X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - przeprowadzasz się? A co z dziadami? Babcia się ogarnęła i poszli sobie juz?
    Sfinalizowalismy umowe, klucze dostajemy 23 lutego- poniedzalek
    ale podejrzewam ze dziadkowie jeszcze sie pakuja, babcia ponoc troche lepiej

moremi, kapturnica, Reni, Bozia3, Aasiula, gosia7122, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:32

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Podobno stevia zdrowsza. Ktos mi kiedys odradzal ksylitol ale nie pamietam dlaczego.

Hehe, stevia jest paskudna.. Zdrowsza- moze i tak, bo nie daje efektow ubocznych w postaci problemow zoladkowych ludziom nieprzyzwyczajonym..

Ale ja na ksylitolu jade od 4 lat i niewiem ile musialabym go wciagnac, zeby mnie pogonilo..

Jedyna stevia (a nie przesadzajac nascie juz roznych postaci wyprobowalam) ktora ujdzie to suszone liscie zaparzane razem z herbata, jesli sie slodzi herbate. Wszytski slodziki, proszki- ohyda, posmak zostaje jak po aspartanie..

Do tego (przynajmniej u nas) wiodacy producenci marketowych stewii osadzaja ja na maltodekstrynie, ktora pod wzgledem glikemii jest gorsza niz bialy cukier. Slodziki steviowe tylko z apteki sa "pewne"..

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Dzięki za info o stanikach sportowych, kupiłam (zamówiłam)stanik firmy Shock Absorber w rozmiarze idealnym jak mi pasuje. Nawet nie miałam pojęcia, ze jest taki wybór.

To super.. jak dostaniesz to daj znac, jak Ci wlasnoreczne zapinanie poszlo. ;) ;)

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ...

niecierpliwie, ale poczekamy..

kapturnica lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Hehe, stevia jest paskudna.. Zdrowsza- moze i tak, bo nie daje efektow ubocznych w postaci problemow zoladkowych ludziom nieprzyzwyczajonym..

Ale ja na ksylitolu jade od 4 lat i niewiem ile musialabym go wciagnac, zeby mnie pogonilo..

Jedyna stevia (a nie przesadzajac nascie juz roznych postaci wyprobowalam) ktora ujdzie to suszone liscie zaparzane razem z herbata, jesli sie slodzi herbate. Wszytski slodziki, proszki- ohyda, posmak zostaje jak po aspartanie..

Do tego (przynajmniej u nas) wiodacy producenci marketowych stewii osadzaja ja na maltodekstrynie, ktora pod wzgledem glikemii jest gorsza niz bialy cukier. Slodziki steviowe tylko z apteki sa "pewne"..
    Tez mi stevia kompletnie nie podeszla..

paszczakin lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Nie wiem czy Ci ktoś odpisał na temat badania moczu, ale uważam, że bezwzględnie powinnaś je robić. Ja jestem może przeczulona, ale w ciązy miałam od miedniczkowe zapalenie nerek, objawem był typowy-ciążowy ból pleców, a potem dopiero wysoka gorączka. W 30 tyg. ciąży otarłam się o sepsę przez te nery. Już nie wspomnę o białku w moczu, które może być 1 objawem gestozy czyli zatrucia ciążowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:37

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a wlasciwie to po cholere ci AMH skoro nie zamierzasz podchodzic do in vitro? Co Ci da ta wiedza i co z nia zrobisz?

Chce miec komplet badan, jak pojde do specjalisty.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tez mi stevia kompletnie nie podeszla..

Kapturnica.... zignorowalaś moje gratulacje... chyba focha strzele ;-)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Mialam na mysli naturalna roslinke w doniczce lub suszona.

Zofia8
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dwutygodniowej nieobecnosci, co slychac?
    na usprawiedliwienie dodam, ze mialam lekki kociol i padalam ze zmeczenia na ryj

moremi, gretka, paszczakin, Sabina, caffe, Aasiula, malgos741, kkisia, gosia7122, anna maria, Mega, megan8, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kapturnica.... zignorowalaś moje gratulacje... chyba focha strzele ;-)
    A to przepraszam zaprzeoczenie..I dziekuje serdecznie 8)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Chce miec komplet badan, jak pojde do specjalisty.
    AMH potrzebne jest tylko specjalistom od ivf

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    na usprawiedliwienie dodam, ze mialam lekki kociol i padalam ze zmeczenia na ryj
    Witaj Aga, jak milo Cie widziec :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Za karę masz wszystko opowiedzieć :-)

I gdzie jest Pani? No gdzie?

Bursztyn, Bliska 77, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Za karę masz wszystko opowiedzieć :-)

I gdzie jest Pani? No gdzie?
    Pani pali paierosy w kiblu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:46

kapturnica, Bliska 77, Sabina, Aasiula, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Nie wiem czy Ci ktoś odpisał na temat badania moczu, ale uważam, że bezwzględnie powinnaś je robić. Ja jestem może przeczulona, ale w ciązy miałam od miedniczkowe zapalenie nerek, objawem był typowy-ciążowy ból pleców, a potem dopiero wysoka gorączka. W 30 tyg. ciąży otarłam się o sepsę przez te nery. Już nie wspomnę o białku w moczu, które może być 1 objawem gestozy czyli zatrucia ciążowego.

aaaaa!

no to gin dostanie w pape w srode!

dzieki!

mamatrojki80, kapturnica, malgos741, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    AMH potrzebne jest tylko specjalistom od ivf
    Bursztyn, Bursztyn... Zosia pisała wcześniej, że jednak będzie walczyć o dziecko i teraz trwają pertraktacje z jej mężem, który najchętniej założyłby kapcie i przyjął legitymację kombatancką.

kapturnica, Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Pani pali paierosy w kiblu ;)
    To nie nasza Pani, to Iwone (wyłaz z kibla}. Pani nie pali :-)

Bursztyn, kapturnica, paszczakin, Bliska 77, gretka, Aasiula, kkisia, Sabina, gosia7122, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bursztyn, Bursztyn... Zosia pisała wcześniej, że jednak będzie walczyć o dziecko i teraz trwają pertraktacje z jej mężem, który najchętniej założyłby kapcie i przyjął legitymację kombatancką.
    aaaa....no chyba ze tak, nie doczytalam :)

kapturnica lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 7149 7150 7151 7152 7153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ