X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    robimy sobie żarty z Natanka a mi się zaczyna podobać imię Nataniel hahaha Natanek hahaha
    0rofl.gif
    kiedyś pomagałam właśnie Natanowi w angielskim, bardzo fajny chłopiec a właściwie chłopak, bo juz kilkunastoletni ;-)

Reni, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czułość 25 :)
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczynki
    Jak to Polarmis ladnie ujela- przebilam sie wkoncu przez prasowke :)
    Poniewaz mam spozniony dosyc refleks, jeszcze o owulacji i wykresach: wobec tego co zostalo powiedziane - chodzi mi o info od Bozi i to co Reni wstawila wczoraj na ten temat doszlam do wniosku ze nie maja one sensu. Wiadomo- obserwacja zawsze wychodzi na dobre i mozna to pozniej opowiedziec lekarzowi itd., wiec na pewno pomaga, ale nie ma zadnej gwarancji ze owul. byla. A ja sie tak podniecalam ze wszystko u mnie ok na podstawie wykresu! Oczywiscie nadal to bede robic (tzn. nie podniecac sie tylko prowadzic obserwcje i wykres) bo daje jakis wglad, ale zaraz w sierpniu pedze do lekarza i badam hormony,cale lata tego nie robilam i przyznam ze strach jest...

Blonynko- bardzo mi przykro, na szczescie operacja byla oszczedzajaca- to najwazniejsze. Przytulam.

Inessko, odezwij sie!

Iza, o jakiej czulosci byl ten test?

Polarmisu, delektuj sie ciaza ile mozesz i ciesz sie ze nic Ci nie dolega :)

Reni, czyzby Natanek w drodze? Zagniezdzil sie chyba na dobre u Ciebie ;)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sprubójesz na nfz.Mi się udało

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś się działo? bo 23icon_sleep.gif

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ten Twój bociek jest super

iza37, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Może sprubójesz na nfz.Mi się udało

na nfz? a jak tam się na usg dostać?

a może spróbuję..Przypomniało mi się, że w przychodni miałam takiego araba.. jak poszłam do niego tylko po receptę na tabsy anty to kazał mi się rozebrać, zbadał mnie ;-) a potem powiedział, że skoro już jestem to na usg transv zaprasza hahaha a na koniec zmacał mi cycki ;-) może do niego skoczę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 12:06

iza37, inessa, caffe, Kasik303, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie testy są ultraczułe tzn.10? Nie mam pojęcia czy mam robić jeszcze trzeci test i w ogóle kiedy mam go robić???? Pomocy!!!!

inessa lubi tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i gdzie ta czułość jest napisana?

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma problemu jak się chodzi często.Rok temu przegapiłam rejestrację w czerwcu i niestety do grudnia nie mogłam się dostac do swojej lekarki[zapisy 2 razy do roku] i chodziłam na skoczka do 4 innych lekarzy jeden mówił mi ,że pęcherzyk rośnie i powinnam sprawdzic za 3 dni to szłam do innego.Trochę kombinowania ale należę do upartych jak mam miec zbadany to mam.

inessa, caffe, grosza lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OJ oj oj kochanae zanim przeczytałam wasze wpisy to dłuuuugo mi to zajeło :D
    Witam w nowym dniu u mnie za dużo zmian nie ma od rana krwawiłam teraz prawie nic od około 2 godzin. umieram z upału głowa mnie boli z duchoty u nas z 30 stopni. Miałam mdłości ale dziś jest cały czas i bleble bo jestem cały czas głodna a jak troche zjem to mi niedobrze, brzuch tylko chwilami mnie pobolewa no i piersi też.
    Co do imion to my mamy wybrane już od jakiegoś czasu: nasz mamy mają na imie Elżbieta dlatego jakby się uordziła córka to chcemy dac jej na imie Eliza (z hiszpańskiego ponoć ELżbieta) a jak syn to Antoni Józef.

Blondynko przytulam bardzo mocno do serca kochana <3 <3 <3

Andzia witaj u nas - jest super.
    Tak ja w maju przeszłam histeroskopie miałam usuwanego mięśniaka i polipa. I proponuje własnie ten rodzaj usunięcia bo naprawde nic po nim za długo nie boli i za długo się nie czeka na nastepne starania warto zdecydować się za ten zabieg.

Chciałąbym odnieść się do kazdej z Was ale tyle tego jest,że szczerze zapomniałam co chciałam napisać (to przez upał i straszną senność) :P
    Dobrego popołudnia :D

Reni, Kasik303, caffe, iza37, bliska77, grosza, polarmiś, gosia7122, Bursztyn, samira, megan8, promyk lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie to przeraża to stanie w kolejkach
    jesteś zapisana na jakąś tam godzinę ale i tak musisz odstać bo kto pierwszy ten lepszy
    spróbuję po wakacjach się dostać zobaczymy na ile będze w stanie mi pomóc

chociaż kurcze przecież ja jestem w ciąży więc po co ;-)
    czuję, że mam moc 027.gif
    hahaha

iza37, inessa, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Inessa super, że powoli powoli się układa :-)
    bądź dobrej myśli wysiaduj sobie jak ta kura będzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 12:27

caffe, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza37 a moze zrob sobie badanie krwi zamiast wydawc caly czas kaske na te testy....lub druga opcja uzbroic sie w cierpliwoscc, chociaz wiem ze nie latwo

iza37 wrote:
    Dziewczyny a jakie testy są ultraczułe tzn.10? Nie mam pojęcia czy mam robić jeszcze trzeci test i w ogóle kiedy mam go robić???? Pomocy!!!!

caffe, iza37, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza własnie zauważyłam, że wyznaczyło owu i masz 11 dpo więc może wstrzymaj się z testami jeszcze 2 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 12:40

caffe, iza37, inessa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas na popołudniowy suchar ;-)

Mąż z żoną ogląda horror. Nagle na ekranie pojawia się przerażająca kobieca postać.
    Żona wystraszona wykrzyknęła:
    - O matko!!!!
    - Poznałaś, co?

2smiech2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 12:28

caffe, iza37, Sylwia78, inessa, grosza, Bursztyn, samira lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak sobie wydedukowalam dzisiaj, że jak mi się zbliżają plodne, to mnie się nic nie chce, nawet bzykać też nie 0cray.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 12:31

Reni, inessa, grosza, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    OJ oj oj kochanae zanim przeczytałam wasze wpisy to dłuuuugo mi to zajeło :D
    Witam w nowym dniu u mnie za dużo zmian nie ma od rana krwawiłam teraz prawie nic od około 2 godzin. umieram z upału głowa mnie boli z duchoty u nas z 30 stopni. Miałam mdłości ale dziś jest cały czas i bleble bo jestem cały czas głodna a jak troche zjem to mi niedobrze, brzuch tylko chwilami mnie pobolewa no i piersi też.
    Co do imion to my mamy wybrane już od jakiegoś czasu: nasz mamy mają na imie Elżbieta dlatego jakby się uordziła córka to chcemy dac jej na imie Eliza (z hiszpańskiego ponoć ELżbieta) a jak syn to Antoni Józef.

Blondynko przytulam bardzo mocno do serca kochana <3 <3 <3

Andzia witaj u nas - jest super.
    Tak ja w maju przeszłam histeroskopie miałam usuwanego mięśniaka i polipa. I proponuje własnie ten rodzaj usunięcia bo naprawde nic po nim za długo nie boli i za długo się nie czeka na nastepne starania warto zdecydować się za ten zabieg.

Chciałąbym odnieść się do kazdej z Was ale tyle tego jest,że szczerze zapomniałam co chciałam napisać (to przez upał i straszną senność) :P
    Dobrego popołudnia :D

Obchodź się ze sobą jak z jajkiem 61wakacje.gif

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak ostatnio cały miesiąc - kolejny już

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja mam tak ostatnio cały miesiąc - kolejny już
    To jest po prostu straszne, że człowiek wie, że musi coś ogarnąć, a zwyczajnie nie jest w stanie się zmobilizować 33icon_yyk.gif

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na śpiocha ;-)

caffe, Kasik303, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ