X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    dziewczyny fajny program na tlc se zaczyna...zwl dla dziewczyn co maja miec 1sze dziecko 8)
    Qźwa Kapta wszystko mi się przypomina.

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Qźwa Kapta wszystko mi się przypomina.
    Mi tez hehehehhe Na razie strachu przed porodem nie mam bo ta odleglosc czasowa to abstrakcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 18:46

Dorka1979 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę to jest przebieg prac nad ustawą http://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/PrzebiegProc.xsp?nr=2832

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie przejmuj sie...Ja mlodemu na szybko zrobilam frytki i mix salat z jogurtem XD..Tez sie mi nic nie chce..A ty jak tam sampoczucie???

beznadziejne z przewagą chujowego,

pobolewa mnie brzuch i w środku i mięśnie coś ala zakwasy,
    w żoładku siedzi gniot, w gardle kula,

i jeszcze muszę udawac chociaż troche,ze nic mi nie jest bo oprócz męza nikt w domu nie wie gdzie wczoraj byłam :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 20:58

MartaDidi, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    beznadziejne z przewagą chujowego,

pobolewa mnie brzuch i w środku i mięśnie coś ala zakwasy,
    w żoładku siedzi gniot, w gardle kula,

i jeszcze muszę udawac chociaż troche,ze nic mi nie jest bo oprucz męza nikt w domu nie wie gdzie wczoraj byłam :-/
    Bidulko oć cie pytule kochana 0potul.gif

macduska, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dorbie zmień sobie księgowego bo Cię z torbami puści. To co mówi to nie prawda. Tak się składa że ja na bieżąco jestem w tej sprawie i ustawa jest dopiero po jednym czytaniu i utknęła w podkomisjach. Jak dobrze pójdzie to zostanie ogłoszona dopiero w lipcu a obowiązywać będzie od 1 listopada. Jak chcesz znać szczegóły jak to rozegrać aby tylko jedną najwyższą skladkę zapłacić i cieszyć się wysokim chorobowym w kwocie około 6600 zł i macierzyńskim przez rok w kwocie około 5300 zł to pisz na priv. Wszystko Ci wytłumaczę i doradzę. Ja właśnie jestem po kontroli ZUS-owskiej i kasę taką dostaję.
    Nie do końca jest tak łatwo , prosto i miło.
    Znajomym zrobili kontrolę w wyniku której zawiesili wypłatę zasiłku i w lutym ma sprawę w sądzie. Jak przegra będą musieli oddać to co już wzięli.
    A moje zdanie w tym temacie jest takie że nie powinno być takiej furtki. Dla mnie to nieuczciwe raz zapłacić więcej a później tyle miesięcy czerpać korzyści...
    I w sumie dobrze że robią kontrolę. Przecież ciąża to nie choroba. I jeżeli wszystko jest ok i nie przeszkadza w pracy to po co od razu iść na zwolnienie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 19:20

moremi, mamatrojki80, gretka, kkisia, malgos741, Sabina, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dlatego napisalam jej ,ze pisze to z własnej perspektywy i podziwiam osoby , ktore decyduja sie na to..A nie ,ze wszyscy tak to wspominaja... 8) Mysle ,ze wyrazilam swoj poglad jasno...
    Kapta, ale ja nie mam nic do Twojego zdania. Wiem jak różnie kobiety wspominaja i poród i pierwszy rok dziecka, to czesto decyduje czy kobieta chce miec wiecej dzieci

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja nie cierpię cwaniactwa, ale żeby się nie narazić na forumowy ostracyzm nie napiszę co o tych "biznes matkach" sadze :-)Dodam, ze sama od 3 lat płacę składki do ZUS i szlag mnie trafia jak ktoś chce doradzać jak obejść przepisy :-)

moremi, malgos741, Niuta, kkisia, Sabina, caffe lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem. Maly siedzi w krzeselku, oglada ksiazeczke a ja lzy leje. To nie jest fizjologiczne, ze jednemu wiaze krawat na wezel windsorski a drugiego karmie kaszka z musem owocowym... Buu...Za mientka jestem...I niech żyje internet- bo o wiązaniu krawata nie mialam za duzego pojecia...

gretka, kapturnica, Mega, macduska, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, Pusurek, ania.g, megan8, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie - jak to w życiu, prawo nigdzie nie jest doskonałe i jesli ktos chce to moze je wykorzystac na własny uzytek...
    A wzieli sie za to bo coraz wiecej babeczek kombinowało coby wysoka kase miec...
    A czy uczciwe czy nie uczciwe nie mi oceniac..Mysle ,ze kazdy robi po swojemu wg własnego sumienia...
    Mi tez doradzali bym załozyła znów działalność jakies by później mieć kase ale doszliśmy z moim do wniosku ,że szkoda nerwów na kombinacje bo poźniej mogą mnie w skarpetach puścic..

mamatrojki80, malgos741, moremi, Niuta, Mega, macduska, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Hej dziewczyny, ja nie cierpię cwaniactwa, ale żeby się nie narazić na forumowy ostracyzm nie napiszę co o tych "biznes matkach" sadze :-)Dodam, ze sama od 3 lat płacę składki do ZUS i szlag mnie trafia jak ktoś chce doradzać jak obejść przepisy :-)
    To co ja mam powiedziec? Pracowalam do 28 grudnia, urodzilam 14 stycznia a pierwszy raz w pracy bylam na pocz. lutego? Do jakich mnie zaliczyc- chyba chorych umyslowo :-(

kapturnica, moremi, Niuta, Mega, kkisia, dorbie, Sabina, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Dorbie zmień sobie księgowego bo Cię z torbami puści. To co mówi to nie prawda. Tak się składa że ja na bieżąco jestem w tej sprawie i ustawa jest dopiero po jednym czytaniu i utknęła w podkomisjach. Jak dobrze pójdzie to zostanie ogłoszona dopiero w lipcu a obowiązywać będzie od 1 listopada. Jak chcesz znać szczegóły jak to rozegrać aby tylko jedną najwyższą skladkę zapłacić i cieszyć się wysokim chorobowym w kwocie około 6600 zł i macierzyńskim przez rok w kwocie około 5300 zł to pisz na priv. Wszystko Ci wytłumaczę i doradzę. Ja właśnie jestem po kontroli ZUS-owskiej i kasę taką dostaję.
    No, tak liczylam, tzn on mi mówił to w lato, ze ma obowiazywac od tego roku, ale potem z nim nie rozmawiałam o tym. To dobra wiadomość, bardzo dobra.
    Ja w pierwszej ciąży bylam na studiach, w drugiej bylam na pol etatu i na umowach zlecenie, to mialam grosze. No, teraz wiadomo.
    Liczylam na to, że jestescie na bieżąco :-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytalam swoj wpis i zamiast "za mientka jestem"-czytam "za minetka jestem"...Juz mi lepiej:-)

kapturnica, moremi, Mega, macduska, kkisia, Dorka1979, Sabina, ComeToMeBaby, Pusurek, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    To co ja mam powiedziec? Pracowalam do 28 grudnia, urodzilam 14 stycznia a pierwszy raz w pracy bylam na pocz. lutego? Do jakich mnie zaliczyc- chyba chorych umyslowo :-(

A czemu tak? Ci Cię tak do pracy gnało?:-) ja odkąd pracuje na własny rachunek to jestem bardziej zarobiona niż jak pracowałam na etacie, ale mam satysfakcję i jest mi dobrze.

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    A czemu tak? Ci Cię tak do pracy gnało?:-) ja odkąd pracuje na własny rachunek to jestem bardziej zarobiona niż jak pracowałam na etacie, ale mam satysfakcję i jest mi dobrze.
    Bo ja mam taka prace KOchana... Ze musze.... satysfakcje tez mam ogromna ale na pocz. chociaz na te kilka godz. musialam wrocic...

mamatrojki80, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. To miałaś pewnie mega stres.

MartaDidi lubi tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Rozumiem. To miałaś pewnie mega stres.
    Mialam. Maly na cycu, ale jakos sie udalo...

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Mialam. Maly na cycu, ale jakos sie udalo...

Co miało się nie udać :-) tylko my kobiety mamy w sobie taka siłę, ja im mam więcej do zrobienia tym lepiej zorganizowana jestem :-)

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Co miało się nie udać :-) tylko my kobiety mamy w sobie taka siłę, ja im mam więcej do zrobienia tym lepiej zorganizowana jestem :-)
    Alleluja! Zaiste tak jest i bedzie! :-)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Nie do końca jest tak łatwo , prosto i miło.
    Znajomym zrobili kontrolę w wyniku której zawiesili wypłatę zasiłku i w lutym ma sprawę w sądzie. Jak przegra będą musieli oddać to co już wzięli.
    A moje zdanie w tym temacie jest takie że nie powinno być takiej furtki. Dla mnie to nieuczciwe raz zapłacić więcej a później tyle miesięcy czerpać korzyści...
    I w sumie dobrze że robią kontrolę. Przecież ciąża to nie choroba. I jeżeli wszystko jest ok i nie przeszkadza w pracy to po co od razu iść na zwolnienie ?
    Jasne, że jak ktoś kogoś zatrudnia fikcyjnie, to jest chujstwo, a słyszałam takie kwiatki, że fikcyjnie tkwi w firmie kobieta ktora jest jakas kuzynka wlasciciela na etacie, oplacaja kilka mcy skladki i idzie na zwolnienie i macierzynski. A na etat nikogo nie zatrudniaja ;-)
    Ale ja nigdy nie mialam szans skorzystac ze zwolnienia i pełnego macierzyskiego.Działalność mam 9 lat, że zwolnienia korzystam max 2 tyg w roku. Nie planuję isc na długie zwolnienie, tylko pracowac ile się da, może mi sie uda iść na zwolnienie dopiero miesiac przed porodem, macierzynski max 2 mce. Moga mnie sprawdzać, ja pracuję, ale przy zasilku 1100 nie przeżyje miesiąca. A nie zarabiam az tyle, bo odłożyć na kilka miesięcy. Dla mnie to jest straszne, że nie robi sie w Polsce nic, by kobiety miały łatwiej w ciąży i łatwiej sie decydowaly na ciążę.

Dorka1979, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7007 7008 7009 7010 7011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ