X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Śpicie jeszcze, w niedzielę ;)
    Widzę że w poście powyżej zamiast dopić wino to je do pisałam :) tak to jest jak się z tel pisze.

Sabina, malgos741, moremi, Mega, paszczakin, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Same dobre :)
    Dom ma ciekawą historię. Wybudowany w 1911 przez rosyjskiego "białego" generała który specjalizował się w fortyfikacjach wojennych. Bawiła się tu rosyjska śmietanka. Do tej pory zachowały się oryginalne wizytówki gości. Podczas pierwszej wojny światowej zginęli obaj synowie pierwszych właścicieli oraz sam generał. Pani domu została sama. W 1941 sprzedała dom ale zastrzegła sobie dożywotnie mieszkanie tu (teraz my śpimy w jej pokoju). Podczas drugiej wojny światowej ukrywali się tu ludzie którzy między innym uciekli z obozu przejściowego w Pruszkowie. Wojnę przetrwała tu również trzy osobowa żydowska rodzina. Na pewno czuje się tu echo dawnych czasów i opiekunów tego domu. Mam nadzieję że zostaniemy przez nich zaakceptowani.
    Żeby było ciekawiej na przeciwko mieszka jakiś artysta wynalazca który hoduje w sezonie dynie na dachu swojego domu :)
    Ok, dopisać wino i idę spać. Dobrej nocy :)
    Takie pamiątki można sprzedać i na nich dobrze zarobić ;)

ania.g, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobitki ..Mam nadzieje ,że po wczorajszym spadku formy dzis juz u wiekszosci lepiej i czarne myśli odchodza w dal..U mnie zima na całego sypie , sypie i sypania końca nie widac :)
    Miłej niedzieli <3

Aasiula, ania.g, Iwone, gosia7122, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dom ma ciekawą historię. Wybudowany w 1911 przez rosyjskiego "białego" generała który specjalizował się w fortyfikacjach wojennych. Bawiła się tu rosyjska śmietanka. Do tej pory zachowały się oryginalne wizytówki gości. Podczas pierwszej wojny światowej zginęli obaj synowie pierwszych właścicieli oraz sam generał. Pani domu została sama. W 1941 sprzedała dom ale zastrzegła sobie dożywotnie mieszkanie tu (teraz my śpimy w jej pokoju). Podczas drugiej wojny światowej ukrywali się tu ludzie którzy między innym uciekli z obozu przejściowego w Pruszkowie. Wojnę przetrwała tu również trzy osobowa żydowska rodzina. Na pewno czuje się tu echo dawnych czasów i opiekunów tego domu. Mam nadzieję że zostaniemy przez nich zaakceptowani.
    Żeby było ciekawiej na przeciwko mieszka jakiś artysta wynalazca który hoduje w sezonie dynie na dachu swojego domu :)

Rzeczywiscie to dom z dusza:-)

Aasiula, ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-) Udanej niedzieli:-)

Aasiula, ania.g, Iwone, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry z rana

Aasiula, Iwone, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wspaniałe wieści<3 ale Wam dobrze, aż zazdroszczę ;-)

Cześć laski :-)
    U mnie zimą że hej, tak sypie że świata nie widać :-) przepięknie :-)

kapturnica, Aasiula, ania.g, Iwone, moremi, gosia7122, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry... U mnie za oknem piekne slonce... Chociaz Maly dal czadu w nocy, samopoczucie 10 :-)

kapturnica, Sabina, Aasiula, ania.g, moremi, Iwone, gosia7122, Mega, BISCA, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Aniu, a ten dom to nie łapie sie pod zabytek?

ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam z samego rana :-) U nas śniegu po kolana, ale z drugiej strony piękna zima. Natka już zapowiada akcje "cała rodzina idzie na sanki i lepi bałwana". Grubo będzie ;-)
    Nastroje wczoraj nie należały do najlepszych, ale takie właśnie jest życie... są lepsze i gorsze dni :-) Ja wszystkim życzę dziś tego lepszego :-) Morka, u nas takie pytania moja bratowa zadaje, ale wyobraź sobie, że nie nam, a naszej 6 letniej córce :-( Mój monż się tak wkur..., że kiedyś jej powiedział, że strzela ślepakami, ale jak się uda to On osobiście ją jako pierwsza poinformuje, co by ją ten zaszczyt nie ominął ;-). od tej pory (tak z miesiąc) mamy ją z głowy. Aczkolwiek ludzie faktycznie czasem chyba zapominają, że ten temat to owszem jest radosny, ale i czasem dla ludzi mających pod górę mega trudny i bolesny. Trzymaj się na pewno będzie dobrze i niedługo będziesz całemu światu ogłaszać dobra nowinę (pojechało trochę księdzem ;-) Asiula mam nadzieję, ze mąż już ok, a tym samym Twoje samopoczucie jest znacznie lepsze :-) Ania. g zawsze marzył mi się domek, ale cóż na ten moment pozostaje mi mieszkanko w blokowisku :-( Kometa, Małgoś to Wy tutaj laski stawiałyście mnie do pionu, mówiąc, że i owszem @ zawsze boli, ale nowy cykl niesie tez nowe nadzieje :-) Trzymam mocno kciuki... Dla Was wszystkich miłego dzionka :-) Spadam jakieś śniadanko przygotowywać.

Sabina, ania.g, Aasiula, malgos741, MartaDidi, moremi, Iwone, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, inessa, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie chorowitki?
    Laski jak tam chłopy? Asiula, Mama3? Arwena lepiej Ci?

Iwone moglabys dac znać, napisa choć że żyjesz...

malgos741, Aasiula, Iwone, Mega, Arwena, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Aniu, a ten dom to nie łapie sie pod zabytek?
    Jest zabytkiem. Także wszelkie remonty musiały być w uzgodnieniu z konserwatorem.

MartaDidi, moremi, Aasiula, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja dobrą kawka orzechową ;) ale pycha

Sabina, MartaDidi, Aasiula, Iwone, ania.g, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciazy, chce ktoras pas poporodowy? A jest w ogole taki watek oddam-sprzedam-zamienie? Moze zaloze?

Sabina, kapturnica, Aasiula, ania.g, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Dziewczyny w ciazy, chce ktoras pas poporodowy? A jest w ogole taki watek oddam-sprzedam-zamienie? Moze zaloze?
    o widzisz załóż taki wątek a bedziemy handlowac ;)

Sabina, Aasiula, ania.g, Dorka1979, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dodam ,że ja tam chetnie uzywane po dzieciorach wyrosniętych odkupie rzeczy.Przecież takie maluchy nie niszcza bo nie zdąża.Także sklepik Marta zakładaj :)

Sabina, Aasiula, Bozia3, gosia7122, Dorka1979, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    o widzisz załóż taki wątek a bedziemy handlowac ;)
    Ja mam duzo rzeczy do oddania...Ale ciagle mi temat umyka...

Aasiula, Sabina, Dorka1979, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidi wrote:
    Ja mam duzo rzeczy do oddania...Ale ciagle mi temat umyka...
    Sklepik dobra rzecz..Nie chodzi o zarobienie na kims ale jak ktoś ma rzeczy , które juz nie używa dla dziecia to zawsze pare groszy może odzyskac a i druga strona będzie zadowolona bo nie bedzie musiała nówke kupowac i przepłacac .Takze spręż sie bo sądze ,że wiecej dziewczyn bedzie miało pare rzeczy do odsprzedania i wątek sie jak najbardziej przyjmie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:38

MartaDidi, Aasiula, Iwone, anna maria, gosia7122, Dorka1979, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Sklepik dobra rzecz..Nie chodzi o zarobienie na kims ale jak ktoś ma rzeczy , które juz nie używa dla dziecia to zawsze pare groszy może odzyskac a i druga strona będzie zadowolona bo nie bedzie musiała nówke kupowac i przepłacac .Takze spręż sie bo sądze ,że wiecej dziewczyn bedzie miało pare rzeczy do odsprzedania i wątek sie jak najbardziej przyjmie..
    Kapta, poszlo! Watek zalozylam

Aasiula, kapturnica, dorbie, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• MartaDidi Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zalozylam watek ODDAM-SPRZEDAM-ZAMIENIE, jesli macie cos na zbyciu, dawajcie na watek!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:56

Aasiula, Iwone, kapturnica, Bozia3, Sabina, anna maria, ania.g, Pusurek, ComeToMeBaby, gosia7122, Bliska 77, inessa, megan8, Dorka1979, macduska, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 7355 7356 7357 7358 7359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ