X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ja się wychowywałam bez ojca, kuźwa rysa na psychice do końca życia, mam jakiś deficyt w sobie czuje to.
    Ty nie bluzgaj. Czasami lepiej nie mieć ojca. Za to teraz masz fajną trójkę, która ma fajnego ojca.
    Swoją drogą mój ojciec ma trójkę rodzeństwa. Ich relacje są fantastyczne i dlatego też chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko.

kapturnica, mamatrojki80, Mega, iwcia77, kkisia, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja tam najbardziej lubiłam krowy paść ;)
    Jakoś tak ze zwierzakami mi było po drodze :-)

A najgorsze było pielenie. Zbieranie ziemniaków też dawało w kość, ale jak się miało fajną parę (mam fajnych kuzynów) to szło całkiem fajnie. No i porzucać zgniłymi kartoflami też można było. Gorzej jak się takim oberwało ;)

Mam sentyment do wioski i dlatego szukamy chaty. Ale bez gospodarki.
    Chcemy mieć kozy (do koszenia trawnika) i parę kurek (to ja).
    Ha a krowy sie pasło..I miałam ulubiona jedna Jagode ale franca jak miała ruje chciała skakac na mnie Oczywiscie nie wiedzialam ,ze ma chcice i cała droge wyłam jak prowadziłam ja do domu,ze chce mnie zabic XD apotem podkukiwałam jak wet rpzyszedł i wsadził cos do dupy(tak myslałam wtedy)A rpzerazilo mnie ze wsadzil cala reke hehehe
    Ja lubilam żniwa Dziadek kosił dawniej koniem Baska t bylo moje ulubione zwierzeJa bylam rpzede wszystkim od odganiania gzów 8) Uwielbialam ten klimat..Moze i bylo duzo ciezkiej pracy ale nikt nie wyzywal i nie bil,A za dziadkiem moglam isc w ogien tak go uwielbialam..Obiecalam sobie ,ze syn jesli bedzie bedzie mial po nim drugie imie.Edek władca kredek 8)

mamatrojki80, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Aasiula, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    no nie chciałam tego pisać, co by Cię nie urazić, wiem o co chodzi.
    nie urazisz.Lata mi zajeło ale zrozumiałam ,ze to nie ja powjnnam sie wstydzic za to jakie mialm dziecinstwo ale Ci co je takim zrobili 8) Moj stary jest , byl i do smeirci zostanie kawalem skurwiela.Ale juz mu ciezkiej smierci nie zycze.Jest mi obojetny jak zeszloroczny snieg na zime 8)

iwcia77, Iwone, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nie urazisz.Lata mi zajeło ale zrozumiałam ,ze to nie ja powjnnam sie wstydzic za to jakie mialm dziecinstwo ale Ci co je takim zrobili 8) Moj stary jest , byl i do smeirci zostanie kawalem skurwiela.Ale juz mu ciezkiej smierci nie zycze.Jest mi obojetny jak zeszloroczny snieg na zime 8)

Ale człowiek czasem bagaż na plecach dźwiga... <3

moremi, kapturnica, iwcia77, Iwone, kkisia, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Ale człowiek czasem bagaż na plecach dźwiga... <3

Może dlatego teraz tak doceniam co mam.Wspaniałego chUopa co jest dla młodego najlepszym ojcem jakiego mogłabym sobie wymarzyc..A jak widze jak razem sie smieja , tluka i przekomarzaja to miod na moje serducho ,ze mlody ma takie dziecinstwo jakie powinny miec wszystkie dzieci .A teraz jak jestem w ciazy to juz calkiem szaleje.
    Mam dobre, spokojne i szczęsliwe życie

mamatrojki80, iwcia77, Iwone, Mega, kkisia, Margolcia88, ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3, Zofia8, paszczakin, gosia7122, Mango, Simba, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać, człowiek ma niejedną zadrę w duszy, fajnie jest się tak czasem wygadać, dzięki dziewczyny, dobrej nocy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:57

peppapig, iwcia77, kapturnica, kkisia, Margolcia88, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie chyba rację z tym, że lepiej by było jakbyśmy kupili pieska z hodowli kontrolowanej :(
    Rano zobaczyłam ogłoszenie na OLX, zadzwoniłam i popołudniu jechaliśmy pieska odebrać. Nie poczytałam, właściwie się nawet dobrze nie zastanowiłam czy dobrze robimy.
    Pies miał być odrobaczony i zaszczepiony.
    W książeczce którą posiadał było tylko jedno szczepienie wykonane 17.02.2015.szczepionką NOBIVAC® PUPPY DP z zaleceniem kolejnego szczepienia 10.03.2015 i 31.03.2015
    Odrobaczenie podany tylko termin 24.02.2015 i 17.03.2015
    Z tego co poczytałam w necie i książeczce, szczepienia powinny być wykonane dużo wcześniej w 6, 8/9 i 12 tyg.

Pojadę jutro do naszego weterynarza i zapytam co z tym fantem zrobić. Piesek wygląda na zdrowego jednak zastanawiam się czy aby na pewno.
    Pyszczek ma coraz fajniejszy, a oczka bardziej radosne, ale nie bardzo chce jeść, a i do picia musiałam go troszkę zmuszać. Jak poszłam z nim na dwór, to miałam wrażenie że idę z wołem a nie z psem. Jak usiadł w jednym miejscu, to nie chciał się ruszyć.

iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, on jest zestresowany. Daj mu czas. W legalnej hodowli dostałby swoj kocyk, legowisko ze znanymi mu zapachami domu, karmę którą jadl do tej pory itp.
    Hodowlę możesz zgłosić do organizacji prozwierzęcych. Sprzedawać zwierzęta może tylko zarejestrowana hodowla. Dostajesz wtedy dowód zakupu i rodowód potwierdzony przez związek kynologiczny.
    Nic, stało się. Teraz mam tylko nadzieję, że sunia znajdzie u Was kochany dom, a Wy zadbacie by się dalej nie rozmnażała.

Aaa jaką karmę mu dajesz?

iwcia77, kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwone, on jest zestresowany. Daj mu czas. W legalnej hodowli dostałby swoj kocyk, legowisko ze znanymi mu zapachami domu, karmę którą jadl do tej pory itp.
    Hodowlę możesz zgłosić do organizacji prozwierzęcych. Sprzedawać zwierzęta może tylko zarejestrowana hodowla. Dostajesz wtedy dowód zakupu i rodowód potwierdzony przez związek kynologiczny.
    Nic, stało się. Teraz mam tylko nadzieję, że sunia znajdzie u Was kochany dom, a Wy zadbacie by się dalej nie rozmnażała.

Powiedzieli nam że karmili ją Purina friskies dla szczeniaków i taką kupiliśmy,
    http://zooart.com.pl/product-pol-9319-PURINA-Friskies-Junior-15kg.html?gclid=CNLSp7KV78MCFaIewwodojIAyg
    ale ja jutro chcę jej ugotować kaszę z mięskiem i powoli uczyć ją do innego jedzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 00:32

Aasiula lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzieś przeczytałam że takiemu małemu psu daje się mleko. Nie chciała. Dałam jej przegotowanej wody, też nie chciała. Dopiero jak dałam jej "kranówkę" to chętnie się napiła.

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

I tu jest problem. Umówiliśmy się w Sosnowcu przed biedronką. Miała przyjść po nas pani i zaprowadzić nas po pieska. Tym czasem, pod biedronkę przyjechał facet, podobno mąż tej pani i pokazał nam pieska. Nasz najmłodszy jak ją zobaczył to już chciał ją zabrać do domu. Tym sposobem nie mamy adresu, tylko nr telefonów i książeczkę zdrowie gdzie wpisane jest tylko samica, owczarek niemiecki.

Pieska nie zamierzamy rozmnażać. Myślałam już nawet o sterylce, ale ten temat zostawiam do pierwszej wizyty u weterynarza.
    Myślę że u nas nie będzie jej źle. Mój mąż zawsze miał owczarki, wiec chyba będzie wiedział co i jak robić. Resztę doczytam w necie, albo Was zapytam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 00:42

iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Bogowie"- super ! film bardzo mi sie podobal

kapcia- sciagnelas to Powstanie W-skie? obejrzalas?

dobranoc <3

kapturnica, Mega, mamatrojki80, Arwena lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    "Bogowie"- super ! film bardzo mi sie podobal

kapcia- sciagnelas to Powstanie W-skie? obejrzalas?

dobranoc <3
    Sciagnełas.
    Nie obejrzałaś bo nie było kiedy.
    ObejrzeM juz jak chUop przyjedzie..
    Jak dobrze pójdzie to będzie ponad 2 tygodnie w domu 0dance3.gif
    Weźmiemy sie za remont salonu coby na wakacjach zabrac sie za remont naszej sypialni bo dzieć jak na razie bedzie z mamcia mieszkał :)

Mega, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to poranne bry wszystkim.Kkisak jak tam ? Waciolinka serduchem ejstem z Toba <3

kkisia, Mega, mamatrojki80, Aasiula lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)
    Jakis koszmar
    lozko takie ze kazdy gnat mnie boli
    dalej nikt nic nie wie
    czekam na kumpele bo ma dzis na rano , moze wtedy sie cos dowiem

kapturnica, Mega, malgos741, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bisca..a som magnesy? ;-) hahahaha

Som :-)

Wysylac adresy bo pokasowalam te co mialam ;-)

Pusurek, Reni, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dawaj foty !!!
    Beda, beda, musze znalezc chwilke. Moze w przerwie na lancz

Ps dzien dobry. To juz piatek :-) , cudownie

Mega, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry
    czekam pod labem ;) zimno jak jasna dupa, miłego :)

Aasiula, ComeToMeBaby, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, ja bym nie przechodziła na pokarm domowy, chyba że umiesz wszystko dobrze zbilansować, bo to bardzo ważne, szczególnie jeśli chodzi o szczeniaka.

Jak go nauczysz jeść gotowane, to potem może karmy nie tknąć, nawet gdyby umierał z głodu. Przemyśl to. Bo ja go teraz czegoś nauczysz to potem będzie po ptokach.

Radziłabym kupić lepszą karmę od tej, którą dostawał.

Niuta, anna maria, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry dziewczynki ;)
    Katar ciąg dalszy...
    Kisia współczuję łóżka <3
    Wacia <3

Mega, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 7620 7621 7622 7623 7624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ