WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ewa super :-) nie ma to jak w domu :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    Ciemno wszędzie, głucho wszędzie, koty do łóżka dociskają :-)

kapturnica, Mega, Aasiula, Pusurek, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.Ciemno , zimno i z wyra się wstac nie chciało..Ojj jak ja juz chce ferie!!.

Ohh Morka widzisz jaka ja sie miła w ciąży i uprzejma zrobiłam ;) .A dziewczyna zamiast docenic to sie sfochała..No nic bede musiała jakoś z tym zyc XD
    Miłego dzionka ja za chwile młodego do szkoły i ponad 2godz w przychodni..Knige jest coby czas zabić Mam nadzieje ,że się nie zanudze tam ;)

dorbie, moremi, Mega, Zofia8, malgos741, paszczakin, Aasiula, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niktosia wrote:
    Myślałam, że skoro jesteś 35+ to również będziesz poważniej się zachowywać i używać innego słownictwa ale cóż. Dziękuję i za taką odpowiedź i przepraszam,że nerwa jeszcze komuś zapsułam na noc.

Niktosiu, jeśli tu zajrzysz - tu są bardzo mądre i życzliwe osoby, dużo wiedza, mają zdrowe podejście do życia, też się starają, zastanawiają, albo przeżywają już swoją ciążę i się martwią.
    Pewności co do wielu spraw nikt nie ma, zwłaszcza bez badań, a czasem i z różnymi sposobami sprawdzania (monitoring, testy, wyniki) też się głupieje :)

Mega, ania.g, Aasiula, Parka, gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ogóle :)

Aasiula lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    A u nas ferie, dzieciow nie muszę wozić :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem poczytam, co tu się działo wczoraj wieczorem, bo muszę się zmusić, żeby teraz przygotować parę rzeczy do pracy.
    Jak ciężko się zmusić! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc miłego dnia wszystkim życzę

Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 20 dc i zaczyna mi się okres
    Idę na rekord jak nic. Albo cykl był bezowulacyjny albo mi się hormony pojebaly. Ech...

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elo Tabazy

Ja jak widzę zapytanie czy jestem w ciąży to omijam szerokim łukiem
    Albo czy była owu
    W ogóle jak nie ma wykresu, a ktoś wypisuje daty to nie chce mi się zaglebiac, liczyć

Sabina, Mega, malgos741, mamatrojki80, moremi, kapturnica, gosia7122, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wymyśliłam,że dobrze by było mieć w domu takie urządzenie do usg. czytanie zdjęć nie jest trudne, można by było sobie wnętrze oglądać bez chodzenia do lekarza ;) owulację sprawdzać, żeby nie przegapić itp :):);)

Suzii, BISCA, malgos741, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie rowniez

Chetnie wrocilabym do lozka, przykryla glowe koldreka i pospala do 10-tej
    Ale nie ma tej opcji. Trudno, zwijam sie do pracy.

Milego dnia Babole :-)

Sabina, Mega, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • sandra80 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej przerwie, byłam z synkiem w szpitalu i nie miałam za dużo czasu na neta, postaram się nadrobić Was troszkę.

Iwone, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

gann9jcgo804inbp.png

1lxlm6r.png

sandra80
    "Nie narzekaj, że masz pod górę skoro zmierzasz na szczyt"
  • Krakonka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Zapisałam się na listę, ale pomyślałam, że prawdziwie przywitam się tutaj.
    Mam 41 lat, 16letniego syna, 20miesięczną córkę i jestem po 3 cyklu starań. Syn sam się wprosił, niespodziewanie, córka była planowana, przed staraniami naprawiłam sobie tarczycę, hiperpro, dostałam clo, bo pęcherzyki nie pękały i w sumie po tych przygotowaniach córunia pojawiła się w 3 cyklu. Tym razem chciałam, żeby wszystko odbyło się naturalnie, ale wiek robi swoje, a moja kondycja psychiczna napędzana pragnieniem posiadania jeszcze jednego dziecka i przyciśnięta presją czasu, jest zdecydowanie zbyt kiepska na czekanie. W zeszłym roku z powodu obfitych miesiączek dostałam Diane na 6 cykli. Skończyłam i po 3 cyklach bezskutecznych naturalnych starań poszłam do lekarza. Monitorowanie cyklu wykazało, że pęcherzyk nie pękł, a ponieważ w ostatniej ciąży miałam torbiel czynnościową, od 16dc. dostałam duphaston (i cierpię sobie, bo mnie brzuch boli). Do tego na początku cyklu mam zrobić badania prolaktynę itp. Pewnie bromergon mnie nie ominie.
    Przyszłam do Was, bo potrzebuję towarzystwa staraczek w podobnym wieku i generalnie wsparcia - co cykl coraz bardziej się niecierpliwię, denerwuję, a na koniec popadam w głębokie doły. Jak czytam Wasze historie i obserwuję, jak radzicie sobie z różnymi przypadłościami, to czuję się zdecydowanie silniejsza. Może po prostu czasem dobrze uświadomić sobie, że nie jest się jedyną osobą, która pragnie, ma nadzieję, przeżywa rozterki, chandry i walczy z przeciwnościami organizmu.

Sabina, caffe, Margolcia88, Mega, Zofia8, malgos741, mamatrojki80, Iwone, ania.g, moremi, paszczakin, Aasiula, Bozia3, kapturnica, gretka, Niuta, megan8, inessa, gosia7122, Natka_79, Parka, mysza1975, ComeToMeBaby, Arwena, kkisia, iwcia77, slash, MartaDidi lubią tę wiadomość

Syn 16.08.99
    Córka 21.05.2013
  • Mega Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Młoda na szczęście tylko przeziębiona, gardło czerwone, płuca i oskrzela czyste, ale gorączkę ma....
    Wczoraj kupiłam olej lniany, ale chyba dałam ciała bo nie budwigowy....no nic, zobaczymy jaki bedzie w smaku. Oczywiście Młoda tona leków, syropów no to od razu w aptece chciałam kupic kwas foliowy, pan pyta na dłuższa kuracje, mowię tak, to dam pani taki fajny, dobrze przyswajalny, opakowanie na 100szt, ok mowię, wracam do domu, oglądam paragon a on 33 zł :) super
    No i oczywiście stary mi sie tez rozchorował, co jest gorsze od najgorszego kataklizmu na ziemi ;) na noc mu robiłam mleko z masłem, miodem i czosnkiem :)
    Co jeszcze? Poszłam wczoraj na zakupy z kartka i nie kupiłam najważniejszej rzeczy tam zapisanej ;) myślalam, ze dzisiaj bede miała wolne a tu doopa, trza sie zbierać na zakupy ;) SKS jak nic :)
    Ewa zdrówka dla Tupka, niech w domu szybko dochodzi do siebie.
    Sabinko a jak twój skarb sie czuje?
    Ineska <3 czytam twoje wpisy ze łzami w oczach, tyle szczęścia z nich bije, ale ja wiedziałam ze tak bedzie, ze wasze dziecko już na was czeka tylko musicie sie odnaleźć i prosze - trzymam kciuki zeby wam sie udało zabrać go do siebie na ferie
    A moja ma ferie i spędza je w łożku, no cóż...
    Miłego dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:31

Sabina, malgos741, mamatrojki80, moremi, Aasiula, gretka, megan8, gosia7122, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Krakonka :)

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega mam nadzieję, że Weronika szybko dojdzie do siebie <3 i mąż, bo Cię zameczy <3

U nas na szczęście lepiej. Dziś zadzwonię, dowiem się kiedy podjechac do kontroli. Dziś zimno, wolałabym to przełożyć. Najwqzniejsze że Mała wyzdrowieje :-) :-) :-)

mamatrojki80, Mega, moremi, paszczakin, Aasiula lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krakonka wrote:
    Witam,
    Zapisałam się na listę, ale pomyślałam, że prawdziwie przywitam się tutaj.
    Mam 41 lat, 16letniego syna, 20miesięczną córkę i jestem po 3 cyklu starań. Syn sam się wprosił, niespodziewanie, córka była planowana, przed staraniami naprawiłam sobie tarczycę, hiperpro, dostałam clo, bo pęcherzyki nie pękały i w sumie po tych przygotowaniach córunia pojawiła się w 3 cyklu. Tym razem chciałam, żeby wszystko odbyło się naturalnie, ale wiek robi swoje, a moja kondycja psychiczna napędzana pragnieniem posiadania jeszcze jednego dziecka i przyciśnięta presją czasu, jest zdecydowanie zbyt kiepska na czekanie. W zeszłym roku z powodu obfitych miesiączek dostałam Diane na 6 cykli. Skończyłam i po 3 cyklach bezskutecznych naturalnych starań poszłam do lekarza. Monitorowanie cyklu wykazało, że pęcherzyk nie pękł, a ponieważ w ostatniej ciąży miałam torbiel czynnościową, od 16dc. dostałam duphaston (i cierpię sobie, bo mnie brzuch boli). Do tego na początku cyklu mam zrobić badania prolaktynę itp. Pewnie bromergon mnie nie ominie.
    Przyszłam do Was, bo potrzebuję towarzystwa staraczek w podobnym wieku i generalnie wsparcia - co cykl coraz bardziej się niecierpliwię, denerwuję, a na koniec popadam w głębokie doły. Jak czytam Wasze historie i obserwuję, jak radzicie sobie z różnymi przypadłościami, to czuję się zdecydowanie silniejsza. Może po prostu czasem dobrze uświadomić sobie, że nie jest się jedyną osobą, która pragnie, ma nadzieję, przeżywa rozterki, chandry i walczy z przeciwnościami organizmu.

Witaj:-) Chcialabym byc tak przygotowana do staran, jak Ty. Ale z pewnych powodow musze to teraz wszystko nadrobic z predkoscia swiatla i tak tez robie:-)

mamatrojki80, Sabina, moremi, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dziewczeta i milego dnia.

Mega, mamatrojki80, Bozia3, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj
    dobrze trafiłaś :-) tu nie ma miejsca na czarne dziury (no może po porodzie ;-)..)
    jakbyś za bardzo płakała, zaraz dziewuchy ustawią Cię do pionu ..lepsze to niż głaskanie po głowie i rozczulanie się :-)
    chwilę tu posiedzisz i zaraz zaskoczysz
    Krakonka wrote:
    Witam,
    Jak czytam Wasze historie i obserwuję, jak radzicie sobie z różnymi przypadłościami, to czuję się zdecydowanie silniejsza. Może po prostu czasem dobrze uświadomić sobie, że nie jest się jedyną osobą, która pragnie, ma nadzieję, przeżywa rozterki, chandry i walczy z przeciwnościami organizmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 08:52

Sabina, malgos741, moremi, Aasiula, kapturnica, gretka, gosia7122, Parka, kkisia, iwcia77, slash lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 7234 7235 7236 7237 7238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ