X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bój się Boga! w miasto? mąż nie daje rady? ;-)
    ComeToMeBaby wrote:
    ok, ja też uciekam, czas coś porobić. idę w miasto.
    do później! 0elvis.gif

moremi, kkisia, kapturnica, Sabina, gretka, Aasiula, Mega, mysza1975, Bozia3, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Uwielbiam Cie i Twoje historie :) :) :)
    Simbaaaaaa ja chcę Twoje słodziaki <3

kkisia, peppapig, Sabina, Aasiula, Simba lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, ja też miałam mało ciemnych ciuchów i początkowo prałam je z jasnymi. W efekcie pieluchy raz były niebieskie, raz różowe i raz żółte. Z pieluchami nie było problemu, bo wrzuciłam do wybielacza i odbarwiłam, gorzej z ubrankami. Kilka musiałam wyrzucić, bo wyglądały jak nie doprane.
    Przy drugim dziecku byłam już mądrzejsza, ale nie wiem co się któregoś dnia wydarzyło, bo wszystko miałam pofarbowane na niebiesko a niczego kolorowego nie dawałam do prania. Kiedyś prałam ręczniki. Teoretycznie nie powinny farbować, a po praniu też miałam pofarbowane te jaśniejsze na niebiesko.
    Tak sobie myślę, czy czasami nie wsypałam do pralki proszku za bardzo skoncentrowanego? bo innego wytłumaczenia nie znajduję.

moremi, kkisia, paszczakin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocily sily i chec zrobienia czegokolwiek :)

Simba cudne te wasze twixy <3

kapturnica, Reni, Iwone, caffe, peppapig, moremi, Aasiula, Mega, Simba, gosia7122, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    witaj w klubie ja płaczek straszny ...hormony

coz przyznam sie ze ja tez poddaje sie ostatnio hormonom, m przeszedl juz faze zdziwienia i sie stara nie zapodawac konflikotowach sytuacji :-)
    gdyby nie to, ze sama mnie to denerwuje, to bym sie ucieszyla....
    a wogole dzien dobry :-)
    ja mam poslizg giganta, pospalam dzisiaj, wydochodzi zmeczenie jednak, do pozbycia sie zostalo tylko troche kataru i kaszel...
    Musze sie ogarnac do popoludnia- czeka mnie maraton tel: ubezpieczyciel, reklamacja, wynajem mieszkania ufff ale jak sie doprowadzic do pionu?

moremi, kkisia, Aasiula, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ja mam poslizg giganta, pospalam dzisiaj, wydochodzi zmeczenie jednak, do pozbycia sie zostalo tylko troche kataru i kaszel...
    Musze sie ogarnac do popoludnia- czeka mnie maraton tel: ubezpieczyciel, reklamacja, wynajem mieszkania ufff ale jak sie doprowadzic do pionu?

Mnie nie pytaj , ja nadal chodze w szlafroku ;D

Aasiula, Mega, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja czekam kiedy Macduska napisze , ze gin przez pomyłke zamiast zrobic jej hsg zrobil jej kolonoskopie ;D

moglas to napisac jutro- jeszcze sie rozmysli bidula;-)

Sabina, kapturnica, moremi, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

gretka
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się czymś zająć, bo ciągle myślę o paleniu :D Idę posprzątać i coś ugotować ;)

peppapig, kkisia, Aasiula, Mala79, Mega, dorbie, malgos741 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    powiem Ci moremi, że nie wiem czy sobie też tej rady do serca nie wezmę. nie wiem, ja jakoś jestem przekonana do mojej ginki, poza tym ja mam ten problem (w głowie), że nie chcę iść do faceta. Ale tak patrzę i mam u siebie w miescie klinikę Invimed- któras z Was korzystała? wiecie jaki jest zakres cenowy wizyt? Bo mam wrażenie że w takich klinikach jest dość drogo.

edit: pardą ;) znalazłam cennik
    wizyta związana z niepłodnością: 150
    monitoring 150
    no to normalnie- ale ceny zabiegów... ja pierdzielę...
    Jak mi kiedyś babka zaczęła ropę wyciskać z rany po wycięciu włókniaka z piersi, to myślałam, że zabiję. Od tej pory żadnych bab.
    W klinikach można też znaleźć ginekologa kobietę. Ja jestem zadowolona, bo wszystkie badania są robione na miejscu i nie musimy ganiać po całym mieście.
    Zorientuj sie, czy nie oferują pakietów. U mnie np. wizyta 140 zł, a już monitoring z badaniami poziomu hormonów 350 za całość. Podobnie jest z pakietami do inseminacji czy in vitro

Sabina, kkisia, Aasiula, anna maria, ComeToMeBaby, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj w pracy mam delikatną robotę i zero stresu :-)
    Teraz siedzę,kawę piję taką cienką z mlekiem.
    O 13 wychodzę po syna do szkoły bo pada a on bez kapuzy i parasola. Zawioze go do dziadków bo napewno czekają,córka wczoraj była z prezentem.
    W drodze powrotnej wezmę wyniki. Będę ok 13-30.
    Dzień taki smutny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2015, 11:35

Sabina, Mala79, Aasiula, gretka, moremi, Mega, dorbie, caffe, gosia7122, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    A ja dzisiaj w pracy mam delikatną robotę mało pracy i stresu :-)
    O 13 wychodzę po syna do szkoły bo pada a on bez kapuzy i parasola. Zawioze go do dziadków bo napewno czekają,córka wczoraj była z prezentem.
    Dzień taki smutny...
    Peppcioa kciukasy zacisniete za pikny wynik bety..Po ilu godzinach robilas powtorke?

Aasiula, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

A to moja poranna historyjka:

Wylazlam na balkon,bo lubie rano po nocy, przewietrzyc posciel i co kuzwa zrobilam - ominelam ladnie bialy puch chwycilam za szczotke, co by reszte jego zamiesc i pojechalam na nim, zrobilam fik i lezalam chyba dobre 5 minut zanim sie pozbieralam, wygladalo to przekomicznie, sama z siebie sie smialam bo miotla wyladowala pomiedzy moimi nogami, wlosiem jakby wystawal z mojej piczki,a nogi jak bacha rozkraczewska utkwily w dziwnych pozycjach, nawet we wyrze takiej chyba nigdy nie mialam...

Kuzwa no smialam sie jak glupia do sera, ale po chwili gdy zaczelo bolec zastanawialam sie co jest polamane, lub powystawiane ze swoich miejsc na ciele bo bol zaczal ogarniac cale cialo...

Po powrocie do pokoju, polazlam do lustra rozebralam sie i zobaczylam wielki siniec na nodze akurat tej operowanej i otarcie na skorze plecow bo przejechalam nim sciane...

Ciekawe co na to powie dzisiaj lekarz - ide na 17sta na wizyte

Lamaga ze mnie, miec w swiadomosci, ze jest slisko a i tak wylezc na balkon - hahahaha to tylko ja moge byc taka zdolna....

kapturnica, Aasiula, gretka, anna maria, moremi, kkisia, Mega, caffe, Bursztyn, gosia7122, Arwena, ania.g lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala dobrze, ze sobie niczego nie zlamalas! Wspolczuje, bedzie "troche" bolalo.

anna maria, Mala79, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    A ja dzisiaj w pracy mam delikatną robotę i zero stresu :-)
    Dzień taki smutny...
    Pepa trzymam kciuki za bete divers2204.gif
    Bry wszystkim :)

kapturnica, Mala79, anna maria, kkisia, gretka, Mega, peppapig lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z ta Iwka i jej czekoladka ,wraca do nas?

201407014965.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANNA: ale sliczna Twoja Helenka:-)

anna maria, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepa kciuki zacisniete :-)

Aasiula bry bry :-)

Zofia8 a nie wiem czy cos sie nie stalo bo noga mi coraz mocniej puchnie, kostka za bardzo widoczna juz nie jest....

anna maria, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole to se narobilas.
    Mala79 wrote:
    Pepa kciuki zacisniete :-)

Aasiula bry bry :-)

Zofia8 a nie wiem czy cos sie nie stalo bo noga mi coraz mocniej puchnie, kostka za bardzo widoczna juz nie jest....

Simba lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje,tez bedziesz miala dziecko tylko sie nie poddawaj i dzialaj.
    Zofia8 wrote:
    ANNA: ale sliczna Twoja Helenka:-)

moremi, kkisia, Mala79, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, też trzymam kciuki <3

Dorbie, dyżur masz? A Elfik znowu zakuwa do egzaminu? Gdzie one są? No gdzie?
    I cały czas nurtuje mnie pytanie co sie dzieje u Alis.
    I tęsknię za Kate...

Zofia, byłaś u lekarza?

anna maria, Aasiula, kkisia, Mala79, Simba, Mega, gosia7122, Arwena lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 6957 6958 6959 6960 6961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ