X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79:-)

Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza u nas się chodzi od skończonych 3 miesięcy - ale to dla dziecka zabawa - dorosły tylko stoi w wodzie, a dziecko się bawi...dla siebie samej, to trzeba se zorganizować wyjście solo...

iwcia77, Arwena, anna maria, paszczakin, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie..
    mam pytanie:

z cyckow sie leje a mi szkoda malego budzic ( spi od godziny ale wczesnie wypil z cyckow + 20 ml mleka z butelki, wiec jest najedzony )...lepiej sciagnac pokarm i zamrozic czy poczekac az sie maly obudzi a mi cycki wybuchna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 14:50

Arwena, gosia7122, Bozia3, Iwone, Sabina, Mega, anna maria, malgos741, macduska, Aasiula, Mango, Elfik, kkisia, ComeToMeBaby, slash lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    melduje sie..
    mam pytanie:

z cyckow sie leje a mi szkoda malego budzic ( spi od godziny ale wczesnie wypil z cyckow + 20 ml mleka z butelki, wiec jest najedzony )...lepiej sciagnac pokarm i zamrozic czy poczekac az sie maly obudzi a mi cycki wybuchna?
    ja czasami budziłam mała ,położna mi mówiła żeby sciągać tylko tyle żeby poczuć ulgę,bo im więcej sciągasz tym produkcja większa.

mamatrojki80, iwcia77, Iwone, dorbie, Sabina, anna maria, Arwena, malgos741, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    melduje sie..
    mam pytanie:

Iwcia ja ściągałam tylko tyle żeby sobie ulżyć. Im więcej odciągniesz, tym większa będzie produkcja ;)

iwcia77, gosia7122, Mega, anna maria, malgos741, macduska, Aasiula, kicia 123, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    melduje sie..
    mam pytanie:

Po co mu dajesz dodatkowo z butelki? jeśli nie musisz, nie rób tego - bo potem właśnie masz za dużo swojego. Jak już masz poczucie wybuchu - to odciągnij trochę (ale nie do końca, bo pobudzisz znowu produkcję - tylko tyle, żeby dało się wytrzymać). Jeśli Ci się przyda, to zamroź, a jeśli nie, to wylej. Cycki wybuchowe nie przetrzymuj za długo - bo może się zrobić stan zapalny...

iwcia77, gosia7122, Iwone, Arwena, malgos741, macduska, caffe, Aasiula, kkisia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okej ide sciagnac...ja sie boje , ze maly sie nie najada z cyckow bo czesto je wyproznia i nadal ryczy ze glodny... a ta butla z 20 ml to byla z witamina D, bo Alojz nie chce mu dawac z pipetki :-O

Iwone, Mega, anna maria, Arwena, caffe, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja czasami budziłam mała ,położna mi mówiła żeby sciągać tylko tyle żeby poczuć ulgę,bo im więcej sciągasz tym produkcja większa.
    Popieram. teraz ci sie ilosc pokarmu ustala, jak będziesz sciagala to będzie wiecej sie produkowalo

iwcia77, gosia7122, Mega, Iwone, anna maria, Arwena, macduska, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    okej ide sciagnac...ja sie boje , ze maly sie nie najada z cyckow bo czesto je wyproznia i nadal ryczy ze glodny... a ta butla z 20 ml to byla z witamina D, bo Alojz nie chce mu dawac z pipetki :-O
    vit d prosto do buzki, zostaje na sciankach butelki i nie wiesz ile dziecko dostalo

gosia7122, mamatrojki80, Iwone, anna maria, iwcia77, Arwena, macduska, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 21:05

Iwone, mamatrojki80, Mega, Sabina, iwcia77, Arwena, malgos741, gosia7122, caffe, Bursztyn, dorbie, Aasiula, BISCA, kkisia, Lucky lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Iwcia wit D nie rozpuszcza się w mleku i może zostawać na ściankach butelki a Ty nigdy nie będziesz miała pewności ile jej przyjął. Najlepiej wit dawać prosto do buzi.

Mega, anna maria, iwcia77, Arwena, gosia7122, caffe, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia77, moze ryczy bo chce possac, raczej po godzinie nie bylby zbyt glodny przy wyssaniu z dwoch cyckow. A jak go przystawisz, bo będzie mial przepełniony brzuch i tez będzie plakal. Sprobuj czy chodxi o ssanie i ew ponysl o smoczku

Iwone, anna maria, iwcia77, Arwena, caffe, Aasiula, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    przecież nie wiesz tego, czy on ryczy z głodu. Twój pokarm jest wystarczający dla niego - nie dokarmiaj go niepotrzebnie - no chyba, że Ci zaleci lekarz, bo np. waga nie będzie przyrastać...
    Nie macie wit. d bezpośrednio wciskanej do buzi? Kupujesz takie w żelowych kapsułkach, przekręcasz główke i wciskasz zawartość do buźki....

Iwone, Mega, anna maria, iwcia77, Arwena, gosia7122, caffe, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia bardzo ladne zdjecia.

iwcia77, Bozia3, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Helcia byla na wczesniakach to widzialm jak pielegniarki braly smoczek od butelki wlewaly tam troche mleka i w to dawaly wit,czy jakies lekarstwo i wtedy mialy pewnosc ze dziecko wszystko wypilo.

iwcia77, gretka, Aasiula, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wit D mam w kropelkach z pipetka, ale Alojz sie wtraca i mnie wkurwia, bo se nie da wytlumaczyc...ale jak pojdzimy do pediatry razem to mu pediatra powie..uparty jest strasznie

tak aby poczyc ulge sciagnelam 60 ml z obu cyckow :-O

gretka, anna maria, Iwone, Bozia3, Arwena, malgos741, macduska, gosia7122, dorbie, Aasiula, Mega, Sabina, kicia 123, Elfik, kkisia, Mango lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia no to mamy chrześcijanina ;)
    Kajtek coraz fajniejszy się robi :)

Bozia3, Arwena, iwcia77, anna maria, gosia7122, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wit D mam w kropelkach z pipetka, ale Alojz sie wtraca i mnie wkurwia, bo se nie da wytlumaczyc...ale jak pojdzimy do pediatry razem to mu pediatra powie..uparty jest strasznie

tak aby poczyc ulge sciagnelam 60 ml z obu cyckow :-O
    iwcia - a co się Alojzowi nie podoba w pipetce?

iwcia77, Mega, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie.
    Dzieki za wszystkie pozytywne kciuki.Przydały się .
    Jest w macicy pecherzyk o wymiarze 8.98 mm z widocznym ciałkiem żółtym o wielkości 3.44 mm endometrium 24mm
    Jak na ten moment wszystko idealnie :)
    Mina gina jak pokazałam mu wyniki bety -bezcenna Widziałam zaskoczenie ale i to ,że sie ucieszył..Stwierdził ,że natura jest przewrotna i sama pisze scenariusze .
    Przepisał badania i kolejna wizyta za 2tygodnie 2lutego by zobaczyć dzidzie... :)

Arwena, gretka, iwcia77, anna maria, malgos741, Reni, Iwone, macduska, gosia7122, paszczakin, Bursztyn, caffe, dorbie, Aasiula, Mega, Niuta, moremi, Sabina, Elfik, kkisia, Lucky, ComeToMeBaby, Mala79 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    iwcia - a co się Alojzowi nie podoba w pipetce?
    mowi ze to niehigieniczne...:-O

Arwena, Iwone, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 6890 6891 6892 6893 6894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ