35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:ale ja się nie czepiam
staram się zrozumieć
a poza tym to co wyprawiają smartfony i tablety z tym co napisałyśmy to czasami przyprawia mnie o atak śmiechawkiMega, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ComeToMeBaby wrote:Reni... weź na nią poprawkę.. Ona po krakowsku gada...
ale slowo "ochronka" uzywa moja mama- co oznaczalo dom dziecka...no to ja nie wiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:01
kapturnica, moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:no ale jak to? przeciez napisalambylam witajac sie jak co (prawie) dzien, wprawdzie same smuty- wiec pewnie podswiadomie pominelas w czytaniu
ale tak szczerze mowiac, mam brak weny, nastroju i ogolnie chyba jakos wewnetrznie przygotowuje sie do opuszczenia szacownego grona w celu wywietrzenia beretu badz wymienienia (tak to sie odmienia?) go na inny
ani się waż !!!!Bursztyn lubi tę wiadomość
-
ochronka to mi się kojarzyła z zamierzchłą historią a tu się okazuje, ze to dalej funkcjonuje, czytajta
Ochronka – wczesna forma przedszkola.
Był to zakład dobroczynny, zakładany w celu opieki i wychowania ubogich, małych dzieci, pozbawionych opieki matek. Często ochronki były prowadzone przez związki wyznaniowe. Zaczęły powstawać na początku XIX wieku.
Współcześnie ochronki na Śląsku przybrały formę świetlicy z posiłkami (zazwyczaj są to podwieczorek i kolacja). Ochronki prowadzone są dla dzieci z rodzin ubogich, wielodzietnych, rozbitych i patologicznych. Zajęcia mają różną formę od profilaktycznych do terapeutycznych, przez dydaktyczne, sportowe, plastyczne, muzyczne oraz zabawę. Wychowawcy zazwyczaj są wolontariuszami. W ochronkach dzieci mają możliwość odrabiania zadań domowych.moremi, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:no, przydalby mi sie nowy jakis- byle nie moherowy
za jakies 2 tyg. odetna mi net bo przenosimy go do nowego domu, potrwa to pewnie tydzien, wiec znikne sila rzeczy, ale pomyslalam ze to bedzie dobry moment na chwycenie oddechu i oderwanie sie od staran na jakis czas.
jakie zaprzestanie??
miałaś jechać do Karakowa na insemkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:10
Bursztyn, kapturnica, Heretyczka, moremi, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Taaa, potem mi opowiecie jak to wyglada a ja posrana ze strachu stwierdzę ze rezygnuje z tej imprezki
Żartujenajbardziej mnie dołuje to leżenie w szpitalu...nie lubię....
E tam, ja się nastawiam na spanie,
poza tym nikt mi tam dupy niczym nie zawraca,
nad pacjentką skaczą, zarcie przyniosą, posprzątają- czegóż chcieć więcej???
Mega- przypomnij kiedy Ty?Bursztyn, Sabina, Mega, kkisia, kapturnica, BISCA, moremi, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:"Boda" sie boje najbardziej
czytaj dalej
i przeczytałam-
-rozumiem cię doskonale ale wierz mi bez forum bywa jeszcze gorzej....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 15:09
Mega, kapturnica, iwcia77, Aasiula lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:E tam, ja się nastawiam na spanie,
poza tym nikt mi tam dupy niczym nie zawraca,
nad pacjentką skaczą, zarcie przyniosą, posprzątają- czegóż chcieć więcej???
Mega- przypomnij kiedy Ty?macduska, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mamatrojki80 wrote:Ale ja nie o takich haftowaniu... podobno rękodzieło modne teraz
Mega, macduska, Sabina, mamatrojki80, kkisia, Reni, kapturnica, BISCA, Parka, moremi, iwcia77, megan8, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny