X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dobry wieczór. Właśnie minął mój pierwszy cykl z Ovu.Na drugi nie mam siły, w ogóle nie mam siły już mierzyć temperatury, obserwować się itp. Nawet do lekarza na umówioną wizytę nie chce mi się iść.
    Ja po prostu MAM DOŚĆ.
    i tyle Wam powiem .
    :(

<3

ale co,
    po pierwszym cyklu, masz dość?
    kobieto
    nie ma lekko

a wczesniej długo się staracie?

moremi, Aasiula, Mega, kapturnica, gretka, Arwena, kkisia, Bree lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Dobry wieczór. Właśnie minął mój pierwszy cykl z Ovu.Na drugi nie mam siły, w ogóle nie mam siły już mierzyć temperatury, obserwować się itp. Nawet do lekarza na umówioną wizytę nie chce mi się iść.
    Ja po prostu MAM DOŚĆ.
    i tyle Wam powiem .
    To odpuść. Nikt nie każe się starać. Jeżeli Ty nie masz siły, to my jej za Ciebie nie znajdziemy.
    U mnie minął ponad rok z ovu. Czy w takim razie mam się do rzeki rzucić? Nie dramatyzuj.

Bree i Mamatrójki witamy (również ponownie i mama3 nie opuszczaj nas tak gwałtownie, wspominalyśmy Cię tutaj).

Margolcia88, macduska, MartaDidi, Aasiula, mamatrojki80, Sabina, Mega, Bursztyn, kapturnica, gretka, Arwena, caffe, kkisia, Natka_79, Bree, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Niuta Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    2lutego po wizycie jak bedzie pikawka zapakuje i wysle 8)
    A co ma nie być :-)
    W końcu ja tu liczę na waszą dwójkę :-*

macduska, Aasiula, Sabina, Mega, gosia7122, kapturnica, Arwena, kkisia, Bree lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Arnall wyliczyl uzywajac algorytmu w ktorym uwzglednil faktor "pogodowy", psych.- czyli niedotrzymanie obietnic noworocznych i finansowy- bo trzeba splacic prezenty swiateczne- i wyszlo mu ze ten najgorszy dzien, najbardziej przygnebiajacy dzien wypadnie wlasnie w poniedzialek pod koniec stycznia...
    mnie to akurat nie obeszlo dzisiaj :)
    A mnie jak cholera.

MartaDidi, macduska, Sabina, Bursztyn, kapturnica, kkisia, Bree lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A mnie jak cholera.
    A co nabrałaś prezentów na kredyt?;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 18:01

Sabina, Mega, kkisia, Aasiula, Bree lubią tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ja po prostu MAM DOŚĆ.
    i tyle Wam powiem .
    to tylko chwilowy tok myślenia mi też sie wydawało co tam zajść w ciąże chwila moment będę a tu nic sucho miesiąc, drugi w końcu trafiłam na forum obserwowałam siebie miesiąc dwa trzy po 4 miesiącu obserwacji dałam spokój i co ? I to powiem ci ze żałuję bo i tak nic nie wyszło a tak chociaż poznałabym lepiej swój organizm i teraz startuję znowu od zera ale teraz się nie poddam

macduska, Margolcia88, moremi, malgos741, Mega, gosia7122, gretka, Elfik, Arwena, caffe, kkisia, Iwone, Aasiula, Bree lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To odpuść. Nikt nie każe się starać. Jeżeli Ty nie masz siły, to my jej za Ciebie nie znajdziemy.
    U mnie minął ponad rok z ovu. Czy w takim razie mam się do rzeki rzucić? Nie dramatyzuj.

Ale nie mogę odpuścić, bo nie chcę przegapić owulacji.
    Z Ovu czy bez u nas trwa to już dość długo. Choć w sumie nie wiem, jak mam liczyć, ile czasu się staramy poprawnie, bo przez cały rok brałam źle duphaston (16 dnia, podczas gdy teraz od 3 miesięcy biorę od 3 dnia wyższej temperatury, więc zwykle jest to 20 lub 21 dzień cyklu. Drobna różnica, ale jak, mówi lekarz, mogłam nieco przyblokować owulację.

kicia 123, Arwena, kkisia, Bree lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Komórka czy tablet? 0laughing.gif
    komórka ;)

Mega, kkisia, Bree lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    to tylko chwilowy tok myślenia mi też sie wydawało co tam zajść w ciąże chwila moment będę a tu nic sucho miesiąc, drugi w końcu trafiłam na forum obserwowałam siebie miesiąc dwa trzy po 4 miesiącu obserwacji dałam spokój i co ? I to powiem ci ze żałuję bo i tak nic nie wyszło a tak chociaż poznałabym lepiej swój organizm i teraz startuję znowu od zera ale teraz się nie poddam

ja jestem na forum od sierpnia ale temperature mierzę 3 cykl,
    i o ile ten pierwszy kulawo, drugi już lepiej się mierzy
    a teraz to odruchowo- budzik dzwoni a pierwsza rzecz co robię to sięgam po termometr

moremi, Mega, kapturnica, gretka, Arwena, kkisia, Aasiula, Bree lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A co nabrałaś prezentów na kredyt?;-)
    Taaaa... We frankach ;)

MartaDidi, macduska, Sabina, Mega, Bursztyn, kapturnica, gretka, kkisia, Aasiula, Bree, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • MartaDidi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zapisalam na szkolenie na pocz. marca. Moje postanowienia noworoczne realizuje...

Sabina, kapturnica, Elfik, kkisia, Aasiula, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Taaaa... We frankach ;)

:-D

Mega, kkisia, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:

Właśnie, mi się wydawało ,że po wyjściu za mąż zaraz następnego dnia zajdę w ciążę (bo to był czas płodny akurat ) :)
    Ja tak ogólnie to się nie poddaję,ale po raz drugi tak bardzo nie mam siły - ostatnio tak się czułam w marcu. Ryczałam tylko i ryczałam.

caffe, Bree, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    A ja sie zapisalam na szkolenie na pocz. marca. Moje postanowienia noworoczne realizuje...

fajnie,
    ja nic nie zakładam i nie planuję
    bo i tak mam za dużo stresów

Sabina, MartaDidi, Mega, Bursztyn, gosia7122, kapturnica, kkisia, Aasiula, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Właśnie, mi się wydawało ,że po wyjściu za mąż zaraz następnego dnia zajdę w ciążę (bo to był czas płodny akurat ) :)
    Ja tak ogólnie to się nie poddaję,ale po raz drugi tak bardzo nie mam siły - ostatnio tak się czułam w marcu. Ryczałam tylko i ryczałam.

zdarza sie,
    porycz sobie a potem ruszaj dalej

Margolcia88, MartaDidi, Mega, kicia 123, Sabina, kapturnica, Elfik, caffe, kkisia, Aasiula, Bree lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia88 wrote:
    Ale nie mogę odpuścić, bo nie chcę przegapić owulacji.
    Z Ovu czy bez u nas trwa to już dość długo. Choć w sumie nie wiem, jak mam liczyć, ile czasu się staramy poprawnie, bo przez cały rok brałam źle duphaston (16 dnia, podczas gdy teraz od 3 miesięcy biorę od 3 dnia wyższej temperatury, więc zwykle jest to 20 lub 21 dzień cyklu. Drobna różnica, ale jak, mówi lekarz, mogłam nieco przyblokować owulację.
    Licytować się kto ile się stara i jakim skutkiem nie będziemy, bo nie chcę sobie jeszcze bardziej humoru psuć. Poczytaj co Dusia napisała, Kicia też i daj sobie jeszcze trochę czasu (ale nie za dużo, żeby Cię 45te urodziny nie złapały na ovu).

Margolcia88, Sabina, kicia 123, malgos741, kapturnica, gretka, Arwena, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, Bozia3 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ja jestem na forum od sierpnia ale temperature mierzę 3 cykl,
    i o ile ten pierwszy kulawo, drugi już lepiej się mierzy
    a teraz to odruchowo- budzik dzwoni a pierwsza rzecz co robię to sięgam po termometr
    ja też termometr nie komórka żeby wyłączyć budzik a mąż mnie traktuje jak wariatkę z tym termometrem ale dla mnie to naprawdę nie zabawa
    Poza tym trochę mam utrudnienia bo mąż pracuje zagranicą i trochę kombinacji jest no ale cóż od stycznia tego roku koniec z przypadkowymi przyjazdami do domu wszystko będzie ustalone

Sabina, Mega, kapturnica, gretka, caffe, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia są wśród nas dziewczyny, które starają się latami i niestety... :(
    Morek dobrze prawi, my za Ciebie nic nie zrobimy. Masz dosyć? odpuść, przemyśl wszystko, może taki odpoczynek dobrze Wam zrobi? Czasami urlop od starań robi cuda.

Margolcia88, Mega, malgos741, kapturnica, Elfik, Arwena, caffe, kkisia, Iwone, Aasiula, Bree, macduska, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do cycatych,

gdzie kupujecie tzn. jakiej firmy biustonosze?

osttnio mam problem z dobraniem
    cycki urosły i mam wrazenie że w starym staniku mam je w okolicy pępka :-/

stanik stary jak matka ziemia a nowego nijak nie mogę dobrać

znalazłam jeden- rozmiar 70 H ale był ochydny

mierzyłam Nipplexy ale w nich cycki stercz na boki

moremi, Sabina, malgos741, MartaDidi, kapturnica, kkisia, Aasiula, Bree, ComeToMeBaby, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi fajnie znowu zobaczyć tego twojego pirata :)

Sabina, moremi, kapturnica, kkisia, Aasiula, Bree, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 6894 6895 6896 6897 6898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ