X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak :-)
    moremi wrote:
    A Ty zrzucisz przecież te kilogramy przy twixach ;)

Mega, moremi, kapturnica, Sabina, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką i zaraz zmykam do roboty ;)
    Iwone ja od razu odstawiłam fajki jak zaczęłam brać desmoksan ale może ty wolisz stopniowo ;)
    mi nie pomagało gadanie kogoś rzuć fajki bo one tego i tamtego, zobacz ona rzuciła to ty rzuć tylko jeszcze bardziej chciałam palić na złość...dojrzałam do decyzji że JA chcę rzucić i na razie jest ok <3 i tobie tego życzę.

Mega, anna maria, moremi, ania.g, kapturnica, Iwone, Sabina, peppapig, kkisia, Pusurek, caffe, Aasiula, Bursztyn, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Zofia8 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kurka kiedys człowiek był taki wspaniałe nieświadomy...test, dwie kreski, wizyta, usg, serduszko, badania, leki były, ale zapobiegawczo, bo miałam niedorozwój macicy, ale nawet sobie tym głowy nie zaprzatalam, sprawdzac to? czytać o tym? pytać? po co? A teraz? Masakra, najpierw sie człowiek martwi czy uda mu sie jeszcze te dwie krechy obejrzeć, potem czy uda sie usłyszeć serduszko, potem badania czy wyjdą dobrze, przed każda wizyta u lekarza stres czy jest wszystko w porządku, w końcu zeby sie w trakcie porodu nie popierdzielilo... A idź pan w chuj z ta cała wiedza!

Z drugiej strony, gdyby nie fora, to niektore z nas nie bylyby w ogole w ciazy przez lekarzy konowalow, ktorzy sie nie doszkalaja. Dopiero wczoraj dowiedzialam sie, dzieki jednej z Was, ile powinno wynosci TSH dla starajacych sie. Poniewaz pisuje tez na innym forum, napisalam i o tym. I co sie okazalo, ze niektore o tym nie wiedzialy, choc chodza do lekarzy i dlugo sie staraja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:24

Mega, moremi, Iwone, kkisia, caffe, Natka_79, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka <3
    U mnie ostatnio tak hormony buzują ze masakra jakas, płakać mi sie chce na wszystkich reklamach, w których sa małe dzieci..w kaftanie wyląduję normalnie ;)

moremi, malgos741, kapturnica, ComeToMeBaby, peppapig, kkisia, caffe, Aasiula, Bursztyn, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Sabinka <3
    U mnie ostatnio tak hormony buzują ze masakra jakas, płakać mi sie chce na wszystkich reklamach, w których sa małe dzieci..w kaftanie wyląduję normalnie ;)
    witaj w klubie ja płaczek straszny ...hormony

moremi, Mega, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, caffe, gretka, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • anna maria Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kapitanie;-)
    moremi wrote:
    Rosjanina ;) Cześć Pogodynka :-)

moremi, Mega, kkisia, Aasiula lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    no tak mi sie wydawało....ech, a ginka ma całkiem niezłe opinie w mieście, prywatny gabinet tez ma i wiele lasek sobie ją chwali.
    Hmmm jakbym o swoim starym ginekologu czytała. Ma dobre opinie, ale jak się okazuje w moim przypadku zostało zrobione zdecydowanie za mało i tak naprawdę mam co najmniej rok w plecy.
    Poszukaj najlepiej lekarza, który zajmuje się niepłodnością. Zwykły gin coś czyta, coś wie, ale zazwyczaj zajmuje się zdrowymi przypadkami i nie ma takiej "intuicji" do leczenia niepłodności.

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, gretka, Aasiula, Natka_79 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone.. myślę, że jesteś na dobrej drodze :-)
    sama podjęłaś decyzję, sama chcesz rzucić i sama zauważyłaś, że sięgnęłaś po fajka bez sensu

uwierz mi ale to na prawdę duży krok

powtarzaj sobie codziennie rano przed lustrem a potem kilka razy dziennie

JA NIE RZUCĘ??? JA ! NO CHYBA ŻART. A UDOWODNIĘ CI, ŻE NIE MASZ RACJI!?!

możesz też wymyślić sobie jakąś nagrodę np. jak uda mi się rzucić palenie to....
    mój tata założył się z całą rodziną
    po miesiącu dostał kasę od mojej mamy :-) po pół roku od mojej siostry i szwagra. Wysłali mu kartkę z gratulacjami i kasą w środku. Nie chciał jej przyjąć ale ostatecznie zagrał za nią w totolotka...i wygrał hahahah
    teraz po roku od odstawienia jeszcze ja mu wiszę kasę ;-)
    wiesz taka forma zabawy ale mobilizuje jak kilka osób Ci kibicuje ;-)

malgos741, kapturnica, Iwone, Mega, ania.g, kkisia, Sabina, Aasiula, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra spadam do roboty ok 14 zaglądnę do was ;)

Iwone, Mega, kkisia, gretka, peppapig, Aasiula lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgoś przepraszam za wczorajsze przejęzyczenie się nazwanie Cię Myszą..ale akurat wcześniej czytałam posty Myszy i tak jakoś niefajnie wyszło
    Mam nadzieję, że wybzykowano Cię wczoraj odpowiednio i za 2 tyg będzie +

kapturnica, Iwone, Mega, ComeToMeBaby, ania.g, peppapig, moremi, kkisia, Sabina, caffe, gretka, Aasiula, gosia7122, Arwena, malgos741, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Z drugiej strony, gdyby nie fora, to niektore z nas nie bylyby w ogole w ciazy przez lekarzy konowalow, ktorzy sie nie doszkalaja. Dopiero wczoraj dowiedzialam sie, dzieki jednej z Was, ile powinno wynosci TSH dla starajacych sie. Poniewaz pisuje tez na innym forum, napisalam i o tym. I co sie okazalo, ze niektore o tym nie wiedzialy, choc chodza do lekarzy i dlugo sie staraja.
    Na początku naszego wątku, babka zaszła w ciążę z TSH pow.4

Reni lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna zajsc w ciaze i z tsh 20 tylko zajsc a utrzymac ciaze i zdrowe dziecko urodzic przy nieleczonej niedoczynnosci to juz delikatna roznica..
    No i dochodzi jeszcze jeden aspekt dosc wazny ..Dzieci z ciaz matek nieleczonych na niedoczynnosc bardzo czesto maja dosc duze problemy z koncentracja i nauka.Nie rzadko wykazuja obnizony iloraz inteligencji .Wlasnie ze wzgl na braki w hormonach w czasie ciazy..Dlatego tak sie pilnuje by nie narazac sie w ciazy na niedoczynnosc i dosc reżimowo pilnowac sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:34

moremi, Sabina, gretka, Aasiula, Bursztyn lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ja też prałam razem kolorowe,
    te lepsze ciuchy nie powinny farbować

pisałam kiedyś jak mi się trmostat zepsuł w pralce i pranie gotowało się 3 godziny aż się plastiki stopiły w pralce?

to wtedy była tam jedyna rzecz polskiej produkcji - tradycyjny kaftanik - biały z czerwonym kołnierzykiem,
    i ten kołnierzyk upierdolił mi całe pranie na czerwono...
    Uwielbiam Cie i Twoje historie :) :) :)

Mega, peppapig, moremi, kkisia, Sabina, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam kiedy Macduska napisze , ze gin przez pomyłke zamiast zrobic jej hsg zrobil jej kolonoskopie ;D

Mega, ania.g, Reni, moremi, kkisia, Sabina, gretka, Aasiula, Simba, Pusurek, Bursztyn, gosia7122, inessa lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba ale fajoskie zdjecie! <3

Iwone, kkisia, peppapig, Sabina, caffe, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simbiatka rosna jak na drożdżach :)

Mega, kkisia, Sabina, caffe, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Iwone.. myślę, że jesteś na dobrej drodze :-)
    sama podjęłaś decyzję, sama chcesz rzucić i sama zauważyłaś, że sięgnęłaś po fajka bez sensu

uwierz mi ale to na prawdę duży krok

powtarzaj sobie codziennie rano przed lustrem a potem kilka razy dziennie

JA NIE RZUCĘ??? JA ! NO CHYBA ŻART. A UDOWODNIĘ CI, ŻE NIE MASZ RACJI!?!

możesz też wymyślić sobie jakąś nagrodę np. jak uda mi się rzucić palenie to....
    mój tata założył się z całą rodziną
    po miesiącu dostał kasę od mojej mamy :-) po pół roku od mojej siostry i szwagra. Wysłali mu kartkę z gratulacjami i kasą w środku. Nie chciał jej przyjąć ale ostatecznie zagrał za nią w totolotka...i wygrał hahahah
    teraz po roku od odstawienia jeszcze ja mu wiszę kasę ;-)
    wiesz taka forma zabawy ale mobilizuje jak kilka osób Ci kibicuje ;-)
    Ja jestem niby silna i często uparta. Jak sobie coś ubzduram, to potrafię choćby po trupach dotrzeć do celu, a tu taki głupi nałóg decyduje za mnie :(

Robię właśnie tak jak piszesz, gadam ze sobą i próbuję udowodnić sama przed sobą, że dam radę.

Wiem że mnie wspieracie i każdej jestem za to wdzięczna. W moim otoczeniu nie wiele osób wie że próbuję. Wiedzą tylko mój mąż i synowie. Młodszy bardzo się cieszy, bo odkąd nauczył się czytać, to ciągle mi powtarza co jest napisane na paczce papierosów - że palenie zabija. Był czas że z tego powodu płakał :(.
    Nagrodą jeśli mi się uda rzucić, będą nieśmierdzące papierosami ciuchy i włosy. Dziwne że to mi przeszkadza. Przeszkadza mi również jak ktoś w mojej obecności pali,jakoś tak śmierdzą mi wtedy te fajki, a jak sama palę, to nie zawsze.

Mega, kkisia, moremi, Sabina, caffe, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, ja też uciekam, czas coś porobić. idę w miasto.
    do później! 0elvis.gif

kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że dobrze uprzedzić otaczenie ;-)
    wkurwy o tzw damski chuj zdarzać się będą często hahahaha
    ludzie przestaną ciągnąć na fajka czy częstować

a jak Ci przeszkadza palenie innych to też dobry znak

zobaczysz jaka będziesz z siebie dumna

moremi, kkisia, Iwone, kapturnica, gretka, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba <3 a czemu jedno Simbiontko ma tylko czape? ;)

kapturnica, caffe, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 6956 6957 6958 6959 6960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ