X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn - przeprowadzasz się? A co z dziadami? Babcia się ogarnęła i poszli sobie juz?
    Sfinalizowalismy umowe, klucze dostajemy 23 lutego- poniedzalek
    ale podejrzewam ze dziadkowie jeszcze sie pakuja, babcia ponoc troche lepiej

moremi, kapturnica, Reni, Bozia3, Aasiula, gosia7122, Mega, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:32

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Podobno stevia zdrowsza. Ktos mi kiedys odradzal ksylitol ale nie pamietam dlaczego.

Hehe, stevia jest paskudna.. Zdrowsza- moze i tak, bo nie daje efektow ubocznych w postaci problemow zoladkowych ludziom nieprzyzwyczajonym..

Ale ja na ksylitolu jade od 4 lat i niewiem ile musialabym go wciagnac, zeby mnie pogonilo..

Jedyna stevia (a nie przesadzajac nascie juz roznych postaci wyprobowalam) ktora ujdzie to suszone liscie zaparzane razem z herbata, jesli sie slodzi herbate. Wszytski slodziki, proszki- ohyda, posmak zostaje jak po aspartanie..

Do tego (przynajmniej u nas) wiodacy producenci marketowych stewii osadzaja ja na maltodekstrynie, ktora pod wzgledem glikemii jest gorsza niz bialy cukier. Slodziki steviowe tylko z apteki sa "pewne"..

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Dzięki za info o stanikach sportowych, kupiłam (zamówiłam)stanik firmy Shock Absorber w rozmiarze idealnym jak mi pasuje. Nawet nie miałam pojęcia, ze jest taki wybór.

To super.. jak dostaniesz to daj znac, jak Ci wlasnoreczne zapinanie poszlo. ;) ;)

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    ...

niecierpliwie, ale poczekamy..

kapturnica lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Hehe, stevia jest paskudna.. Zdrowsza- moze i tak, bo nie daje efektow ubocznych w postaci problemow zoladkowych ludziom nieprzyzwyczajonym..

Ale ja na ksylitolu jade od 4 lat i niewiem ile musialabym go wciagnac, zeby mnie pogonilo..

Jedyna stevia (a nie przesadzajac nascie juz roznych postaci wyprobowalam) ktora ujdzie to suszone liscie zaparzane razem z herbata, jesli sie slodzi herbate. Wszytski slodziki, proszki- ohyda, posmak zostaje jak po aspartanie..

Do tego (przynajmniej u nas) wiodacy producenci marketowych stewii osadzaja ja na maltodekstrynie, ktora pod wzgledem glikemii jest gorsza niz bialy cukier. Slodziki steviowe tylko z apteki sa "pewne"..
    Tez mi stevia kompletnie nie podeszla..

paszczakin lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Nie wiem czy Ci ktoś odpisał na temat badania moczu, ale uważam, że bezwzględnie powinnaś je robić. Ja jestem może przeczulona, ale w ciązy miałam od miedniczkowe zapalenie nerek, objawem był typowy-ciążowy ból pleców, a potem dopiero wysoka gorączka. W 30 tyg. ciąży otarłam się o sepsę przez te nery. Już nie wspomnę o białku w moczu, które może być 1 objawem gestozy czyli zatrucia ciążowego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:37

paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a wlasciwie to po cholere ci AMH skoro nie zamierzasz podchodzic do in vitro? Co Ci da ta wiedza i co z nia zrobisz?

Chce miec komplet badan, jak pojde do specjalisty.

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tez mi stevia kompletnie nie podeszla..

Kapturnica.... zignorowalaś moje gratulacje... chyba focha strzele ;-)

Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

Mialam na mysli naturalna roslinke w doniczce lub suszona.

Zofia8
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dwutygodniowej nieobecnosci, co slychac?
    na usprawiedliwienie dodam, ze mialam lekki kociol i padalam ze zmeczenia na ryj

moremi, gretka, paszczakin, Sabina, caffe, Aasiula, malgos741, kkisia, gosia7122, anna maria, Mega, megan8, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Kapturnica.... zignorowalaś moje gratulacje... chyba focha strzele ;-)
    A to przepraszam zaprzeoczenie..I dziekuje serdecznie 8)

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Chce miec komplet badan, jak pojde do specjalisty.
    AMH potrzebne jest tylko specjalistom od ivf

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    na usprawiedliwienie dodam, ze mialam lekki kociol i padalam ze zmeczenia na ryj
    Witaj Aga, jak milo Cie widziec :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Za karę masz wszystko opowiedzieć :-)

I gdzie jest Pani? No gdzie?

Bursztyn, Bliska 77, kapturnica, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Za karę masz wszystko opowiedzieć :-)

I gdzie jest Pani? No gdzie?
    Pani pali paierosy w kiblu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:46

kapturnica, Bliska 77, Sabina, Aasiula, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Nie wiem czy Ci ktoś odpisał na temat badania moczu, ale uważam, że bezwzględnie powinnaś je robić. Ja jestem może przeczulona, ale w ciązy miałam od miedniczkowe zapalenie nerek, objawem był typowy-ciążowy ból pleców, a potem dopiero wysoka gorączka. W 30 tyg. ciąży otarłam się o sepsę przez te nery. Już nie wspomnę o białku w moczu, które może być 1 objawem gestozy czyli zatrucia ciążowego.

aaaaa!

no to gin dostanie w pape w srode!

dzieki!

mamatrojki80, kapturnica, malgos741, kkisia, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    AMH potrzebne jest tylko specjalistom od ivf
    Bursztyn, Bursztyn... Zosia pisała wcześniej, że jednak będzie walczyć o dziecko i teraz trwają pertraktacje z jej mężem, który najchętniej założyłby kapcie i przyjął legitymację kombatancką.

kapturnica, Sabina, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Pani pali paierosy w kiblu ;)
    To nie nasza Pani, to Iwone (wyłaz z kibla}. Pani nie pali :-)

Bursztyn, kapturnica, paszczakin, Bliska 77, gretka, Aasiula, kkisia, Sabina, gosia7122, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Bursztyn, Bursztyn... Zosia pisała wcześniej, że jednak będzie walczyć o dziecko i teraz trwają pertraktacje z jej mężem, który najchętniej założyłby kapcie i przyjął legitymację kombatancką.
    aaaa....no chyba ze tak, nie doczytalam :)

kapturnica lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 7149 7150 7151 7152 7153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ