X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bry :-)

Snilas mi się Renek :-) to byłaś Ty :-) raz się śmiałas, raz plakalas, opowiadalas mi, że masz 3-miesięcznego synka z in vitro i właśnie się dowiedzialas, że jesteś w ciąży ;-) piękna klasyczna wpadka :-) tylko taka drobniutka bylas, wózek mialas ze sobą, mały spał :-) a my byłyśmy na kawie w jakieś restauracji z ogródkiem :-) strasznie fajny sen, tylko mnie wtedy budzik obudził
    Po takich snach człowiek sie budzi z uśmiechem na ustach :D

Sabina, Elfik, kapturnica, Aasiula, kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    widzę że nie tylko u mnie noc była za krótka. Wczoraj miałam kiepski dzień, same nie za fajne wiadomości. Mam nadzieje że dziś będzie lepiej

Sabina, Mega, kapturnica, Aasiula, Iwone, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eksperty odpowiedział na pytania..
    1)Czy 11dni po owulacji można zobaczyć bez problemu ciałko żółte, czy jest ono juz tak małe ,że niezauważalne?.Moja faza lutealna trwa miedzy14a16dni

Ciałko żółte może nie być widoczne, jednak obecny u Pani pęcherzyk 27 mm wskazuje, że prawdopodobnie owulacji nie było. Testy owulacyjne nie mówią o owulacji, a jedynie o wyrzucie hormonów mających ją spowodować, w tym kontekście nie będą więc miarodajne.

2)Czy jest możliwośc ,że mimo wszystkich objawów nie doszło do owulacji a taki poziom progesteronu został wyprodukowany przez przetrwałe pęcherzyki?

Jak wyżej

3)Czy ginekolog mógł błędnie zinterpretować obraz usg i uznać ciałko żólte za jeden z powyższych przetrwałych pęcherzyków?

Trudno jest odpowiedzieć na takie pytanie – aby ocenić Pani sytuację musiałbym przeanalizować wyniki badania obrazowego.

4) Lekarz uznał ,że wynik badania poziomu progesteronu jest zafałszowany braniem duphastonu.Czy prawdą jest twierdzenie ,że lek ten wpływa na jego poziom?W publikacjach jakie czytałam lek ten nie wpływa na wynik badania hormonu..

Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu.

Znaczy sie mialam cykl bezowulacyjny..Caffe to chyba tak jak Ty
    Nie odniósł si ę wogóle do drugiego pecherzyka..Chyba gośc nie czytał dobrze pytań;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:28

dorbie, Mega, moremi, ania.g, Aasiula, Reni, kkisia, gretka, Niuta, malgos741, Bozia3, caffe, Bursztyn, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężkie i zapracowane dni mam przed sobą. A nie chce mi się totalnie.
    Oby o weekendu.
    Teraz siedzę w Macu, bo mam wolną godzinkę i wiecie co? Cieszę się, że nie śmierdzi tu tym olejem, bo na myśl o tym mnie odrzuca. Ja swego czasu wielbicielka McMuffin i Nuggetsow z sosem Barbeque - całe poprzednie ciąże się tym żywiłam. Mówię Wam, to znak, to na dziewczynkę :-D

Mega, Elfik, Sabina, Aasiula, Iwone, Arwena, kkisia, ComeToMeBaby, Bozia3, caffe, macduska, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie, a co na newsa dzieci i małż? :)

Mega, Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu."

tzn, skoro nie jest wykrywalny, to chyba dobrze, mierzysz swój własny progesteron?
    To dlaczego jest mało wartościowy? co to ma oznaczać? Chyba własnie skoro nie zaburza oceny, to jest wartościowy?

Może nie jestem błyskotliwa, albo kawę muszę skończyć, ale o co kaman?

Mega, kapturnica, Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosząc sie do zaistniałej sytuacji to ja prosze aby moj obecny cykl był bezowulacyjny!:P ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:31

kapturnica, Sabina, moremi, Aasiula, kkisia, gretka, malgos741, ComeToMeBaby, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ciężkie i zapracowane dni mam przed sobą. A nie chce mi się totalnie.
    Oby o weekendu.
    Teraz siedzę w Macu, bo mam wolną godzinkę i wiecie co? Cieszę się, że nie śmierdzi tu tym olejem, bo na myśl o tym mnie odrzuca. Ja swego czasu wielbicielka McMuffin i Nuggetsow z sosem Barbeque - całe poprzednie ciąże się tym żywiłam. Mówię Wam, to znak, to na dziewczynkę :-D

To mamy lobby dziewczynkowe..
    Jeszcze tylko Peppa się nie wypowiedziała..
    Ale żadne takie "wszystko jedno, byle zdrowe"! ;)

Mega, moremi, Aasiula, kkisia, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ekspert

prof. dr hab. n. med. Krzysztof Łukaszuk
    Wysłany: Dzisiaj, 08:09 Lubię (0) | Zgłoś
    Rzeczywiście rodzaj chemioterapii, o którym Pani pisze, jest przeciwwskazaniem do kontaktu ze zwierzęciem podczas starań i w czasie ciąży. Efekty są niestety długotrwałe, powinna się więc Pani zastanowić nad rozwiązaniem organizacyjnym, które pozwoli uniknąć takich sytuacji.
    Odnosząc się do Pani drugiego pytania – kwalifikacja do programu rządowego zależy od wielu czynników. Musiałbym mieć możliwość weryfikacji Państwa dokumentacji. Na tej podstawie dopiero można podjąć decyzję o dalszych działaniach lub kwalifikacji do programu. Jeśli chciałaby się Pani umówić, przyjmuję w określonych dniach w Gdańsku, w Warszawie i we Wrocławiu.

Mega, moremi, Aasiula, kkisia, malgos741, caffe, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    "Zawarta w Duphastonie substancja nie jest wykrywana podczas badania progesteronu. Dlatego ten lek jest mało wartościowy w przypadku szczegółowej oceny hormonalnej II fazy cyklu."

tzn, skoro nie jest wykrywalny, to chyba dobrze, mierzysz swój własny progesteron?
    To dlaczego jest mało wartościowy? co to ma oznaczać? Chyba własnie skoro nie zaburza oceny, to jest wartościowy?

Nie, w porządku wszystko z toba, on chyba odpowiadał na trochę inne pytania niż te zadane ;)

kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Szczerze??ROzjebal mnie na łopatki ;D

Aasiula, kkisia, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzi poniżej suwak ,że ciąża i pisze mi ,że cykl bezowulacyjny prawdopodobnie

facepalm18.gif

Mega, Aasiula, kkisia, ComeToMeBaby, Bozia3, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Odnosząc sie do zaistniałej sytuacji to ja prosze aby moj obecny cykl był bezowulacyjnych! :P ;)

wiesz, że mój wg ovu taki był?
    Dopisałam sobie parę tempek i troszkę poprawiłam, żeby mieć ładny wykres i mnie w oko nie kłuł...:)))))
    Bo w końcu bez starań, co za różnica, a jednak ta kreska owu ładnie wygląda :))))
    Potem chciałam po zaczęciu nowego ten doprowadzić do rzeczywistości, dla jasności obrazu...

Wszystkim życzę cyklów bezowulacyjnych!!! :)
    Najpóźniej w lutym :)

Sabina, kapturnica, Mega, Aasiula, Iwone, kkisia, gretka, ComeToMeBaby, moremi, Bursztyn, gosia7122, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, dla mnie odoowiedz bez wartości, nic nie wnosi.
    Z tego co wiem, to ginekolodzy nie wypowiadaja sie konkretnie o cialku żółtym jako symptomu owulacji, nie wiem czy je widzą. Na pewno wiekszym pewnikiem owu jest plyn w zatoce Duglasa. Ale to chyba trudno tak odpowiedzieć nie widząc pacjenta bez możliwości rozmowy z pacjentka i wlasnej oceny usg.
    Ale ja się nie znam

Sabina, Mega, Elfik, Iwone, Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

facepalm18.gif
    ee, tego nie wiadomo. Nie wiemy czy odpisuje bezposrednio na forum czy przez kogos. No ale ciekawą masz sytuacje. Zresztą czy to ważne, pęcherzyk czy nie...najważniejsze że jesteś w ciąży :)

kapturnica, Mega, Iwone, Aasiula, kkisia, moremi, dorbie lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

facepalm18.gif
    Ekspert....z koziej dupy trąba :P

Aasiula lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Plyn w zatoce jest tylko niedlugi czas po owulacji...Wwiekszosci przypadkow wiekszosc ginow widzi cialka zolte i potrafi je rozroznic...Skoro ma wypisane jak krowie na rowie o 2pecherzykach i suwak ciazowy to na zdrowy rozum jedno z nich raczej na 99 koma 9% bedzie cialkiem zoltym skoro jest ciaza..Troche takie odpowiedzi z czapy powiem szczerze..Tak zeby cos powiedziec a w rzeczywistosci nic nie pwoeidziec ..Wychodzi poza tym z tych wypowiedzi ,ze badanie progesteronu po owulacji nie ma praktycznei zadnego sensu :)

Mega, dorbie, Aasiula, Arwena, kkisia, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

facepalm18.gif

bo ocenił sytuację obiektywnie, nie wziął pod uwagę, że my tu jesteśmy mutantami...Ty i ja...

Np ja, pomimo pco, zachodzę w ciąze dopiero jak mam galopującą nadczynnośc i nadwagę :)
    a i jeszcze po antybiotyku i ketonalu w okresie owulacyjnym...:)))))))))))))

Ktoś by to wymyślił?
    Tylko mua! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 08:38

Mega, kapturnica, Sabina, Aasiula, Reni, Arwena, kkisia, gretka, moremi, dorbie, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    bo ocenił sytuację obiektywnie, nie wziął pod uwagę, że my tu jesteśmy mutantami...Ty i ja...

Np ja, pomimo pco, zachodzę w ciąze dopiero jak mam galopującą nadczynnośc i nadwagę :)
    a i jeszcze po antybiotyku i ketonalu w okresie owulacyjnym...:)))))))))))))

Ktoś by to wymyślił?
    Tylko mua! :P
    Nuie moze oceniac sczegos subiektywnie skoro odpowiada na indywidualne pytanie..Nie wiem mam jakis niesmak po tch jego odpowiedziach powiem szczerze..I zaufania jako do lekarza nie za wielkie..Wkurza mnie ejszcze jedno,..W wiekszosci wypadkow zaleca wiecznie ejdno i to samo badanie plemnikow metoda tunel ..Takie troche naperdzanie krow do obory ;)

dorbie, Aasiula, Arwena, kkisia, gretka, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam pwoiem ,ze jakbym nie robiła beta hcg i nie widziała bym jego przyrostu zaczęla bym sie po jego wypowiedziac zastanawiac czy to ciąża czy jakas choroba ,że wychodza mi 2krechy.. o.O Choroba psychiczna na zawołanie ;D

dorbie, Elfik, Sabina, Aasiula, Reni, Arwena, kkisia, gretka, malgos741, Mega, moremi, Bursztyn, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6781 6782 6783 6784 6785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ