X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula zdrowka dla mlodego :*

MartaDidi, Iwone, Aasiula lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Aasiula, a ten Contramutan probowalas? Daj znac, ja to wyhaczylam od znajomej lekarki, ze on istnieje w ogole...
    a to bez recepty jest ,martwie sie bo nie moge mu zbic tej goraczki .teraz zeszla do 39,7 ,ale robilam letni prusznic,schladzanie ciala i caly czas mu robie oklady na glowe

Arwena, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    a to bez recepty jest ,martwie sie bo nie moge mu zbic tej goraczki .teraz zeszla do 39,7 ,ale robilam letni prusznic,schladzanie ciala i caly czas mu robie oklady na glowe
    zaakceptuj mnie na prv

Aasiula lubi tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    zaakceptuj mnie na prv
    zrobione

MartaDidi lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula zdrówka dla małego <3

Iwone, Aasiula lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula ale Ci się młody załatwił :-/ oby szybko mu przeszło

malgos741, Iwone, Aasiula lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    spróbuj tak : obierz średniej wielkości ziemniaki ,ze dwa ,pokrój w talarki średniej grubości (nie cienko )połóż parę plastrów ich na czoło przykryj cienka ściereczka ,po prostu tak by nie spadły ,żeby przylegały do czoła ,jak zrobią isę ciepłe ,zmień na kolejne i tak parę razy,one dobrze wyciągają gorączkę ....sprawdzone od mojego dzieciństwa do teraz,jak całkiem nie wyciągnie to na pewno ulży

a ile lat ma twoje dziecię
    to wiadomo doraźnie ale ja bym wezwała lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:50

MartaDidi, Aasiula lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaasiek kurcze wspolczuje..Mlody ci sie niezle rozłożyl..Jesli ta goraczka dalej ci sie bedzie u niego tak trzymala mimo lekow i schlodzenia to nie ryzykuj odwodnienia i drgawek u dzieciaka tylko moze wezwij opieke calodobowa Wtedy dostanie lek dozylnie i mu opanuja wysoka temperature..A i ty odetchniesz ze spokojem..

MartaDidi, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, malgos741, macduska, gosia7122, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry wieczór :)

nie wiem co się działo- ominęło mnie jakieś 50 stron, ależ Wy idziecie z tą produkcją. jakieś niusy są?

wszyscy żyją? nikt się nie pobił? o magnesy to nawet nie pytam.

Jak Iwcia z małym, już w domu? samopoczucie ok?

Któraś może dzisiaj rodzi/ rodziła/ będzie rodzić? --> zgłaszać się po wyprawki do rmf`u :) własnie się jaki chłop zgłosił że mu się krowa ocieliła, dał ją do telefonu hehehe teraz konsultują z szefostwem wyprawkę dla cielaczka, bo ni majom takiego dużego śliniaczka ;)

kkisia, MartaDidi, macduska, Mega, gosia7122, Iwone, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy anginie ropnej niestety temp idzie w kosmos , dzieciaki miewaja omamy wzrokowe i sluchowe.Nie ryzykuj Asiula tylko wezwij lekarza , mowie Ci to nie tylko z doswiadczenia(mlody u mnie mial prawie 41stopni przy anginie) ale rowniez z racji wyksztalcenia....takie kombinowanie z obnizaniem temp ziemniakami czy innymi ludowymi sposobami na angine nic nie dadza niestety..Tu potrzeba fachowej pomocy i to jak najszybciej zeby sie nie meczyl..Niech duzo pije , jak najwiecej

kkisia, Arwena, MartaDidi, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta, a co Ty taka... bezawatarowa?
    coś mnie ominęło?

kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kapta, a co Ty taka... bezawatarowa?
    coś mnie ominęło?
    8).... 8) ...8)

kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    8).... 8) ...8)
    ale że co?...
    035.gif

kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    kto to tam ma taką gorączkę?
    zbijanie na krótką metę- idzie powoli, dorosły przetrzyma, dziecko pewne mniej.
    u nas na sylwestra byli znajomi, po sylwestrze mąż koleżanki się rozchorował- nagle wyska temperatura, już dochodziła do 40 stopni i rosła. pojechali do szpitala- okazało się że wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych. dostał antybiotyk i coś na zbicie tempki. taka wysoka temp to nie przelewki- trzeba działąć radykalnie.
    tak wiadomo ze trzeba działać ale do tego można dodatkowo naturalne metody

gorączka jest oznaką ze organizm walczy z zarazkami i tak od razu się radykalnie nie zbija ,chyba ze czas mija (i stosowane środki nie działają ) a ona oni rusz w dół to rozumiem

jedynie w niemowląt działa się od razu czyli pogotowie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:57

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby mu sie dobrze oddychalo przy anginie mozesz go ulozyc na plecach w tzw pozycji wysokiej tj na kilku poduszkach wtedy nie dochodzi do problemow z droznoscia gardla .Bedzie mu latwiiej przelykac i odychac...

Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta wrzuć suchotnicę bo jakoś smutno bez niej ;)

kapturnica, MartaDidi, Sabina, kkisia, gosia7122, Mega, BISCA, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mango Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny wyjmować te awatarki z kartonu, bo wolimy widzieć Wasze twarze ;)

kapturnica, MartaDidi, Sabina, kkisia, gosia7122, Mega, malgos741, macduska, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    tak wiadomo ze trzeba działać ale do tego można dodatkowo naturalne metody

gorączka jest oznaką ze organizm walczy z zarazkami i tak od razu się radykalnie nie zbija ,chyba ze czas mija (i stosowane środki nie działają ) a ona oni rusz w dół to rozumiem

jedynie w niemowląt działa się od razu czyli pogotowie
    To nie sa zarazki tylko zakazenie bakteriami paciorkowcami..A zakazenie traktuje sie inaczej niz zarazki czy wirusy..Niestety powiklania sa dosc powazne przy tej chorobie i prowadza niejednokrotniedo chorob nerek , zapalenia uszu czy nawet zapalenia wyrostka robaczkowego...

Arwena, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Przy anginie ropnej niestety temp idzie w kosmos , dzieciaki miewaja omamy wzrokowe i sluchowe.Nie ryzykuj Asiula tylko wezwij lekarza , mowie Ci to nie tylko z doswiadczenia(mlody u mnie mial prawie 41stopni przy anginie) ale rowniez z racji wyksztalcenia....takie kombinowanie z obnizaniem temp ziemniakami czy innymi ludowymi sposobami na angine nic nie dadza niestety..Tu potrzeba fachowej pomocy i to jak najszybciej zeby sie nie meczyl..Niech duzo pije , jak najwiecej
    kurde kapta dlaczego piszesz ze nie dają jak dają ,nie podważaj tego co piszemy bo stosowała to moja mama przy mnie ,ja przy synu i pomagały ,oczywiście oprócz leków obniżających gorączkę a nie zamiast ...

ja mówię z racji doświadczenia tak jak ty wykształceni

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arwena wrote:
    kurde kapta dlaczego piszesz ze nie dają jak dają ,nie podważaj tego co piszemy bo stosowała to moja mama przy mnie ,ja przy synu i pomagały ,oczywiście oprócz leków obniżających gorączkę a nie zamiast ...

ja mówię z racji doświadczenia tak jak ty wykształceni

Przeczytaj co napisala Aasiula leki na temperature nie dzialaja bo nie obnizaja malemu goraczki Ma ja nadal prawie 40stopniowa...to sadzisz ,ze jesli leki nie moga sobie poradzicto naturalne sposoby obnizania temperatury pomoga???Co w moim opisie jest podwazaniem czegokolwiek???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:04

Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6838 6839 6840 6841 6842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ