X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Iwone, ja bym nie przechodziła na pokarm domowy, chyba że umiesz wszystko dobrze zbilansować, bo to bardzo ważne, szczególnie jeśli chodzi o szczeniaka.

Jak go nauczysz jeść gotowane, to potem może karmy nie tknąć, nawet gdyby umierał z głodu. Przemyśl to. Bo ja go teraz czegoś nauczysz to potem będzie po ptokach.

Radziłabym kupić lepszą karmę od tej, którą dostawał.
    Wczoraj kupiliśmy karmę którą niby dostawał. On nawet jej nie ruszył. Dziś kiedy wkładałam talerze do zmywarki, pies dorwał się do tych talerzy.
    Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do tej babki i pytam wprost- no dobra za psa już zapłaciłam to proszę mi teraz szczerze powiedzieć, co tak naprawdę ten pies jadał. Okazało się że wszystko co popadnie. Resztki jedzenia, chleb i suchą karmę, ale nie taką jak mówił mąż tej babki.
    Czymś muszę nakarmić tego psa, wiec gotuję mu teraz ryż z warzywami i kurczakiem. Ciekawe czy zje.
    Myślę że spróbuję mu jakąś suchą karmę dobrać i zostawić głównie na suchym.

Mega, Reni, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    otóż to!
    szczeniak z normalnej hodowli (nie musi być rodowodowa ale jeśli już decydujemy się, to dobrze odłożyć kasę i jednak kupić z rodowodem, albo poszukać w schroniskach lub na fb tam ciągle się ogłaszają schrony) no i wracając do tematu taki szczeniak powinien być czyściutki, pachnący a ten na fotce powinien być puszapek ;-)
    Iwone nie gniewaj się ale po prostu serce mnie boli jak widzę suki z pseudo hodowli ( u mnie na osiedlu jest babka co wyciąga amstafy z takich pożal się boże hodowli, z interwencji i szuka im domów. Przykry widok
    To co piszesz o zachowaniu pieska wynika właśnie ze złego traktowania matki i szczeniaków. Kochaj go całym sercem i daj mu trochę czasu.
    I, żeby było jasne - mojego psa dostałam w prezencie :-( pewnie sama bym go nie wybrała (ponieważ już jako szczenie był bardzo chory) ale może dzięki temu jest z nami do dzisiaj. Może miał szczęście, ze na Nas trafił.
    No nic, Iwone piesek śliczny. Będziesz miała kolejną pociechę, dużą :-)

p.s. ostatnio w uwadze był reportaż poświęcony takiej hodowli
    http://uwaga.tvn.pl/reportaze,2671,n/cierpienie-psow-w-hodowli,157021.html
    Pierwszy raz kupowałam psa i popełniłam błąd, ale teraz już trudno. Z drugiej strony może i dobrze że tak się stało, bo nie wiadomo gdzie by trafił.
    Piesek już chodzi po domu, ale spał w piwnicy na kocu, bo nie kąpaliśmy go wczoraj. Pies był w takim szoku, że nie chcieliśmy mu fundować dodatkowego stresu. Poza tym na dworze jest wieczorami zimno i po kąpieli nie mógłby wyjść. Jak mąż wróci z pracy, to spróbujemy jednak go wykąpać, muszę jeszcze tylko dokupić szczotkę żeby go rozczesać.

Reni, moremi, kkisia, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Zofia8 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Wczoraj kupiliśmy karmę którą niby dostawał. On nawet jej nie ruszył. Dziś kiedy wkładałam talerze do zmywarki, pies dorwał się do tych talerzy.
    Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do tej babki i pytam wprost- no dobra za psa już zapłaciłam to proszę mi teraz szczerze powiedzieć, co tak naprawdę ten pies jadał. Okazało się że wszystko co popadnie. Resztki jedzenia, chleb i suchą karmę, ale nie taką jak mówił mąż tej babki.
    Czymś muszę nakarmić tego psa, wiec gotuję mu teraz ryż z warzywami i kurczakiem. Ciekawe czy zje.

Co za ludzie ! To okropne, jak niektorzy traktuja zwierzeta. Zgotowalabym im ten sam los. Moze resztki ze smietnika?!

Mega lubi tę wiadomość

Zofia8
  • Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jednak!

a nie ma ta pani jeszcze jednego pieska? można by się umówić na odbiór i im wpierdolić pare garści
    ta karma, którą ona na początku poleciła to też fajans
    jeśli mogę coś doradzić - z gotowaniem dla takiego malucha może być problem
    źle dobrana karma przy szybkim jego wzroście może doprowadzić do młodzieńczego zapalenia kości, brak wapnia te sprawy
    może wet niech Ci doradzi (byle nie friskis, pedigri czy chappi, bo szkoda psa)
    jeśli malec nie chce jeść suchej proponuję polać mu łyżką oliwy z oliwek
    mój nie chciał jeść i cuda wymyślaliśmy, aż wzięłam oliwę
    teraz czasami kropla wystarczy, żeby zjadł :-) jak mu nasypię to czeka nad michą i patrzy na szafkę, na mnie, na michę ;-)
    spróbuj
    Iwone wrote:

Iwone, moremi, Mega, mamatrojki80, kkisia, megan8, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehe sodomia i gomoria na tym forumie...
    ;)

No zgnilizna moralna w rozkwicie.... ;-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aż mnie serce ścisnęło.... Iwone dobrze ze psina trafiła do was....
    Takich pseudo hodowców to bym do klatek pozamykali i tez karmiła resztkami i suchym chlebem!

mamatrojki80, Reni, Iwone, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykąp go przed snem
    p.s. kurcze ale takie szczeniaki to sama słodycz
    Iwone wrote:
    Pierwszy raz kupowałam psa i popełniłam błąd, ale teraz już trudno. Z drugiej strony może i dobrze że tak się stało, bo nie wiadomo gdzie by trafił.
    Piesek już chodzi po domu, ale spał w piwnicy na kocu, bo nie kąpaliśmy go wczoraj. Pies był w takim szoku, że nie chcieliśmy mu fundować dodatkowego stresu. Poza tym na dworze jest wieczorami zimno i po kąpieli nie mógłby wyjść. Jak mąż wróci z pracy, to spróbujemy jednak go wykąpać, muszę jeszcze tylko dokupić szczotkę żeby go rozczesać.

mamatrojki80, moremi, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Co za ludzie ! To okropne, jak niektorzy traktuja zwierzeta. Zgotowalabym im ten sam los. Moze resztki ze smietnika?!
    Pomyslalysmy o tym samym

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jednak!

a nie ma ta pani jeszcze jednego pieska? można by się umówić na odbiór i im wpierdolić pare garści
    ta karma, którą ona na początku poleciła to też fajans
    jeśli mogę coś doradzić - z gotowaniem dla takiego malucha może być problem
    źle dobrana karma przy szybkim jego wzroście może doprowadzić do młodzieńczego zapalenia kości, brak wapnia te sprawy
    może wet niech Ci doradzi (byle nie friskis, pedigri czy chappi, bo szkoda psa)
    jeśli malec nie chce jeść suchej proponuję polać mu łyżką oliwy z oliwek
    mój nie chciał jeść i cuda wymyślaliśmy, aż wzięłam oliwę
    teraz czasami kropla wystarczy, żeby zjadł :-) jak mu nasypię to czeka nad michą i patrzy na szafkę, na mnie, na michę ;-)
    spróbuj
    Po południu chcę iść do weterynarza, ale do tego czasu piesek musi coś zjeść. Na szybko mogę dać mu ryż z kurczakiem. Jak sie ostudzi to mu dam, ciekawe czy zje.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się lękam tej mojej wizyty u ginki
    czy mnie nie pogoni, że 3IUI nie było

wzięłam tym razem urlop na ten dzień, żeby spokojnie w szpitalu posiedzieć :-)
    poza tym nie chcę już szefowej wprowadzać w moje plany i tak już za wiele wie
    a co raz częściej łapię ją na tym, że plociuch jest

ComeToMeBaby, moremi, kapturnica, Mega, caffe, paszczakin, kkisia, Aasiula, gosia7122, Simba, iwcia77, BISCA, Parka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że wciągnie nosem :-)
    Iwone wrote:
    Po południu chcę iść do weterynarza, ale do tego czasu piesek musi coś zjeść. Na szybko mogę dać mu ryż z kurczakiem. Jak sie ostudzi to mu dam, ciekawe czy zje.

moremi, Iwone, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I z tego co mi wiadomo powinien dostawac też mokrą karmę. Sama sucha może powodować niewydolność nerek. Ale tak jak Reni napisała - żadne z tych reklamowanych jako najlepsze. Royal to tez gówno. Z suchych Acana ma dużą zawartość mięsa.
    I patrz też na to, że nawet jak kupujesz drozszą karmę, to idzie jej mniej, bo pies szybciej zaspokaja głód.
    Ja robię zamówienia dla swoich i rodziców zwierzaków w zooplusie. Przy większym zamówieniu nie płacisz za kuriera.

Tu masz ranking
    http://www.jakkupowac.pl/jaka-mokra-karme-dla-psa-kupic/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 10:40

Iwone, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

no... to siedź cicho i nic nikomu nie mów. to twoja sprawa. i nic nikomu do tego.
    jeszcze masz kilka dni, spokojnie :)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

Wydaje mi się, że nie pogoni :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Aż mnie serce ścisnęło.... Iwone dobrze ze psina trafiła do was....
    Takich pseudo hodowców to bym do klatek pozamykali i tez karmiła resztkami i suchym chlebem!
    I ja bym do Tozu jednak zgłosiła. Bardzo łatwo dojść po numerze telefonu do abonenta, więc brakiem adresu bym się nie przejmowała.

Reni, Mega, Iwone, kkisia, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra sucha karma nic nie załatwi
    mój jedzie na weterynaryjnej, bo na większość ma alergie
    na suchej jest od zawsze
    i tu wracamy do tematu KUPY ;-)
    po dobrej karmie ma fajną kupę ;-) łatwą do sprzątnięcia

ja zamawiam w krakowie, bo najtaniej wyszło i dowóz O zł.
    moremi wrote:
    I z tego co mi wiadomo powinien dostawac też mokrą karmę. Sma sucha może powodować niewydolność nerek. Ale tak jak Reni napisała - żadne z tych reklamowanych jako najlepsze. Royal to tez gówno. Z suchych Acana ma dużą zawartość mięsa.
    I patrz też na to, że nawet jak kupujesz drozszą karmę, to idzie jej mniej, bo pies szybciej zaspokaja głód.
    Ja robię zamówienia dla swoich i rodziców zwierzaków w zooplusie. Przy większym zamówieniu nie płacisz za kuriera.

Tu masz ranking
    http://www.jakkupowac.pl/jaka-mokra-karme-dla-psa-kupic/

Iwone, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam dzisiaj dziwny sen.
    śniło mi się, że jestem gdzieś w innym mieście w gabinecie u ginki i wpadłam tylko żeby o coś tam zapytać, przysiadłam u niej przy biurku i zaczęłam gadać, ona chciała mnie brać na fotel to mówię, że nie nie, bo ja w sumie nie stąd i już byłam u innego gina, tylko tak zapytać o te wyniki chciałam...
    a ona tak na mnie popatrzyła i mówi z taką troską: ale pani to chyba zmęczona strasznie jest?
    i puściły mi nerwy i poczułam, ze zaraz się jej tam rozryczę. wiecie- jak dziecko kiedy się ktoś nad nim użali to sobie popłacze. no dokładnie tak się czułam. i mówię jej, że tak, że jestem. odpowiedziała mi, ze to bardzo widać, bo źle wyglądam...
    i tak sobie w tym śnie pomyślałam, że szkoda, że ja tu tylko przejazdem, bo to pierwszy lekarz, który autentycznie się mną zainteresował. że to by był skarb taki.

eh.

moremi, Mega, paszczakin, kkisia, Aasiula, gosia7122, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie pokazywali matkę u której lekarz nie zauważył, ze dziecko nie ma nóżek, mimo wielokrotnych badań usg, coś strasznego, co to za konował :-(

Edit: raczek też nie ma :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 11:31

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętasz jej adres? ;-)
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja miałam dzisiaj dziwny sen.
    śniło mi się, że jestem gdzieś w innym mieście w gabinecie u ginki i wpadłam tylko żeby o coś tam zapytać, przysiadłam u niej przy biurku i zaczęłam gadać, ona chciała mnie brać na fotel to mówię, że nie nie, bo ja w sumie nie stąd i już byłam u innego gina, tylko tak zapytać o te wyniki chciałam...
    a ona tak na mnie popatrzyła i mówi z taką troską: ale pani to chyba zmęczona strasznie jest?
    i puściły mi nerwy i poczułam, ze zaraz się jej tam rozryczę. wiecie- jak dziecko kiedy się ktoś nad nim użali to sobie popłacze. no dokładnie tak się czułam. i mówię jej, że tak, że jestem. odpowiedziała mi, ze to bardzo widać, bo źle wyglądam...
    i tak sobie w tym śnie pomyślałam, że szkoda, że ja tu tylko przejazdem, bo to pierwszy lekarz, który autentycznie się mną zainteresował. że to by był skarb taki.

eh.

ComeToMeBaby, moremi, Mega, kkisia, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dobra sucha karma nic nie załatwi
    mój jedzie na weterynaryjnej, bo na większość ma alergie
    na suchej jest od zawsze
    i tu wracamy do tematu KUPY ;-)
    po dobrej karmie ma fajną kupę ;-) łatwą do sprzątnięcia

ja zamawiam w krakowie, bo najtaniej wyszło i dowóz O zł.
    Dlatego ja uwazam, że sucha dla zdrowego psa powinna być tylko dodatkiem, a nie głównym posiłkiem. Tym bardziej dla tak młodego psa, który rośnie. Suchą wprowadza się stopniowo, ale powinno się jednak bazować na mokrej. No i przy suchej trzeba pilnować, żeby pił wodę.

Iwone, Mega, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
‹‹ 7622 7623 7624 7625 7626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ