Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    robimy sobie żarty z Natanka a mi się zaczyna podobać imię Nataniel hahaha Natanek hahaha
    0rofl.gif
    Najgorsze jest to ze mi tez :) a na drugie Piotr ;)

Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umarłam hahahahaha
    no nie pomyślałam hahaha
    Bursztyn wrote:
    Najgorsze jest to ze mi tez :) a na drugie Piotr ;)

Bursztyn, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie.
    Wydaje mi się że Inessa miała polipa,ale wiadomo teraz odpoczywa,poczekam i bardzo trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze.Co do imion podoba mi się Natalia[pierwsza córka],Alicja mam nadzieję że druga,co do chłopców to w pierwszej ciąży mieliśmy wybrane Wiktor,a teraz niewiem czy jeszcze chcę,może Mateusz,Jakub,Tomasz

Bozia3, nick nieaktualny, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a może chcecie imiona anielskie http://prosperita.edu.pl/apodz.html

tak swoją drogą kto to wymyśla???
    nie wiem kto, ale super! :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    umarłam hahahahaha
    no nie pomyślałam hahaha
    :D :D :D

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze podoba imie Ruben. W ogole mam pociag do Starotestamentowych imion :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 10:49

Bozia3, nick nieaktualny, megan8, KaRa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - to nie tak do końca z tym wykresem....on jest potrzebny - bo pokazuje, że organizm zdrowo reaguje właśnie hormonalnie.. Czyli nie martw się o swoje hormony - bo jeśli dobry wykres - to oznacza, że hormony pracują tak, jakby była owulacja i cała reszta tych kogutowych spraw...Tak mi tłumaczyła ginka - że jeśli wykres dobry bez wspomagaczy - to znaczy, że prawdopodobnie hormonalnie ok - dodatkowo masz rozeznanie kiedy może byc owulka...Ale pomimo działania hormonów - strukturalnie może nawalać organizm - znaczy może nie mieć zdolności do wyplucia tego jaja dojrzałego - może się ono wchłaniać i jeszcze inne rzeczy o których pisała Reni - i wtedy są te wszystkie stymulacje i inne sraty pierdaty..- tak to przynajmniej zrozumiałam...

Reni, Bursztyn, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma bliżniaki Natan i Alan bardzo fajne chłopaki.A co do Róży to nienawidzę jednej osoby o tym imieniu,sporo przez nią wycierpiałam,ale to tylko moje przeżycie niech Wam się żle nie kojaży.

Reni, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z Nas jeśli spotkała na swojej drodze jakąś france to wtedy to imię kojarzy się źle albo ex faceci ;-)

Bursztyn, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku - to nie tak do końca z tym wykresem....on jest potrzebny - bo pokazuje, że organizm zdrowo reaguje właśnie hormonalnie.. Czyli nie martw się o swoje hormony - bo jeśli dobry wykres - to oznacza, że hormony pracują tak, jakby była owulacja i cała reszta tych kogutowych spraw...Tak mi tłumaczyła ginka - że jeśli wykres dobry bez wspomagaczy - to znaczy, że prawdopodobnie hormonalnie ok - dodatkowo masz rozeznanie kiedy może byc owulka...Ale pomimo działania hormonów - strukturalnie może nawalać organizm - znaczy może nie mieć zdolności do wyplucia tego jaja dojrzałego - może się ono wchłaniać i jeszcze inne rzeczy o których pisała Reni - i wtedy są te wszystkie stymulacje i inne sraty pierdaty..- tak to przynajmniej zrozumiałam...
    Bozia, no wlasnie to mialam na mysli- ze strukturalnie moze nawalac i i jaja nie wypluwac :) dlatego tez na monitoring sie wybiore a hormony i tak zrobie, ostatnie robilam chyba 10 lat temu, albo przynajmniej 8 o.O
    a Ty kiedy na monitor? To nie mialo byc przypadkiem dzisiaj?

Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest tak że nie lubimy imion, które nam się źle kojarzą z osobą która je posiada.

Bozia3, nick nieaktualny, promyk lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni się nam nawróciła - przestraszyła się zarazy Natankowej w postaci znikającego wykresu - i od razu niby taka święta wyjeżdża ze stronami anielskimi.....cwaniara...;)

caffe, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring dziś o 14.20 - w sumie nie wiem, czy nie za często, bo co to sie mogło zmienić od 8dc do 10 dc - no chyba, że sprawdzi czy ta moja dominanta z lewego jajnika się rozwija..:)

nick nieaktualny, caffe, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się nie śmiej hahaha
    http://prosperita.edu.pl/kartya.html według wróżby wyszło, że jestem w ciąży hahah
    "Jedność i harmonia wypełniają twoje życie. Jesteś teraz na właściwej drodze i dobrze będzie, jeśli wytrwasz w swych nastawieniach jak najdłużej. Jeśli działanie jest krótkie, to teraz osiągniesz zamierzony efekt i spełnienie."

0sarcastic.gif
    Bozia3 wrote:
    Reni się nam nawróciła - przestraszyła się zarazy Natankowej w postaci znikającego wykresu - i od razu niby taka święta wyjeżdża ze stronami anielskimi.....cwaniara...;)

nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idź idź .. nigdy za wiele..
    przynajmniej nie przeoczysz momentu składania jaja ;-)
    Bozia3 wrote:
    Monitoring dziś o 14.20 - w sumie nie wiem, czy nie za często, bo co to sie mogło zmienić od 8dc do 10 dc - no chyba, że sprawdzi czy ta moja dominanta z lewego jajnika się rozwija..:)

nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

a jak bedzie jajo duze to lec do domu i ostro dzialaj ;)
    Reni wrote:
    idź idź .. nigdy za wiele..
    przynajmniej nie przeoczysz momentu składania jaja ;-)

Bozia3, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ty się nie śmiej hahaha
    http://prosperita.edu.pl/kartya.html według wróżby wyszło, że jestem w ciąży hahah
    "Jedność i harmonia wypełniają twoje życie. Jesteś teraz na właściwej drodze i dobrze będzie, jeśli wytrwasz w swych nastawieniach jak najdłużej. Jeśli działanie jest krótkie, to teraz osiągniesz zamierzony efekt i spełnienie."

0sarcastic.gif
    A działanie było krótkie ;)????

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak trzymaj.Ja cmam robione monitoringi od roku i dzięki nim bardzo dużo wiem,np. moje jajniki nie pracują na przemian tylko 4razy lewy,4 razy prawy,a po samych oznakach bólu to nie raz bym się pomyliła.A raz zwariowały i pracowały obydwa jednocześnie i gdybym wtedy zaszła to może były by bliżniaki.Ach marzenia.....

caffe, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A działanie było krótkie ;)????
    no raczej .. po takiej abstynencji ;-)

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od roku monitoringi? zdziwko.gif
    i ja mam tak co miesiąc wywalać po 6,7 stówek

to ja postoję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 11:36

nick nieaktualny, caffe, nick nieaktualny, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ