X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza manna ma gluten...Dodawalam do posilkow...

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Tobie Pusur, ze zagladam na ta stronke i jestem w szoku, jak sie rozwineli i ile nowych produktow maja....Prawda jest taka, ze ja gotowcow Malemu nie daje... sama gotuje... Ale kupuje owoce i desery, np.musy z platkami i twarozkiem... Jak mu dalam danonka to sie rozesral dalej niz widzi, to sobie dalam spokoj...

ania.g, caffe, Pusurek, Mega, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hehe, Pusur, to tak jak u mnie.. grunt to to dobre wychowanie ;)

jak sie kocie stan kuwety nie podoba, to sygnalizuje syrena.. ale od kiedy jest kuweta XL to sie jeszczce nie zdarzylo..
    Ale u nas to drugi raz. Pierwszy był na początku, więc zalicza się do błędów wychowawczych. Wczoraj sygnalizacja była, dodatkowo wyraznie wskazałam mężowi ( podkreślam - odpowiedzialny za czyszczenie kuwet jest mąż), że żwirek jest w ostatnim stadium używalności. U nas są dwie kuwety, ale powinny być trzy. I są w rozmiarze xxl, ale przy trójce trzeba poganiać trochę z szufelką.
    Nie odbieram tego w kategorii złośliwości. Kot sika tam gdzie czuje się bezpiecznie i gdzie ma miękko pod dupą. Brudna kuweta była wyłącznie naszą winą i tyle. Dlatego napisałam, że sami sobie zafundowaliśmy taką rozrywkę ;)

I nasze koty nie zostawiają kłaczków w mieszkaniu :-)
    Patent jest bardzo prosty - pasta odkłaczająca podawana regularnie co kilka dni i wszystko do kuwety leci ;)

Bursztyn, MartaDidi, paszczakin, Aasiula, Mega, Pusurek, kkisia, Bliska 77, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale sloik masz pod reka przeca, blender juz odloz ;)
    I rozejrzyj sie po okolicy w kwestii udogodnien dla matek z dziecmi. Gdzie masz przewijaki i mikrofale. W kazdym Maku jest. Nie wierze, ze w Be. nie ma ich na stacjach benzynowych. Moze po prostu wczesniej cie to nie interesowalo? ;)

nie przekonalas mnie- wizja roztaczana przez Bozie bardziej do mnie trafia.. Blender byl tylko do porownania- zblenderowac zupe z ryczacym dzieckim- 30 sekund, zabrac sprzet z samochoodu, znalesc mikrofale, skumac jak dziala, zeby dzieciu ryjka nie odparzylo, podgrzac przy ryczacym dziecku- chyba troche wiecej..
    poza tym nie wiadomo co oni tam w tej mikrofali podgrzewali ;) ;) a jak sie do sloika przedostanie? ;)
    do tego my lubimy wycieczki do niecywilizowanych miejsc rowniez- las, morze czy nawet Polska ;) :P
    podoba mi sie bycie niezalezna.. zgrzewke wody tez zawasze w samochodzie woze, a przeciez wszedzie mozna kupic..

moremi, Sabina, Dorka1979, Bliska 77, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    co tam planujecie na Walentynki?
    ja gram wieczór walentynkowy do 24.00 a mąż do 4.00 impra dla kardiologii ... i taki to wieczór ;)

ps witam kochane ale się wyspałam ;)

ComeToMeBaby, Mega, moremi, Aasiula, kkisia, Sabina, Bliska 77, ania.g, megan8, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Martus, ja sklepow z gadzetami dzieciowymi mam pelno, poza tym kocham amazon. Tylko chcialam sie od was dowiedziec, co w ogole warto- bo potem tak jak czesc pisala- sprzety stoja nieotwarte..
    N.p. o istnieniu takiego pogrzewacza w wersji samochodowej nawet nie slyszalam, a wydaj mi sie to bardzo rozsadnym zakupem ;)
    Jeśli już się zdecydujesz na zakup, to patrz oczywiście, że najlepsza byłaby wersja do domu i samochodu. Dodatkowo dobrze żeby urządzenie gotowało wodę, bo to w podróży jest dobre.
    Zwracaj uwagę na rodzaj wtyczki, czy Wam do samochodu będzie pasowała i zwracaj też uwagę na to w jakim czasie podgrzewa wodę, bo to też ma znaczenie. Są takie podgrzewacze, że podgrzewają długo.

MartaDidi, paszczakin, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh to jest ciekawe na telefon mozna sciagnac ;D
    tutaj akurat moj cykl ale aplikacja jest fajna ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc2dc750ec21.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:12

ComeToMeBaby, kapturnica, moremi, kkisia, Sabina, ania.g, megan8, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale Paszczak, pomysl rozsadnie ( jesli budyn pozwoli) ;-) Jak czesto bedziesz karmic dziecko jadac autem? Normalnie chyba staje sie na jakis postoj, coby sie wysikac, przebrac pieluche i nakarmic dziecko. Czyli jakis postoj z miejscem, gdzie jest cywilizacja, prad a moze i mikrofala. Chyba, ze najczesciej stajecie w lesie i wtedy z wlaczonym silnikiem podgrzewasz zarcie. Bo nie wierze, ze bedziesz karmic Adasia podczas jazdy albo podgrzewac mu sloiczek, bo za 5 minut planujecie posroj i ma byc juz gotowy.
    Zgadzam się z Tobą.
    A poza tym, w samochodzie to nie jest takie chop siup z podgrzaniem. Ja mam taki specjalny podgrzewacz do samochodu (rodzaj takiej otuliny), ale żeby woda osiągnęła właściwą temperaturę to trzeba np, podgrzewać ją 20 min...

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh asiula, ale coś ściema z tymi chłopcami i dziewczynkami, no nie?
    tak to jednak te wszystkie automatyczne programy cza traktować z przymrużeniem oka.
    bo co potem? reklamacji nijak nie idzie złożyć i udowodnić swojej racji. no nijak.

Aasiula, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • zabcia 41 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak sie kotu kuweta nie podoba to kocur siku do wanny a kotki pod drzwi masakra , ale maz pilnuje kuweta bo przy 3 kotach jest co robic

MartaDidi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Żabcia41
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    heheh asiula, ale coś ściema z tymi chłopcami i dziewczynkami, no nie?
    tak to jednak te wszystkie automatyczne programy cza traktować z przymrużeniem oka.
    bo co potem? reklamacji nijak nie idzie złożyć i udowodnić swojej racji. no nijak.
    no tak ,to jako ciekawostka ;D

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula ;) jeszcze nic straconego póki nie ma <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 14:31

Aasiula lubi tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojemu gotuję zupy. Jedną ma na dwa dni, ale on zup nie lubi... i trzeba sie nagimnastykować żeby zjadł.

Z kaszek polecam mleczno-pszenną z biszkoptami. Mój bardzo lubi i codziennie rano zjada michę, ale ona jest od 6 miesiąca. Biszkopty można też samemu upiec i dodawać do deserów.

Pusurek, Dorka1979, Bliska 77, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny program na telefon Aasiula . Żeś jest obłożona z każdej strony widze i w necie i w telu 8)

Aasiula, moremi, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Fajny program na telefon Aasiula . Żeś jest obłożona z każdej strony widze i w necie i w telu 8)
    heheh noo ,on fajnie pozniej oblicza procentowo jakie sa szanse na ciONze;D,
    jakie na dziewczynke a jakie na chlopca taka ciekawostka ;D

ComeToMeBaby, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    heheh noo ,on fajnie pozniej oblicza procentowo jakie sa szanse na ciONze;D,
    jakie na dziewczynke a jakie na chlopca taka ciekawostka ;D
    ciekawe jak by mi wyliczyl XD

Aasiula lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aplikacja sie nazywa
    Maybe Baby ;D

ComeToMeBaby, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    aplikacja sie nazywa
    Maybe Baby ;D
    właśnie ... maybe

Aasiula, kapturnica lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis byl ziemniaczek na obiad. Znaczy dla Adasia. Szalu nie bylo. Telepalo go jak po witaminie C, nie wiem czemu. Ale nie plul. Kaszke Sinlac lepiej toleruje jesli chodzi o smak.
    Musze znalesc cos z glutenem, jak mowicie, ze trza.
    A jutro bedzie pierwsze jabluszko. :)

malgos741, Mega, moremi, Aasiula, kapturnica, MartaDidi, caffe, kkisia, Bliska 77, ania.g, Bozia3, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry ,przed chwila padal snieg i nagle przestal:-(balwana nie bedzie,4 stopnie.Milego popoludnia

Mega, moremi, Aasiula, MartaDidi, kkisia, Bliska 77, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 7203 7204 7205 7206 7207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ