X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A tak apropo kurde laski juz luty..Jak ten czas se zaprdala :)
    Nam się ferie właśnie kończą :( teraz z utęsknieniem czekam na wiosnę a potem na wakacje :)

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nam się ferie właśnie kończą :( teraz z utęsknieniem czekam na wiosnę a potem na wakacje :)
    A nam sie zaczna w połowie I czekam z radościa :)

ania.g, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    co tam planujecie na Walentynki?
    Nic nie planujemy. Nie lubimy tego komercyjnego amerykańskiego święta.

mamatrojki80, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Paszcza...co do butelek. Wszystko zależy od tego - czy będziesz karmić piersią, czy sztucznym. Ja jednego karmiłam i drugiego też piersią - w związku z tym przydała mi się słownie jedna butelczyna, żeby od czasu do czasu podać w niej przegotowaną wodę, czy rumianek, czy herbatkę..to wszystko. Mam jedną butelkę i 3-4 smoczki plus odciągacz (który używam sporadycznie - jak muszę się oddalić od małego). Wszystko to wyparzam co jakiś czas normalnie w garze z wrzątkiem. Na co dzień nie wyparzam - myję jak normalne nasze gary.
    Dlatego ja nie kupowałabym sterylizatora. Zresztą mam w domu maszynę - dostałam z Anglii od przyjaciółki = na kilka butelek firmy tommy coś tam. Stoi nierozpakowane od roku - będę chciała to sprzedać - bo dla mnie zupełnie nieprzydatne.
    Natomiast na pewni zainwestowałabym w fajny i zgrabny, nieduży podgrzewacz z opcją korzystania w samochodzie. Ale to znów sprawa indywidualna - bo domatorom chyba mało potrzebne. My dużo jeździmy, podróżujemy, wycieczki itp - na szybko coś podgrzać w domu plus słoiczki gotowe, czy zrobione w podróży - bardzo się przydają. My do knajpy na obiad, a malutkiemu podgrzać słoiczek w samochodzie na różnych wyjazdach - to bardzo ułatwia...

my tez zdecydowanie z jezdzacych.. To mysle, ze u mnie bedzie tak- zakupie ze 2 butle jakby co i podgrzewacz z funkcja przenosna,a z sterylizatorem sie wstrzymam.. Jak bede od razu butle potrzebowala, to moge wyparzac..
    A jaki masz ten podgrzewacz?

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    my tez zdecydowanie z jezdzacych.. To mysle, ze u mnie bedzie tak- zakupie ze 2 butle jakby co i podgrzewacz z funkcja przenosna,a z sterylizatorem sie wstrzymam.. Jak bede od razu butle potrzebowala, to moge wyparzac..
    A jaki masz ten podgrzewacz?
    Przy pierwszym miałam jakiś pożyczony od kogoś - już nie pamiętam, Teraz przy tym jeszcze nie mam - no bo sam cycek leci...ale właśnie zaczynamy się rozglądać - jak coś fajnego znajdę - to dam CI znać, a jak Ty znajdziesz, to daj znać mnie proszę...:)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no właśnie Paszcza, ja dostałam sterylizator od siostry i ani razu go nie użyłam. Nadal stoi zapakowany. Myję butelki a potem je tylko przelewam wrzątkiem. Podgrzewacza też nie używam bo jedzenie robię na bieżąco i od razu podaję i picie tak samo.
    Za to mam średniej wielkości termos w którym zabieram gorącą wodę do rozrobienia mleka jak się gdzieś wybieram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 10:14

Bozia3, mamatrojki80, paszczakin, Pusurek, kkisia, Sabina, Iwone, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Aasiula Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    ej, no jak to...
    to ja tu specjalnie kompa odpalam i szukam wiesci, a ty do kartona?!
    może juto będzie cień?
    No moze ,jak nie dostane jutro a najpozniej w srode okresu to nasikam raz jeszcze ,ale czuje ze @ sie zbliza niestety tylko ta temperatura mnie dziwi .
    Trudno moze w nastepnym cyklu sie uda,chlop sie troszke podlamal widzialam ,bo czekal przed drzwiami lazienki z niecierpliwoscia na dobre wiesci a tu dupa ,ech....

ComeToMeBaby, paszczakin, kkisia, Mega, moremi, kapturnica, Sabina, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta - ja też miałam odjechane sny na początku ciąży - aż się bałam własnej głowy - co tam w niej siedzi..;) ALe to chyba jeden z objawów ciąży - tak więc ciesz się i korzystaj w snach ze swojej nieokiełznanej części...;)

Aasiula, kapturnica, dorbie, kkisia, Mega, Sabina, Bursztyn, malgos741, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zaczęłam wprowadzać młodemu gluten - dostał łyżkę kaszki mannej z glutenem dla niemowląt. Tatuś karmił dumny, że wreszcie on mozę podać jedzenie...śmiechu co niemiara..;) Bo po samym cycku nowy smak i z łyżeczki- mina bezcenna...:)

Aasiula, ania.g, kapturnica, mamatrojki80, paszczakin, gretka, macduska, kkisia, Mega, moremi, caffe, Sabina, Bursztyn, Iwone, olala, malgos741, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    witam
    ja tez nic nie widzialam, a przepraszam kkisia jest widoczna dzieki sobie i cytatom Kapty i Kometki
    ale zeby sesje giganta bez zapowiedzi!!!
    jak to? przecież usunęłam. gdzieś jest? gdzie?

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasiula wrote:
    No moze ,jak nie dostane jutro a najpozniej w srode okresu to nasikam raz jeszcze ,ale czuje ze @ sie zbliza niestety tylko ta temperatura mnie dziwi .
    Trudno moze w nastepnym cyklu sie uda,chlop sie troszke podlamal widzialam ,bo czekal przed drzwiami lazienki z niecierpliwoscia na dobre wiesci a tu dupa ,ech....
    Pamiętam ten okres u siebie - ja w kiblu, a chłop czeka na zewnątrz z nadzieją w oczach - to nie jest miłe - ale to tylko etap do przejścia...kiedyś Aasiula wyjdziesz z łazienki z inną wiadomościa..:)

kapturnica, ania.g, Aasiula, paszczakin, ComeToMeBaby, macduska, kkisia, Mega, moremi, Sabina, Bursztyn, malgos741, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A no właśnie Paszcza, ja dostałam sterylizator od siostry i ani razu go nie użyłam. Nadal stoi zapakowany. Myję butelki a potem je tylko przelewam wrzątkiem. Podgrzewacza też nie używam bo jedzenie robię na bieżąco i od razu podaję i picie tak samo.
    Za to mam średniej wielkości termos w którym zabieram gorącą wodę do rozrobienia mleka jak się gdzieś wybieram.

Hej, no właśnie ile matek tyle koncepcji, a jeśli jest się zdeterminowanym, aby piersią karmić to ten cały majdan nie jest potrzebny :-)butelkę zawsze można kupić w razie co.

ania.g, Bozia3, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja wczoraj zaczęłam wprowadzać młodemu gluten - dostał łyżkę kaszki mannej z glutenem dla niemowląt. Tatuś karmił dumny, że wreszcie on mozę podać jedzenie...śmiechu co niemiara..;) Bo po samym cycku nowy smak i z łyżeczki- mina bezcenna...:)
    My ćwiczymy już kaszki kukurydziane, ryżowe i gryczane. Ze względu na ulewanie zostały wprowadzone wcześniej. Gęstszy pokarm nie jest już ulewany a i przerwy w jedzeniu są dłuższe. Jak dostaje samo mleko to jest ogromne niezadowolenie tak się już przyzwyczaił.

mamatrojki80, Bozia3, Aasiula, kkisia, Mega, moremi, Sabina, malgos741, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam wczoraj w auchan (tak to się pisze?), pojawiła się cała gama kaszek bezmlecznych i gryczanych Humana.

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gretka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    jak to? przecież usunęłam. gdzieś jest? gdzie?

dokladnie nie wiem ale zaczelam was nadrabiac od godz. 21, to tak gdzies w okolicy...

iwcia77 lubi tę wiadomość

gretka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry! Widze, ze zapanowala mania zapraszania sie na fb. Wchodzimy w to?

Mega, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze jedno- do matek karmiacych cyckiem- nigdy nie odciagacie pokarmu, zeby potem podac butla (np maz na nocnej zmianie)? Ja juz mojemu zapowiedzialam, ze jak nam sie trafi karmienie co 2-3h, to jedna nocna zmiana jest jego. Albo moim mlekiem jak bedzie, albo sztucznym. Takie swoje zalodowkowane to tez chyba trzeba podgrzac, nie? ;)

moremi, Dorka1979, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Byłam wczoraj w auchan (tak to się pisze?), pojawiła się cała gama kaszek bezmlecznych i gryczanych Humana.
    Ja zamawiam przez internet bo do oszołoma mam daleko a jak już sprawdziliśmy że mleko Humana jest najlepiej tolerowane to kupujemy też kaszki Humana. Poza tym oni mają fajne kompozycje jakich nie widziałam u innych firm.

mamatrojki80, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczynki uciekam na śniadanie.
    przekonałam mojego m do nowego lekarza. już nawet umówiony jest- na wtorek wieczorem. :) taaa daaammmm

paszczakin, Aasiula, ania.g, Pusurek, kkisia, Mega, moremi, mamatrojki80, Sabina, Bozia3, Bursztyn, Mango, malgos741, Arwena lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tak szybko?
    U nas kaszka bezglutenowa i bezmleczna, w sensie, ze bez laktozy i bialka. Adas lubi w miare, ale kupy po tym zastrajkowaly. I troche sie chyba biedak meczy.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7199 7200 7201 7202 7203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ