X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sabbcia a mierzylas endo jakie masz w okresie okoloowulacyjnym i pozniej??No i progesteron ?
    Teraz nie. Z tego co pamuetam endo wczesniej bylo ok. Progesteron zrobie teraz po owulce. Tylko czy to jeszcze nie za wczesnie? Moze odczekac jeszcze cykl? O:-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Teraz nie. Z tego co pamuetam endo wczesniej bylo ok. Progesteron zrobie teraz po owulce. Tylko czy to jeszcze nie za wczesnie? Moze odczekac jeszcze cykl? O:-)
    Nie wiem Sabbciu wsio zalezy od Ciebie..Jak Ty sie czujesz...Mysle ,ze ja na Twoim miejscu zdała bym sie na nature..I działała..

Ty w brałas cos na wspomozenie 2fazy cykli i na poczatku ciąży ??Bo zast mnie jaki mialas wtedy poziom progesteronu...

Bree, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam dupka albo lutke a od pozytywa luteine 2 razy 200mg dziennie i dzis mi ginek przepisal kolejne zebym nie zmniejszala dawki bo lepiej za duzo niz za malo...I wymusilam na nim oprocz kompletu podst badan 1szego trymestru rowniez poziom progesteronu zeby zrobic..

Bree, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    heh, a dzisiaj mnie mój zapytał: no, to kiedy są "te" dni? a ja mu odparłam: naprawdę chcesz wiedzieć? może nie będę Ci mówić i będziemy się bzykać poprostu z ochoty? nie martw się- częstotliwości będę pilnować :P
    to się zaczął śmiać :) poprostu- nauczona niedawną historią (być może się za bardzo przejmuję tym, że nie wychodzi) powinnam zadbać o to, abyśmy oboje byli jak kwiaty lotosu. no nie wiem. to się tak nie da. człowiek ma świadomość że to własnie te dni są to i tak gdzies z tyłu głowy siedzi, że to bzykanie jednak jest głównie prokreacyjne, mniej ważne są czynniki romantyczne.
    romantycznie to bylo na poczatku jak sie czlowiek nie mogl nabzykac lub jak nie myslal o zachodzeniuw ciaze.....Prznajmniej pisze ze swojej perspektywy oczywiscie..nie da sie uniknac pewnej mechanicznosci bo w glowie jest to ,ze trzeba

Sabina, Aasiula, Bree, Elfik, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    zaraz po pytaniu o pokrowiec na cycki poszłam na spacer z kijami
    po półgodzinnym marszu zrobiło mi się przeraźliwie słabo i gorąco, drżały mi mięśnie, kręciło się w głowie,

nie dałam rady iść i mąż mnie przywiózł,

to było z pół godziny temu a do tej pory drżenie się utrzymuje...

po przyjeździe do domu ciśnienie -90/55

katastrofa :-/

kapturnica, Aasiula, Bree, gretka, Arwena, Elfik, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie wiem Sabbciu wsio zalezy od Ciebie..Jak Ty sie czujesz...Mysle ,ze ja na Twoim miejscu zdała bym sie na nature..I działała..

Ty w brałas cos na wspomozenie 2fazy cykli i na poczatku ciąży ??Bo zast mnie jaki mialas wtedy poziom progesteronu...
    Bralam dupka. Ja wtedy zrezygnowalam z monitoringu i od lipca wyluzowalisny. A potem mialam miec hsg, chcialam sie umowic na styczen. Ale wyszlo inaczej

Aasiula, Bree, Elfik, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny,
    po półgodzinnym marszu zrobiło mi się przeraźliwie słabo i gorąco, drżały mi mięśnie, kręciło się w głowie,

Eyy laska to nie przelewki to Twoje cisnienie..Do lekarza idz...

macduska, Aasiula, Bree, Sabina, Arwena, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj to myslałam ze sie oleje
    Mowie mu Ty moze jakies urozmaicenie cos innego
    HA i co moj chlop, z tego ze ma motocykl ubral sie w skory łacznie z kaskiem
    Kurna schodził ze schodow z gracja kaczora.No zachlysnelam sie jak go zobaczyłam i prawie sie udusiłam hyhyhy pozniej kuzwa bylo 40 min sciagania galotow bo troszku przymale sie zrobiły a w domu ciepło bo kominek
    Kurwa ja mokra on wqurwiny ze nie moze zdjac.
    No dzialo sie było urozmaicenie jak nic hyhyhyhy

Bree, Sabina, macduska, kicia 123, Mango, ComeToMeBaby, MartaDidi, Arwena, Natka_79, Elfik, Mega, kkisia, peppapig, moremi, caffe, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Eyy laska to nie przelewki to Twoje cisnienie..Do lekarza idz...

pójdę jutro :-/

Aasiula, Bree, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bralam dupka. Ja wtedy zrezygnowalam z monitoringu i od lipca wyluzowalisny. A potem mialam miec hsg, chcialam sie umowic na styczen. Ale wyszlo inaczej
    Pasuje zebys teraz se przypilnowala poziom progesteronu i endometrium...To najwazniejsze...
    Bo bez hsg wiesz ,ze napewno jedna strona minimum jest drozna..Wiec to na plus jest duzy...

Bree, macduska, Sabina, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziewczyny,

to powinien juz kardiolog chyba oblukac co ?

macduska, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    pójdę jutro :-/
    No nie zarty, to juz ktorys raz z kolei ..Masz naprawde strasznie niskie cisnienie...
    EKG niech ci zrobia , najlepiej wysilkowe co jest grane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 20:02

Elfik, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    heh, a dzisiaj mnie mój zapytał: no, to kiedy są "te" dni? a ja mu odparłam: naprawdę chcesz wiedzieć? może nie będę Ci mówić i będziemy się bzykać poprostu z ochoty? nie martw się- częstotliwości będę pilnować :P
    to się zaczął śmiać :) poprostu- nauczona niedawną historią (być może się za bardzo przejmuję tym, że nie wychodzi) powinnam zadbać o to, abyśmy oboje byli jak kwiaty lotosu. no nie wiem. to się tak nie da. człowiek ma świadomość że to własnie te dni są to i tak gdzies z tyłu głowy siedzi, że to bzykanie jednak jest głównie prokreacyjne, mniej ważne są czynniki romantyczne.

haha ja uslyszalam to pytanie przed godzina....

kapturnica, Aasiula, Mango, ComeToMeBaby, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

gretka
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    wiecie co a ja dzisiaj robilam test ovu i o 10 byl pozytywny a o 19.30 negatyw ,pozamiatane yyyyyyy
    Pierwszy raz tak mialam kilka godzin ???
    a ja se myślę, że chyba zaszaleję w tym cyklu i kupię sobie testy ovu. jeszcze nigdy nie korzystałam. no raz kozie śmierć.

kapturnica, Aasiula, Sabina, gretka, kicia 123, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No nie zarty, to juz ktorys raz z kolei ..Masz naprawde strasznie niskie cisnienie...
    EKG niech ci zrobia , najlepiej wysilkowe co jest grane

tylko idę o zakład że u naszego doktorka będę miała ksiażkowe- 120/70

Aasiula, Sabina, gretka, Elfik, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Pffff...
    Idę po cichobiegi i szuram do kąta.
    Zobaczylabys mnie teraz... Zawsze byly ladne, jedrne, niewielkie, ale zgrabne. Now? Jeden wielki, drugi jakis suchotnik. Jak od innej pary. I nie wiem, czy bym wolala male czy duze. Ja to bym ostatnio nic nie wolala, wsio mi wisi kalafiorem...

kapturnica, Sabina, Aasiula, MartaDidi, Mega, kkisia, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja se myślę, że chyba zaszaleję w tym cyklu i kupię sobie testy ovu. jeszcze nigdy nie korzystałam. no raz kozie śmierć.
    Dobra zabawa XD..Tylko trza sie pilnowac coby 2godz przed robieniem testu nie pic nic..I nie rob z porannego moczu... Bo wynik moze byc zafalszowany 8)

Sabina, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia wez sie Ty za Ciebie. Robilas ostatnio badania? No bo juz czas odwiedzic lekarza <3

kapturnica, macduska, Aasiula, Elfik, kkisia, caffe lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ale wysilkowe pokaze jesli cos nie takz serduchem .Masz dzis przyklad- wysilek i spadek cisnienia w dol...

macduska, Aasiula, Sabina, Elfik, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja zawsze tak mam ,ostatnio jak wezwalam pogotowie z cisnieniem jak kosmos ,to jak przyjechali to mialam 130/80
    Popatrzyli na mnie jak na idiotke

macduska, Elfik, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 6899 6900 6901 6902 6903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ