35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mamatrojki80 wrote:Ja się wychowywałam bez ojca, kuźwa rysa na psychice do końca życia, mam jakiś deficyt w sobie czuje to.
Swoją drogą mój ojciec ma trójkę rodzeństwa. Ich relacje są fantastyczne i dlatego też chciałabym mieć więcej niż jedno dziecko.kapturnica, mamatrojki80, Mega, iwcia77, kkisia, Aasiula, Sabina lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Ja tam najbardziej lubiłam krowy paść
Jakoś tak ze zwierzakami mi było po drodze
A najgorsze było pielenie. Zbieranie ziemniaków też dawało w kość, ale jak się miało fajną parę (mam fajnych kuzynów) to szło całkiem fajnie. No i porzucać zgniłymi kartoflami też można było. Gorzej jak się takim oberwało
Mam sentyment do wioski i dlatego szukamy chaty. Ale bez gospodarki.
Chcemy mieć kozy (do koszenia trawnika) i parę kurek (to ja).apotem podkukiwałam jak wet rpzyszedł i wsadził cos do dupy(tak myslałam wtedy)A rpzerazilo mnie ze wsadzil cala reke hehehe
Ja lubilam żniwa Dziadek kosił dawniej koniem Baska t bylo moje ulubione zwierzeJa bylam rpzede wszystkim od odganiania gzówUwielbialam ten klimat..Moze i bylo duzo ciezkiej pracy ale nikt nie wyzywal i nie bil,A za dziadkiem moglam isc w ogien tak go uwielbialam..Obiecalam sobie ,ze syn jesli bedzie bedzie mial po nim drugie imie.Edek władca kredek
mamatrojki80, moremi, kkisia, ComeToMeBaby, Aasiula, Zofia8, Sabina lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:no nie chciałam tego pisać, co by Cię nie urazić, wiem o co chodzi.
Moj stary jest , byl i do smeirci zostanie kawalem skurwiela.Ale juz mu ciezkiej smierci nie zycze.Jest mi obojetny jak zeszloroczny snieg na zime
iwcia77, Iwone, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:nie urazisz.Lata mi zajeło ale zrozumiałam ,ze to nie ja powjnnam sie wstydzic za to jakie mialm dziecinstwo ale Ci co je takim zrobili
Moj stary jest , byl i do smeirci zostanie kawalem skurwiela.Ale juz mu ciezkiej smierci nie zycze.Jest mi obojetny jak zeszloroczny snieg na zime
Ale człowiek czasem bagaż na plecach dźwiga...moremi, kapturnica, iwcia77, Iwone, kkisia, ComeToMeBaby, Aasiula lubią tę wiadomość
-
mamatrojki80 wrote:Ale człowiek czasem bagaż na plecach dźwiga...
Może dlatego teraz tak doceniam co mam.Wspaniałego chUopa co jest dla młodego najlepszym ojcem jakiego mogłabym sobie wymarzyc..A jak widze jak razem sie smieja , tluka i przekomarzaja to miod na moje serducho ,ze mlody ma takie dziecinstwo jakie powinny miec wszystkie dzieci .A teraz jak jestem w ciazy to juz calkiem szaleje.
Mam dobre, spokojne i szczęsliwe życie
mamatrojki80, iwcia77, Iwone, Mega, kkisia, Margolcia88, ComeToMeBaby, Aasiula, Bozia3, Zofia8, paszczakin, gosia7122, Mango, Simba, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIdę spać, człowiek ma niejedną zadrę w duszy, fajnie jest się tak czasem wygadać, dzięki dziewczyny, dobrej nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 23:57
peppapig, iwcia77, kapturnica, kkisia, Margolcia88, ComeToMeBaby, Aasiula, BISCA lubią tę wiadomość
-
Macie chyba rację z tym, że lepiej by było jakbyśmy kupili pieska z hodowli kontrolowanej
Rano zobaczyłam ogłoszenie na OLX, zadzwoniłam i popołudniu jechaliśmy pieska odebrać. Nie poczytałam, właściwie się nawet dobrze nie zastanowiłam czy dobrze robimy.
Pies miał być odrobaczony i zaszczepiony.
W książeczce którą posiadał było tylko jedno szczepienie wykonane 17.02.2015.szczepionką NOBIVAC® PUPPY DP z zaleceniem kolejnego szczepienia 10.03.2015 i 31.03.2015
Odrobaczenie podany tylko termin 24.02.2015 i 17.03.2015
Z tego co poczytałam w necie i książeczce, szczepienia powinny być wykonane dużo wcześniej w 6, 8/9 i 12 tyg.
Pojadę jutro do naszego weterynarza i zapytam co z tym fantem zrobić. Piesek wygląda na zdrowego jednak zastanawiam się czy aby na pewno.
Pyszczek ma coraz fajniejszy, a oczka bardziej radosne, ale nie bardzo chce jeść, a i do picia musiałam go troszkę zmuszać. Jak poszłam z nim na dwór, to miałam wrażenie że idę z wołem a nie z psem. Jak usiadł w jednym miejscu, to nie chciał się ruszyć.iwcia77, kapturnica, ComeToMeBaby, Aasiula, Arwena, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
Iwone, on jest zestresowany. Daj mu czas. W legalnej hodowli dostałby swoj kocyk, legowisko ze znanymi mu zapachami domu, karmę którą jadl do tej pory itp.
Hodowlę możesz zgłosić do organizacji prozwierzęcych. Sprzedawać zwierzęta może tylko zarejestrowana hodowla. Dostajesz wtedy dowód zakupu i rodowód potwierdzony przez związek kynologiczny.
Nic, stało się. Teraz mam tylko nadzieję, że sunia znajdzie u Was kochany dom, a Wy zadbacie by się dalej nie rozmnażała.
Aaa jaką karmę mu dajesz?iwcia77, kapturnica, Mega, ComeToMeBaby, Aasiula, gosia7122 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Iwone, on jest zestresowany. Daj mu czas. W legalnej hodowli dostałby swoj kocyk, legowisko ze znanymi mu zapachami domu, karmę którą jadl do tej pory itp.
Hodowlę możesz zgłosić do organizacji prozwierzęcych. Sprzedawać zwierzęta może tylko zarejestrowana hodowla. Dostajesz wtedy dowód zakupu i rodowód potwierdzony przez związek kynologiczny.
Nic, stało się. Teraz mam tylko nadzieję, że sunia znajdzie u Was kochany dom, a Wy zadbacie by się dalej nie rozmnażała.
Aaa jaką karmę mu dajesz?
http://zooart.com.pl/product-pol-9319-PURINA-Friskies-Junior-15kg.html?gclid=CNLSp7KV78MCFaIewwodojIAyg
ale ja jutro chcę jej ugotować kaszę z mięskiem i powoli uczyć ją do innego jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 00:32
Aasiula lubi tę wiadomość
-
moremi wrote:Hodowlę możesz zgłosić do organizacji prozwierzęcych. Sprzedawać zwierzęta może tylko zarejestrowana hodowla. Dostajesz wtedy dowód zakupu i rodowód potwierdzony przez związek kynologiczny.
Aaa jaką karmę mu dajesz?
Pieska nie zamierzamy rozmnażać. Myślałam już nawet o sterylce, ale ten temat zostawiam do pierwszej wizyty u weterynarza.
Myślę że u nas nie będzie jej źle. Mój mąż zawsze miał owczarki, wiec chyba będzie wiedział co i jak robić. Resztę doczytam w necie, albo Was zapytam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 00:42
iwcia77, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:"Bogowie"- super ! film bardzo mi sie podobal
kapcia- sciagnelas to Powstanie W-skie? obejrzalas?
dobranoc
Nie obejrzałaś bo nie było kiedy.
ObejrzeM juz jak chUop przyjedzie..
Jak dobrze pójdzie to będzie ponad 2 tygodnie w domu
Weźmiemy sie za remont salonu coby na wakacjach zabrac sie za remont naszej sypialni bo dzieć jak na razie bedzie z mamcia mieszkałMega, mamatrojki80, ComeToMeBaby, Aasiula, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwone, ja bym nie przechodziła na pokarm domowy, chyba że umiesz wszystko dobrze zbilansować, bo to bardzo ważne, szczególnie jeśli chodzi o szczeniaka.
Jak go nauczysz jeść gotowane, to potem może karmy nie tknąć, nawet gdyby umierał z głodu. Przemyśl to. Bo ja go teraz czegoś nauczysz to potem będzie po ptokach.
Radziłabym kupić lepszą karmę od tej, którą dostawał.Niuta, anna maria, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bry dziewczynki
Katar ciąg dalszy...
Kisia współczuję łóżka
WaciaMega, ComeToMeBaby, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017