś by to wymyślił?
Tylko mua!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:38
Mega, kapturnica, Sabina, Aasiula, Reni, Arwena, kkisia, gretka, moremi, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:bo ocenił sytuację obiektywnie, nie wziął pod uwagę, że my tu jesteśmy mutantami...Ty i ja...
Np ja, pomimo pco, zachodzę w ciąze dopiero jak mam galopującą nadczynnośc i nadwagę
a i jeszcze po antybiotyku i ketonalu w okresie owulacyjnym...))))))))))))
Ktoś by to wymyślił?
Tylko mua!dorbie, Aasiula, Arwena, kkisia, gretka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
To ja Wam pwoiem ,ze jakbym nie robiła beta hcg i nie widziała bym jego przyrostu zaczęla bym sie po jego wypowiedziac zastanawiac czy to ciąża czy jakas choroba ,że wychodza mi 2krechy..
Choroba psychiczna na zawołanie
dorbie, Elfik, Sabina, Aasiula, Reni, Arwena, kkisia, gretka, malgos741, Mega, moremi, Bursztyn, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość