X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Ale takie maluchy to maja wszystkie niedojrzałość zwieracza. Tu nie mówi się jeszcze o refluksie.
    I te ulewanka moga byc chlustajace bo jak dziecko się nałyka powietrza to to pod ciśnieniem wychodzi. Co jest niebezpieczne? Gdy dziecko płacze i wymiotuje przy próbie karmienia, nie przybiera, stan sie pogarsza - tu może byc kurcz wpustu, ale to sa objawy dość gwałtowne.
    przy wiekszym ulewaniu staramy sie karmic dziecko z przerwami na odbijania, by nie połykało powietrza. Wg mnie to jest najważniejsze. Poza tym kładzenie na łozeczku z podwyzszonym wezgłowiem - całe łóżeczko i na boku
    Robie przerwy na odbijanie. Lozeczko podwyzszone - lekarz powiedzial ze badania pokazaly ze to lozeczko nic nie daje - ze zeby byl jakikolwiek efekt musialby byc kat 45 stopni. Niewykonalne.

moremi, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Paaaaaarka, cho no tu!

No jezdem, jezdem :) i na nartach jezdzem - jakieś 1200 km na południe od Was :)

Pogoda pikna, słońce takie, że palnik to mało. Śnieg cuudo, warunki do jazdy ekstra (jeszcze mnie lubicie? ;) Z mężem prawie co 2 dzień <3 , raz było nawet wieczorem i od razu potem rano, no chyba w raju jestem. Wreszcie się doczekałam, po tej robocie co miałam przed feriami (w mazowieckim teraz ferie zimowe).

Iwcia, jak ja urodziłam córeczkę, to miałam małą deprechę - patrzyłam na nią (córcię) i myślałam sobie, że zabrała mnie mojemu synkowi, który wtedy miał 3 lata - kompletnie popieprzone myślenie, co? Ale takie rzeczy się w końcu kończą. Może to głupio zabrzmi, ale jak najwięcej wychodź z Alojzem na spacery: Ty dostaniesz dawkę wit. D, więc się lepiej poczujesz, a on będzie wtedy spał. I spróbuj zadać w tym czasie Alojzowi jakieś zadanie do wykonania w domu do Twojego powrotu.

gretka, Simba, ania.g, Aasiula, moremi, kkisia, gosia7122, Mega, Arwena, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, Marcel cały czas ulewa. Po niektórych mlekach wręcz chlustał fontanną. Po Humanie jest najlepiej i nie ma problemów z brzuszkiem. Czasami trzymam w pionie pół godziny i nawet jak mu się odbije to i tak ulewa.

Simba, gosia7122, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Parka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agp wrote:
    Ok. Zacznę zapisywać żeby lepiej Was poznać która jest od czego :-)

Witaj, agp. Radzę Ci przeczytać wątek od początku, to Ci Pani dobry stopień postawi ;)

Aasiula, gretka, Simba, moremi, Reni, ania.g, kkisia, gosia7122, Bozia3, Mega, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula juz po?

Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

gretka
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec tak
    Endometrium piekne tak powiedzial gin 1,5 cm
    Z lewego jajnika byla ovu i jest cialko zolte .
    I nic wiecej mi nie powiedzoial
    a nie sory powiedzial czekamy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:04

Bursztyn, moremi, Simba, gretka, Parka, anna maria, ania.g, mamatrojki80, kkisia, Natka_79, gosia7122, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, MartaDidi, Arwena, paszczakin, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien wzglednie dobry

Widze, ze karuzela sie kreci ;)
    Simba, wspolczuje problemu, chcialabym cos doradzic ale sie nie znam :/
    Asiula, jak po wizycie?
    Tyle mialam napisac jeszcze, ale mi umknelo...

Aha, Iwcia- jesli magiczne slowo dziala to nie zawahaj sie go uzyc ;) Mysle, ze wazna jest tez spokojna rozmowa z Alojzym i wyjasnie mu jak sie z tym wszystkim czujesz, i wyznaczenie granic oraz egzekwowanie ich poszanowania. Wizyta u pscyhologa jest bardzo dobrym pomyslem. Bardzo mocno Cie wspieram <3

moremi, Aasiula, gretka, Parka, mamatrojki80, kkisia, gosia7122, BISCA, Mega, MartaDidi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    A wiec tak
    Endometrium piekne tak powiedzial gin 1,5 cm
    Z lewego jajnika byla ovu i jest cialko zolte .
    I nic wiecej mi nie powiedzoial
    a nie sory powiedzial czekamy ...
    no to chyba bardzo dobra wiadomosc jest, nie? :)

Aasiula, moremi, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba własnie sie przyjrzałam słodziakom, czy oni wygladaja tak samo? :)

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello. Dzis widze na tapecie tesciowe i Alojz. Oba tematy bliskie mi, od tej zlej strony niestety. Takiego Alojza mialam w domu, chociaz o tym nie wiedzialam, bo sie zalojzowal dopiero niedawno.
    Bursztyn, Alojze nie wiedza co to spokojna rozmowa. Oni nie musza rozmawiac, wiedza wszystko najlepiej. Cos jak Czak Noris, ale mniej smiesznie.
    U mnie deszcz, a corka wywalila sie w szkole na sliskim chodniku i rozwalila sobie brode. Ja wczoraj wjechalam w murek autem i mam wgnieicony zderzak. Jak nie urok to sraczka...

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no to chyba bardzo dobra wiadomosc jest, nie? :)
    No ja wlasnie nie wiem kurde ,dzie pani ordynator ?
    Ovu byla to super ,ale czy doszlo do zaplodnienia raczej nie ,to druga faza juz i raczej :(

anna maria, kapturnica, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heretyczka wrote:
    Simba własnie sie przyjrzałam słodziakom, czy oni wygladaja tak samo? :)
    NIe, jeden blondyn drugi brunet. Brunet twarz kulka i grubokoscisty, blondyn delikates z pociagla twarza

anna maria, kkisia, gretka, gosia7122, moremi, Heretyczka, Bozia3, Pusurek, Bursztyn, ania.g, Mega, MartaDidi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia co z tym Twoim krokietem..zjadłabym
    no kurde....robię cały czas..:) zrobiłam ich 16 sztuk - może wystarczy....:) ale okazało się, że nie ma w domu bułki tartej - czekam na dostawę i skończone..:) dam znać, czy smakowały - bo mi się wydaje, że wyszły zajebiste...chłe chłe..skromnie..

mamatrojki80, Simba, gretka, kkisia, gosia7122, moremi, Aasiula, Reni, anna maria, Mega, MartaDidi, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Simba, Marcel cały czas ulewa. Po niektórych mlekach wręcz chlustał fontanną. Po Humanie jest najlepiej i nie ma problemów z brzuszkiem. Czasami trzymam w pionie pół godziny i nawet jak mu się odbije to i tak ulewa.
    moja córcia ma 5 miesięcy i też jej się zdarza ulac,najbardziej się wkurzam jak po kąpaniu ,przebierac trzeba bo cała mokra.Lekarka mi mówiła że jak dobrze przybiera to nie ma sie czym martwić bo układ pokarmowy musi dojrzeć.
    Aasiula dobre wiadomości jak widzę

Simba, anna maria, SolarPolar, Iwone, ania.g, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, ja nie wiedzialam, ze moj ukochany facet znowu pral tu mozgi. Ewce juz przepral...
    Przepraszam po raz kolejny, nie mam mocy, zeby to ukrocic...

kapturnica, Aasiula, kkisia, BISCA, Mega, MartaDidi, Arwena, paszczakin, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty nie przepraszaj bo nie masz za co :)
    Mi tam nic nie przepral , powiedzialam dosadnie gdzie mam to co pisze

kapturnica, moremi, Pusurek, BISCA, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No ja wlasnie nie wiem kurde ,dzie pani ordynator ?
    Ovu byla to super ,ale czy doszlo do zaplodnienia raczej nie ,to druga faza juz i raczej :(
    A to czy doszlo do zapylenia to ci nikt na tym etapie nie powie..nawet swiety turecki,,Endo pikne , ovu byla tylko sie modlic o szczesliwy traf by bylo dobre jajunio i ten wybraniec co je zaplodnil..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:46

Aasiula, moremi, gretka, kkisia, Mega, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    u mnie laski chyba niewesoło. dostaliśmy wyniki badania nasienia.

ok, to nadgonię forum, zrobię obiad i po obiedzie przepiszę wyniki i poproszę o zbiorową konsultację...

Napisz chetniepomoge..Sama po wynikach mojego w kwietniu przewertowalam tysiace stron co i jak..Takze ten tego nie ma sprawy...A co do niewesolosci..Napiszesz to powiemy,..Nic nie rpzesadzaj bo wyniki nasienia bierze sie przede wszystkim calosciowo ..Takze Kometa nie pekaj 8)

moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Witaj, agp. Radzę Ci przeczytać wątek od początku, to Ci Pani dobry stopień postawi ;)
    Tak by chyba wypadało, wtedy łatwiej będzie mi się po nim poruszać :-)

moremi, Aasiula, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Oooo, ja nie wiedzialam, ze moj ukochany facet znowu pral tu mozgi. Ewce juz przepral...
    Przepraszam po raz kolejny, nie mam mocy, zeby to ukrocic...
    Komu przepral to przepral ale wiekszosci na bank nie.. I nie rpzepraszaj to tak jak bys miala odpowiadac rowniez za gradobicie i aids na swiecie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:47

moremi, Aasiula, Pusurek, kkisia, BISCA, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 7071 7072 7073 7074 7075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ