X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To jeszcze jedno- do matek karmiacych cyckiem- nigdy nie odciagacie pokarmu, zeby potem podac butla (np maz na nocnej zmianie)? Ja juz mojemu zapowiedzialam, ze jak nam sie trafi karmienie co 2-3h, to jedna nocna zmiana jest jego. Albo moim mlekiem jak bedzie, albo sztucznym. Takie swoje zalodowkowane to tez chyba trzeba podgrzac, nie? ;)

Ja nigdy tak nie kombinowałam... jakie nocne zmiany męża? babom się w dupach poprzewracało ;-)karmiłam cycem na leżąco w wyrku, kołyska koło wyra, a jak dziecko zapiszczało do cyca i tyle :-)

Pusurek, SolarPolar, moremi, gosia7122, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczak to poszukaj podgrzewacza który będzie miał w opisie że pasuje do wszystkich szerokości butelek. Ten który mam i go nie używam jest właśnie taki
    http://allegro.pl/oryg-podgrzewacz-happy-family-do-butelek-auto-dom-i4858966931.html

paszczakin, Mega, Dorka1979, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    To jeszcze jedno- do matek karmiacych cyckiem- nigdy nie odciagacie pokarmu, zeby potem podac butla (np maz na nocnej zmianie)? Ja juz mojemu zapowiedzialam, ze jak nam sie trafi karmienie co 2-3h, to jedna nocna zmiana jest jego. Albo moim mlekiem jak bedzie, albo sztucznym. Takie swoje zalodowkowane to tez chyba trzeba podgrzac, nie? ;)
    Ja podgrzewam w kapieli wodnej i styka.

mamatrojki80, MartaDidi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Ja zamawiam przez internet bo do oszołoma mam daleko a jak już sprawdziliśmy że mleko Humana jest najlepiej tolerowane to kupujemy też kaszki Humana. Poza tym oni mają fajne kompozycje jakich nie widziałam u innych firm.

Humana jest the best :-) ja zamawiałam w sklepie Kidy.pl.

ania.g lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Humana jest the best :-) ja zamawiałam w sklepie Kidy.pl.
    Ja też zamawiam u nich :)

mamatrojki80, MartaDidi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ja juz doczytalam.. wiec kolejne ptanie do matek z serii "paszczak nie wie, jak sie dzieci chowa" (za 3 miechy bede najbardziej doksztalcona matka na swiecie)..

1)Ja jestem z ludzi bezmikrofalowkowych. I kupowac nie zamierzam, bo mi to nie pasi. Mysle wiec o zakupieniu podgrzewacza do butelek. Czy to jest niepotrzebny gadzet?

Jesli potrzebny, to mam pytania:
    - czy podgrzewacz jednej firmy bedzie pasowal tylko do ich butelek?
    - czy butelki sterylizujecie, czy wystarczy je myc? Jak trzeba sterylizować to moze zakupic 2 w 1, czyli podgrzewacz-sterylizator?

2)Termometr dla dziecia. Dzis zauwazylam termometry na podczerwien. Wydalo mi sie to fajnym bajerem- pyk, bezdotykowo, temperatura zmierzona. Ma ktoras? Mozecie cos polecic?
    Odnośnie podgrzewacza. Mam, ale jeszcze ani razu nie użyłam i pewnie już nie użyję, także mogę odsprzedać komuś ;)
    Ja mam zawsze w czajniku zagotowaną wodę, a w szklance obok, odlaną wystudzoną.
    Mleko modyfikowane zalewa się wodą o temp. ok. 40 stopni. Ja jak mam przygotować małemu flachę to włączam tę wcześniej zagotowaną wodę na ok. 20 sekund, podgrzewam i przyrządzam mleko. Jak sobie za bardzo podgrzeję,to dolewam tej wystudzonej.

Na wyprawy poza dom wodę ciepłą zabieram w termosie.

Co do termometru, ja mam laserowy i jestem zadowolona. W sekundę mam zmierzoną temperaturę bez rozpraszania dziecka.

Aasiula, paszczakin, Sabina, Iwone, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam butle z tomme tippie i od nich podgrzewacz, bardzo sie przydał, pózniej kupiliśmy mikrofale i tylko w ten sposób podgrzewalam wodę. Na wyjścia brałam ze sobą termos z wrzątkiem i butelkę z zwykła woda. Polozna mi podpowiedziała ze mieszając 1/3 gorącej wody z 2/3 zimnej będę miała idealna temp. Do tego w pojemniczkach odmierzone mleko i dało radę :)
    A tak w ogóle to chyba właśnie butle z TT są najszersze, u nas sie sprawdziły. W sterylizacje sie w ogóle nie bawiłam, jedynie przez pierwszy miesiąc przelewalam butle wrzątkiem.

moremi, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do ciezarowek- w tez macie takie dylematy?

https://www.facebook.com/746563065376170/photos/a.789645481067928.1073741828.746563065376170/888701011162374/?type=1&theater

Aasiula, moremi, kapturnica, Dorka1979, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    pytanie do ciezarowek- w tez macie takie dylematy?

https://www.facebook.com/746563065376170/photos/a.789645481067928.1073741828.746563065376170/888701011162374/?type=1&theater
    2smiech.gif

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bry! Widze, ze zapanowala mania zapraszania sie na fb. Wchodzimy w to?
    Ja nie mam fb.. I niestety miec nie bede...

mamatrojki80, Pusurek, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    No jasne, z lodowki przeciez niemowlakowi mleka nie dasz...

Pusurek, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcza, ja wiem, ze TY daleko mieszkasz... Ale wejdz sobie na stronke mlekolandia.pl tam masz mase gadzetow przydatnych i nie- do karmienia, przechowywanie mleka itd... Ja tam kupowalam....

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No moze ,jak nie dostane jutro a najpozniej w srode okresu to nasikam raz jeszcze ,ale czuje ze @ sie zbliza niestety tylko ta temperatura mnie dziwi .
    Trudno moze w nastepnym cyklu sie uda,chlop sie troszke podlamal widzialam ,bo czekal przed drzwiami lazienki z niecierpliwoscia na dobre wiesci a tu dupa ,ech....
    Aasiula, wyślij chłopa na badanie nasienia. Przynajmniej będziecie wiedzieli na czym stoicie.

Bry :-)

Mega, kapturnica, mamatrojki80, gretka, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to sie wczoraj dzialo. Widzialam dzisiaj tylko, zdjecie kiksi i mamytrojki- ktoras zacytowala linka i mozna bylo poglądać blondyneczki:-)

Mega, kapturnica, mamatrojki80, Aasiula, Bozia3, malgos741, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry... ale jestem niewyspana... Młoda przylazla do nas w nocy, bo miała zły sen... czuje wszystkie moje kości...

moremi, kapturnica, mamatrojki80, Aasiula, Iwone, malgos741, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula słońce ty moje, uszy do gory, jeszcze nie wszystko stracone <3

ComeToMeBaby, Aasiula, ania.g, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Bry... ale jestem niewyspana... Młoda przylazla do nas w nocy, bo miała zły sen... czuje wszystkie moje kości...
    My lepsze atrakcje sobie zafundowaliśmy.
    Wczoraj mówiłam mężowi, że nadeszła pora wymiany żwirku w kuwetach, ale jakoś bez echa przeszło. Wymieniliśmy za to pościel w sypialni.
    Jak już wychodziłam z łazienki pachnąca i czysta to mąż poinformował mnie, że kot nam się zsikał w łóżku. Cała pościel, kołdra i pokrowiec materaca poszły do prania, a my się ewakuowaliśmy na kanapę :/
    Całe szczęście materac jest suchy :-)

mamatrojki80, gretka, Pusurek, Mega, Sabina, ComeToMeBaby, Aasiula, MartaDidi, Bursztyn, Bozia3, gosia7122, ania.g, malgos741, macduska, kkisia, Dorka1979, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wczoraj mówiłam mężowi, że nadeszła pora wymiany żwirku w kuwetach, ale jakoś bez echa przeszło. Wymieniliśmy za to pościel w sypialni.
    Jak już wychodziłam z łazienki pachnąca i czysta to mąż poinformował mnie, że kot nam się zsikał w łóżku. Cała pościel, kołdra i pokrowiec materaca poszły do prania, a my się ewakuowaliśmy na kanapę :/

Ostatnio miałam identyczną akcję...

moremi lubi tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    dokladnie nie wiem ale zaczelam was nadrabiac od godz. 21, to tak gdzies w okolicy...
    ok, sprawdzę

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zabilabym...

Mega, kapturnica, MartaDidi, kkisia, Dorka1979, Arwena lubią tę wiadomość

‹‹ 7200 7201 7202 7203 7204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ