X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta, a ja myślałam, że napisałaś o kocie, ze chory psychicznie w kontekście tego, że ovu na pewno była. :) Hehehe, bo ktoś tu pisał, że koty wyczuwają cionżę, to może i ovu by wyczuły ;) I tak sobie pomyślałam, że kot ci sfiksował bo wyczuło ovu, o której zaraz potem napisałaś .

Peppa- nie martw się. Będzie dobrze. My tu wszystkie ściskamy cały czas kciuki. Widzisz? Udało się przejść "ten" drażliwy etap. Ta ciąża jest inna, donosisz ją bez problemu tylko się nie schizuj, bardzo cię proszę. Zwalczaj stres. Nie wiem- książka, muzyka, kąpiel w bąbelkach? Wycisz się i myśl pozytywnie.

Natka- z tego co kojarzę to dziś mija rok? To naturalne, że myślisz. Na to potrzeba czasu. Co do lekarza- jeśli miałabym takie odczucia jak Ty na pewno poszłabym jeszcze do innego na konsultacje. Na pewno.

Sabina, peppapig, Niuta, Mega, caffe, kkisia, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bry w czwartek...
    Nie bede sie dzisiaj wysilać i na obiad robię makaron (szerokie paski) z piersią kuraka w sosie z pomidorów z puszki....nic mi sie nie chce, poza tym od wtorku wlazł mi taki ból do nogi - promieniuje od biodra do kolana, ze ledwo chodzę. Jak mi nie przejdzie do konca tygodnia to musze szukać neurologa...super.... SKS
    no- wiedziałam, ze jeszcze coś miałam pisać :P
    Mega- zdrówka życzę. A na razie może nie chodź za dużo- masz dla kogo robić obiad to znaczy, że masz pomocników :) Niech pomagają, a Ty do lekarza.

Sabina, Mega, kapturnica, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie te porady, fora i zdjęcia skutków palenia fajek są o kant dupy potłuc
    ja fajki kupowałam to brałam zawsze te z rakiem prostaty ;-) chodziłam do wujka do szpitala płuc na onkologie i to też na mnie nie robiło wrażenia
    rzucałam 3 razy (1 na dwa lata, 2 na trzy miesiące i teraz na wieki)
    rzucanie na raty jest do dupy ..to jak przedłużanie agonii
    a epapierosy sorry dziewczyny ale dla mnie to taki gadżet dla frajerów co mają chuj nie charakter
    braki nikotyny można zaspokoić chemią typu desmoxan ale tak na prawdę to co przeszkadza najbardziej to ten nawyk sięgania po fajka

ja jak rzucałam to wychodziłam z pracy innym wyjściem, bo tamto kojarzyło mi się z sięgnięciem po fajka, zaczęłam jeździć autobusem, bo w aucie w korkach jarałam na potęgę, pod ręką zawsze miałam przegryzki i niestety trzeba mieć jakieś zajęcie, żeby nie myśleć.
    Rzucałam przy pomocy nikoret microtab, drugi raz przy pomocy plasterków
    za trzecim bez niczego - ale to było już chciane, świadome i wymarzone rzucenie! Na poważnie podeszłam do tematu ciąży i dziecka.

Iwone musisz mieć w sobie jednak dużo samozaparcia, bo bez tego nawet palec Boży Ci nie pomoże.

Powodzenia. Życie bez dymu jest cudowne. I pamiętaj ćwicz, bo dupa rośnie :-) Jakieś badania były przeprowadzone, że przy odstawieniu fajek w pierwszym roku może wskoczyć 10-12 kg :-/ i po roku powinno wszystko wrócić do normy. Mi wskoczyło w 3 msce 12 kg! :-( i qźwa nie chce wyskoczyć ;-)
    moremi wrote:
    Iwon, trzymam kciuki z calych sił :-)
    Pierwszy dzień kuracji i moim zdaniem rewelacyjnie. Oby tak dalej.

Mi pomagało czytanie forum o skutkach rzucania palenia. Wiedzialam czego mogę się spodziewać i cieszyłam się, że tak dobrze mi poszło :-)
    No i Allen Carr :-) podsyłałam kiedyś link do pdf.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 09:32

ComeToMeBaby, Iwone, Sabina, mamatrojki80, moremi, Mega, malgos741, kapturnica, kkisia, caffe, Bozia3, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... a ja się pytam "zie solar"?

peppapig, moremi, Mega, gretka, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Natka_79 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Natka- z tego co kojarzę to dziś mija rok? To naturalne, że myślisz. Na to potrzeba czasu. Co do lekarza- jeśli miałabym takie odczucia jak Ty na pewno poszłabym jeszcze do innego na konsultacje. Na pewno.
    Nie, ledwo 5 miesięcy, dziś byłby mój termin porodu. Swieża sprawa, staram się nie myśleć, iść do przodu.
    Peppa, no właśnie...badania. i tak fajnie że mam tą prolaktynę. Po poronieniu ruszyła mi laktacja na która dostałam bromka, pamiętam że jak byłam na usg jeszcze przed pierwsza miesiaczką PP to mi gin pokazał piekny 2cm pęcherzyk i teraz się zastanawiam czy to że wtedy ładnie urosło to był efekt bromka czy po prostu przypadek, wszystko wskazuje na to ze u mnie od czasu do czasu jakies jajo sie pojawia, w końcu byłam 2 razy w ciąży. Mam pakiet w slaskich labach, typowo hormonalny, poszukam zaraz co tam jest właściwie, czy to się opłaca

peppapig, Sabina, ComeToMeBaby, gretka, kkisia, caffe, Aasiula lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sabinka, to na razie się nie staraj. Weź może antyki na kolejny cykl, a jak się uspokoisz, to wrócisz do starań.
    yhym... tak myślę i myślę jak bym sama zrobiła i zgadzam się z Morką. Stres Ci nie pomoże. Nic na siłę. Daj sobie luz w głowie i wtedy działaj.

peppapig lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Sabinka, to na razie się nie staraj. Weź może antyki na kolejny cykl, a jak się uspokoisz, to wrócisz do starań.
    Morek nie bede brac antykow bo nie ma po co. Maz i tak na weekendy. Bede go trzymac na dystans. Nie wiem co mi sie porobilo :-(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Peppa, znam ten strach zaglądania w gacie. Wiem że sobie mogę pogadać ale będzie dobrze <3
    A jak tam nasza Małgosia, nie daje znaku życia?

Mega, malgos741, kapturnica, gretka, peppapig, kkisia, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, eeej ja nie pisałamo forach o skutkach palenia, ale o skutkach RZUCANIA palenia. Różnica jest. Chodziło o to, jak mój organizm może reagować na rzucenie i jak temu zaradzić.
    Poza tym również jestem przeciwna stosowaniu nikotyny w walce z nikotyną. Desmoxan i tabex zawierają cytyzynę, która działa na te same receptory co nikotyna powoli ją wypierając. Niektórym pomaga świadomość, że się wspomagają. Ja odstawiłam jednocześnie tabexy i fajki (nie przeszłam kuracji). Za to psychicznie byłam nastawiona na walkę z nałogiem.
    I zgadza się - na początku waga leci do przodu. Ja szalałam 5 dni w tygodniu na aerobikach, fitnesach itd. Do tego niewiarygodne wręcz ilości wody.
    Po trzech miesiącach miałam swoją wagę :-)

ComeToMeBaby, Iwone, Reni, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, laski. czytam sobie właśnie instrukcje do testów ovu (bo ja świeżak w tym temacie) i proszę mi wyjasnić jedną rzecz: tu napisali żeby testować 1 raz dziennie, a zdarzało mi się ostatnio czytać, że testujecie np. ze dwa razy- rano i wieczorem. o co kaman?

moremi, Aasiula lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Morek nie bede brac antykow bo nie ma po co. Maz i tak na weekendy. Bede go trzymac na dystans. Nie wiem co mi sie porobilo :-(
    Nie w tym rzecz, że jest czy nie ma po co. Kwestia jest taka, że przy stosowaniu antyków i tak masz poczucie, że nic z tego. Nie będziesz musiała męża w weekendy na odległość trzymać. Ja tak planowałam, bo poczytałam sobie, że antyki są zalecane po poronieniu do odzyskania spokoju psychicznego. Moja koleżanka łykała 3 miesiące, a dwa po odstawieniu (jak już doszła do siebie) była w ciąży. Zdrowej ciąży.
    I nie przejmuj się tym, że "coś się porobiło". To akurat jest normalna reakcja.

Peppa, ja wierzę, że wszystko będzie dobrze. Głowa do góry :-)

Sabina, Mega, peppapig, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kapta śniłaś mi sie dzisiaj, ty Elfik i Pepa, ja i jeszcze ktos z forum (sory nie pamietam) pojechałyśmy gdzieś razem - wasza trojka z ogromnymi brzuchami i wszystkie razem zaczelyscie rodzic a my musiałyśmy was odstawiać do szpitala, zapomniałysmy rzeczy wiec wy w szpitalu, a my sie wracałyśmy, potem nie mogłam was znaleźć, umordowalam sie jak dziki osioł...i sory, ale nie wiem co każda z was urodziła ... Taka sytuacja ;)
    Za to sory ale nie wiem co każda urodziła należy Ci sie wpierdol..To był najwazniejszy wątek snu...szejm on ju!!!!

moremi, Sabina, Mega, Reni, gretka, kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ej, laski. czytam sobie właśnie instrukcje do testów ovu (bo ja świeżak w tym temacie) i proszę mi wyjasnić jedną rzecz: tu napisali żeby testować 1 raz dziennie, a zdarzało mi się ostatnio czytać, że testujecie np. ze dwa razy- rano i wieczorem. o co kaman?
    Rób raz dziennie o stałej porze, najlepiej po południu. Dwa razy dziennie, to już wyższa szkoła jazdy, więc na razie nie zawracaj sobie głowy.

ComeToMeBaby, Sabina, kkisia, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Dobry,
    kiepska nocka za mną, w głowie ciągle mieliła mi sie diagnoza, temat ciąży i porodu którego nie będzie. Ech, jakby wszystko było dobrze to może moje dziecko już by było a tak to kto wie kiedy się doczekam....same kłody w tym temacie. No ale trzeba działać.
    Byłam z rana u gina z tym moim opisem po usg i trochę się podłamałam. Pytała mnie czy w tą ostatnią ciąże zaszłam naturalnie, potwierdziłam choć zasugerowałam że zajeło mi to ponad 2 lata. Także jej pomysł na mnie to tylko inofem, nie wiedziała że jest bez recepty. Troche mi się to wydaje mało, a i jeszcze dostałam skierowanie na zbadanie prolaktyny. Zrobie badania i pójde do innego gina skonsultować to wszystko, ja nie mam czasu na testy czy inofem zadziała czy nie. A i jeszcze mam badać sobie w domu poziom cukru no i wprowadzić sobie dietę. A i na razie mam tego inofemu nie brać, ale doszłam do wniosku że skoro jeszcze do owu jest pare dni to jednak wypije parę saszetek, moze cos pomoże, choć wszystko owskazuje że ten cykl jest zmarnowany. Ech, no jestem rozczarowana :/
    Zmien babke.Drobna rada....Wiesz dobry modelem leczenia pcowiczki to metformina ,bromek jesli jest wysoka prolaktyna(zaburza owulacje i utrudnia pik lh) A inofem mozesz pic bez jej pozwolen heh

moremi, Sabina, Natka_79, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, fenkju

Aasiula lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wszystkie te porady, fora i zdjęcia skutków palenia fajek są o kant dupy potłuc
    ja fajki kupowałam to brałam zawsze te z rakiem prostaty ;-) chodziłam do wujka do szpitala płuc na onkologie i to też na mnie nie robiło wrażenia
    rzucałam 3 razy (1 na dwa lata, 2 na trzy miesiące i teraz na wieki)
    rzucanie na raty jest do dupy ..to jak przedłużanie agonii
    a epapierosy sorry dziewczyny ale dla mnie to taki gadżet dla frajerów co mają chuj nie charakter
    braki nikotyny można zaspokoić chemią typu desmoxan ale tak na prawdę to co przeszkadza najbardziej to ten nawyk sięgania po fajka

ja jak rzucałam to wychodziłam z pracy innym wyjściem, bo tamto kojarzyło mi się z sięgnięciem po fajka, zaczęłam jeździć autobusem, bo w aucie w korkach jarałam na potęgę, pod ręką zawsze miałam przegryzki i niestety trzeba mieć jakieś zajęcie, żeby nie myśleć.
    Rzucałam przy pomocy nikoret microtab, drugi raz przy pomocy plasterków
    za trzecim bez niczego - ale to było już chciane, świadome i wymarzone rzucenie! Na poważnie podeszłam do tematu ciąży i dziecka.

Iwone musisz mieć w sobie jednak dużo samozaparcia, bo bez tego nawet palec Boży Ci nie pomoże.

Powodzenia. Życie bez dymu jest cudowne. I pamiętaj ćwicz, bo dupa rośnie :-) Jakieś badania były przeprowadzone, że przy odstawieniu fajek w pierwszym roku może wskoczyć 10-12 kg :-/ i po roku powinno wszystko wrócić do normy. Mi wskoczyło w 3 msce 12 kg! :-( i qźwa nie chce wyskoczyć ;-)
    Sama się złapałam na tym, że czasami nie chce mi się palić, a sięgam po papierosa i palę. Palę i zastanawiam się po co to zrobiłam.
    Gdybym miała na tyle samozaparcia już pewnie dawno bym rzuciła, ale ja go nie mam. Nawet jak byłam w ciąży nie potrafiłam rzucić. Wiedziałam że źle robię, ale to było silniejsze.
    W ciąży ze starszym synem nałóg był tak duży, że budziłam się w nocy żeby zapalić, przed ciążą mi się to nie zdarzało, przy młodszym udało mi się jedynie ograniczyć. :(
    Głupio i bez sensownie tłumaczyłam się sama przed sobą, że paląc przed ciążą nie powinnam w ciąży rzucać palenia i że gdybym nie paliła, to urodziłabym duże dziecko.
    Na szczęście urodziłam dzieci zdrowe z wagą 3400 i 3700 i jak na razie dzieci mi nie chorują, nie mają alergii i jakiś innych schorzeń.

Jak pisałam wcześniej, nie wiem czy mi się uda rzucić, ale ograniczenie do połowy i tak jest dla mnie sukcesem. Może potrzebuję więcej czasu?
    Tak czy siak, każda podjęta przeze mnie próba może mnie doprowadzić do pożegnania się z nałogiem na dobre i mam nadzieję że kiedyś się uda.

Mega, malgos741, ComeToMeBaby, BISCA, Reni, gretka, kkisia, caffe, Aasiula, Bozia3, gosia7122 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Przyznam sie Wam do czegos.

Boje sie powrotu do staran :-( yaki mam w sobie lek, ze cos strasznego. I tak wlasciwie nie wiem czego sie tak boje :-(
    Sabbbcia nie dziwie Ci sie..To chyba jak najbardziej normalny objaw.
    Nie chce wracac do Twojej straty bo to bolesny temat dla Ciebie ale wstrzasneła ona mna wtedy tak ,ze na sama mysl o kolejnym usg sie jawnie boje.Boje sie tego samego..I niech która mówi co chce ,ze histeria itd.Ale to siedzi głeboko w środku .Strach ,ze sie nie zob aczy tego serduszka...

Mega, Sabina, gretka, peppapig, kkisia, caffe, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe to dla tych od kotów ;)
    http://onet.tv/http://k/usmiechnijsie/8-rzeczy-ktore-juz-nigdy-nie-beda-takie-same-od-momentu-posiadania-kota/vnvke

Mega lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Hmmm no to nie chce wyskoczyc nie tylko Tobie ;)

Sabina, Reni, Iwone, peppapig, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno sie uda Iwonę, wierze w ciebie <3
    Kapta 2smiech2.gif

Sabina, malgos741, Iwone, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 6954 6955 6956 6957 6958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ