35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dorbie wrote:Ale takie maluchy to maja wszystkie niedojrzałość zwieracza. Tu nie mówi się jeszcze o refluksie.
I te ulewanka moga byc chlustajace bo jak dziecko się nałyka powietrza to to pod ciśnieniem wychodzi. Co jest niebezpieczne? Gdy dziecko płacze i wymiotuje przy próbie karmienia, nie przybiera, stan sie pogarsza - tu może byc kurcz wpustu, ale to sa objawy dość gwałtowne.
przy wiekszym ulewaniu staramy sie karmic dziecko z przerwami na odbijania, by nie połykało powietrza. Wg mnie to jest najważniejsze. Poza tym kładzenie na łozeczku z podwyzszonym wezgłowiem - całe łóżeczko i na bokumoremi, Sabina lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Paaaaaarka, cho no tu!
No jezdem, jezdemi na nartach jezdzem - jakieś 1200 km na południe od Was
Pogoda pikna, słońce takie, że palnik to mało. Śnieg cuudo, warunki do jazdy ekstra (jeszcze mnie lubicie?Z mężem prawie co 2 dzień
, raz było nawet wieczorem i od razu potem rano, no chyba w raju jestem. Wreszcie się doczekałam, po tej robocie co miałam przed feriami (w mazowieckim teraz ferie zimowe).
Iwcia, jak ja urodziłam córeczkę, to miałam małą deprechę - patrzyłam na nią (córcię) i myślałam sobie, że zabrała mnie mojemu synkowi, który wtedy miał 3 lata - kompletnie popieprzone myślenie, co? Ale takie rzeczy się w końcu kończą. Może to głupio zabrzmi, ale jak najwięcej wychodź z Alojzem na spacery: Ty dostaniesz dawkę wit. D, więc się lepiej poczujesz, a on będzie wtedy spał. I spróbuj zadać w tym czasie Alojzowi jakieś zadanie do wykonania w domu do Twojego powrotu.
gretka, Simba, ania.g, Aasiula, moremi, kkisia, gosia7122, Mega, Arwena, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba, Marcel cały czas ulewa. Po niektórych mlekach wręcz chlustał fontanną. Po Humanie jest najlepiej i nie ma problemów z brzuszkiem. Czasami trzymam w pionie pół godziny i nawet jak mu się odbije to i tak ulewa.
Simba, gosia7122, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
agp wrote:Ok. Zacznę zapisywać żeby lepiej Was poznać która jest od czego
Witaj, agp. Radzę Ci przeczytać wątek od początku, to Ci Pani dobry stopień postawi
Aasiula, gretka, Simba, moremi, Reni, ania.g, kkisia, gosia7122, Bozia3, Mega, Arwena, Sabina lubią tę wiadomość
-
A wiec tak
Endometrium piekne tak powiedzial gin 1,5 cm
Z lewego jajnika byla ovu i jest cialko zolte .
I nic wiecej mi nie powiedzoial
a nie sory powiedzial czekamy ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:04
Bursztyn, moremi, Simba, gretka, Parka, anna maria, ania.g, mamatrojki80, kkisia, Natka_79, gosia7122, kapturnica, Bozia3, ComeToMeBaby, BISCA, Mega, MartaDidi, Arwena, paszczakin, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dzien wzglednie dobry
Widze, ze karuzela sie kreci
Simba, wspolczuje problemu, chcialabym cos doradzic ale sie nie znam
Asiula, jak po wizycie?
Tyle mialam napisac jeszcze, ale mi umknelo...
Aha, Iwcia- jesli magiczne slowo dziala to nie zawahaj sie go uzycMysle, ze wazna jest tez spokojna rozmowa z Alojzym i wyjasnie mu jak sie z tym wszystkim czujesz, i wyznaczenie granic oraz egzekwowanie ich poszanowania. Wizyta u pscyhologa jest bardzo dobrym pomyslem. Bardzo mocno Cie wspieram
moremi, Aasiula, gretka, Parka, mamatrojki80, kkisia, gosia7122, BISCA, Mega, MartaDidi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:A wiec tak
Endometrium piekne tak powiedzial gin 1,5 cm
Z lewego jajnika byla ovu i jest cialko zolte .
I nic wiecej mi nie powiedzoial
a nie sory powiedzial czekamy ...Aasiula, moremi, kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEllo. Dzis widze na tapecie tesciowe i Alojz. Oba tematy bliskie mi, od tej zlej strony niestety. Takiego Alojza mialam w domu, chociaz o tym nie wiedzialam, bo sie zalojzowal dopiero niedawno.
Bursztyn, Alojze nie wiedza co to spokojna rozmowa. Oni nie musza rozmawiac, wiedza wszystko najlepiej. Cos jak Czak Noris, ale mniej smiesznie.
U mnie deszcz, a corka wywalila sie w szkole na sliskim chodniku i rozwalila sobie brode. Ja wczoraj wjechalam w murek autem i mam wgnieicony zderzak. Jak nie urok to sraczka...MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no to chyba bardzo dobra wiadomosc jest, nie?
Ovu byla to super ,ale czy doszlo do zaplodnienia raczej nie ,to druga faza juz i raczejanna maria, kapturnica, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
Heretyczka wrote:Simba własnie sie przyjrzałam słodziakom, czy oni wygladaja tak samo?
anna maria, kkisia, gretka, gosia7122, moremi, Heretyczka, Bozia3, Pusurek, Bursztyn, ania.g, Mega, MartaDidi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Bozia co z tym Twoim krokietem..zjadłabym
zrobiłam ich 16 sztuk - może wystarczy....
ale okazało się, że nie ma w domu bułki tartej - czekam na dostawę i skończone..
dam znać, czy smakowały - bo mi się wydaje, że wyszły zajebiste...chłe chłe..skromnie..
mamatrojki80, Simba, gretka, kkisia, gosia7122, moremi, Aasiula, Reni, anna maria, Mega, MartaDidi, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Simba, Marcel cały czas ulewa. Po niektórych mlekach wręcz chlustał fontanną. Po Humanie jest najlepiej i nie ma problemów z brzuszkiem. Czasami trzymam w pionie pół godziny i nawet jak mu się odbije to i tak ulewa.
Aasiula dobre wiadomości jak widzęSimba, anna maria, SolarPolar, Iwone, ania.g, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOooo, ja nie wiedzialam, ze moj ukochany facet znowu pral tu mozgi. Ewce juz przepral...
Przepraszam po raz kolejny, nie mam mocy, zeby to ukrocic...kapturnica, Aasiula, kkisia, BISCA, Mega, MartaDidi, Arwena, paszczakin, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aasiula wrote:No ja wlasnie nie wiem kurde ,dzie pani ordynator ?
Ovu byla to super ,ale czy doszlo do zaplodnienia raczej nie ,to druga faza juz i raczejWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:46
Aasiula, moremi, gretka, kkisia, Mega, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:u mnie laski chyba niewesoło. dostaliśmy wyniki badania nasienia.
ok, to nadgonię forum, zrobię obiad i po obiedzie przepiszę wyniki i poproszę o zbiorową konsultację...
Napisz chetniepomoge..Sama po wynikach mojego w kwietniu przewertowalam tysiace stron co i jak..Takze ten tego nie ma sprawy...A co do niewesolosci..Napiszesz to powiemy,..Nic nie rpzesadzaj bo wyniki nasienia bierze sie przede wszystkim calosciowo ..Takze Kometa nie pekaj
moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Oooo, ja nie wiedzialam, ze moj ukochany facet znowu pral tu mozgi. Ewce juz przepral...
Przepraszam po raz kolejny, nie mam mocy, zeby to ukrocic...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 15:47
moremi, Aasiula, Pusurek, kkisia, BISCA, Mega, Sabina lubią tę wiadomość