X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam brać antybiotyk przed czwartkowym rwaniem zęba, w sumie to już nie mogę się doczekać żeby mieć to za sobą.

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antybiotyk przed rwaniem? a co to za horror?

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    antybiotyk przed rwaniem? a co to za horror?

Ech nawet nie chce mi się opowiadać :-/ każdy ma jakiegoś robaka co go gryzie... antybiotyk jest przed chirurgicznym usuwaniem ósemki.

moremi lubi tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tylko estradiol. Wizyta o 14. Za to u szefa szefów byłam ;)
    No i dzięki temu nie jestem w najbliższych latach zawieszona w próżni :-)
    Dzwonię do agencji nieruchomości i szukamy domu :-) :-) :-) :-) :-)

To super. Gratuluje:-)

Aasiula, moremi lubią tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie dziwie Ci sie Bo sama bymsie dziwnie poczuła mimo ,że to jakis zapyziały zabobon
    Ale będzie dla Ciebie na odwrót -szczęśliwy
    Masz mdłości? XD Znaczy nie ejstem sama eheheh
    Może i macie rację. Zabobony won!
    Mam od rana mdłości okropne, nie mam jak jem, a jak skończę to mam i brzuch pełen i dalej nie moge jeść. A rano miałam dziewczyne z obrzękiem żuchwy i próchnica zębów i miała jedzenie w zębach, zaraz po niej babka w katarem i otwarta buzią na mnie ziała smrodem papierosowym i miała brudne dolne zęby - jedzenie! E, fuj! Nie myją sie i do lekarza chodzą, ale zeby rano mieć nieumyte zęby i wystawiac się do badania, fuuuuj!
    Nie przypomninam sobie, bo to mnie jeszcze bardziej wykończy.

Sabina, kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ech nawet nie chce mi się opowiadać :-/ każdy ma jakiegoś robaka co go gryzie... antybiotyk jest przed chirurgicznym usuwaniem ósemki.
    miałam rwane ósemki i żadnego anty przed nie dostałam. wszystko pięknie i bezkonfliktowo. zarówno przed, w trakcie jak i po.
    życze Ci tego :) trzymam kciuki

mamatrojki80, MartaDidi lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Może i macie rację. Zabobony won!
    Mam od rana mdłości okropne, nie mam jak jem, a jak skończę to mam i brzuch pełen i dalej nie moge jeść. A rano miałam dziewczyne z obrzękiem żuchwy i próchnica zębów i miała jedzenie w zębach, zaraz po niej babka w katarem i otwarta buzią na mnie ziała smrodem papierosowym i miała brudne dolne zęby - jedzenie! E, fuj! Nie myją sie i do lekarza chodzą, ale zeby rano mieć nieumyte zęby i wystawiac się do badania, fuuuuj!
    Nie przypomninam sobie, bo to mnie jeszcze bardziej wykończy.

Fuj,fuj,fuj

mamatrojki80 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    miałam rwane ósemki i żadnego anty przed nie dostałam. wszystko pięknie i bezkonfliktowo. zarówno przed, w trakcie jak i po.
    życze Ci tego :) trzymam kciuki[/QUOT

Lekarz po obejrzeniu pantomogramu tak zadecydowal, a ja nie oponuje bo po co.

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorbie...łeee współczuje
    Kometa, bidulo. Jedziemy na tym samym wózku...mam nadzieje ze dostaniesz sie szybko do endo.
    Mi prolaktyna i tsh wyszły przyzwoicie i wiecie co...głupie to ale wcale mnie to nie ucieszyło. Liczyłam na jakis lekki problem, który lekami da sie opanować i zaraz bedzie ciąża :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 15:56

kapturnica, moremi, Aasiula, ComeToMeBaby, Margolcia88, kkisia lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypaletala mi sie infekcja. Wizyte u ginokologa mam dopiero 13-tego. Czy znacie jakies naturalne metody? Czy podmywanie rumiankiem moze zlagodzic nieprzyjemne objawy?

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

Zofia8
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Dziewczyny przypaletala mi sie infekcja. Wizyte u ginokologa mam dopiero 13-tego. Czy znacie jakies naturalne metody? Czy podmywanie rumiankiem moze zlagodzic nieprzyjemne objawy?
    W pl to byś sobie clotrimasolum zapoddala, a tam to nie wiem :-(

kapturnica, szczęśliwa 2, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Zofia, podejdź do apteki i poproś o jakieś globulki dopochwowe (nie wiem jakie masz objawy), farmaceuta coś Ci doradzi co można kupić bez recepty.

szczęśliwa 2, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety z plemienia Himba okadzają się ;-)

a tak poważnie zobacz może tantum rosa..może znajdziesz jakiś odpowiednik
    Zofia8 wrote:

kapturnica, inessa, moremi, szczęśliwa 2, Aasiula, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kobiety z plemienia Himba okadzają się ;-)

a tak poważnie zobacz może tantum rosa..może znajdziesz jakiś odpowiednik

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/848052d2e454.jpg

Mysle, ze byla w moim wieku. Okadzanie i smarowanie moze odstrasza insekty ale mlodosci nie zatrzymuje-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2015, 16:27

inessa, moremi, kapturnica, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Zofia8
  • moremi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto to płakał, że ma trzy jajka?
    Tak sobie pytam, bo wiem, że Małgoś.
    To już drugi cykl, gdzie owulacja mi się przesunęła. Dzisiaj jest 12 dc i do owulacji ze trzy dni. Jajek mam od chuja i w pizdu i lekarz się tym zmartwił, bo twierdzi, że ciąża mnoga w moim kieszonkowym wydaniu (to jego słowa) może być dla mnie męcząca, a i dzieci zazwyczaj wcześniej się rodzą.
    Dalsze podglądanie w czwartek, bo dzisiaj jajka miały po 15 mm.

I jednak były wyniki badań. Ulżyło mi, bo zespół antyfosfolipidowy wykluczony.

kapturnica, Sabina, Aasiula, ComeToMeBaby, Natka_79, kkisia, Arwena, Pusurek, macduska, Bozia3, Mega, Mala79, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne, kolejna taka historia
    http://kontakt24.tvn24.pl/makabryczne-odkrycie-w-przepompowni-to-kilkumiesieczne-plody,157439.html

Zofia8
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Zofia a jakis lactovaginal albo cos w tym stylu :-) a najlepiej jak pisze sabina clotrimasolum może w Twoim ciemnogrodzie jest jakis odpowiednik
    Witam :-)

mamatrojki80, moremi, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    To już drugi cykl, gdzie owulacja mi się przesunęła. Dzisiaj jest 12 dc i do owulacji ze trzy dni. Jajek mam od chuja i w pizdu i lekarz się tym zmartwił, bo twierdzi, że ciąża mnoga w moim kieszonkowym wydaniu (to jego słowa) może być dla mnie męcząca, a i dzieci zazwyczaj wcześniej się rodzą.

Kurde to ile masz jajców??Mysle ,ze wypromuje sie ze 2,3jajka.
    Kiesoznkowym. XD No fakt kruszynka jestes..A wykluczenie zespołu to naprawde dobra wiadomość 8)
    Kciukasy dalej zaciśnięte

Sabina, Aasiula, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone ale liste strzeliłaś :-) forumowych dzieci duzo sie zrobiło :-)

moremi, Iwone, megan8 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Ja tez chcem zobaczyc swoje jajeczka:-)

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
‹‹ 7396 7397 7398 7399 7400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ