35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Nie przejmuj sie...Ja mlodemu na szybko zrobilam frytki i mix salat z jogurtem
..Tez sie mi nic nie chce..A ty jak tam sampoczucie???
beznadziejne z przewagą chujowego,
pobolewa mnie brzuch i w środku i mięśnie coś ala zakwasy,
w żoładku siedzi gniot, w gardle kula,
i jeszcze muszę udawac chociaż troche,ze nic mi nie jest bo oprócz męza nikt w domu nie wie gdzie wczoraj byłamWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 20:58
MartaDidi, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:beznadziejne z przewagą chujowego,
pobolewa mnie brzuch i w środku i mięśnie coś ala zakwasy,
w żoładku siedzi gniot, w gardle kula,
i jeszcze muszę udawac chociaż troche,ze nic mi nie jest bo oprucz męza nikt w domu nie wie gdzie wczoraj byłammacduska, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:Dorbie zmień sobie księgowego bo Cię z torbami puści. To co mówi to nie prawda. Tak się składa że ja na bieżąco jestem w tej sprawie i ustawa jest dopiero po jednym czytaniu i utknęła w podkomisjach. Jak dobrze pójdzie to zostanie ogłoszona dopiero w lipcu a obowiązywać będzie od 1 listopada. Jak chcesz znać szczegóły jak to rozegrać aby tylko jedną najwyższą skladkę zapłacić i cieszyć się wysokim chorobowym w kwocie około 6600 zł i macierzyńskim przez rok w kwocie około 5300 zł to pisz na priv. Wszystko Ci wytłumaczę i doradzę. Ja właśnie jestem po kontroli ZUS-owskiej i kasę taką dostaję.
Znajomym zrobili kontrolę w wyniku której zawiesili wypłatę zasiłku i w lutym ma sprawę w sądzie. Jak przegra będą musieli oddać to co już wzięli.
A moje zdanie w tym temacie jest takie że nie powinno być takiej furtki. Dla mnie to nieuczciwe raz zapłacić więcej a później tyle miesięcy czerpać korzyści...
I w sumie dobrze że robią kontrolę. Przecież ciąża to nie choroba. I jeżeli wszystko jest ok i nie przeszkadza w pracy to po co od razu iść na zwolnienie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 19:20
moremi, mamatrojki80, gretka, kkisia, malgos741, Sabina, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualnykapturnica wrote:Dlatego napisalam jej ,ze pisze to z własnej perspektywy i podziwiam osoby , ktore decyduja sie na to..A nie ,ze wszyscy tak to wspominaja...
Mysle ,ze wyrazilam swoj poglad jasno...
Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja nie cierpię cwaniactwa, ale żeby się nie narazić na forumowy ostracyzm nie napiszę co o tych "biznes matkach" sadze :-)Dodam, ze sama od 3 lat płacę składki do ZUS i szlag mnie trafia jak ktoś chce doradzać jak obejść przepisy
moremi, malgos741, Niuta, kkisia, Sabina, caffe lubią tę wiadomość
-
A ja jestem. Maly siedzi w krzeselku, oglada ksiazeczke a ja lzy leje. To nie jest fizjologiczne, ze jednemu wiaze krawat na wezel windsorski a drugiego karmie kaszka z musem owocowym... Buu...Za mientka jestem...I niech żyje internet- bo o wiązaniu krawata nie mialam za duzego pojecia...
gretka, kapturnica, Mega, macduska, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, Pusurek, ania.g, megan8, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Widzicie - jak to w życiu, prawo nigdzie nie jest doskonałe i jesli ktos chce to moze je wykorzystac na własny uzytek...
A wzieli sie za to bo coraz wiecej babeczek kombinowało coby wysoka kase miec...
A czy uczciwe czy nie uczciwe nie mi oceniac..Mysle ,ze kazdy robi po swojemu wg własnego sumienia...
Mi tez doradzali bym załozyła znów działalność jakies by później mieć kase ale doszliśmy z moim do wniosku ,że szkoda nerwów na kombinacje bo poźniej mogą mnie w skarpetach puścic..mamatrojki80, malgos741, moremi, Niuta, Mega, macduska, kkisia, Sabina, ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Hej dziewczyny, ja nie cierpię cwaniactwa, ale żeby się nie narazić na forumowy ostracyzm nie napiszę co o tych "biznes matkach" sadze :-)Dodam, ze sama od 3 lat płacę składki do ZUS i szlag mnie trafia jak ktoś chce doradzać jak obejść przepisy
kapturnica, moremi, Niuta, Mega, kkisia, dorbie, Sabina, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:Dorbie zmień sobie księgowego bo Cię z torbami puści. To co mówi to nie prawda. Tak się składa że ja na bieżąco jestem w tej sprawie i ustawa jest dopiero po jednym czytaniu i utknęła w podkomisjach. Jak dobrze pójdzie to zostanie ogłoszona dopiero w lipcu a obowiązywać będzie od 1 listopada. Jak chcesz znać szczegóły jak to rozegrać aby tylko jedną najwyższą skladkę zapłacić i cieszyć się wysokim chorobowym w kwocie około 6600 zł i macierzyńskim przez rok w kwocie około 5300 zł to pisz na priv. Wszystko Ci wytłumaczę i doradzę. Ja właśnie jestem po kontroli ZUS-owskiej i kasę taką dostaję.
Ja w pierwszej ciąży bylam na studiach, w drugiej bylam na pol etatu i na umowach zlecenie, to mialam grosze. No, teraz wiadomo.
Liczylam na to, że jestescie na bieżącoDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Przeczytalam swoj wpis i zamiast "za mientka jestem"-czytam "za minetka jestem"...Juz mi lepiej:-)
kapturnica, moremi, Mega, macduska, kkisia, Dorka1979, Sabina, ComeToMeBaby, Pusurek, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMartaDidi wrote:To co ja mam powiedziec? Pracowalam do 28 grudnia, urodzilam 14 stycznia a pierwszy raz w pracy bylam na pocz. lutego? Do jakich mnie zaliczyc- chyba chorych umyslowo
A czemu tak? Ci Cię tak do pracy gnało?ja odkąd pracuje na własny rachunek to jestem bardziej zarobiona niż jak pracowałam na etacie, ale mam satysfakcję i jest mi dobrze.
-
mamatrojki80 wrote:A czemu tak? Ci Cię tak do pracy gnało?
ja odkąd pracuje na własny rachunek to jestem bardziej zarobiona niż jak pracowałam na etacie, ale mam satysfakcję i jest mi dobrze.
mamatrojki80, Pusurek lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Co miało się nie udać
tylko my kobiety mamy w sobie taka siłę, ja im mam więcej do zrobienia tym lepiej zorganizowana jestem
mamatrojki80 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyNiuta wrote:Nie do końca jest tak łatwo , prosto i miło.
Znajomym zrobili kontrolę w wyniku której zawiesili wypłatę zasiłku i w lutym ma sprawę w sądzie. Jak przegra będą musieli oddać to co już wzięli.
A moje zdanie w tym temacie jest takie że nie powinno być takiej furtki. Dla mnie to nieuczciwe raz zapłacić więcej a później tyle miesięcy czerpać korzyści...
I w sumie dobrze że robią kontrolę. Przecież ciąża to nie choroba. I jeżeli wszystko jest ok i nie przeszkadza w pracy to po co od razu iść na zwolnienie ?
Ale ja nigdy nie mialam szans skorzystac ze zwolnienia i pełnego macierzyskiego.Działalność mam 9 lat, że zwolnienia korzystam max 2 tyg w roku. Nie planuję isc na długie zwolnienie, tylko pracowac ile się da, może mi sie uda iść na zwolnienie dopiero miesiac przed porodem, macierzynski max 2 mce. Moga mnie sprawdzać, ja pracuję, ale przy zasilku 1100 nie przeżyje miesiąca. A nie zarabiam az tyle, bo odłożyć na kilka miesięcy. Dla mnie to jest straszne, że nie robi sie w Polsce nic, by kobiety miały łatwiej w ciąży i łatwiej sie decydowaly na ciążę.Dorka1979, ComeToMeBaby, Mega, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość