35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Same dobre
Dom ma ciekawą historię. Wybudowany w 1911 przez rosyjskiego "białego" generała który specjalizował się w fortyfikacjach wojennych. Bawiła się tu rosyjska śmietanka. Do tej pory zachowały się oryginalne wizytówki gości. Podczas pierwszej wojny światowej zginęli obaj synowie pierwszych właścicieli oraz sam generał. Pani domu została sama. W 1941 sprzedała dom ale zastrzegła sobie dożywotnie mieszkanie tu (teraz my śpimy w jej pokoju). Podczas drugiej wojny światowej ukrywali się tu ludzie którzy między innym uciekli z obozu przejściowego w Pruszkowie. Wojnę przetrwała tu również trzy osobowa żydowska rodzina. Na pewno czuje się tu echo dawnych czasów i opiekunów tego domu. Mam nadzieję że zostaniemy przez nich zaakceptowani.
Żeby było ciekawiej na przeciwko mieszka jakiś artysta wynalazca który hoduje w sezonie dynie na dachu swojego domu
Ok, dopisać wino i idę spać. Dobrej nocyania.g, Arwena, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry kobitki ..Mam nadzieje ,że po wczorajszym spadku formy dzis juz u wiekszosci lepiej i czarne myśli odchodza w dal..U mnie zima na całego sypie , sypie i sypania końca nie widac
Miłej niedzieliAasiula, ania.g, Iwone, gosia7122, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
-
Dom ma ciekawą historię. Wybudowany w 1911 przez rosyjskiego "białego" generała który specjalizował się w fortyfikacjach wojennych. Bawiła się tu rosyjska śmietanka. Do tej pory zachowały się oryginalne wizytówki gości. Podczas pierwszej wojny światowej zginęli obaj synowie pierwszych właścicieli oraz sam generał. Pani domu została sama. W 1941 sprzedała dom ale zastrzegła sobie dożywotnie mieszkanie tu (teraz my śpimy w jej pokoju). Podczas drugiej wojny światowej ukrywali się tu ludzie którzy między innym uciekli z obozu przejściowego w Pruszkowie. Wojnę przetrwała tu również trzy osobowa żydowska rodzina. Na pewno czuje się tu echo dawnych czasów i opiekunów tego domu. Mam nadzieję że zostaniemy przez nich zaakceptowani.
Żeby było ciekawiej na przeciwko mieszka jakiś artysta wynalazca który hoduje w sezonie dynie na dachu swojego domu
Ok, dopisać wino i idę spać. Dobrej nocy
Rzeczywiscie to dom z dusza:-)
Aasiula, ania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Zofia8
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry... U mnie za oknem piekne slonce... Chociaz Maly dal czadu w nocy, samopoczucie 10
kapturnica, Sabina, Aasiula, ania.g, moremi, Iwone, gosia7122, Mega, BISCA, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę -
Ok, dopisać wino i idę spać. Dobrej nocyania.g, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyI ja się witam z samego rana
U nas śniegu po kolana, ale z drugiej strony piękna zima. Natka już zapowiada akcje "cała rodzina idzie na sanki i lepi bałwana". Grubo będzie
Nastroje wczoraj nie należały do najlepszych, ale takie właśnie jest życie... są lepsze i gorsze dniJa wszystkim życzę dziś tego lepszego
Morka, u nas takie pytania moja bratowa zadaje, ale wyobraź sobie, że nie nam, a naszej 6 letniej córce
Mój monż się tak wkur..., że kiedyś jej powiedział, że strzela ślepakami, ale jak się uda to On osobiście ją jako pierwsza poinformuje, co by ją ten zaszczyt nie ominął
. od tej pory (tak z miesiąc) mamy ją z głowy. Aczkolwiek ludzie faktycznie czasem chyba zapominają, że ten temat to owszem jest radosny, ale i czasem dla ludzi mających pod górę mega trudny i bolesny. Trzymaj się na pewno będzie dobrze i niedługo będziesz całemu światu ogłaszać dobra nowinę (pojechało trochę księdzem
Asiula mam nadzieję, ze mąż już ok, a tym samym Twoje samopoczucie jest znacznie lepsze
Ania. g zawsze marzył mi się domek, ale cóż na ten moment pozostaje mi mieszkanko w blokowisku
Kometa, Małgoś to Wy tutaj laski stawiałyście mnie do pionu, mówiąc, że i owszem @ zawsze boli, ale nowy cykl niesie tez nowe nadzieje
Trzymam mocno kciuki... Dla Was wszystkich miłego dzionka
Spadam jakieś śniadanko przygotowywać.
Sabina, ania.g, Aasiula, malgos741, MartaDidi, moremi, Iwone, ComeToMeBaby, gosia7122, Mega, inessa, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja dobrą kawka orzechową
ale pycha
Sabina, MartaDidi, Aasiula, Iwone, ania.g, Mega, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Dziewczyny w ciazy, chce ktoras pas poporodowy? A jest w ogole taki watek oddam-sprzedam-zamienie? Moze zaloze?
Sabina, kapturnica, Aasiula, ania.g, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
kapturnica wrote:o widzisz załóż taki wątek a bedziemy handlowac
Aasiula, Sabina, Dorka1979, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
MartaDidi wrote:Ja mam duzo rzeczy do oddania...Ale ciagle mi temat umyka...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:38
MartaDidi, Aasiula, Iwone, anna maria, gosia7122, Dorka1979, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Sklepik dobra rzecz..Nie chodzi o zarobienie na kims ale jak ktoś ma rzeczy , które juz nie używa dla dziecia to zawsze pare groszy może odzyskac a i druga strona będzie zadowolona bo nie bedzie musiała nówke kupowac i przepłacac .Takze spręż sie bo sądze ,że wiecej dziewczyn bedzie miało pare rzeczy do odsprzedania i wątek sie jak najbardziej przyjmie..
Aasiula, kapturnica, dorbie, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość
Dziewczyny zalozylam watek ODDAM-SPRZEDAM-ZAMIENIE, jesli macie cos na zbyciu, dawajcie na watek!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 10:56
Aasiula, Iwone, kapturnica, Bozia3, Sabina, anna maria, ania.g, Pusurek, ComeToMeBaby, gosia7122, Bliska 77, inessa, megan8, Dorka1979, macduska, iwcia77, Arwena, kkisia lubią tę wiadomość
Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę