X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Jak nie jak tak?Mam 2 XD Jedna od ina na nfz a jedna od prywatnego..Ale do porodu wezme ta od prywatnego bo to ordynator oddzialu
    A dzieki temu mam czestsze wizyty no i do tej pory juz 5usg XD

Teraz mówią, że robiło jej usg 6 różnych lekarzy, ona też chodziła na NFZ i prywatnie, szkoda kobiety, o dzieciątku nie wspomnę.

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Kaptur- git, ze z malizna ok.. Wyobrazam sobie, czo czulas z dokumentami ;)

Kisiek, to jest jakas kpina, ze Cie w tym szpitalu beda trzymac przez weekend. Niby NFZ kasy nie ma, ale na bezsensowne utrzymywanie pacjeta przez 4 dni to maja? Biedaku Ty!

kkisia, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cwana bestia:-)
    kapturnica wrote:
    Jak nie jak tak?Mam 2 XD Jedna od ina na nfz a jedna od prywatnego..Ale do porodu wezme ta od prywatnego bo to ordynator oddzialu

kapturnica lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki jeszcze raz Dziewczyny
    Ide bo mnie mozgoczaszka potwornie boli i nie moge sie skupic

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A Kaptur- git, ze z malizna ok.. Wyobrazam sobie, czo czulas z dokumentami ;)

Kisiek, to jest jakas kpina, ze Cie w tym szpitalu beda trzymac przez weekend. Niby NFZ kasy nie ma, ale na bezsensowne utrzymywanie pacjeta przez 4 dni to maja? Biedaku Ty!

A czy nie jest tak, ze jak krotko trzymaja, to nie dostana kasy?

Zofia8
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, no
    ja będę miała
    jeden na nfz, a drugi w luxmedzie

pytanie: czy karty ciąży są rejestrowane? czy mogę mieć dwie? :-)
    kapturnica wrote:
    Renek dlatego ja uwazam ,że w ciąży dobrze meic 2lekarzy A jeden o drugim nie musi wiedziec nic .I wtedy masz możliwośc zawsze skonfrontowania sobie opinii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:19

moremi, kkisia, Mega, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    aha, no nie mam doswiadczenia jesli chodzi o szczeniece Royal
    mialam wlasnie na mysli Royal weterynaryjny
    Jak pies jest alergikiem, czy nerkowcem, to niestety musi lecieć cały czas na karmie specjalistycznej.
    Royal trzepie kasę na karmach bytowych bardzo słabej jakości, ale polecanej przez większość wetów, bo przecież weterynaryjne są takie dobre. No i Royal organizuje szkolenia dla wetów.
    Royal bytowy jest na samym końcu w rankingu - na równi z tymi marketowymi.
    Tutaj są najlepsze bytowe - niezależnie od wieku psa - http://www.zpazurem.pl/artykuly/specjalny_ranking_karm_dla_psow
    Cenowo najlepiej Taste of the wilde wychodzi. Najlepiej od razu hurtowo kupić.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy można tyle usg w ciązy? Czy to jakoś tam negatywne nie działa?
    kapturnica wrote:

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wsio wiem
    przywiezli mloda laske onkologiczna do ktorej przyjechal specjalnie jakis profesor z Bydgoszczy

A ja i reszta spadlysmy na poniedzialek najpozniej wtorek
    a wyjsc nie moge bo znowu wypadne z kolejki

I mam od razu laparo i histeroskopie

anna maria, moremi, Mega, ComeToMeBaby, iwcia77, Arwena, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daleko nie szukac przykladu u Hery na usg zadnych podejrzen(tak chyba bylo ,no chyba ze sie myle to prosze mnie poprawic) ze Tomus moze miec ZD,przeciez mierza kosc udowa ,szpic noska ,falde karkowa.Pappa wyszedl dobry.I tez sie pomylili.Jak tu im ufac ,moze to jest dobre rozwiazanie 2 lekarzy.
    mamatrojki80 wrote:
    Teraz mówią, że robiło jej usg 6 różnych lekarzy, ona też chodziła na NFZ i prywatnie, szkoda kobiety, o dzieciątku nie wspomnę.

iwcia77 lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym się zgodzę
    ten royal marketowy nie cieszy się dobrą opinią
    miałam znajomą, której matka pracowała w labie i badała właśnie royal :-/
    nie za dobrze to wyglądało
    moremi wrote:
    Jak pies jest alergikiem, czy nerkowcem, to niestety musi lecieć cały czas na karmie specjalistycznej.
    Royal trzepie kasę na karmach bytowych bardzo słabej jakości, ale polecanej przez większość wetów, bo przecież weterynaryjne są takie dobre. No i Royal organizuje szkolenia dla wetów.
    Tutaj są najlepsze bytowe - niezależnie od wieku psa - http://www.zpazurem.pl/artykuly/specjalny_ranking_karm_dla_psow

moremi, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a czy można tyle usg w ciązy? Czy to jakoś tam negatywne nie działa?
    Wpływa na komórki szare. Pózniej amatorka usg ląduje na Bece.
    Aaaa, a mnie chyba przez pomyłkę zablokowali na Bece, bo napisałam, że laska sama w komentarzu pod zdjęciem link do filmu wrzuciła. Ta od pionizacji dziecka czteromiesięcznego. No jak oni mogli?

Mega lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Moje są od początku na orijenie i bardzo polecałam i polecam. Kasy dużo idzie fakt, ale nie żałuję.

moremi, Iwone, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to musisz poczekac:-(nic nie poradzisz.
    kkisia wrote:
    Juz wsio wiem
    przywiezli mloda laske onkologiczna do ktorej przyjechal specjalnie jakis profesor z Bydgoszczy

A ja i reszta spadlysmy na poniedzialek najpozniej wtorek
    a wyjsc nie moge bo znowu wypadne z kolejki

I mam od razu laparo i histeroskopie

kkisia lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Daleko nie szukac przykladu u Hery na usg zadnych podejrzen(tak chyba bylo ,no chyba ze sie myle to prosze mnie poprawic) ze Tomus moze miec ZD,przeciez mierza kosc udowa ,szpic noska ,falde karkowa.Pappa wyszedl dobry.I tez sie pomylili.Jak tu im ufac ,moze to jest dobre rozwiazanie 2 lekarzy.

Pappa u Ewki z tego co kojarze dobrze nie wyszla- u nas by ja skierowali z takim wynikiem na amnio..

anna maria, mamatrojki80, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Moje są od początku na orijenie i bardzo polecałam i polecam. Kasy dużo idzie fakt, ale nie żałuję.
    Tyle że to cholernie droga karma. Ja swoim kotom podaję na zmianę Orijen i Acanę, a do rodziców dla psa Acanę, albo TOTW. Tylko nie mówię im ile to kosztuje ;)

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    może nie szalej tak Kapta....bo fundujesz sobie złudne poczucie bezpieczeństwa, a dziecku 5 usg? To nie jest zdrowe. Raz na 4 tygodnie to optymalnie najkrótsza przerwa w badaniach USG i potwierdzi Ci to każdy lekarz....

mamatrojki80, paszczakin, Iwone, Natka_79, Mega, kkisia, gosia7122, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

Z tego co doczytałam to Hera miała wielowodzie (ono często współistnieje wraz z wadami genetycznymi), a ten test pappa był moim zdaniem dyskusyjny tz. wynik. Ech ryzyko jest wkalkulowane w zachodzenie w ciąże.

paszczakin, anna maria, kapturnica, Aasiula, kkisia, iwcia77, Arwena lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no, no
    ja będę miała
    jeden na nfz, a drugi w luxmedzie

pytanie: czy karty ciąży są rejestrowane? czy mogę mieć dwie? :-)
    po cholere Ci dwie?

Reni lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Tyle że to cholernie droga karma. Ja swoim kotom podaję na zmianę Orijen i Acanę, a do rodziców dla psa Acanę, albo TOTW. Tylko nie mówię im ile to kosztuje ;)

Mój kot je acanę, kupuje mu saszetki, smakują mu, ale fakt sa drogie.

‹‹ 7625 7626 7627 7628 7629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ