X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł Dziewczęta. (swoją drogą, ja pierdolę, trzeci raz zabieram się do pisania - za pierwszym razem w telefonie i niechcący nacisnęłam "anuluj" i w dupę jeża skasowało mi prawie całą - skończoną - treść - jakieś 40 zdań, a za drugim razem net mi wyłączyło i znowu szlag trafił całą wiadomość)
    No ale nie poddaję się. Jako, że Paszczak mnie przypiliła i nakazała pokazanie się tu u Was pod groźbą wykluczenia. No to co ja mogłam zrobić w obliczu takiej perspektywy ;)
    Przyznam, że poddałam się, jak już w pewnym momencie kompletnie wypadłam z forumowego obiegu....
    Faktem jednak jest, że kocioł u mnie permanentny. Robotę mam dość specyficzną - nie za biurkiem, za to dużo jeżdżę. Początek roku to nowe oczekiwania pracodawcy. Jest niestety dość nerwowo.
    Ale za to byłam na 2-dniowym wyjeździe, podczas którego doskonaliłam techniki jazdy w Akademii Bezpiecznej Jazdy Tomasza Kuchara. Ależ to była frajda. Nawet była okazja pojeździć prawdziwym rajdowym autem - Subaru Impreza z napędem 4x4 i 200 kM pod maską - REWELACJA :D No i muszę się pochwalić - bo były też zawody (mierzenie czasu przejazdu trasy) i wśród pań (a było nas 12) byłam pierwsza :) Oj, fajnie było. Polecam :) Nie mówiąc o korzyściach z nauki dobrych nawyków za kierownicą :)

Jak wiecie przygotowujemy się do in vitro. Najgorsze jest to czekanie na wyniki badań. Najdłużej na kariotyp. Dopiero po 18.02. będziemy je znali. No i będziemy wiedzieli wtedy, co dalej. Stymulacja itd. :)
    Mam nadzieję, że uda się nam. Liczę na to, że skoro już rodziłam i to nie aż tak dawno temu, to jak już zrobią ICSI (a w naszym wypadku może nawet IMSI) to się łądnie zagnieździ i będzie z tego małe CUDO :)

malgos741, Sabina, kapturnica, Aasiula, gretka, macduska, moremi, ania.g, dorbie, ComeToMeBaby, kkisia, caffe, Bozia3, mysza1975, peppapig, Mega, Mango, paszczakin, gosia7122, Arwena, inessa, megan8, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy trzymam za wszystko kciuki <3

Sabina, Aasiula, kkisia, HappyJo, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy powodzenia!!

Sabina, kkisia, HappyJo, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak no ten tego to witam sie w ten biały poranek..Sniegu cosik mokrego nasypało.Przynajmneij nie za duzo na szczęście a ładniej , tak czysto :)
    Miłego dziona !!

Sabina, Aasiula, kkisia, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    U nas tez niby cos chcialo padac ale efekt mizerny. Nie ma na czym zawiesic oka ;-)

Happy masz moje kciuki :-)
    Malgos jak tam?
    Kaptus rybka juz byla? :-)

Aasiula, kkisia, HappyJo, malgos741, Mega, gosia7122 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Kaptus rybka juz byla? :-)

Kapta zaspała XD Takze dopiero mlodego na mecz zawiozłam biere sie za porzadki i pewnie rybka bedzie :)

dorbie, Sabina, kkisia, HappyJo, gosia7122 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, u nas tez biało! Święto jakieś, trzeba zdjęcia robić, bo pewnie zaraz wyschnie i zniknie!

moremi, macduska, Sabina, kkisia, Mega, gosia7122, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Oj, u nas tez biało! Święto jakieś, trzeba zdjęcia robić, bo pewnie zaraz wyschnie i zniknie!
    Noo małz mi pisał ,ze u Was zimowo sie zrobiło i nawet dośc zimno :)

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja.
    Dzisiaj zaczynam nowe życie :)

Jako NIESTARACZKA.

Mogę się bzykać tylko w niepłodne bez wyrzutow sumienia, albo w płodne z gumą, albo marnowac zołnieżyki jak nam się tylko podoba.

o, albo mogę strzelić focha i nie dawac do samego laparo. ;-)
    Tylko po co?

Mogę się nawalić w trzy dupy po owulacji.
    Mogę leżeć codziennie w gorącej wodzie, łykać ketonal.

Mogę WSZYSTKO!

Miłego dnia!

kapturnica, Niuta, moremi, ania.g, dorbie, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, caffe, HappyJo, Bursztyn, malgos741, Bozia3, mysza1975, peppapig, Mega, paszczakin, gosia7122, Dorka1979, Arwena, inessa, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo dawania, to mogę się dzisiaj bzyknąc czy jeszcze nie po tym badaniu?

moremi, ComeToMeBaby, kkisia, malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Powodzenie Happy :-)
    Duśka, jaka "niestaraczka'? Jak najbardziej "staraczka", tyle że na stendbaju* ;)

*na Darze Młodzieży stendbaj pochodzi od "stand by" i oznacza, że załoga, która ma wachtę robi wszystko byle się nie narobić (zwłaszcza jak ma się wachtę w nocy) i część tej wachty urządza stenbaje na klatkach schodowych - w pełnym rynsztunku, w gotowości do działania. Nie jest wygodnie, ale pospać można ;)

macduska, kapturnica, Sabina, ComeToMeBaby, kkisia, HappyJo, gretka, Pusurek, peppapig, Mega, gosia7122, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bry :-)
    Powodzenie Happy :-)
    Duśka, jaka "niestaraczka'? Jak najbardziej "staraczka", tyle że na stendbaju* ;)

super powiedziane.

Dzien Dobry:-) Milego dnia.

*na Darze Młodzieży stendbaj pochodzi od "stand by" i oznacza, że załoga, która ma wachtę robi wszystko byle się nie narobić (zwłaszcza jak ma się wachtę w nocy) i część tej wachty urządza stenbaje na klatkach schodowych - w pełnym rynsztunku, w gotowości do działania. Nie jest wygodnie, ale pospać można ;)

inessa lubi tę wiadomość

Zofia8
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Wacia,nie pękaj.Trochę to dłużej u Ciebie potrwa ale doczekasz się. Nie ma innej opcji <3
    Zaraz ruszam na podbój kurzu i pajęczyn :)

macduska, Sabina, anna maria, kkisia, peppapig, Mega, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! :-)

macduska, anna maria, kkisia, peppapig, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi, czyzbys sailowala???

anna maria, peppapig lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek

Witam sie i ja, wlasnie wciagnelismy sniadanie, teraz sie pakuje, korzystajac z pieknego sloneczka i bialego puchu po drodze jedziemy zobaczyc dom ktory chcemy kupic...

I ogromnie sie ciesze, ze w koncu przytule Synka!

Miłego dzionka Kobietki

Myslami jestem caly czas z Wami :-)

macduska, moremi, anna maria, kkisia, caffe, kicia 123, dorbie, gretka, peppapig, Mega, gosia7122, Pusurek, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Dzien doberek

Witam sie i ja, wlasnie wciagnelismy sniadanie, teraz sie pakuje, korzystajac z pieknego sloneczka i bialego puchu po drodze jedziemy zobaczyc dom ktory chcemy kupic...

I ogromnie sie ciesze, ze w koncu przytule Synka!

Miłego dzionka Kobietki

Myslami jestem caly czas z Wami :-)
    Powodzenia mała!

Sabina, anna maria, kkisia, peppapig, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz Duska to jest nas dwie ;-) tez mam na razie wolne od staran B-)

moremi, macduska, anna maria, kkisia, caffe, peppapig, Mega, ania.g lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Moremi, czyzbys sailowala???
    Trochę żegluję ;)

macduska, anna maria, kkisia, peppapig, gosia7122, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jak tam, te co wczoraj piły- głowy nie szwankujom? ;)
    i nie mówię tu o herbatkach, zwłaszcza porzeczkowych :P

ja jeszcze w łóżeczku- weekend :)
    kawka zrobiona na dzień dobry przez m smakuje wyśmienicie.
    coś czuję, że dziś będzie lenistwo :)
    wczoraj po bzykaniu wieczorem uruchomiły mi się takie bóle w podbrzuszu jak na @, a to dopiero ovu idzie. ciekawe jak dzisiaj pójdzie test. no w końcu musi wyjść, no nie? ;)

moremi, macduska, anna maria, kkisia, Sabina, peppapig, Mega, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
‹‹ 7001 7002 7003 7004 7005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ