X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • MartaDidi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny! Ja dzisiaj podnioslam rece, przelozylam pacjentow i siedze z Malym w domu... Chociaz jeden dzien luzu... Jutro znowu do pracy... Trzymam za Wszystkie kciuki ale nie jestem w stanie nadrobic tematow... Wszystko gra?

anna maria, Iwone, mamatrojki80, Mega, Aasiula, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

Mateusz jest już pełnoletni , wiec suwaczka wstawiać nie będę :-)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    po cholere Ci dwie?
    Jedną pózniej do albumu wklei. I bedzie swoim dzidziolinkom pokazywać ;)

Bozia3, Zofia8, caffe, Mega, kapturnica, Aasiula, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie bardzo pamietam szczegoly ,u mnie pappa tez zle wyszedl i tez mialm robiona amino.
    paszczakin wrote:
    Pappa u Ewki z tego co kojarze dobrze nie wyszla- u nas by ja skierowali z takim wynikiem na amnio..

iwcia77 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Aasiula Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wyrazy wspolczucia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:29

• Natka_79 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no, no
    ja będę miała
    jeden na nfz, a drugi w luxmedzie

pytanie: czy karty ciąży są rejestrowane? czy mogę mieć dwie? :-)
    Nie są rejestrowane, to zwykły kartonik i pieczątki gina są na nim najważniejsze. Tez mialam 2 karty ale na nic mi sie to zdało :( kolejny raz, jeśli mi pisany tez tak zrobię, w końcu badania kosztują. Mój ordynator wiedział ze chodzę na NFZ i sam polecił zeby właśnie za badania nie płacić.

Bursztyn <3 współczuje

kapturnica, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

hGXkp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tyle że to cholernie droga karma. Ja swoim kotom podaję na zmianę Orijen i Acanę, a do rodziców dla psa Acanę, albo TOTW. Tylko nie mówię im ile to kosztuje ;)
    No tania nie jest, ale wzięliśmy psy to dbamy o nie. Wolę teraz dawać dobrą karmę niz potem biegać po wetach z powodu zaniedbań. Bo my mamy duże psy, więc wchodzi w grę stan ich kości m.in.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:35

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no żeby się nie kapneli ;-)
    Lekarze są bardzo przewrażliwieni na tym punkcie szczególnie w Luxmedzie
    Bozia3 wrote:
    po cholere Ci dwie?

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Juz wsio wiem
    przywiezli mloda laske onkologiczna do ktorej przyjechal specjalnie jakis profesor z Bydgoszczy

A ja i reszta spadlysmy na poniedzialek najpozniej wtorek
    a wyjsc nie moge bo znowu wypadne z kolejki

I mam od razu laparo i histeroskopie
    No to masz tak jak ja.
    A ja umówiłam sie na 4 marca na 18:00 na ta konsultacje anastezjologa, pani w recepcji powiedziała mi ze konsultacja jest wymagana i nie refundowana przez NFZ. Trudno, przeżyje, jak nie pójdę to bede żałować. Teraz sie modlę zeby wyniki były w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:44

moremi, kkisia, ComeToMeBaby, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - przykre to, ale z drugiej strony - taki wiek!! To piękny czas na życie - też tak zamierzam...;)
    A jakie Cię naszły refleksje? :)

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzie! na fejsa rzucę i karzę wszystkim się cieszyć i lajkować
    moremi wrote:
    Jedną pózniej do albumu wklei. I bedzie swoim dzidziolinkom pokazywać ;)

Mega, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaa2.gif

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/563e45f93fd9.jpg

Natka_79, Mega, kapturnica, Aasiula, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Niuta, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no, no
    ja będę miała
    jeden na nfz, a drugi w luxmedzie

pytanie: czy karty ciąży są rejestrowane? czy mogę mieć dwie? :-)
    nie sa rejestrowane to twoj dokument ktory musisz pokazywac przy wizytach , w razie W do szpitala i przy porodzie bo tam wsiospisane od badan po usg i grupe krwi..Tylko musisz sie zdecydowac z ktora chcesz rodzic

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a czy można tyle usg w ciązy? Czy to jakoś tam negatywne nie działa?
    mozna ile jest konieczne..Usg nie ejst szkodliwe A ze ja strachliwiec to jak mam co poltora tyg jedno to zem spokojniejsza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:40

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    mozna ile jest konieczne..Usg nie ejst szkodliwe A ze ja strachliwiec to jak mam co poltora tyg jedno to zem spokojniejsza
    Usg jest szkodliwe - działa niepokojąco na dziecko. Często podczas badan dzieci stają się bardziej nerwowe. I nie jest wskazana nieograniczona liczba tego badania. Lepiej popracuj nad własnym panikarstwem....

Natka_79, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Daleko nie szukac przykladu u Hery na usg zadnych podejrzen(tak chyba bylo ,no chyba ze sie myle to prosze mnie poprawic) ze Tomus moze miec ZD,przeciez mierza kosc udowa ,szpic noska ,falde karkowa.Pappa wyszedl dobry.I tez sie pomylili.Jak tu im ufac ,moze to jest dobre rozwiazanie 2 lekarzy.
    Nie do konca sie z Toba zgodze bo juz na starcie Pappa wychodzi bardzo niskie Ja sama przy wieku 35lat na starcie mam 1do 350 A jessli Po podliczeniu wychodzi 1do 300 lub nziej to [podstawa do emnio

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no żeby się nie kapneli ;-)
    Lekarze są bardzo przewrażliwieni na tym punkcie szczególnie w Luxmedzie
    ale po co Ci kilku lekarzy i dwie karty? Latania, badania - nie ufasz swojemu ginowi?

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, magnesy nowe twe som na handelek? Czy na krzywy ryj? ;)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    może nie szalej tak Kapta....bo fundujesz sobie złudne poczucie bezpieczeństwa, a dziecku 5 usg? To nie jest zdrowe. Raz na 4 tygodnie to optymalnie najkrótsza przerwa w badaniach USG i potwierdzi Ci to każdy lekarz....
    Nie ejst prawda z tym ,ze niezdrowe bo sam gin na nfz kazal m i przychodzic co2,3tyg Nigdzie nie ejst napisane ze optymalnie co 4 Wszystko zalezy od checi lekarza Bo jeden zrobi co wizyte a drugi raz na 3miesiace

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie do konca sie z Toba zgodze bo juz na starcie Pappa wychodzi bardzo niskie Ja sama przy wieku 35lat na starcie mam 1do 350 A jessli Po podliczeniu wychodzi 1do 300 lub nziej to [podstawa do emnio
    To nieprawda jest. Ja mam wysoki wiek bardzo - a ankieta dotyczyła bardzo wielu aspektów życia (wiek to tylko jeden z punktów) plus USG plus krew - to dopiero daje wynik. Ja przy wieku 43 miałam 1:750.

mamatrojki80, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie załapałam
    mogłabyś to w języku merynoskim powiedzieć?
    Pusurek wrote:
    Reni, magnesy nowe twe som na handelek? Czy na krzywy ryj? ;)

Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 7626 7627 7628 7629 7630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ