35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
moremi wrote:Nawet przy karcie jest możliwość ustalenia numeru imei telefonu, a po tym dojście do numerów używanych aktualnie. Poza tym dobrze przygotować wydruk ogłoszenia - olx udostępnia organom ścigania numery ip komputera, z którego wystawiono ogłoszenie i dane, którymi ta osoba się posłużyła. Iwone, ja myślałam, że Twój mąż to policjant.
Ty zrezygnujesz, pani x też, a oni będą dalej mnożyć te biedne psiaki.moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Porozmawiam na ten temat z mężem. Mój mąż jest inż. elektrykiem, pracuje jako nadsztygar na kopalni ;)z policją nie ma nic wspólnego
Iwone lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Iwona, co do psiaka to mleka zwyklego sie nie daje, jedynie modyfikowane dla szczeniakow.
Psy nie trawia tez kaszy, jesli juz musisz to kasza manna- najbardziej strawna, ale nie dawalabym.
Co do proporcji gotowanego jedzenia- wiecej miesa niz ryzu, ale najlepiej dawac chyba gotowa dobrej firmy
Nie zgadzam sie z Moremi ze Royal Canin to gowno, bo moj pies dzieki niej zyje, ma problmey z nerkami i odkad daje mu -od roku-wlasnie Royal Renal- specjalna dla nerkowcow- jest kolosalna roznica na korzysc.
Prawda jest taka, ze dobre karmy sa po prostu drogie, a duzy pies duzo je. Ale jesli chcesz zeby byl zdrowy to zapomnij o smieciach marketowych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:46
Reni, anna maria, moremi, kkisia, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Co do karmy to sie zgadzam z Bursztynem Royal jest dobry,wiem ze royal robi karme dla roznych ras .Kiedys kupowalam specjalna dla labradorow,teraz daje royal dla psow po sterylizacji.Moja Nela byla bardzo chora srala krwia ,rzygala krwia(jest alergikiem ,ma alergiczne zapalenie okreznicy)i wtedy wet.poradzil zebym przez Jakis czas dawala royal weterynaryjny,mozna bylo go tylko kupic u wete.drogi jak chuj ale pomogl:-)Ale mozesz posluchac co ma do powiedzenia wet.ktory bedzie sie zajmowal Luna
Mega, Bursztyn, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Iwona, co do psiaka to mleka zwyklego sie nie daje, jedynie modyfikowane dla szczeniakow.
Psy nie trawia tez kaszy, jesli juz musisz to kasza manna- najbardziej strawna, ale nie dawalabym.
Co do proporcji gotowanego jedzenia- wiecej miesa niz ryzu, ale najlepiej dawac chyba gotowa dobrej firmy
Nie zgadzam sie z Moremi ze Royal Canin to gowno, bo moj pies dzieki niej zyje, ma problmey z nerkami i odkad daje mu -od roku-wlasnie Royal Renal- specjalna dla nerkowcow- jest kolosalna roznica na korzysc.
Prawda jest taka, ze dobre karmy sa po prostu drogie, a duzy pies duzo je. Ale jesli chcesz zeby byl zdrowy to zapomnij o smieciach marketowych.
Royal jako karma weterynaryjna nie ma chyba konkurencji.
Natomiast dobra karma bytowa nie ma podziału na rasy czy posiadanie bądz nie jajek czy macicy. Natomiast ma odpowiednio zbilansowane mięso i tłuszcze zwierzęce, a nie zboża czy kukurydzę (a to niestety w dużej częsci skład Royala bytowego).Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 12:03
Bursztyn, Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
To Ci zakladaja dwie karty ciazy i dwie ksiazeczki ciazowe?da sie tak?kapturnica wrote:Renek dlatego ja uwazam ,że w ciąży dobrze meic 2lekarzy A jeden o drugim nie musi wiedziec nic .I wtedy masz możliwośc zawsze skonfrontowania sobie opinii
Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:Co do Royala to nie chodzi mi o karmy weterynaryjne, a taką jest Renal, ale o bytowe dla szczeniąt czy dorosłych psów.
Royal jako karma weterynaryjna nie ma chyba konkurencji.
mialam wlasnie na mysli Royal weterynaryjnyReni, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:To Ci zakladaja dwie karty ciazy i dwie ksiazeczki ciazowe?da sie tak?
Jedna od ina na nfz a jedna od prywatnego..Ale do porodu wezme ta od prywatnego bo to ordynator oddzialu
A dzieki temu mam czestsze wizyty no i do tej pory juz 5usganna maria, moremi, Reni, Mega, Aasiula, ComeToMeBaby, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
Witam sie poludniowo..
Bursztyn, wyrazy wspolczucia. tez uwazam, ze nie wiezy krwi koniecznie sie licza. Z drugiej strony- 101 lat- piekny wiek..
Iwone- pies slodziak. Poczatki sa zawsze trudne, ale dziewczyny swietnie radza co do opieki, a uczucia same przyjda. Ja pamietam jak wzielam moja bide ze schronu- pierwsze co to do weta- odpchlenie, odrobaczenie, szczepienia chyba troche pozniej robilam- bosz, jak to smierdzialo przy pierwszych wizytach w kuwecie.. A ja z tym moim nadwrazliwym wechem plakalam chlopu w sluchawke, ze co ja narobilam, ze ja wzielam.. na szczescie przeszlo jej prawie po dniu jedzenia normalnych rzeczy i od drugiego dnia naszego wspolnego zycia milosc zakwitla tak kwitnie nadal- 11 lat juz..
A co do snow- to ja ostatnio jakos nie mam tych morderczych- promocja jakas. Snilo mi sie natomiast, ze siedzialam w biurze i dowiedzialam sie, ze jade na wojne (do jakiegos Iraku, czy Afganistanu), wszyscy mi przychodzili gratulowac, a ja nie moglam im powiedziec, ze wcale nie chce! Nawet nasz prezydent gajowy wpadl do mnie z gratulacjamiAle go kolega nieswiadomy jego funkcji przeploszyl. Z kielbasa polska przyszedl mi gratulacje zlozyc
czy mi sie nie moga snic jakies normalne rzeczy- kwieciste laki i spokojne wakacje?
kapturnica, moremi, kkisia, Reni, Mega, Aasiula, Iwone, ComeToMeBaby, gosia7122, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość