35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aasiula wrote:Gin tez to powiedział ze chopaki trza przebadac ale daje mu jeszcze sznse ten cykl
Moze on po tych maratonach slepakami strzela ?
Takie przemeczenie organizmu przeciez ma wplyw na to i owo .
No niestety bardzo duzy wysilek fizyczny nie jest bez wpl na kondycje spermiszonow...Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Kurde, ide sobie pobeczec. Ma ktoras chusteczki?
Bo w ogole, to dlaczego wlasnie ja?? Dlaczego mnie to spotkalo?mamatrojki80, Pusurek, moremi, kkisia, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Kurde, ide sobie pobeczec. Ma ktoras chusteczki?
Bo w ogole, to dlaczego wlasnie ja?? Dlaczego mnie to spotkalo?
Uwierz mi wiem co mowie ja przeszlam pieklo łącznie z biciem ,a jak sie dowiedzial o ciazy to mnie zaprowadził wiedomo gdzie zeby sie pozbyc problemu .Spierdolilam mu i tym sposobem ma dorosla corke .
Ja mialam doslownie pieklo ,dasz rade jestes silna .kapturnica, mamatrojki80, Pusurek, ComeToMeBaby, Elfik, moremi, kkisia, ania.g, Mega, BISCA, Arwena, kicia 123, Reni, gosia7122, paszczakin, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Pusur jak masz potrzebe to rycz to czasem pomaga ale ,pozniej dupe musisz zebrac dla dzieci wlasnie
Uwierz mi wiem co mowie ja przeszlam pieklo łącznie z biciem ,a jak sie dowiedzial o ciazy to mnie zaprowadził wiedomo gdzie zeby sie pozbyc problemu .Spierdolilam mu i tym sposobem ma dorosla corke .
Ja mialam doslownie pieklo ,dasz rade jestes silna .
Aledobrzezrobiłas ze odeszłas..Bo zgotowała bys taki los dziecion ...Aasiula, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Pusur jak masz potrzebe to rycz to czasem pomaga ale ,pozniej dupe musisz zebrac dla dzieci wlasnie
Ja mialam doslownie pieklo ,dasz rade jestes silna .Aasiula, Elfik, kkisia, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Matko..Ale macie przezycia dziewczyny ...
Aledobrzezrobiłas ze odeszłas..Bo zgotowała bys taki los dziecion ...
Moj obecny chlop mi pomogl sie uporac z tym,calym gownem.
Bylam mloda i glupia nie tak silna jak teraz.
A teraz jestem szczesliwa ,czasem mysle ze to nagroda za to co przeszlam.mamatrojki80, kapturnica, gretka, Elfik, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Bozia3, Mega, BISCA, gosia7122, Sabina, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość
-
Przede wszytskim nalezy obliczyc ilosc plemnikow o prawidlowej budowie i ruchu A i Btj ruchu szybkim i postepowym.Wg norm WHO ciąża jest mozliwa przy 4%prawidlowo zbudowanych morfologicznie plemnikach , ilosci ogolnej nasienia w wysokosci 39mln i ruchu 32 % co daja około poł mln plemnikow.Zdarzaja sie rowniez ciaze ze znacznie nizszej ilosci nasienia..Bo wszytsko jest mozliwe...
Jesli w nasieniu jest duza ilosc plemnikow to nawet zaniżona morfologia nie wplynie zbytnio na plodnosc bo nadrobi iloscia..
Ale czekam na wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:40
Aasiula, moremi, kkisia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
Aasiula wrote:Koszmar jak pisalam ale mozna powiedziec ze wymazalam to gumka z zycia.
Moj obecny chlop mi pomogl sie uporac z tym,calym gownem.
Bylam mloda i glupia nie tak silna jak teraz.
A teraz jestem szczesliwa ,czasem mysle ze to nagroda za to co przeszlam.Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, Mega, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:A corka ma kontakt z ojcem albo ty z nim??sory ,ze dopytuje Ale zast mnie czemu ludzie tak traktuja najblizszych..Sama jestem dzieckiem z rodziny wktorej znecanie i patologia byly na porzadku dziennym..Niestety moja matka byla tak oglupiona slepym posluszenstwem ze pozwalala staremu na wszystko lacznie ze znecaniem sie i nie tylko nad nia ale zwl co nigdy jej nie wybacze nad dzieciakami...
Ma tate jak mowi w postaci obecnego chlopa mojego i ten jej wystarczy.
Ale nigdy nie wiadomo moze kiedys jeszcze zateskni za tym biologicznym,jaj jej nie bronie jest dorosłakapturnica, ComeToMeBaby, moremi, kkisia, Bozia3, Mega, Arwena, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dane fizyko-chemiczne:
objętość: 5,5 ml (>1,5 ml)
Lepkość: prawidłowa
Upłynnienie: prawidłowe
ph: 7,5 (>= 7,2)
aglutynacja: -
Kolor: prawidłowy
Kom. okragłe: 4-6 wpw
Ocena koncentracji i ruchliwości:
liczba badanych: 108
%: 100%
koncentracja: mln/ml 6,0 (>15 mln/ml), w całym ejakulacie: 32,8 (> 39 mln/ ejakulat)
RUCHLIWOŚĆ (tu mam dwie tabelki- klasyfikacja wg WHO stosowanych do 2010 i klasyfikacja WHO 2010- piszę te ostatnie, 2010:)
ruch progresywny:
liczba badanych: 12
%: 11,1 %
koncentracja: mln/ml 0,7, w całym ejakulacie: 3,6 (za tabelką, w tym wierszu wpisana wartość >32%)
ruch nieprogresywny:
liczba badanych: 15
%: 13,9 %
koncentracja: mln/ml 0,8, w całym ejakulacie: 4,6 (za tabelką, w tym wierszu wpisano PR + NP>40% ---> to rozumiem suma ruchu postępowego i niepostępowego)
brak ruchu:
liczba badanych: 81
%: 75 %
koncentracja: mln/ml 4,5, w całym ejakulacie: 24,6
SZCZEGÓŁOWE PARAMETRY RUCHU:
całkowita droga przebyta przez plemnik w jednostce czasu VCL:
ogólnie: 25,9, ruch niepostępowy: 13,9, ruch postępowy wolny 14,6, ruch postępowy szybki 38,7, jednostki um/s
droga przebyta przez plemnik ruchem prostolinijnym w jednostce czasu VSL:
ogólnie: 16,9, ruch niepostępowy: 6,6, ruch postępowy wolny 4,8, ruch postępowy szybki 29,5, jednostki um/s
"wygładzona" droga przebyta przez plemnik w jednostce czasu VAP:
ogólnie: 20,3, ruch niepostępowy: 9,6, ruch postępowy wolny 10,7, ruch postępowy szybki 31,8, jednostki um/s
index VSL/VCL LIN:
ogólnie: 65,1, ruch niepostępowy: 47,7, ruch postępowy wolny 32,9, ruch postępowy szybki 76,1, jednostki %
index VSL/VAP STR:
ogólnie: 83,2, ruch niepostępowy: 69,3, ruch postępowy wolny 44,8, ruch postępowy szybki 92,7, jednostki %
amplituda bocznych wychyleń główki ALH:
ogólnie: 1,4, ruch niepostępowy: nie dotyczy, ruch postępowy wolny 0, ruch postępowy szybki 1,4, jednostki um
liczba przemieszczeń główki z trajektorią średniego śladu BCF:
ogólnie: 6,7, ruch niepostępowy: nie dotyczy, ruch postępowy wolny 0, ruch postępowy szybki 6,7, jednostki Hz
OCENA MORFOLOGII wg KRUGERA (norma powyżej 4%):
formy prawidłowe: 1%
formy nieprawidłowe: 99%
edit: badanie po 2,5 dniach abstynencji, wymagane w labie: min 2 dni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 16:58
-
Pusurek wrote:Ello. Dzis widze na tapecie tesciowe i Alojz. Oba tematy bliskie mi, od tej zlej strony niestety. Takiego Alojza mialam w domu, chociaz o tym nie wiedzialam, bo sie zalojzowal dopiero niedawno.
Bursztyn, Alojze nie wiedza co to spokojna rozmowa. Oni nie musza rozmawiac, wiedza wszystko najlepiej. Cos jak Czak Noris, ale mniej smiesznie.
U mnie deszcz, a corka wywalila sie w szkole na sliskim chodniku i rozwalila sobie brode. Ja wczoraj wjechalam w murek autem i mam wgnieicony zderzak. Jak nie urok to sraczka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2015, 17:05
moremi, Bozia3, Pusurek, Mega, Simba, gosia7122, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Przede wszytskim nalezy obliczyc ilosc plemnikow o prawidlowej budowie i ruchu A i Btj ruchu szybkim i postepowym.Wg norm WHO ciąża jest mozliwa przy 4%prawidlowo zbudowanych morfologicznie plemnikach , ilosci ogolnej nasienia w wysokosci 39mln i ruchu 32 % co daja około poł mln plemnikow.Zdarzaja sie rowniez ciaze ze znacznie nizszej ilosci nasienia..Bo wszytsko jest mozliwe...
Jesli w nasieniu jest duza ilosc plemnikow to nawet zaniżona morfologia nie wplynie zbytnio na plodnosc bo nadrobi iloscia..
Ale czekam na wyniki -
Aasiula wrote:No ja wlasnie nie wiem kurde ,dzie pani ordynator ?
Ovu byla to super ,ale czy doszlo do zaplodnienia raczej nie ,to druga faza juz i raczejAasiula, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
ComeToMeBaby wrote:Dane fizyko-chemiczne:
objętość: 5,5 ml (>1,5 ml)
Lepkość: prawidłowa
Upłynnienie: prawidłowe
ph: 7,5 (>= 7,2)
aglutynacja: -
Kolor: prawidłowy
Kom. okragłe: 4-6 wpw
Ocena koncentracji i ruchliwości:
liczba badanych: 108
%: 100%
koncentracja: mln/ml 6,0 (>15 mln/ml), w całym ejakulacie: 32,8 (> 39 mln/ ejakulat)
RUCHLIWOŚĆ (tu mam dwie tabelki- klasyfikacja wg WHO stosowanych do 2010 i klasyfikacja WHO 2010- piszę te ostatnie, 2010:)
ruch progresywny:
liczba badanych: 12
%: 11,1 %
koncentracja: mln/ml 0,7, w całym ejakulacie: 3,6 (za tabelką, w tym wierszu wpisana wartość >32%)
ruch nieprogresywny:
liczba badanych: 15
%: 13,9 %
koncentracja: mln/ml 0,8, w całym ejakulacie: 4,6 (za tabelką, w tym wierszu wpisano PR + NP>40% ---> to rozumiem suma ruchu postępowego i niepostępowego)
brak ruchu:
liczba badanych: 81
%: 75 %
koncentracja: mln/ml 4,5, w całym ejakulacie: 24,6
SZCZEGÓŁOWE PARAMETRY RUCHU:
całkowita droga przebyta przez plemnik w jednostce czasu VCL:
ogólnie: 25,9, ruch niepostępowy: 13,9, ruch postępowy wolny 14,6, ruch postępowy szybki 38,7, jednostki um/s
droga przebyta przez plemnik ruchem prostolinijnym w jednostce czasu VSL:
ogólnie: 16,9, ruch niepostępowy: 6,6, ruch postępowy wolny 4,8, ruch postępowy szybki 29,5, jednostki um/s
"wygładzona" droga przebyta przez plemnik w jednostce czasu VAP:
ogólnie: 20,3, ruch niepostępowy: 9,6, ruch postępowy wolny 10,7, ruch postępowy szybki 31,8, jednostki um/s
index VSL/VCL LIN:
ogólnie: 65,1, ruch niepostępowy: 47,7, ruch postępowy wolny 32,9, ruch postępowy szybki 76,1, jednostki %
index VSL/VAP STR:
ogólnie: 83,2, ruch niepostępowy: 69,3, ruch postępowy wolny 44,8, ruch postępowy szybki 92,7, jednostki %
amplituda bocznych wychyleń główki ALH:
ogólnie: 1,4, ruch niepostępowy: nie dotyczy, ruch postępowy wolny 0, ruch postępowy szybki 1,4, jednostki um
liczba przemieszczeń główki z trajektorią średniego śladu BCF:
ogólnie: 6,7, ruch niepostępowy: nie dotyczy, ruch postępowy wolny 0, ruch postępowy szybki 6,7, jednostki Hz
OCENA MORFOLOGII wg KRUGERA (norma powyżej 4%):
formy prawidłowe: 1%
formy nieprawidłowe: 99%
Nie ejst najlepiej bo jednak morfologia dosc kuleje tylko 1% I ilosciowo tez nieejst za fajnie bo tego minium 39mln nie ma...
Przede wszysttkim nie ma wpadania w panike.Radzila bym zrobic posiew nasienia bo byc moze jest jakis stan zapalny ,ktory negatywnie wpl zarowno na ilosc jak i ruch plemnikow..Ktory tez jest dosc niski i znacznie ponizej norm..
Policz sobie ilosc nasienia razy procent morfologicznie prawidlowych razy ruch..Nie ma tego za duzo..
Co do morfologii zdania bywaja podzielone..Jedni uwazaja ,ze morfologii nie mozna poprawic.Inni ,ze wpl na morfologie ma praca , odzywianie , przegrzewanie itd.Jesli zaburzaja morfologie czynniki zewnetrzne mozna na nia wplynac..Jesli taka natura to morfologie nie poprawicie ale suplementami ileczeniem mozna wplynac na ilosc i ruch....Zaczelabym przede wszystkim od posiewu moczu i posiewu nasienia..Bo byc moze tu tkwi problem..Dobrze nie jest ale beznadziejnie tez nie..Najwazniejsze ,ze w ejakulacie sa plemniki..Problem by byl jakby ich nie bylo...
Sabina lubi tę wiadomość