X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jaj żadnej kaszki bezglutenowej nie podaję jako danie - bo na razie moje mleko wystarcza. Zacznę cokolwiek do jedzenia - jako danie wprowadzać pod koniec 5 miesiąca.
    Teraz postępuję według wytycznych obowiązujących w PL. Jeśli ktoś karmi piersią - to wprowadza gluten w 5 miesiącu dziecka. Jeśli sztucznie - to w 6.
    Na piersi wcześniej po to, żeby wykorzystać barierę ochronną z naszego mleko. Dziecko wtedy łatwiej może przyswoić sobie gluten, bo jest chronione i jest szansa, że nie będzie mieć z nim problemu potem. Podaje się jedną łyżkę grysiku nestle glutenowego (jest taki specjalny ułatwiający wprowadzanie glutenu - żółte kartonowe pudełko) i tak przez kilkanaście dni. Jeśli dziecko dobrze reaguje - to super..:)
    Tak wlasnie zrobilam... Tzw. ekspozycja na gluten... Dziewczyny, ja juz to kiedys pisalam, ale zarejestrujcie sie w klubie bobovity- wysylaja fajne poradniki na temat zywienia dziecka...Bardzo latwo z ta ksiazeczka sie wprowadza nowe pokarmy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:27

Bozia3, Pusurek, gosia7122, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co Wy z tymi kartonami macie? Cos dobrego w nich daja? Co chwile ktoras do kartonu idzie...

Mega, Aasiula, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Dziewczyny, co Wy z tymi kartonami macie? Cos dobrego w nich daja? Co chwile ktoras do kartonu idzie...
    ja nie wiem, nigdy tam nie bylam :)

MartaDidi, Aasiula, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ja nie wiem, nigdy tam nie bylam :)
    No ja własnie tez.. ale może coś tracę?

Aasiula, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale Paszczak, pomysl rozsadnie ( jesli budyn pozwoli) ;-) Jak czesto bedziesz karmic dziecko jadac autem? Normalnie chyba staje sie na jakis postoj, coby sie wysikac, przebrac pieluche i nakarmic dziecko. Czyli jakis postoj z miejscem, gdzie jest cywilizacja, prad a moze i mikrofala. Chyba, ze najczesciej stajecie w lesie i wtedy z wlaczonym silnikiem podgrzewasz zarcie. Bo nie wierze, ze bedziesz karmic Adasia podczas jazdy albo podgrzewac mu sloiczek, bo za 5 minut planujecie posroj i ma byc juz gotowy.
    sto razy wolałabym na takim postoju w spokoju zagrzać jedzenie dla małego w swoim własnym samochodzie, niż latać i szukać jakiejś ogólnie dostępnej mikrofali....i taki podgrzewać służy przecież nawet dla 2 latka - więc długo dosyć...

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam na chwile bylam
    Wytarlam kinol I już mi kepiej ;D

gretka, MartaDidi, ComeToMeBaby, kapturnica, Mango, malgos741, Mega, Dorka1979, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    sto razy wolałabym na takim postoju w spokoju zagrzać jedzenie dla małego w swoim własnym samochodzie, niż latać i szukać jakiejś ogólnie dostępnej mikrofali....i taki podgrzewać służy przecież nawet dla 2 latka - więc długo dosyć...

tez sie mnie tak wydaje..
    poza tym Pusur, czy to nie Ty pisalas, ze jak dziecko sie rozedrze, to nie ma czasu blenderem zupy przejechac, trzeba sloik otwierac od razu? :P
    to ja se ten sloik zawczasu do tego pogrzewacza wsadze ;) zamiast szukac kontaktu czy mikrofali (nie sadze) na stacji benzynowej..

MartaDidi, gretka, Bozia3, Pusurek, moremi, Aasiula, Dorka1979, kkisia, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    Ja tam na chwile bylam
    Wytarlam kinol I już mi kepiej ;D

ty nie masz nawet jeszczce biletu do kartonu, wiec prosze mi tu bez takich!

Aasiula, ComeToMeBaby, MartaDidi, kapturnica, Mega, Dorka1979, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    No jasne, z lodowki przeciez niemowlakowi mleka nie dasz...
    Ja dawałam jak się okazało że mój z piersi nie pije, bo miał za ciepłe. Pił albo w temperaturze pokojowej, albo prosto z lodówki. Nie chorował do czasu pójścia do przedszkola.

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj na ovu taka porada dnia:
    "Jeśli marzysz o chłopcu planuj współżycie jak najbliżej owulacji, tak aby lekkie, szybkie plemniki z chromosomem Y („chłopcy”) dotarły do komórki jajowej jako pierwsze. Jeśli natomiast myślisz o dziewczynce, kochaj się jak najdalej owulacji, tak aby zapłodnienie wciąż było możliwe, ale aby oczekując na komórkę jajową przetrwały tylko plemniki silniejsze i bardziej żywotne, czyli „dziewczynki”."

to...to.... czy przy moim trybie bzykania jesteśmy "skazani" na chłopca? ;)
    heheheheeheehee

kapturnica, Aasiula, moremi, malgos741, Mega, agp, kkisia, Dorka1979, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ja dawałam jak się okazało że mój z piersi nie pije, bo miał za ciepłe. Pił albo w temperaturze pokojowej, albo prosto z lodówki. Nie chorował do czasu pójścia do przedszkola.
    Kurcze, to bym sie bala z lodowki... Daje minimum temp. pokojowa... Zimniejsze bym sie cykala...Ale co poradzisz...

kapturnica, Iwone lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    dzisiaj na ovu taka porada dnia:
    "Jeśli marzysz o chłopcu planuj współżycie jak najbliżej owulacji, tak aby lekkie, szybkie plemniki z chromosomem Y („chłopcy”) dotarły do komórki jajowej jako pierwsze. Jeśli natomiast myślisz o dziewczynce, kochaj się jak najdalej owulacji, tak aby zapłodnienie wciąż było możliwe, ale aby oczekując na komórkę jajową przetrwały tylko plemniki silniejsze i bardziej żywotne, czyli „dziewczynki”."

to...to.... czy przy moim trybie bzykania jesteśmy "skazani" na chłopca? ;)
    heheheheeheehee
    Hhehehe zobaczysz 8)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Kurcze, to bym sie bala z lodowki... Daje minimum temp. pokojowa... Zimniejsze bym sie cykala...Ale co poradzisz...
    Odważyłam się przez przypadek. Mały miał ok 2 miesięcy i ja nie nadążyłam z odciąganiem. Darł się tak potwornie, że dałam mu prosto z lodówki. Przez dwie noce prawie nie spałam robiąc sobie wyrzuty i czekając na ew objawy choroby. Nic mu nie było i od tego czasu ci jakiś dostawał prosto z lodówki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja pamietam, ze mieszkasz w Pl, Bozia ;) W kazdym innym kraju ( Paszczakowym tez ) mikrofale sa wszedzie, na kazdej stacji benzynowej np. Mozna sobie przyjsc i zagrzac co sie chce, umyc rece, przebrac dziecko.
    I nie mow, ze bedziesz 2 latkowi dawac jedzenie w sloiczku...

caffe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Tak wlasnie zrobilam... Tzw. ekspozycja na gluten... Dziewczyny, ja juz to kiedys pisalam, ale zarejestrujcie sie w klubie bobovity- wysylaja fajne poradniki na temat zywienia dziecka...Bardzo latwo z ta ksiazeczka sie wprowadza nowe pokarmy!
    A ja blondyneczka zarejestrowalam sie na stronie, jak mowilas, w lipcu. Ale nie potwierdzilam rejestracji... I bylam zdziwiona, ze nic nie przychodzi...

A z ekspozycja na gluten. Tak sie zalecenia zywieniowe zmienily w ciagu ostatnich lat w Pl? Wlos mi sie jezy na glowie, bo czuje sie niedouczona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tez sie mnie tak wydaje..
    poza tym Pusur, czy to nie Ty pisalas, ze jak dziecko sie rozedrze, to nie ma czasu blenderem zupy przejechac, trzeba sloik otwierac od razu? :P
    to ja se ten sloik zawczasu do tego pogrzewacza wsadze ;) zamiast szukac kontaktu czy mikrofali (nie sadze) na stacji benzynowej..
    Ale sloik masz pod reka przeca, blender juz odloz ;)
    I rozejrzyj sie po okolicy w kwestii udogodnien dla matek z dziecmi. Gdzie masz przewijaki i mikrofale. W kazdym Maku jest. Nie wierze, ze w Be. nie ma ich na stacjach benzynowych. Moze po prostu wczesniej cie to nie interesowalo? ;)

MartaDidi, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja blondyneczka zarejestrowalam sie na stronie, jak mowilas, w lipcu. Ale nie potwierdzilam rejestracji... I bylam zdziwiona, ze nic nie przychodzi...

A z ekspozycja na gluten. Tak sie zalecenia zywieniowe zmienily w ciagu ostatnich lat w Pl? Wlos mi sie jezy na glowie, bo czuje sie niedouczona...
    Ja pamietam, ze Mateuszowi dalam bule do reki i poszedl... Ekspozycje majac miedzy swoimi krzywymi nozkami :-)

Pusurek, moremi, paszczakin, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZie ten grysik i jak on wyglada, bo nie moge znalesc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, widze ze Bobovita ma apke na komorke. Se sciagne i bedzie mi codziennie mowic, co dzis jemy. Tak to dziala? ;)

MartaDidi, malgos741, Mega, Dorka1979, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z bobovity tez masz... Na ich stronce

iwcia77 lubi tę wiadomość

‹‹ 7202 7203 7204 7205 7206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ