X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    pytanie do cycatych,

gdzie kupujecie tzn. jakiej firmy biustonosze?

osttnio mam problem z dobraniem
    cycki urosły i mam wrazenie że w starym staniku mam je w okolicy pępka :-/

stanik stary jak matka ziemia a nowego nijak nie mogę dobrać

znalazłam jeden- rozmiar 70 H ale był ochydny

mierzyłam Nipplexy ale w nich cycki stercz na boki
    Nie lubię Cię. Wiesz już o tym.

Mega, Bursztyn, Sabina, malgos741, kapturnica, Elfik, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie lubię Cię. Wiesz już o tym.
    Piracie- to jest nas dwoch, Papiez takze jej nie lubi ;)

Sabina, Mega, moremi, kapturnica, kkisia, Aasiula, macduska, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, siedzę jeszcze w poczekalni jeszcze 4 pacjentki.

Sabina, Mega, moremi, kapturnica, gretka, Arwena, kkisia, Iwone, Aasiula, Bree, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    pytanie do cycatych,

Teraz mam Vena, miewałam Gaja - zalety - ładne, niedrogie, wady nie są to staniki na lata ;)
    Zanim urodziła się Młoda (czytaj miałam więcej kasy ;) ) kupowalam Freya, Fanstasy, Curvy Kate ;)

moremi, kapturnica, Elfik, kkisia, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Margolcia są wśród nas dziewczyny, które starają się latami i niestety... :(
    Morek dobrze prawi, my za Ciebie nic nie zrobimy. Masz dosyć? odpuść, przemyśl wszystko, może taki odpoczynek dobrze Wam zrobi? Czasami urlop od starań robi cuda.

Słyszałam już od kilku koleżanek, jak to zaszły w ciążę tuż po tym, jak odpuściły,ale sama boję się ryzykować takiego urlopu.
    Wiem, że latami - wczoraj się dowiedziałam, że w kwietniu rodzi moja znajoma, która chyba 7 lat się starała.
    No jakie pozostaje wyjście starać się i czekać.
    Jak na wiosnę sprawdzą mi drożność, to wszystko się okaże...

Elfik, caffe, kkisia, Aasiula, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Piracie- to jest nas dwoch, Papiez takze jej nie lubi ;)
    Tez sie dołączam :P

moremi, Bursztyn, kapturnica, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    pytanie do cycatych,

Wacia cycki Ci urosły jak Dodzie? Mąż dobrze masował? ;)

Mega, malgos741, kapturnica, gretka, Elfik, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Słyszałam już od kilku koleżanek, jak to zaszły w ciążę tuż po tym, jak odpuściły,ale sama boję się ryzykować takiego urlopu.
    Wiem, że latami - wczoraj się dowiedziałam, że w kwietniu rodzi moja znajoma, która chyba 7 lat się starała.
    nie na tym polega odpuszczanie
    odpuscic trzeba sobie w glowie

moremi, Sabina, kicia 123, kapturnica, Margolcia88, gretka, Elfik, Arwena, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, ComeToMeBaby, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Chodzi mi o to, że skoro czujesz, że nie dajesz rady, starania Cię wypalają, to po co męczyć siebie i męża? Ja nie mówię, że masz rezygnować, czy odkładać starania do plus nieskończoności, ale czasem nawet miesiąc odpoczynku dobrze robi ;)

kapturnica, Margolcia88, Elfik, Arwena, kkisia, Aasiula, Bree, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    odpuscic trzeba sobie w glowie[/QUOTE

Rozumiem i tego nie potrafię.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ja się tylu upisałam, a Ty to w 2 zdaniach... ech... muszę popracować nad szybszą puentą ;)

moremi, Bursztyn, Mega, kapturnica, gretka, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Nie można się "fiksować" na tych staraniach. Po miesiącu nie wyszło i jest dramat, a co jak nie wyjdzie za dwa miesiące, albo trzy? A może i pół roku?
    Ale życzę Ci Margolcia, żebyś tak długo nie czekała. Jeżeli jednak będziesz musiała, to podpowiemy jakie jeszcze badania zrobić. A na razie weź sobie aromatyczną kąpiel, wypij winko czy piwko i obejrzyj jakąś komedię.

Mega, Sabina, malgos741, Margolcia88, kapturnica, MartaDidi, Elfik, Arwena, kkisia, gosia7122, Aasiula, Bree, macduska, ComeToMeBaby, BISCA, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    to racja moi znajomi starali się chyba z 12 lat, dwa lata temu gadałam z tą koleżanką na imprezie i ona mówi że teraz to zmienia prace i odpuszcza starania a potem od razu na invitro i po miesiącu rzeczywiście zmieniła pracę na lepszą otworzyła sobie drogę do kariery i wtedy po 13 latach od ślubu okazało się że jest w ciąży Zosia ma teraz 6 miesięcy

Sabina, Mega, Bursztyn, Margolcia88, malgos741, Arwena, kkisia, gosia7122, Aasiula, Bree, macduska, caffe, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:

Rozumiem i tego nie potrafię.
    bo to jest proces
    ale warto
    inaczej sie spalisz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:28

kicia 123, Sabina, kapturnica, Margolcia88, Mega, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Chodzi mi o to, że skoro czujesz, że nie dajesz rady, starania Cię wypalają, to po co męczyć siebie i męża? Ja nie mówię, że masz rezygnować, czy odkładać starania do plus nieskończoności, ale czasem nawet miesiąc odpoczynku dobrze robi ;)

Fakt. Wiecie, raz tak się zdarzyło, że po monitoringu okazało się, że mały jest pęcherzyk i może nie być owulacji.
    I pamiętam , jak mój mąż wstał o poranku ( a był to niedzielny poranek) i rzekł:,,Nie ma to jak miesiąc bez jaja".
    Ja też tak to odczułam, taką ulgę, że możemy się pozbyć choć raz tego napięcia i presji, którą sami sobie stwarzamy. I właśnie to był ten miesiąc po marcu, w którym tak się wypaliłam.Jakby natura sama chciała dać mi odpocząć.

Mega, kkisia, Bree, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:

Nie wierz w te ludowe opowieści o odpuszczeniu starań, jeśli starasz się długo bez efektu to widocznie coś nie gra, szukaj przyczyny efektywnie, dziś kobieta jeśli chce się diagnozować, a potem leczyć nie może być bierna, bo nawet lekarze często bagatelizują nasze problemy.

kapturnica, kicia 123, moremi, gretka, Elfik, Arwena, kkisia, gosia7122, Aasiula, Bree, macduska, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie można się "fiksować" na tych staraniach. Po miesiącu nie wyszło i jest dramat, a co jak nie wyjdzie za dwa miesiące, albo trzy? A może i pół roku?
    Ale życzę Ci Margolcia, żebyś tak długo nie czekała. Jeżeli jednak będziesz musiała, to podpowiemy jakie jeszcze badania zrobić. A na razie weź sobie aromatyczną kąpiel, wypij winko czy piwko i obejrzyj jakąś komedię.
    Pomyslilas eminencje z Margolcia ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Teraz mam Vena, miewałam Gaja - zalety - ładne, niedrogie, wady nie są to staniki na lata ;)
    Zanim urodziła się Młoda (czytaj miałam więcej kasy ;) ) kupowalam Freya, Fanstasy, Curvy Kate ;)
    Hmmm...
    Chcesz mnie dobić?

Bursztyn, Sabina, Mega, MartaDidi, kapturnica, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, malgos741, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    pytanie do cycatych,

Ja kupuje Konrada- a przrobilam mnostwo chantanelle, triumphy, valisere i wyladowalam w polskim konradzie, czasem kupuje tez Cleo by Panache... Ladnie podnosi i zbiera...

Sabina, kapturnica, Elfik, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja się tylu upisałam, a Ty to w 2 zdaniach... ech... muszę popracować nad szybszą puentą ;)
    trening trening ;)

Sabina, Mega, kapturnica, kkisia, Aasiula, Bree, macduska lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 6895 6896 6897 6898 6899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ