35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MartaDidi wrote:Aasiula, a ten Contramutan probowalas? Daj znac, ja to wyhaczylam od znajomej lekarki, ze on istnieje w ogole...
Arwena, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:a to bez recepty jest ,martwie sie bo nie moge mu zbic tej goraczki .teraz zeszla do 39,7 ,ale robilam letni prusznic,schladzanie ciala i caly czas mu robie oklady na glowe
Aasiula lubi tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:a to bez recepty jest ,martwie sie bo nie moge mu zbic tej goraczki .teraz zeszla do 39,7 ,ale robilam letni prusznic,schladzanie ciala i caly czas mu robie oklady na glowe
a ile lat ma twoje dziecię
to wiadomo doraźnie ale ja bym wezwała lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:50
MartaDidi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Aaasiek kurcze wspolczuje..Mlody ci sie niezle rozłożyl..Jesli ta goraczka dalej ci sie bedzie u niego tak trzymala mimo lekow i schlodzenia to nie ryzykuj odwodnienia i drgawek u dzieciaka tylko moze wezwij opieke calodobowa Wtedy dostanie lek dozylnie i mu opanuja wysoka temperature..A i ty odetchniesz ze spokojem..
MartaDidi, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, malgos741, macduska, gosia7122, Aasiula lubią tę wiadomość
-
bry wieczór
nie wiem co się działo- ominęło mnie jakieś 50 stron, ależ Wy idziecie z tą produkcją. jakieś niusy są?
wszyscy żyją? nikt się nie pobił? o magnesy to nawet nie pytam.
Jak Iwcia z małym, już w domu? samopoczucie ok?
Któraś może dzisiaj rodzi/ rodziła/ będzie rodzić? --> zgłaszać się po wyprawki do rmf`uwłasnie się jaki chłop zgłosił że mu się krowa ocieliła, dał ją do telefonu hehehe teraz konsultują z szefostwem wyprawkę dla cielaczka, bo ni majom takiego dużego śliniaczka
kkisia, MartaDidi, macduska, Mega, gosia7122, Iwone, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Przy anginie ropnej niestety temp idzie w kosmos , dzieciaki miewaja omamy wzrokowe i sluchowe.Nie ryzykuj Asiula tylko wezwij lekarza , mowie Ci to nie tylko z doswiadczenia(mlody u mnie mial prawie 41stopni przy anginie) ale rowniez z racji wyksztalcenia....takie kombinowanie z obnizaniem temp ziemniakami czy innymi ludowymi sposobami na angine nic nie dadza niestety..Tu potrzeba fachowej pomocy i to jak najszybciej zeby sie nie meczyl..Niech duzo pije , jak najwiecej
kkisia, Arwena, MartaDidi, Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:kto to tam ma taką gorączkę?
zbijanie na krótką metę- idzie powoli, dorosły przetrzyma, dziecko pewne mniej.
u nas na sylwestra byli znajomi, po sylwestrze mąż koleżanki się rozchorował- nagle wyska temperatura, już dochodziła do 40 stopni i rosła. pojechali do szpitala- okazało się że wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych. dostał antybiotyk i coś na zbicie tempki. taka wysoka temp to nie przelewki- trzeba działąć radykalnie.
gorączka jest oznaką ze organizm walczy z zarazkami i tak od razu się radykalnie nie zbija ,chyba ze czas mija (i stosowane środki nie działają ) a ona oni rusz w dół to rozumiem
jedynie w niemowląt działa się od razu czyli pogotowieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:57
-
Zeby mu sie dobrze oddychalo przy anginie mozesz go ulozyc na plecach w tzw pozycji wysokiej tj na kilku poduszkach wtedy nie dochodzi do problemow z droznoscia gardla .Bedzie mu latwiiej przelykac i odychac...
Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość
-
Kapta wrzuć suchotnicę bo jakoś smutno bez niej
kapturnica, MartaDidi, Sabina, kkisia, gosia7122, Mega, BISCA, Aasiula, Dorka1979 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Arwena wrote:tak wiadomo ze trzeba działać ale do tego można dodatkowo naturalne metody
gorączka jest oznaką ze organizm walczy z zarazkami i tak od razu się radykalnie nie zbija ,chyba ze czas mija (i stosowane środki nie działają ) a ona oni rusz w dół to rozumiem
jedynie w niemowląt działa się od razu czyli pogotowieArwena, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Przy anginie ropnej niestety temp idzie w kosmos , dzieciaki miewaja omamy wzrokowe i sluchowe.Nie ryzykuj Asiula tylko wezwij lekarza , mowie Ci to nie tylko z doswiadczenia(mlody u mnie mial prawie 41stopni przy anginie) ale rowniez z racji wyksztalcenia....takie kombinowanie z obnizaniem temp ziemniakami czy innymi ludowymi sposobami na angine nic nie dadza niestety..Tu potrzeba fachowej pomocy i to jak najszybciej zeby sie nie meczyl..Niech duzo pije , jak najwiecej
ja mówię z racji doświadczenia tak jak ty wykształceni -
Arwena wrote:kurde kapta dlaczego piszesz ze nie dają jak dają ,nie podważaj tego co piszemy bo stosowała to moja mama przy mnie ,ja przy synu i pomagały ,oczywiście oprócz leków obniżających gorączkę a nie zamiast ...
ja mówię z racji doświadczenia tak jak ty wykształceni
Przeczytaj co napisala Aasiula leki na temperature nie dzialaja bo nie obnizaja malemu goraczki Ma ja nadal prawie 40stopniowa...to sadzisz ,ze jesli leki nie moga sobie poradzicto naturalne sposoby obnizania temperatury pomoga???Co w moim opisie jest podwazaniem czegokolwiek???Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:04
Sabina, Aasiula lubią tę wiadomość