X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz czasami brak pomyslow na obiad
    Chlopaki by non stop jedli schabowe albo inne miecho
    a ja nie bardzo lubie tz zjem ale nie za czesto

kapturnica, Aasiula, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Juz czasami brak pomyslow na obiad
    Chlopaki by non stop jedli schabowe albo inne miecho
    a ja nie bardzo lubie tz zjem ale nie za czesto
    No to typowe chlopaki..U mnie mlody mielone , filet z kurczaka w panierce i gyros ..Moglo by byc codziennie

kkisia, Aasiula, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    toż widzisz, że za mną chodzi, ale do takiego dania to co?
    może z tą zupą i smietanką zmieszać rozdrobniony i razem zapiec, jak myślisz Asiula?
    Nie robilam ale mysle że bedzie git :)
    A jak ci sie chce to Kup
    brokuly
    Pomidory
    Jajca
    Smietana
    Majonez
    Czosnek
    Brokuly I jajca ugotuj
    Pokroic je na swiartki pomidory tez
    Ukladam w naczyniu na przemian
    Z majonezu smietany I czosnku robie sos czosnkowy
    Zalewam nim wsysko tylko nie cale tak delikatnie
    Jakie to jest dobre mizna kupic gotowy sos np Winiary taki wyciskany lub czosnkowy knora w malych saszetkach :)

kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziekuje za gratulacje!!!!
    długa droga jeszcze przed nami a dzisiaj targają mną emocje na maksa hihii
    mam pytanie bo przez to,ze nie pracuje wyszłam z wprawy czym teraz 4 latki sie bawią????
    bo nie mam za bardzo dzieci w tym wieku wśród znajomych a jak juz to są dziewczynki :)
    pytam bo jak sie zdezydujemy to jedziemy na pierwsze spotkanie i wtedy powinno sie cos wziac ze sobą- wiadomo,ze słodycze dla dzieci ( bo zwykle tam sa tez inne dzieci) ale jakaś zabawke dla naszego dziecka na przywitanie powinna tez byc!

A co do obiadu :P to nas dzisiaj naszło bo bardzo dawno nie jedlismy ziemniaki z jajkami sadzonymi :) mniam! do tego jakas surówka albo ogórek kiszony!

Dobrego dnia życze :)

Iwone, kkisia, Bozia3, Aasiula, Mega, macduska, Arwena, anna maria, Reni, Sabina, kapturnica, BISCA, gretka, Niuta, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    mam pytanie bo przez to,ze nie pracuje wyszłam z wprawy czym teraz 4 latki sie bawią????
    bo nie mam za bardzo dzieci w tym wieku wśród znajomych a jak juz to są dziewczynki :)
    pytam bo jak sie zdezydujemy to jedziemy na pierwsze spotkanie i wtedy powinno sie cos wziac ze sobą- wiadomo,ze słodycze dla dzieci ( bo zwykle tam sa tez inne dzieci) ale jakaś zabawke dla naszego dziecka na przywitanie powinna tez byc!

A co do obiadu :P to nas dzisiaj naszło bo bardzo dawno nie jedlismy ziemniaki z jajkami sadzonymi :) mniam! do tego jakas surówka albo ogórek kiszony!

Inesko myślę że dobrze by było na początek jakiegoś pluszowego misia? Coś do czego dziecko będzie się mogło przytulić. Mój syn w tym wieku bardzo lubił pluszaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 11:46

inessa, Aasiula, kkisia, Arwena, BISCA, gretka lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Moj mlody od małaego uwialbiał klocki lego :)
    Moze to dobry pomysł wlasnie klocki ? ;D

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - ja bym kupiła jakąś koparę, albo śmieciarę, albo betoniarę - chłopaki lubią w tym wieku bawić się takimi samochodami - budowlanką...
    A Ty na to spotkanie już masz pojechać zdecydowana w miarę (po zapoznaniu się z dokumentami)- czy tylko na "oględziny"? Bo kurcze - może lepiej nie obdarowywać dziecko - jeśli nie podjęliście decyzji..bo to trochę wzbudzanie nadziei niepotrzebnie...może jednak same słodycze na początek? Nie wiem jakie są zwyczaje, bo to taka delikatna sprawa - zupełnie sie na tym nie znam....

Aasiula, Mega, Arwena, inessa, Elfik, kkisia, kapturnica, gosia7122, gretka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Ja robie dzis pomidorowa :)
    a co nie zawsze musza jesc mieso :)
    Kkisia u mnie też podobny problem z mięsem i też go również robię dla moich facetów, ale dziś dostaną postny obiad, w końcu piątek jest :D
    Barszcz czerwony z jajkami i ziemniakami ;)

kkisia lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa jak Tomaszek?

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska, tak pomyślałam o pluszakach, bo nie wiadomo po jakich przejściach jest ten chłopczyk i jak długo jest w domu dziecka czy rodzinie zastępczej. Dziecko w tym wieku już nie jest takie ufne jak młodsze. Dlatego taki "przyjaciel" w misiu może był by dobry?

anna maria, inessa, Arwena, Bozia3, kkisia, BISCA, gosia7122, gretka lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, a może lepiej owoce zamiast słodyczy? Teraz wysyp mandarynek, kaki itd.

Ja bym dziecku kupiła coś edukacyjnego. Co, to nie wiem, bo się jeszcze nie znam. Poszłabym do sklepu na dział edukacyjny i pooglądała.

Podrzucam link. Tyle tego jest, ze może do poniedziałku przejrzysz ;)

http://www.smyk.com/prezenty-dla-dzieci-3-4-lata/all?qtype=facetForm&specialOffer=Sklep+%C5%9Bwi%C4%85teczny+smyk.com&hideUnavailable=true&resultsPP=20&recommendedAge=3-4+lata&sexFacet=ch%C5%82opiec

inessa, Arwena, Bozia3, Aasiula, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ineska, tak pomyślałam o pluszakach, bo nie wiadomo po jakich przejściach jest ten chłopczyk i jak długo jest w domu dziecka czy rodzinie zastępczej. Dziecko w tym wieku już nie jest takie ufne jak młodsze. Dlatego taki "przyjaciel" w misiu może był by dobry?
    też tak pomyślałam, żeby to było coś osobistego. Ale z drugiej strony nie wiem, na ile coś osobistego takie dziecko może tam mieć.

Iwone, Arwena, inessa, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    też tak pomyślałam, żeby to było coś osobistego. Ale z drugiej strony nie wiem, na ile coś osobistego takie dziecko może tam mieć.
    może łatwiej podpytać w ośrodku, w końcu oni wiedzą co można a czego nie.
    Dużo zależy też od sytuacji tego dziecka i od samego dziecka. Ineska będzie wiedziała jak zapozna się z dokumentami. Może dopiero wtedy podjąć decyzję o ew. prezencie?
    Tym bardziej że dziecko zobaczą dopiero po zapoznaniu się z nimi i podjęciu decyzji czy w ogóle chcą to dziecko poznać.

caffe, Arwena, inessa, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    może łatwiej podpytać w ośrodku, w końcu oni wiedzą co można a czego nie.
    Dużo zależy też od sytuacji tego dziecka i od samego dziecka. Ineska będzie wiedziała jak zapozna się z dokumentami. Może dopiero wtedy podjąć decyzję o ew. prezencie?
    Tym bardziej że dziecko zobaczą dopiero po zapoznaniu się z nimi i podjęciu decyzji czy w ogóle chcą to dziecko poznać.
    Jeśli chodzi o zabawki to trzeba brać też pod uwagę to, żeby innym maluchom przykrości nie zrobić. Żeby nie wyróżniać jednego z nich... Tak czuję jakoś

inessa, Iwone, Aasiula, Arwena, Bozia3, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Wam :)
    w poniedziałek jeszcze Go nie poznamy najpierw dokumenty a potem jak juz podejmiemy decyzje to jedziemy na pierwsze spotkanie. No i jest tak juz od lat,ze na pierwsze spotaknie rodzice maja jakąś zabawke przywiesc dziecku ale tak aby to nie było super drogie ( aby innym dzieciom nie było przykro) ale tez takie od nas dla dziecka!
    No oczywiscie z tymi słodyczami tez myslałam o owocach ale tu jest zawsze ryzyko,ze któes z dzieci jest alergikiem a my tylko poznamy stan zdrowia naszego dziecka.
    Ten pluszak tez tak myslałam o nim ale nie wiedziałam jak chłopiec i do tego 4 latek na to sie zapatruje??? :D
    koparka super tak samo klocki tylko czy innym dzieciom nie bedzie przykro??!!
    zwykle w rodzinach zastepczych czy pogotowiach opiekunczych nie brakuje zabawek ale wiadomo róznie moze byc.
    DObra nie zasmiecam juz. Dziekuje :)
    potem bede jeszcze myslec o tapczaniku i ciuszkach ( ale to juz pózniej po decyzji bo jak bedzie na tak to powoli musimy zaczac kupowac bo wszystkiego naraz nie damy rady wiadomo finanse a jeszcze dojazdy do chłopca czeste odwiedziny przynajmniej raz-dwa w tygodniu przez około miesiac -dwa mamy nadzieje,ze nie wiecej)

caffe, Iwone, Aasiula, Arwena, Bozia3, kkisia, macduska, Sabina, kapturnica, Mega, gosia7122, gretka, anna maria, Mango, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    potem bede jeszcze myslec o tapczaniku i ciuszkach [...] to powoli musimy zaczac kupowac
    hehehehe i Ciebie dopadnie szał zakupowy ;) lepsze skarpetki w samochodziki czy baloniki o.O :P :P

Aasiula, Elfik, inessa, Bozia3, Iwone, kkisia, Sabina, Mega, gosia7122, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, to delikatne pytanie, wy chcieliscie tylko zdrowe dziecko bez przejść?
    Na takim spotkaniu rodzice maja ocenić czy polubią dziecko?
    Bo do miłości to jeszcze daleko..
    Nawet do własnego często miłość pojawia się po jakimś czasie i to nic złego...

Arwena, Iwone, kkisia, inessa, Sabina, kapturnica, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dzieki Wam :)
    No i jest tak juz od lat,ze na pierwsze spotaknie rodzice maja jakąś zabawke przywiesc dziecku ale
    Ten pluszak tez tak myslałam o nim ale nie wiedziałam jak chłopiec i do tego 4 latek na to sie zapatruje??? :D
    koparka super tak samo klocki tylko czy innym dzieciom nie bedzie przykro??!!
    zwykle w rodzinach zastepczych czy pogotowiach opiekunczych nie brakuje zabawek ale wiadomo róznie moze byc.
    Inesko nawet jeśli jest tam dużo zabawek, to dziecko jak ją otrzyma od Was, to będzie dla niego najważniejszą zabawką w życiu, bo ona jest dana z myślą o nim.
    Na przykładzie mojego najmłodszego. Po starszym "odziedziczył" pluszaki, dostał od znajomych, a to z naszym misiem przez długie lata spał i przytulał się jak był smutny. Do dziś a ma sześć lat, rozmawia z misiem.

Bozia3, kkisia, caffe, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik w adopcji nie ma praktycznie dzieci bez przejsc dlatego nie sa to łatwe decyzje i muszą byc przemyslane do tego jest tez potrzebna cała procedura i szkolenia ale wiadomopotem SAMO ZYCIE bedzie nas uczyło i powoli do siebie zbliżalo.
    A na jednym spotkaniu z dzieckiem sie nie konczy po to jest okres spotkan z dzieckiem aby nawiazac "jakąś" wieź pisze jakąś bo wiadomo,ze nie bedzie to wielka wieź i miłosci od początku ( chociaz i taką spotkałam wsród rodzin adopcyjnych) takie spotkani trwają około od 1-3 miesiecy potem jest tzw preadopcja gdzie dziecko zamieszka w naszym domu i tez to trwa około 2 miesiace tu zalezy od postanowienia sądu kiedy powoła rozprawe ostateczną aby przyznac nam piecze nad dzieckiem. Troche czasu to wszystko trwa ale jest to potrzbne dla dziecko i dla nas. Z doswiadczen rodzin adopcyjnych mi znancyh u troche starszych dzieci wieź dopiero nawiazują juz po nadaniu pieczy i trwa zwykle to około roku zwłaszcza jak dzieci sa po wiekszych przejsciach.
    A miłosc no własnie to musi trwac zanim sie pokocha nawzajem tak jak piszesz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2015, 13:29

Iwone, Arwena, Sabina, caffe, Bozia3, gosia7122, Elfik, kkisia, MartaDidi, dorbie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inasso trzymam mocno za was kciuki :-) masz wielkie serce <3

inessa, Arwena, Aasiula, Iwone, Elfik, Mega, gosia7122, gretka, kkisia, MartaDidi lubią tę wiadomość

‹‹ 6852 6853 6854 6855 6856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ