X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    robimy sobie żarty z Natanka a mi się zaczyna podobać imię Nataniel hahaha Natanek hahaha
    0rofl.gif
    Najgorsze jest to ze mi tez :) a na drugie Piotr ;)

Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umarłam hahahahaha
    no nie pomyślałam hahaha
    Bursztyn wrote:
    Najgorsze jest to ze mi tez :) a na drugie Piotr ;)

Bursztyn, Bozia3, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie.
    Wydaje mi się że Inessa miała polipa,ale wiadomo teraz odpoczywa,poczekam i bardzo trzymam kciuki,żeby wszystko było dobrze.Co do imion podoba mi się Natalia[pierwsza córka],Alicja mam nadzieję że druga,co do chłopców to w pierwszej ciąży mieliśmy wybrane Wiktor,a teraz niewiem czy jeszcze chcę,może Mateusz,Jakub,Tomasz

Bozia3, inessa, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a może chcecie imiona anielskie http://prosperita.edu.pl/apodz.html

tak swoją drogą kto to wymyśla???
    nie wiem kto, ale super! :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    umarłam hahahahaha
    no nie pomyślałam hahaha
    :D :D :D

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie jeszcze podoba imie Ruben. W ogole mam pociag do Starotestamentowych imion :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 10:49

Bozia3, inessa, megan8, KaRa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku - to nie tak do końca z tym wykresem....on jest potrzebny - bo pokazuje, że organizm zdrowo reaguje właśnie hormonalnie.. Czyli nie martw się o swoje hormony - bo jeśli dobry wykres - to oznacza, że hormony pracują tak, jakby była owulacja i cała reszta tych kogutowych spraw...Tak mi tłumaczyła ginka - że jeśli wykres dobry bez wspomagaczy - to znaczy, że prawdopodobnie hormonalnie ok - dodatkowo masz rozeznanie kiedy może byc owulka...Ale pomimo działania hormonów - strukturalnie może nawalać organizm - znaczy może nie mieć zdolności do wyplucia tego jaja dojrzałego - może się ono wchłaniać i jeszcze inne rzeczy o których pisała Reni - i wtedy są te wszystkie stymulacje i inne sraty pierdaty..- tak to przynajmniej zrozumiałam...

Reni, Bursztyn, bliska77, inessa, Mango, grosza, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma bliżniaki Natan i Alan bardzo fajne chłopaki.A co do Róży to nienawidzę jednej osoby o tym imieniu,sporo przez nią wycierpiałam,ale to tylko moje przeżycie niech Wam się żle nie kojaży.

Reni, Bozia3, inessa, marynka lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z Nas jeśli spotkała na swojej drodze jakąś france to wtedy to imię kojarzy się źle albo ex faceci ;-)

Bursztyn, Bozia3, bliska77, inessa, marynka lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztynku - to nie tak do końca z tym wykresem....on jest potrzebny - bo pokazuje, że organizm zdrowo reaguje właśnie hormonalnie.. Czyli nie martw się o swoje hormony - bo jeśli dobry wykres - to oznacza, że hormony pracują tak, jakby była owulacja i cała reszta tych kogutowych spraw...Tak mi tłumaczyła ginka - że jeśli wykres dobry bez wspomagaczy - to znaczy, że prawdopodobnie hormonalnie ok - dodatkowo masz rozeznanie kiedy może byc owulka...Ale pomimo działania hormonów - strukturalnie może nawalać organizm - znaczy może nie mieć zdolności do wyplucia tego jaja dojrzałego - może się ono wchłaniać i jeszcze inne rzeczy o których pisała Reni - i wtedy są te wszystkie stymulacje i inne sraty pierdaty..- tak to przynajmniej zrozumiałam...
    Bozia, no wlasnie to mialam na mysli- ze strukturalnie moze nawalac i i jaja nie wypluwac :) dlatego tez na monitoring sie wybiore a hormony i tak zrobie, ostatnie robilam chyba 10 lat temu, albo przynajmniej 8 o.O
    a Ty kiedy na monitor? To nie mialo byc przypadkiem dzisiaj?

Bozia3, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jest tak że nie lubimy imion, które nam się źle kojarzą z osobą która je posiada.

Bozia3, inessa, promyk lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni się nam nawróciła - przestraszyła się zarazy Natankowej w postaci znikającego wykresu - i od razu niby taka święta wyjeżdża ze stronami anielskimi.....cwaniara...;)

caffe, Reni, bliska77, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitoring dziś o 14.20 - w sumie nie wiem, czy nie za często, bo co to sie mogło zmienić od 8dc do 10 dc - no chyba, że sprawdzi czy ta moja dominanta z lewego jajnika się rozwija..:)

polarmiś, caffe, Reni, bliska77, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty się nie śmiej hahaha
    http://prosperita.edu.pl/kartya.html według wróżby wyszło, że jestem w ciąży hahah
    "Jedność i harmonia wypełniają twoje życie. Jesteś teraz na właściwej drodze i dobrze będzie, jeśli wytrwasz w swych nastawieniach jak najdłużej. Jeśli działanie jest krótkie, to teraz osiągniesz zamierzony efekt i spełnienie."

0sarcastic.gif
    Bozia3 wrote:
    Reni się nam nawróciła - przestraszyła się zarazy Natankowej w postaci znikającego wykresu - i od razu niby taka święta wyjeżdża ze stronami anielskimi.....cwaniara...;)

polarmiś, Bozia3, bliska77, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idź idź .. nigdy za wiele..
    przynajmniej nie przeoczysz momentu składania jaja ;-)
    Bozia3 wrote:
    Monitoring dziś o 14.20 - w sumie nie wiem, czy nie za często, bo co to sie mogło zmienić od 8dc do 10 dc - no chyba, że sprawdzi czy ta moja dominanta z lewego jajnika się rozwija..:)

polarmiś, Bozia3, bliska77, inessa, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

a jak bedzie jajo duze to lec do domu i ostro dzialaj ;)
    Reni wrote:
    idź idź .. nigdy za wiele..
    przynajmniej nie przeoczysz momentu składania jaja ;-)

Bozia3, bliska77, bliska77, inessa, Mango lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ty się nie śmiej hahaha
    http://prosperita.edu.pl/kartya.html według wróżby wyszło, że jestem w ciąży hahah
    "Jedność i harmonia wypełniają twoje życie. Jesteś teraz na właściwej drodze i dobrze będzie, jeśli wytrwasz w swych nastawieniach jak najdłużej. Jeśli działanie jest krótkie, to teraz osiągniesz zamierzony efekt i spełnienie."

0sarcastic.gif
    A działanie było krótkie ;)????

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak trzymaj.Ja cmam robione monitoringi od roku i dzięki nim bardzo dużo wiem,np. moje jajniki nie pracują na przemian tylko 4razy lewy,4 razy prawy,a po samych oznakach bólu to nie raz bym się pomyliła.A raz zwariowały i pracowały obydwa jednocześnie i gdybym wtedy zaszła to może były by bliżniaki.Ach marzenia.....

caffe, inessa, Mango lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A działanie było krótkie ;)????
    no raczej .. po takiej abstynencji ;-)

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od roku monitoringi? zdziwko.gif
    i ja mam tak co miesiąc wywalać po 6,7 stówek

to ja postoję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 11:36

polarmiś, caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ