35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
niktosia wrote:Witam, jestem tu nowa. W grudniu skończyłam opakowanie pigułek anty i 01.01.2015 dostałam w terminie krwawienia z odstawienia. Od samego początku miesiąca współżyłam z partnerem bez zabezpieczenia. Podejrzewam, że owulacja wystąpiła między 14-18stycznia(czułam silne kłucie w prawym jajniku).Od 2 tyg miałam głoda na mleko(od dawien dawna go nie piłam), lekkie mdłości i okropnie byłam senna w ciągu dnia.28 stycznia powinna być @, ale brzuch zaczął pobolewać 31.Teraz 1lutego nastąpiło krwawienie i trwało do dziś do południa. Czy możliwe,że byłam lub nadal jestem w ciąży?
Bozia3, Iwone, mamatrojki80, dorbie, Aasiula, caffe, moremi, iwcia77, Sabina, Margolcia88, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Kiedy masz kolejna wizyte ??? Robilas juz abdania..Ja z tego co widze to zostalo mi zrobic tylko 3 badania z wlasnej kieszeni do prywatnego..Reszte wszytsko na nfz mi zrobi
Gadalam z ginem na nfz na temat prenatalnych....Czas sam pokaze
Idę w piątek. Mam nadzieję, że ten krwiaczek się wchlonie albo juz nie będzie świeży, tzn że nie dolewa, to by mnie uspokoiło. Mam teraz dostać skierowanie na badania do karty ciązy. Wiem, ze teraz HIV każa robić. Ja faktycznie mam super dokor u mnie w przychodni na NFZ.
Miałam podobna rozmowę z moją ginka nt badań prenatalnych. Już mnie zarejestrowała do dobrego lekarza. Nie namawiała mnie do amniopunkcji, wrecz odwrotnie mówiła, ze gdy przeziernośc wyjdzie ok, to czy jest sens robić amnio, bo to ciąża upragniona, wyczekana, a ryzyko poronien jest 1%. I trzbea pomyśleć po co robimy te badania. Kaszanka w głowie, gorzej niż budyń
Iwone, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Mój starszy jak miał 5 lat to jeszcze z butli przez smoka pił (ze 2 razy dziennie), bo tak kochał mleko. A to samo mleko podane łyżeczką, powodowało, ze ciągnęło go na wymioty ;P
caffe lubi tę wiadomość
-
dorbie wrote:Idę w piątek. Mam nadzieję, że ten krwiaczek się wchlonie albo juz nie będzie świeży, tzn że nie dolewa, to by mnie uspokoiło. Mam teraz dostać skierowanie na badania do karty ciązy. Wiem, ze teraz HIV każa robić. Ja faktycznie mam super dokor u mnie w przychodni na NFZ.
Miałam podobna rozmowę z moją ginka nt badań prenatalnych. Już mnie zarejestrowała do dobrego lekarza. Nie namawiała mnie do amniopunkcji, wrecz odwrotnie mówiła, ze gdy przeziernośc wyjdzie ok, to czy jest sens robić amnio, bo to ciąża upragniona, wyczekana, a ryzyko poronien jest 1%. I trzbea pomyśleć po co robimy te badania. Kaszanka w głowie, gorzej niż budyń
Plamisz cos czy nic z tego krwiaczka..skoro byl maly to mysle,ze sie wchlonal...Mi jak zalozyl dzis karteciazy to przeszla mi mysl..Kurde a ja tak z zazdroscia patrzylam na laski z tym kartonikiem w łapie..A teraz wreszcie mam swoj..Aasiula, dorbie, moremi, Sabina, Mega, Bozia3, Parka, Mango, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Idę w piątek. Mam nadzieję, że ten krwiaczek się wchlonie albo juz nie będzie świeży, tzn że nie dolewa, to by mnie uspokoiło. Mam teraz dostać skierowanie na badania do karty ciązy. Wiem, ze teraz HIV każa robić. Ja faktycznie mam super dokor u mnie w przychodni na NFZ.
A co z testem PAPPA? czemu od razu o amniopunkcji mowa? -
niktosia wrote:Ale czy nie za wcześnie na test? To mój pierwszy cykl po odstawieniu piguł i nie mam pewności tak naprawdę kiedy i czy wogóle wystąpiła owulacja.Mam już 3 dzieci i wiem jakie miałam objawy w ciąży a teraz podobne były. A może je sobie tylko uroiłam ?
bo naprawdę pragniemy kolejnego brzdąca małego
A masz piątaka w portfelu??? Jak masz to idź se kup testa najszczaj na niego i on prawde Ci powiedorbie, moremi, iwcia77, Margolcia88, paszczakin, Bozia3, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:A co z testem PAPPA? czemu od razu o amniopunkcji mowa?
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Testy pappa mowia ci o ryzyku w jakiej grupie jestes i jak to wyglada u ciebie ale nie daja odpowiedzi na to czy jak masz załozmy ryzyko 1do 2398 to czy nie bedziesz tym jednym rpzypadkiem z tych 2398 ...Bo nawet przy ryzyku 1do 15 mozesz byc szczesliwa posuadaczka zdrowego dziecka.
no tak ja to wiem... tylko nie wiem po co ta amniopunkcja od razu. -
mamatrojki80 wrote:no tak ja to wiem... tylko nie wiem po co ta amniopunkcja od razu.
Dobranoc kobitkiAasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:No wlasnie..Ale przekonal mnie do jednego..Ze badania przeziernosci jak wyjda ok to dac se spokoj..Co ma byc to bedzie.
Plamisz cos czy nic z tego krwiaczka..skoro byl maly to mysle,ze sie wchlonal...Mi jak zalozyl dzis karteciazy to przeszla mi mysl..Kurde a ja tak z zazdroscia patrzylam na laski z tym kartonikiem w łapie..A teraz wreszcie mam swoj..
Nie, nie krwawiłam z tego krwiaczka w ogole. Doktor twierdzi, ze to plamienie, co miałam w piątek, to z za małej ilości progesteronu. Wiesz jak to jest , niby we krwi jest ok, ale miejscowo moze byc róznie. Ja jestem dośc androgenna i w poprzednich ciązach miałam na początku nawet krwawienia. Doktro powiedziła, ze dlatego mi dała od razu Lutkę, bo widac po mnie, ze powinnam. I zwiększyłam Lutke do 3x100, plamienia mialam tylko rano w piątek taka kawa z mlekiem o koniec.Wiesz, ten krwiaczek jest wewnątrz tzn pomiędzy śluzówką macicy i pęcherzykiem jeszcze w takiej gęstszej otoczcce endometrium, nie wiem jakie to ma znaczenie ale po przeciwległej stronie od zarodka. Mial w piątek 1cm długości. Podobno malutki. I mam nadzieje, ze to od przyjmowanego przeze mnie Acardu 150mg - to mialo być na lepsza implantacje. Teraz zmniejszyłam go do 75mg i mam odstawić po kilku dniach.Iwone, Aasiula, moremi, iwcia77, kapturnica, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymamatrojki80 wrote:A co z testem PAPPA? czemu od razu o amniopunkcji mowa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 23:18
Iwone, iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:nie ze od razu ale tak naprawde zeby miec pewnosc to tylko amniopunkcja albo test nifty ... Reszta to tylko przypuszczenia..No nic kazda z nas ryzykuje ..
Dobranoc kobitkiIwone, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorbie wrote:Na dzien dobry w 11-13 tyg ciązy robi sie USG z przeziernościa i długoscią kości udowej i test PAPPA. Podobno róznie lekarze go interpretują, Fakt mozna go róznie przekazac pacjentce
Dorbie ja to wiem. Dlatego pytałam po co od razu inwazyjne badania.
Idę spać, bo mi chłop głowę urwie...dorbie lubi tę wiadomość
-
Inesska - az mi się miło na duszy zrobiło, jak opisujesz spotkania z Maciusiem.
Co do wscibskosci ludzi - tego się nie uniknie, pamiętam takich którzy w szkole z WOSu ledwie 3 mieli a teraz Wiedza o społeczenstwie to ich konik, która co gdzie i po co z kim, czy w ciazy, czy nie ,to czemu nie itd.... Bleeeeeee
Kapta- przeciez prenatalne od razu do amnipunkcji nie wysyłają.mamatrojki80, mysza1975, megan8, Mega, kkisia lubią tę wiadomość