X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a widzisz, ja z tych co bez takich doświadczeń, więc prawie kwiat lotosu.
    wiem, że mam wsparcie w m i jak już zostaną dziadkami to i w moich rodzicach, jak to będzie wyglądało rzeczywiście to sprawdze w praktyce :) wtedy zweryfikuję plany ;) lub nie.
    aaaa tam, nie ma się co oszczędzać. i tak mam poczucie, że późno zabieram się za dzieci. co innego, gdybym już jakieś miała. poza tym ja lubię wyzwania ;)
    No tak w końcuzycie weryfikuje wszystko...Ale Ty jeszcze nie wiesz co cie czeka poprostu XD

gosia7122 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dodam, bo nie mam żadnego aparata pod ręką, a ten w komórce to ma taką pikselizację, że nic tam prawie nie widać (właśnie sprawdziłam). dokonałam oceny samodzielnie. :)
    aaale jak będzie cionżowy do oceny to się nie zawacham użyć i luszczanki ;)

kapturnica, MartaDidi, kkisia, malgos741, gretka, moremi, Mega, Sabina, Mango, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja tego tak nie wspominam. U mnie byl zawsze problem z brakiem urlopu macierzyńskiego. Tak to bym szybko sie decydowala na kolejne dziecko. Teraz mam dzialalnosc i musze kasę zaoszczedzic by przeżyć kilka mcy na zasiłku 1100 zl albo wrócić od razu do pracy. Moj ksiegowy twierdzi, ze juz nie ma tak, ze wystarczy zaplacic miesiac ta wiekszą skladke i dostaje sie wysoki zasiłek jak pisali w tym artykule. Tak podobno bylo do zeszlego roku. Teraz biorą średnią z całego roku. Ciekawe czy to dotyczy tez ciezarnych. Nie wiem naprawdę jak jest. Ciekawe czy ktoś jest na bieżąco?
    Dlatego napisalam jej ,ze pisze to z własnej perspektywy i podziwiam osoby , ktore decyduja sie na to..A nie ,ze wszyscy tak to wspominaja... 8) Mysle ,ze wyrazilam swoj poglad jasno...

malgos741 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No tak w końcuzycie weryfikuje wszystko...Ale Ty jeszcze nie wiesz co cie czeka poprostu XD
    o to to to to to własnie.
    i z jednym i z drugim zgadzam się w pełni :)

kapturnica lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 21:15

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to się tak zastananwiam- co tu dzisiaj tak pusto?
    dzisiaj naskrobałyśmy zaledwie 5 stron!
    30icon_woot_gif.gif

malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    A ja tego tak nie wspominam. U mnie byl zawsze problem z brakiem urlopu macierzyńskiego. Tak to bym szybko sie decydowala na kolejne dziecko. Teraz mam dzialalnosc i musze kasę zaoszczedzic by przeżyć kilka mcy na zasiłku 1100 zl albo wrócić od razu do pracy. Moj ksiegowy twierdzi, ze juz nie ma tak, ze wystarczy zaplacic miesiac ta wiekszą skladke i dostaje sie wysoki zasiłek jak pisali w tym artykule. Tak podobno bylo do zeszlego roku. Teraz biorą średnią z całego roku. Ciekawe czy to dotyczy tez ciezarnych. Nie wiem naprawdę jak jest. Ciekawe czy ktoś jest na bieżąco?
    Ja niestety nie wzielam grosza... 2 tyg po porodzie juz bylam na pare godz. w pracy...:-(

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Kapta, powiem Tobie, ze ten moj Maly jest taki fajny, ze jakby mnie kto gwarancje na zdrowa dziewuszke dawal, to moze bym jeszcze otworzyla fabryke :-)

Pusurek, macduska, kkisia, Arwena, Mega, Sabina, BISCA, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Kapta, powiem Tobie, ze ten moj Maly jest taki fajny, ze jakby mnie kto gwarancje na zdrowa dziewuszke dawal, to moze bym jeszcze otworzyla fabryke :-)
    Hhehehehe a czemu mialaby byc nie zdrowa???? Jak tylko masz chec otwieraj hale produkcyjna i dzialaj!!!

MartaDidi, kkisia, moremi, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello. U mnie leniwa sobota. I mega owulacja. Jajnik boli mnie tak, jakbym miala tam co najmniej strusie jaja...

kapturnica, MartaDidi, macduska, ComeToMeBaby, kkisia, malgos741, Arwena, moremi, Mega, Sabina, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem tylko ciekawa min niektorych moich kolezanek..Nie wiedzialy ,ze sie staramy o drugie...Tylko 2 byly wtajemniczone..Od zawsze slyszaly ode mnie ,ze jedno to az nad to co moge zniesc i nigdy wiecej pieluch.A tu zonk !!! XD

ComeToMeBaby, malgos741, gretka, moremi, Mega, Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Hhehehehe a czemu mialaby byc nie zdrowa???? Jak tylko masz chec otwieraj hale produkcyjna i dzialaj!!!
    No to faktycznie hala sie moze zrobic... Kiedys to byla ciasna kawalerka :-)

macduska, mysza1975 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja jestem tylko ciekawa min niektorych moich kolezanek..Nie wiedzialy ,ze sie staramy o drugie...Tylko 2 byly wtajemniczone..Od zawsze slyszaly ode mnie ,ze jedno to az nad to co moge zniesc i nigdy wiecej pieluch.A tu zonk !!! XD
    Sama widzisz :-)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    No to faktycznie hala sie moze zrobic... Kiedys to byla ciasna kawalerka :-)
    hehehehehh ojj tam se pierdylniesz plastyke , dodatkowo bonus w postaci błony i bedzie 15to letnia dziewica 8)

MartaDidi, moremi, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    hehehehehh ojj tam se pierdylniesz plastyke , dodatkowo bonus w postaci błony i bedzie 15to letnia dziewica 8)
    Z zewnatrz muzeum- a w srodku liceum :-)

ComeToMeBaby, moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Sama widzisz :-)
    No widze.
    .Ale w swoim przypadku nie przewiduje wiecej niz to drugie ...
    I tak jestem happy ,ze mlody juz na tyle samo ogarniety ,ze nie potrzebuje az tyle uwagi..Wiesz sama jak to jest jak chlopa na codzien nie ma w domu i wszystko na Twojej glowie.. I tak mnie czasem pewne mysli przerastaja ale dam rade mam nadzieje...

MartaDidi, ComeToMeBaby, kkisia, macduska, malgos741, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Z zewnatrz muzeum- a w srodku liceum :-)
    Ojj tam ..U nas sie gada jak idzie starsza babka z dobrym zawieszeniem , ze z tyłu liceum a z przodu muzeum XD

malgos741, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No widze.
    .Ale w swoim przypadku nie przewiduje wiecej niz to drugie ...
    I tak jestem happy ,ze mlody juz na tyle samo ogarniety ,ze nie potrzebuje az tyle uwagi..Wiesz sama jak to jest jak chlopa na codzien nie ma w domu i wszystko na Twojej glowie.. I tak mnie czasem pewne mysli przerastaja ale dam rade mam nadzieje...
    Pewnie, ze dasz, zobaczysz- tak wszystko ogarniesz, ze jak facet do domu zjedzie to już za chwile będzie Tobie śmierdział i burzył porządek rzeczy...

kapturnica, macduska, gretka, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojj tam ..U nas sie gada jak idzie starsza babka z dobrym zawieszeniem , ze z tyłu liceum a z przodu muzeum XD
    U nas tez, ale to moja modyfikacja, po tej plastyce :-)

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Pewnie, ze dasz, zobaczysz- tak wszystko ogarniesz, ze jak facet do domu zjedzie to już za chwile będzie Tobie śmierdział i burzył porządek rzeczy...
    Jak na razie to czasem jednak brakuje tego ,zeby mnie powkurwial troche.Ale w polowie lutego maja zjechac na pare dni do domu...

Z klasy mlodego jedna z mam z ktora sie przyjaznie ,urodzila ostatniego grudnia corke.Termin miala na koncowke stycznia.Fuck!! jakby dzien pozniej urodzila mialybysmy dzieciaki w jednej klasie znow miec szanse..Urodzila podobno o 23.50!!To sie nazywa wyczucie XD

MartaDidi, Dorka1979, gretka, moremi, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7005 7006 7007 7008 7009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ