X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- jak ty nie dasz rady to kto da?!
    dziewczyno- jesteś wyedukowana tak, ze czapki z głów. podejrzewam, ze jak jest jakiś problem czy temat do zgłębienia stajesz się od razu fachowcem w danej sprawie.

MartaDidi, kapturnica, macduska, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znikam na troche... Jedziemy z Malym-Mlodym zawiezc Mlodego-Starego na Studniowke...

kapturnica, macduska, Pusurek, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Kapta- jak ty nie dasz rady to kto da?!
    dziewczyno- jesteś wyedukowana tak, ze czapki z głów. podejrzewam, ze jak jest jakiś problem czy temat do zgłębienia stajesz się od razu fachowcem w danej sprawie.
    Wiesz tu chodzi troche o cos innego , poprostu o taki zwykly dzien..Kiedy czasem brak sil na cokolwiek a tu musi sie bo nie ma wyjscia bo nie ma mozliwosci liczyc na kogokolwiek.....Prosciej jest mieszkajac w bloku gdzie odpada myslenie o ogrzewaniu ,opale itp.Wszedzie blisko itd..Tu tkwi taki maly problemik .
    Ale jak mielismy zaczac starania to przeanalizowalam wszystko za i przeciw i wiem ,ze moge liczyc na wielka pomoc mlodego..Juz teraz sam od siebie przejal najciezsze prace i jestem w szoku ,ze z taka ochota robi pewne rzeczy..A wczesniej kijem nie szlo go nie raz zapedzic ... To mile i tak cieplej na serduchu ,ze sie stara pomagac. 8)

ComeToMeBaby, Mega, Sabina, Mango, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- paniała :)

c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny fajny program na tlc se zaczyna...zwl dla dziewczyn co maja miec 1sze dziecko 8)

malgos741, Dorka1979 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dziewczyny fajny program na tlc se zaczyna...zwl dla dziewczyn co maja miec 1sze dziecko 8)
    eh Ty zgrywusie :P

Dorka1979 lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,
    piszecie, ze posprzątane, obiad ugotowany :-/
    ja zdołałam zdjąć resztę ozdób, zrobić pizzę i rozwiesić pranie

reszta leży odłogiem...

nie mam siły

kapturnica, malgos741, kkisia, gretka, moremi, MartaDidi, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    eh Ty zgrywusie :P
    Eyy powaga..Popatrz..to o parach co maja 1sze ddziecko i mowia jak czuja sie , co sie zmienilo..itd.. 8)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Rany,

reszta leży odłogiem...

nie mam siły
    Nie przejmuj sie...Ja mlodemu na szybko zrobilam frytki i mix salat z jogurtem XD..Tez sie mi nic nie chce..A ty jak tam sampoczucie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 18:09

macduska, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Eyy powaga..Popatrz..to o parach co maja 1sze ddziecko i mowia jak czuja sie , co sie zmienilo..itd.. 8)
    no własnie wim. przełaczyłam i paczam, a tam...taaaakie sprawy ;)

kapturnica lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Rany,

reszta leży odłogiem...

nie mam siły
    daj spokój. u mnie było późne śniadanie, z łożka dziś nie powstawaliśmy, lodówka pusta (zresztą już wczoraj zamawialiśmy pizzę) i pytam się mojego zaopatrzeniowca co dzisiaj zaplanował na obiad, a ten zdziwiony że nic nie ma. mówi: nooo na razie jeszcze nie jestem głodny. mówię: ok, ale zeby nie było że nic nie mówiłam :P
    no- to czekam, az zgłodnieje. pewnie dziś pójdziemy w chińszczyznę ;)

kapturnica, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    no własnie wim. przełaczyłam i paczam, a tam...taaaakie sprawy ;)
    ja tyz pacze ;)
    Macu ja dopiero z roboty po 17 przyszłam i nic mi się nie chce i nic nie robię/// ;)

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja tego tak nie wspominam. U mnie byl zawsze problem z brakiem urlopu macierzyńskiego. Tak to bym szybko sie decydowala na kolejne dziecko. Teraz mam dzialalnosc i musze kasę zaoszczedzic by przeżyć kilka mcy na zasiłku 1100 zl albo wrócić od razu do pracy. Moj ksiegowy twierdzi, ze juz nie ma tak, ze wystarczy zaplacic miesiac ta wiekszą skladke i dostaje sie wysoki zasiłek jak pisali w tym artykule. Tak podobno bylo do zeszlego roku. Teraz biorą średnią z całego roku. Ciekawe czy to dotyczy tez ciezarnych. Nie wiem naprawdę jak jest. Ciekawe czy ktoś jest na bieżąco?
    Dorbie zmień sobie księgowego bo Cię z torbami puści. To co mówi to nie prawda. Tak się składa że ja na bieżąco jestem w tej sprawie i ustawa jest dopiero po jednym czytaniu i utknęła w podkomisjach. Jak dobrze pójdzie to zostanie ogłoszona dopiero w lipcu a obowiązywać będzie od 1 listopada. Jak chcesz znać szczegóły jak to rozegrać aby tylko jedną najwyższą skladkę zapłacić i cieszyć się wysokim chorobowym w kwocie około 6600 zł i macierzyńskim przez rok w kwocie około 5300 zł to pisz na priv. Wszystko Ci wytłumaczę i doradzę. Ja właśnie jestem po kontroli ZUS-owskiej i kasę taką dostaję.

kapturnica, ComeToMeBaby, kkisia, gretka, dorbie, Mega, Sabina, ania.g, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i witam się dziś z bólem głowy ale to pewnie od tych tabletek na ciśnienie

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dorbie zmień sobie księgowego bo Cię z torbami puści. To co mówi to nie prawda. Tak się składa że ja na bieżąco jestem w tej sprawie i ustawa jest dopiero po jednym czytaniu i utknęła w podkomisjach. Jak dobrze pójdzie to zostanie ogłoszona dopiero w lipcu a obowiązywać będzie od 1 listopada. Jak chcesz znać szczegóły jak to rozegrać aby tylko jedną najwyższą skladkę zapłacić i cieszyć się wysokim chorobowym w kwocie około 6600 zł i macierzyńskim przez rok w kwocie około 5300 zł to pisz na priv. Wszystko Ci wytłumaczę i doradzę. Ja właśnie jestem po kontroli ZUS-owskiej i kasę taką dostaję.
    Sprawdzali cie skunksy??heheheh

malgos741, kkisia, Dorka1979, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorka, no i ja właśnie czytałam że jeszcze nie weszło i raczej na początku roku to nie wejdzie (zapodałam wcześniej linka). chciałabym się na to załapać :)

dorbie lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak jest z pracującymi na etat żeby dostać więcej?

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • gretka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    heh, zróbmy se najpierw jedno ;)
    życie plany zweryfikuje.
    ale jak działać to od razu póki chęci są. zaaaaanim to się zrobi... wiesz- to może potrwać. a samo robienie dzieci też przecież całkiem przyjemne.

no pewnie, cwiczyc zawsze mozna ;-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sprawdzali cie skunksy??heheheh
    Tak sprawdzal, sprawdzają wszystkich, którzy albo rozpoczęli działalnosć dopiero albo przeszli na najważniejsze wynagrodzenie i na chorobowe przeszli po 90 dniach wyczekiwania. Ponoć nie sprawdzają tych co idą na chorobowe dopiero po 6 miesiącach ale dokładnie to nie wiem bo ja już jestem od listopada.

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    a jak jest z pracującymi na etat żeby dostać więcej?
    No niestety tu jest gorsza sprawa, bo jeśli postąpisz tak że z dnia na dzień zrobisz sobie przerwę w opłacaniu chrobowego i potem wrócisz na najwyższą podstawę to na 100% zakwestionują Ci to, bo po pierwsze napewno w firmie w której pracujesz nikt tyle nie zarabia a po drugie to stwierdzą że Twoje stanowisko nie zasługuje na taką pensję. Do tego będzie sprawdzana cała firma łącznie z pracodawcą, pracownikami i Tobą.

malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7006 7007 7008 7009 7010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ