X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Winko pij, dobrze gada... Ja po winku zaciazylam, nie jednym acz szkoda- 6 ich bylo, jedno za drugim, czasowo tylko rozciagniete na caly dzien. i material genetyczny plci meskiej, rzecz jasna, bo samo winko lane nie zadziala...:-)
    Wstyd się przyznać ja też z synem po imprezie opijaliśmy kolegi syna

MartaDidi, malgos741, Sabina, Mega, kkisia, Aasiula, Arwena, Bree lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Tu Kapta masz rację ja bo to ja mam męża co go nie ma w domu i pracuje na wyjeździe
    Niby odpuściłam ale i tak liczyłam tyle tylko ze tempki nie mierzyłam ale mimo wszystko miałam nadzieję w wakacje też kombinowałam z tabsami żeby cykl dobrze wypadał

Jakbys weszla w moje wykresy..Prowadzilam je od stycznia.Od lutego zaczelismy starania .W marcu od razu skoczylam na laparoskopie by wiedziec co tam w srodku sie dzieje..A byl sajgon po latach XD..
    W wielu przypadkach jechalam na antykoncepcyjnych raz dluzej raz krocej (pare dziewczyn gadało mi ,ze antykoncepcyjne wiecej narobia szkód niż pożytku ale akurat przy pcos działanie nie raz bywa zbawienne bo wycisza torbiele na jajnikach) by sie tylko wstrzelic inaczej moze ze 3razy bysmy mieli szanse w calym roku.....Cykl grudniowy tez mialam poprzedzony tabletkami antykoncepcyjnymi bo owulacja wypadła by mi na połowe stycznia jak po moim juz śladu nie ma..

Sabina, MartaDidi, malgos741, Mega, Margolcia88, kkisia, Elfik, gosia7122, Aasiula, Arwena, Bree, macduska lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta <3 cieszę się, nawet nie wiesz jak :)
    dance137.gif

MartaDidi, Mega, kapturnica, moremi, malgos741, kkisia, Elfik, Aasiula, Arwena, macduska, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    To twoja córka powinna miec, podobno dziedziczy sie co drugie pokolenie ;) u mnie to nie miało miejsca, babcia balony, mama Tereska, ja z siostra dwie Tereski ;)
    U mnie po dziadku poszło.

Sabina, kapturnica, Mega, kkisia, Elfik, Aasiula, macduska, Bree, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabbcia mam nadzieje ,że ja będe sie cieszyć za nie długi czas na Ciebie,.. <3
    I wszystko bedzie idealnie jak powinno byc <3
    Zreszta za wszystkie dziewczyny , no bo kazda z nas zasługuje na to
    Kurteczka czyzbym robila sie sentymentalna.. 8)

Sabina, malgos741, moremi, MartaDidi, gretka, Mega, kkisia, gosia7122, Aasiula, SolarPolar, Mango, Arwena, macduska, Bree, ComeToMeBaby, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sabbcia mam nadzieje ,że ja będe sie cieszyć za nie długi czas na Ciebie,.. <3
    I wszystko bedzie idealnie jak powinno byc <3
    Zreszta za wszystkie dziewczyny , no bo kazda z nas zasługuje na to
    Kurteczka czyzbym robila sie sentymentalna.. 8)
    aż cie nie poznaję; )

Sabina, Mega, kkisia, Elfik, gosia7122, Aasiula, Mango, Arwena, Bree lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A u mnie po babci..Nie zastanawiam sie jaki teraz juz mam rozmiar..Ale moje wczesniejsze DD , E juz nie lapie sie...Cycki mi sie wylewaja ze stanika..Trza bedzie kupic jakiesik czapki dla bliźniakow 8)

MartaDidi, malgos741, gretka, Sabina, Mega, moremi, kicia 123, kkisia, Elfik, gosia7122, Aasiula, macduska, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    O tym nie pomyslalam, widocznie u mnie tez ;)

MartaDidi, moremi, kkisia, Elfik, Aasiula, kicia 123, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jakbys weszla w moje wykresy..Prowadzilam je od stycznia.Od lutego zaczelismy starania .W marcu od razu skoczylam na laparoskopie by wiedziec co tam w srodku sie dzieje..A byl sajgon po latach XD..
    W wielu przypadkach jechalam na antykoncepcyjnych raz dluzej raz krocej (pare dziewczyn gadało mi ,ze antykoncepcyjne wiecej narobia szkód niż pożytku ale akurat przy pcos działanie nie raz bywa zbawienne bo wycisza torbiele na jajnikach) by sie tylko wstrzelic inaczej moze ze 3razy bysmy mieli szanse w calym roku.....Cykl grudniowy tez mialam poprzedzony tabletkami antykoncepcyjnymi bo owulacja wypadła by mi na połowe stycznia jak po moim juz śladu nie ma..
    Tego sajgonu u siebie się boje

Bree lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A u mnie po babci..Nie zastanawiam sie jaki teraz juz mam rozmiar..Ale moje wczesniejsze DD , E juz nie lapie sie...Cycki mi sie wylewaja ze stanika..Trza bedzie kupic jakiesik czapki dla bliźniakow 8)
    Pffff...
    Idę po cichobiegi i szuram do kąta.

Mega, Sabina, MartaDidi, kkisia, Aasiula, macduska, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Tego sajgonu u siebie się boje
    No ale pomysl sama , lepiej sie łudzic, czas bedzie lecial czy cos z tym zrobic od razu??..U mnie po laparotomii sprzed lat byla masakra zrostow w otrzewnej..Mam lewy jajnik z jajowodem tak pogmatwany ,ze nic nie dalo sie z tym zrobic..Przeplukali prawa strone , skauteryzowali prawy zdrowy jajnik , ktory ładnie zaczal sie brac do roboty..
    Wiem ,ze jakby nie posprzatali tam mogla bym sie starac do usranej smierci..Szans by nie bylo bo oba jajowody byly uwiezniete...
    Czasem warto poddac sie temu zabiegowi..

MartaDidi, mamatrojki80, Sabina, moremi, kicia 123, kkisia, Elfik, gretka, Aasiula, Arwena, macduska, Bree, ComeToMeBaby, caffe, Margolcia88 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dzięki. Fiksuję naprawdę.
    Margolcia, spokojnie, czaszka ma naprawde ogromne znaczenie... NIe przestawaj, ale tez nie produkuj... Mimo wszystko sprobuj przyjemnosc w tych staraniach znalezc...Walnij sobie lufe przed- w trakcie - po , oczywista... Mi po porodzie dopiero moj facet przyznal, jaki stres to byl dla niego.... Mojego rozczarowania nie mogl przebolec...ogolnie sie martwil ze dziecka nie moze zrobic, chociaz bedac juz z nim, 2 razy poronilam...

Sabina, anna maria, kapturnica, kicia 123, moremi, kkisia, Elfik, Aasiula, macduska, Bree, ComeToMeBaby, Mega, gosia7122, caffe, Margolcia88, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie dziewczyn dobrze gadaja:-)

Elfik, gosia7122, MartaDidi, macduska, Bree, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale pomysl sama , lepiej sie łudzic, czas bedzie lecial czy cos z tym zrobic od razu??..U mnie po laparotomii sprzed lat byla masakra zrostow w otrzewnej..Mam lewy jajnik z jajowodem tak pogmatwany ,ze nic nie dalo sie z tym zrobic..Przeplukali prawa strone , skauteryzowali prawy zdrowy jajnik , ktory ładnie zaczal sie brac do roboty..
    Wiem ,ze jakby nie posprzatali tam mogla bym sie starac do usranej smierci..Szans by nie bylo bo oba jajowody byly uwiezniete...
    Czasem warto poddac sie temu zabiegowi..
    Powiem masakra ja teraz jestem w kropce bo muszę zdecydować się na jakiegoś ginekologa bo mój uległ wypadkowi i na razie dłuższy czas jest wyłączony z użycia
    Musze popytać znajomych i koniecznie się umówić
    Miałam za wysokie tsh bo 2,59 ale byłam na wizycie u endo i to znajomego w rodzinie powiedział że taka moja uroda chociaż nie chce mi sie wierzyć choć ona naprawdę nie wygląda na głupka i pracuje na na oddziale akademii medycznej teraz robi doktorat
    poprzedni gin dał mi jodid i miałam się zgłosić z wynikami do niego i jak zadzwoniłam się umówić to się okazało że miał wypadek i zostałam z gołym tyłkiem

Bree lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta a kto cię skierował na to laparo? Sama podrzuciłas temat ginowi? Bo ja rozważam, szczególnie po tych skąpych okresach, tylko czy gin nie uzna ze 5 miesięcy po zabiegu to jeszcze czas, ze zwyczajnie nie doszłam do siebie :/ zaczynam sie jakoś bać tego mojego środowego usg...

Sabina, Elfik, kkisia, kapturnica, Aasiula, Arwena, Bree, caffe lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Kapta a kto cię skierował na to laparo? Sama podrzuciłas temat ginowi? Bo ja rozważam, szczególnie po tych skąpych okresach, tylko czy gin nie uzna ze 5 miesięcy po zabiegu to jeszcze czas, ze zwyczajnie nie doszłam do siebie :/ zaczynam sie jakoś bać tego mojego środowego usg...
    U mnie bylo tak jak zdecydowalismy sie na starania to w styczniu poszlam do ordynatora oddzialu ginekologii w moim miesice by z nim pogadac jakie badania wsteone porobic itd po tylu latach od ostatniej ciazy..Onmi na dzien dobery tekst ,ze ul wie co w brzuchu po tylu latach i powinnam zaczac tak naprawde od laparo jesli chce sie leczyc u niego.Sfochowalam sie ,ze na dzien dobey chce mi zabiegi robic zamiast jakies stymulacje itp i se poszlamw chuj od niego..Wtedy zaczelam chodzic do gina na nfz..On mnie w lutym wzial i stymulowal clo..Owulacja byla z lewej strony i sie nie udalo..Wtedy se pomyslalam ,ze moj dopiero na swieta zjedzie i chuj z tym ryzykuje i ide na laparo..Poszlam do ordynatorka pogadalam Kazal sie zglosic w okolicach miesiaczki..Przyszlam , zadzwonil na oddzial umowil dzien zabiegu..Zglosilam sie na oddzial i cyk zrobil..Nadmienie ,ze bylam u niego na prywatnej wizycie ale zabieg mialam za free na oddziale..I mysle ,ze tak najlepiej .Uderzac jak najwyzej jesli chodz o kompetencje lekarza na danym oddziale

kicia 123, kkisia, Aasiula, Sabina, Arwena, Bree, ComeToMeBaby, caffe, Margolcia88 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja tam pewnie uwierze jak dostane kopniaka albo urodze ;)
    hahaha asiorka ;)
    mówisz, że to takie nierzeczywiste?

Bree, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    pytanie do cycatych,

gdzie kupujecie tzn. jakiej firmy biustonosze?

osttnio mam problem z dobraniem
    cycki urosły i mam wrazenie że w starym staniku mam je w okolicy pępka :-/

stanik stary jak matka ziemia a nowego nijak nie mogę dobrać

znalazłam jeden- rozmiar 70 H ale był ochydny

mierzyłam Nipplexy ale w nich cycki stercz na boki
    Marc&spencer.

Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ale tych relacji na żywo z porodówki nie pobiję.

Iwcię czytałam już zbiorczo, ale przy okazji wafelka jadłam i się tak w palec użarłam, że normalnie jak w kinie 5D, poczułam ból i skurcze..
    ;)
    forumowe porody online przeszły właśnie na następny poziom... :)

kapturnica, Sabina, anna maria, gretka, macduska, Bree, Mega, kkisia, moremi, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hahaha asiorka ;)
    mówisz, że to takie nierzeczywiste?
    No 8)

Bree, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 6897 6898 6899 6900 6901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ