35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się kawką i zaraz zmykam do roboty
Iwone ja od razu odstawiłam fajki jak zaczęłam brać desmoksan ale może ty wolisz stopniowo
mi nie pomagało gadanie kogoś rzuć fajki bo one tego i tamtego, zobacz ona rzuciła to ty rzuć tylko jeszcze bardziej chciałam palić na złość...dojrzałam do decyzji że JA chcę rzucić i na razie jest oki tobie tego życzę.
Mega, anna maria, moremi, ania.g, kapturnica, Iwone, Sabina, peppapig, kkisia, Pusurek, caffe, Aasiula, Bursztyn, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Mega wrote:Kurka kiedys człowiek był taki wspaniałe nieświadomy...test, dwie kreski, wizyta, usg, serduszko, badania, leki były, ale zapobiegawczo, bo miałam niedorozwój macicy, ale nawet sobie tym głowy nie zaprzatalam, sprawdzac to? czytać o tym? pytać? po co? A teraz? Masakra, najpierw sie człowiek martwi czy uda mu sie jeszcze te dwie krechy obejrzeć, potem czy uda sie usłyszeć serduszko, potem badania czy wyjdą dobrze, przed każda wizyta u lekarza stres czy jest wszystko w porządku, w końcu zeby sie w trakcie porodu nie popierdzielilo... A idź pan w chuj z ta cała wiedza!
Z drugiej strony, gdyby nie fora, to niektore z nas nie bylyby w ogole w ciazy przez lekarzy konowalow, ktorzy sie nie doszkalaja. Dopiero wczoraj dowiedzialam sie, dzieki jednej z Was, ile powinno wynosci TSH dla starajacych sie. Poniewaz pisuje tez na innym forum, napisalam i o tym. I co sie okazalo, ze niektore o tym nie wiedzialy, choc chodza do lekarzy i dlugo sie staraja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:24
Mega, moremi, Iwone, kkisia, caffe, Natka_79, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość
Zofia8
-
Sabinka
U mnie ostatnio tak hormony buzują ze masakra jakas, płakać mi sie chce na wszystkich reklamach, w których sa małe dzieci..w kaftanie wyląduję normalniemoremi, malgos741, kapturnica, ComeToMeBaby, peppapig, kkisia, caffe, Aasiula, Bursztyn, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Sabinka
U mnie ostatnio tak hormony buzują ze masakra jakas, płakać mi sie chce na wszystkich reklamach, w których sa małe dzieci..w kaftanie wyląduję normalniemoremi, Mega, kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, caffe, gretka, Aasiula, Arwena lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Natka_79 wrote:no tak mi sie wydawało....ech, a ginka ma całkiem niezłe opinie w mieście, prywatny gabinet tez ma i wiele lasek sobie ją chwali.
Poszukaj najlepiej lekarza, który zajmuje się niepłodnością. Zwykły gin coś czyta, coś wie, ale zazwyczaj zajmuje się zdrowymi przypadkami i nie ma takiej "intuicji" do leczenia niepłodności.kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, Sabina, gretka, Aasiula, Natka_79 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Iwone.. myślę, że jesteś na dobrej drodze
sama podjęłaś decyzję, sama chcesz rzucić i sama zauważyłaś, że sięgnęłaś po fajka bez sensu
uwierz mi ale to na prawdę duży krok
powtarzaj sobie codziennie rano przed lustrem a potem kilka razy dziennie
JA NIE RZUCĘ??? JA ! NO CHYBA ŻART. A UDOWODNIĘ CI, ŻE NIE MASZ RACJI!?!
możesz też wymyślić sobie jakąś nagrodę np. jak uda mi się rzucić palenie to....
mój tata założył się z całą rodziną
po miesiącu dostał kasę od mojej mamypo pół roku od mojej siostry i szwagra. Wysłali mu kartkę z gratulacjami i kasą w środku. Nie chciał jej przyjąć ale ostatecznie zagrał za nią w totolotka...i wygrał hahahah
teraz po roku od odstawienia jeszcze ja mu wiszę kasę
wiesz taka forma zabawy ale mobilizuje jak kilka osób Ci kibicuje
malgos741, kapturnica, Iwone, Mega, ania.g, kkisia, Sabina, Aasiula, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość
-
dobra spadam do roboty ok 14 zaglądnę do was
Iwone, Mega, kkisia, gretka, peppapig, Aasiula lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Małgoś przepraszam za wczorajsze przejęzyczenie się nazwanie Cię Myszą..ale akurat wcześniej czytałam posty Myszy i tak jakoś niefajnie wyszło
Mam nadzieję, że wybzykowano Cię wczoraj odpowiednio i za 2 tyg będzie +kapturnica, Iwone, Mega, ComeToMeBaby, ania.g, peppapig, moremi, kkisia, Sabina, caffe, gretka, Aasiula, gosia7122, Arwena, malgos741, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Zofia8 wrote:Z drugiej strony, gdyby nie fora, to niektore z nas nie bylyby w ogole w ciazy przez lekarzy konowalow, ktorzy sie nie doszkalaja. Dopiero wczoraj dowiedzialam sie, dzieki jednej z Was, ile powinno wynosci TSH dla starajacych sie. Poniewaz pisuje tez na innym forum, napisalam i o tym. I co sie okazalo, ze niektore o tym nie wiedzialy, choc chodza do lekarzy i dlugo sie staraja.
Reni lubi tę wiadomość
-
Mozna zajsc w ciaze i z tsh 20 tylko zajsc a utrzymac ciaze i zdrowe dziecko urodzic przy nieleczonej niedoczynnosci to juz delikatna roznica..
No i dochodzi jeszcze jeden aspekt dosc wazny ..Dzieci z ciaz matek nieleczonych na niedoczynnosc bardzo czesto maja dosc duze problemy z koncentracja i nauka.Nie rzadko wykazuja obnizony iloraz inteligencji .Wlasnie ze wzgl na braki w hormonach w czasie ciazy..Dlatego tak sie pilnuje by nie narazac sie w ciazy na niedoczynnosc i dosc reżimowo pilnowac sieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 10:34
moremi, Sabina, gretka, Aasiula, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:ja też prałam razem kolorowe,
te lepsze ciuchy nie powinny farbować
pisałam kiedyś jak mi się trmostat zepsuł w pralce i pranie gotowało się 3 godziny aż się plastiki stopiły w pralce?
to wtedy była tam jedyna rzecz polskiej produkcji - tradycyjny kaftanik - biały z czerwonym kołnierzykiem,
i ten kołnierzyk upierdolił mi całe pranie na czerwono...Mega, peppapig, moremi, kkisia, Sabina, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Iwone.. myślę, że jesteś na dobrej drodze
sama podjęłaś decyzję, sama chcesz rzucić i sama zauważyłaś, że sięgnęłaś po fajka bez sensu
uwierz mi ale to na prawdę duży krok
powtarzaj sobie codziennie rano przed lustrem a potem kilka razy dziennie
JA NIE RZUCĘ??? JA ! NO CHYBA ŻART. A UDOWODNIĘ CI, ŻE NIE MASZ RACJI!?!
możesz też wymyślić sobie jakąś nagrodę np. jak uda mi się rzucić palenie to....
mój tata założył się z całą rodziną
po miesiącu dostał kasę od mojej mamypo pół roku od mojej siostry i szwagra. Wysłali mu kartkę z gratulacjami i kasą w środku. Nie chciał jej przyjąć ale ostatecznie zagrał za nią w totolotka...i wygrał hahahah
teraz po roku od odstawienia jeszcze ja mu wiszę kasę
wiesz taka forma zabawy ale mobilizuje jak kilka osób Ci kibicuje
Robię właśnie tak jak piszesz, gadam ze sobą i próbuję udowodnić sama przed sobą, że dam radę.
Wiem że mnie wspieracie i każdej jestem za to wdzięczna. W moim otoczeniu nie wiele osób wie że próbuję. Wiedzą tylko mój mąż i synowie. Młodszy bardzo się cieszy, bo odkąd nauczył się czytać, to ciągle mi powtarza co jest napisane na paczce papierosów - że palenie zabija. Był czas że z tego powodu płakał.
Nagrodą jeśli mi się uda rzucić, będą nieśmierdzące papierosami ciuchy i włosy. Dziwne że to mi przeszkadza. Przeszkadza mi również jak ktoś w mojej obecności pali,jakoś tak śmierdzą mi wtedy te fajki, a jak sama palę, to nie zawsze.Mega, kkisia, moremi, Sabina, caffe, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
myślę, że dobrze uprzedzić otaczenie
wkurwy o tzw damski chuj zdarzać się będą często hahahaha
ludzie przestaną ciągnąć na fajka czy częstować
a jak Ci przeszkadza palenie innych to też dobry znak
zobaczysz jaka będziesz z siebie dumnamoremi, kkisia, Iwone, kapturnica, gretka, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny