WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to znaczy ze mi sie upieklo, bo mam pco, a w zadnej ciazy nie mialam cukrzycy ciazowej

iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale mam budyn..Mialam widze teraz WR , jest ok..Rozyczkowe tez.. Czl nawet nie wie co badal XD
    Kapta prv

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    A jak do wody przekonac dziecie,moja nie chce pic,ja po obiadku zawsze podaje piers,zaparcia na razie nie bylo.
    Ja po prostu podawałam wodę i już. Na początku było to dla niego dziwne, ale potem już normalnie pił. Wystarczy kilka łyków na początek.

MartaDidi, Iwone, gosia7122 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    No to znaczy ze mi sie upieklo, bo mam pco, a w zadnej ciazy nie mialam cukrzycy ciazowej
    Nie chodzi o cukrzyce jedynie ciążowa i nie mowie tu o PCO ale o PCOS..To jest roznica bo pco to obraz jajnikow a pcos to zespol roznych zaburzen..Przy pcos ryzyko cukrzycy wzrasta i nie tylko w ciązy..

dorbie, Parka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta bedzie dobrze zobaczysz .Musi byc :)
    Mocno trzymam kciuki za ciebie I Twoje malenstwo .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 22:20

MartaDidi, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zeby byla jasnosc , ja nie schizuje bo lekko cukier podniesiony..
    Bo juz przy staraniach wzmianki byly ,ze u mnie cukier nie zachowuje sie jak powinien..Tylko trochu przeraza mnie ta wizja insulinozaleznosci Ot tylko tyle albo az.....

dorbie, Aasiula, malgos741, MartaDidi, Parka, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Na pewno nie jest tak, ze jak masz PCOS to i masz cukrzyce ciazowa. Ale jest większe ryzyko

Iwone, MartaDidi, Parka lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaptuś będzie dobrze <3 zobaczysz

Aasiula, kapturnica, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Bo juz przy staraniach wzmianki byly ,ze u mnie cukier nie zachowuje sie jak powinien..Tylko trochu przeraza mnie ta wizja insulinozaleznosci Ot tylko tyle albo az.....
    Jakbys miała problem z cukrem, to już widzę Ciebie - dietka perfekt opracowana i żadnej insuliny. Spoko ;-) A do stresu masz prawo,jak każdy. Ja też się wkręcam

malgos741, MartaDidi, Aasiula, Iwone, kapturnica, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dasz rade! Przeciez nie żyjemy za króla Świeczka...Bedziesz dobrze prowadzona- taka opcje tylko i wylacznie zakladam... I co tu roztrzasac? Nie daj sie !

kapturnica, dorbie lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KObiety spadam... Bylo troche wrazen... Dobrej Nocki...

Aasiula, kapturnica, iwcia77, dorbie, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta tylko sie nie denerwuj,dziewczyny dobrze mowia,ja hiv robilam raz pod koniec ciazy,teraz podobno obowiazkowo.

kapturnica, Aasiula lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Jakbys miała problem z cukrem, to już widzę Ciebie - dietka perfekt opracowana i żadnej insuliny. Spoko ;-) A do stresu masz prawo,jak każdy. Ja też się wkręcam
    Kiedy masz kolejna wizyte ??? Robilas juz abdania..Ja z tego co widze to zostalo mi zrobic tylko 3 badania z wlasnej kieszeni do prywatnego..Reszte wszytsko na nfz mi zrobi XD
    Gadalam z ginem na nfz na temat prenatalnych..O dziwo moze chujowy z niego lekarz od nieplodnosci ale juz jako poloznik ma wszelkie uprawnienia do oceny badania usg genetycznego..Pogadalismy i mu mowie coz badaniami te plus 35..On mi wypalip..A usunie pani ciaze jesli dziecko bedzie mialo zespol downa?Bo o letalnych zaburzeniach to normalne ,ze nie ma co mowic bo qwtedy dziecko samo nie ejst w stanie zyc..??Troche mnie przytkalo jak zadal to pytanie..A za chwile dodaje..ze on uwaza ,ze jesli wychodza wszysteki badania przeziernosci , itd w normie to juz wszystklo zalezy co dalej ja chce..Bo stwierdzil ,ze jak chce to i amniopunkcje moge robic nie ma problemow..Ale tak naprawde tylko amniopunkcja da mi pelna wiedze o zdrowiu dzieciaka...I pwoiem Wam ,ze zabil mi ćwieka bo jak czlowiek widzi takie cos malego bezbronnego to jak cokolwiek o nim decydowac..I chyba sama ze soba doszlam do zgody w jednym..Ze jesli badania usg wyjda w normie i nic nie bedzie ani u jednego gina ani u drugiego w badaniach podejrzen to dam sobie spokoj z dalszym drążeniem ..Chyba nie potrafilabym na ten moment zdecydowac o losie istotki o ktora sie czlowiem staral...Nie wiem co zrobie za pare tygodni..Na ten moment nie bede tego rozkminiac..Czas sam pokaze 8)

MartaDidi, iwcia77, malgos741, gosia7122, Aasiula, moremi, Sabina, Parka, ComeToMeBaby, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Kapta tylko sie nie denerwuj,dziewczyny dobrze mowia,ja hiv robilam raz pod koniec ciazy,teraz podobno obowiazkowo.
    No podobno raz bo jak dzis wpisywal wyniki to mi mowil ,ze jedno wystarczy..A ja nie zamierzam sie puszczac z brzuchem XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 22:33

MartaDidi, gosia7122, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to jak na wierzchu a Ty mu zapodałaś termometr to nie wepchnęlaś jej skąd wyszła? O.o
    Nie wepchnęłam, bo wyciągałam to co już jest na wierzchu. Wyszło trochę i nie mógł wypchać... Reni, potrzebujesz bardziej obrazowo? ;)

malgos741, MartaDidi, Iwone, kapturnica, Parka, gosia7122, megan8, moremi, iwcia77, Sabina, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam tylku usg genetyczne ,gin mi powiedzial ze jak jest ok to innych badan nie trzeba i na tym sie oparlam bo i tak bym nie usunela .Takie jest moje zdanie w tym temacie.

kapturnica, Parka, Aasiula lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Ja robilam tylku usg genetyczne ,gin mi powiedzial ze jak jest ok to innych badan nie trzeba i na tym sie oparlam bo i tak bym nie usunela .Takie jest moje zdanie w tym temacie.
    No wlasnie moj to samo stwierdzil...A myslalam ,ze bedzie mnie sam namawial na te dodatkowe badania.

gosia7122 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Schemat jakiś czy coś ;-)
    caffe wrote:
    Nie wepchnęłam, bo wyciągałam to co już jest na wierzchu. Wyszło trochę i nie mógł wypchać... Reni, potrzebujesz bardziej obrazowo? ;)

Mango, caffe, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki padam dziś na mordkę (praca od 9.30 do 18tej) :)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    kilka razy pomogłam małemu termometrem i kilka razy czopkami (spinał się już bardzo - widać było, że mu coś siedzi na żołądku i było to po 4 dniach przerwy)....nie uzależnił się, normalnie się teraz wypróżnia - gejem chyba nie jest jeszcze,,,,;)

megan8, mamatrojki80, caffe, moremi, iwcia77, Sabina, Reni, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 7231 7232 7233 7234 7235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ