35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
gretka wrote:a co ja znajde z IG15?
dla przykladu na sniadanie jem 2 kromki zytnio pszennego posmarowane serkiem bialym chrzanowym - cukier na czczo 5,1-5,4 - dodam ze lykam metforminei wtedy mi spada elegancko- po 2 godzinach 6,2- 5,9
ale bez metforminy z5,2 po pol godziny spada na 4,2- hiperinsulinemia jak nic
ale to nie wszystko
po wyzej wymienionym sniadaniu po godzinie lyknelam zestaw;omega 3, wieiolek magnez,inofem femibion kwas foliowy i po godzinie 24,4 i badz madry i pisz wiersze..
wyczytalam inofem i femibion maja maltdreksyne, no to zrobilam probe nastepnego dnia 2 godz po sniadaniu majac 5,6 lyknelam femibiona i po godz. 5,9....
jkis pomysl?
Grecia, no maltodekstryna jest gorsza niz cukier.. Dlatego tak sie kiedys wkurzalam, ze ludzi w ch**ja robia i stewie na tym wieszaja..
Stawiam na ten ciemny chleb u Ciebie. ja kiedys dla rozrywkiudalam sie na tour po krakowskich piekarniach szukajac rzeczy bez cukru, karmelu itp. NIGDZIE mi nic nie sprzedali, bo wdawalam sie w gadki ze sprzedawczyniami, ze cukrzyca i ze nie moge. Wszytskie te ciemne chleby byly barwione- na jednym stoisku na starym kleparzu babka mi powiedziala, ze mi moze zytni chleb bez syfu, pelnoziarnisty, sprowadzac. Na stanie nie miala.
Do tego nawet jak jedziesz na domowym pelnoziarnistym na zakwasie (sama pieke) to IG oscyluje wokolo 50. To duzo dla ludzi z problemami.
Zobacz czy gdzies kolo Ciebie maja czystoziarnisty:
http://www.czystoziarnisty.pl/
podobno ich chleb oscyluje w okolicach IG27
druga rzecza, ktora jak dobrze zrobiona jest zjadliwa jest chleb essenski (IG35). Sa w biosklepach czesto, niestety czesto bez soli, czo czyni je paskudnymi.. Ale jak Ci sol nie szkodzi to mozna solic kromki i jest calkiem calkiem. W polszy jest jeszcze jeden chleb z niskim IG jakies "fit" cos, nie pamietam dokladnie..
Dobra, wlasnie mialam odplyw budyniu i przypomnialo mi sie, ze nie mieszkasz w Polsce.. http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif
no ale w belgii czystoziarnisty tez maja, a u ciebie essenski bedzie na bank..gretka, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Grecia, no maltodekstryna jest gorsza niz cukier.. Dlatego tak sie kiedys wkurzalam, ze ludzi w ch**ja robia i stewie na tym wieszaja..
Stawiam na ten ciemny chleb u Ciebie. ja kiedys dla rozrywkiudalam sie na tour po krakowskich piekarniach szukajac rzeczy bez cukru, karmelu itp. NIGDZIE mi nic nie sprzedali, bo wdawalam sie w gadki ze sprzedawczyniami, ze cukrzyca i ze nie moge. Wszytskie te ciemne chleby byly barwione- na jednym stoisku na starym kleparzu babka mi powiedziala, ze mi moze zytni chleb bez syfu, pelnoziarnisty, sprowadzac. Na stanie nie miala.
Do tego nawet jak jedziesz na domowym pelnoziarnistym na zakwasie (sama pieke) to IG oscyluje wokolo 50. To duzo dla ludzi z problemami.
Zobacz czy gdzies kolo Ciebie maja czystoziarnisty:
http://www.czystoziarnisty.pl/
podobno ich chleb oscyluje w okolicach IG27
druga rzecza, ktora jak dobrze zrobiona jest zjadliwa jest chleb essenski (IG35). Sa w biosklepach czesto, niestety czesto bez soli, czo czyni je paskudnymi.. Ale jak Ci sol nie szkodzi to mozna solic kromki i jest calkiem calkiem. W polszy jest jeszcze jeden chleb z niskim IG jakies "fit" cos, nie pamietam dokladnie..
Dobra, wlasnie mialam odplyw budyniu i przypomnialo mi sie, ze nie mieszkasz w Polsce.. http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif
no ale w belgii czystoziarnisty tez maja, a u ciebie essenski bedzie na bank..
now lasnie mnie te dodatki do suplementow zastanawiaja, ja juz odzwyczajona od slodkiego i teraz mi przeszkadza to ze zamienilam inofolik na inofem (tam tez ta maltrodekstryna)gretka -
Sprawdź skład tego chleba i nie jedz na śniadanie w ogóle nabiału. Możesz go jeść pózniej ale nie na pierwszy posiłek. Gdy byłam pod opieka poradni cukrzycowej mialam zakaz nabiału rano bo pózniej przez cały dzien są złe cukry. Nie wiem o co chodzi, nie dopytywałam, brzmi dziwnie ale stosowałam
nawet poranna kawę przesunęłam na 11 bo bez mleka nie wypije
-
Natka_79 wrote:Sprawdź skład tego chleba i nie jedz na śniadanie w ogóle nabiału. Możesz go jeść pózniej ale nie na pierwszy posiłek. Gdy byłam pod opieka poradni cukrzycowej mialam zakaz nabiału rano bo pózniej przez cały dzien są złe cukry. Nie wiem o co chodzi, nie dopytywałam, brzmi dziwnie ale stosowałam
nawet poranna kawę przesunęłam na 11 bo bez mleka nie wypije
zobaczymy
w ogole kiepsko widze to mierzenie, bo krew nie chce mi leciec, wiec palucha musze jeszcze zgniesc....gretka -
Natka_79 wrote:Sprawdź skład tego chleba i nie jedz na śniadanie w ogóle nabiału. Możesz go jeść pózniej ale nie na pierwszy posiłek. Gdy byłam pod opieka poradni cukrzycowej mialam zakaz nabiału rano bo pózniej przez cały dzien są złe cukry. Nie wiem o co chodzi, nie dopytywałam, brzmi dziwnie ale stosowałam
nawet poranna kawę przesunęłam na 11 bo bez mleka nie wypije
jeszcze jak chleba niet to jak zyc o samej wodzie?gretka -
nick nieaktualnydzieńdobry Dziewczyny !
Mcduska ,kciuki za macicę ,nie wiem co przeszłaś ,nie wiem co to za choroba ale wiem ze wiara czyni cuda :*
Gretka,a ty mieszkasz w Belgii? tam pewnie chleb tak samo beznadziejny jak i u nas(Holandia),ale widzę ze jakiś specjalny kupujesz-ciemnyszwajcarski-nie wiem co to..
najlepiej to chyba samemu piec...macduska, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gretka wrote:no to jutro robie eksperyment tylko u mnie bardzie idzie w kierunku hiperinsulinemii jak na razie...
zobaczymy
w ogole kiepsko widze to mierzenie, bo krew nie chce mi leciec, wiec palucha musze jeszcze zgniesc....
moremi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magda* wrote:dzieńdobry Dziewczyny !
Mcduska ,kciuki za macicę ,nie wiem co przeszłaś ,nie wiem co to za choroba ale wiem ze wiara czyni cuda :*
Gretka,a ty mieszkasz w Belgii? tam pewnie chleb tak samo beznadziejny jak i u nas(Holandia),ale widzę ze jakiś specjalny kupujesz-ciemnyszwajcarski-nie wiem co to..
najlepiej to chyba samemu piec...
magda, ja w belgii, gretka w szwajcarii -
gretka wrote:ja to juz kawe i nawet wino odstawilam bo endo i tak mi po nim nie przyrasta....
jeszcze jak chleba niet to jak zyc o samej wodzie?
JAK TO? endo ma byc lepsze po winie i tego sie trzymajmy
mleczne sa na cenzurowanym przez laktoze.. tyz "cukier".. Co dziwne- ja np na laktoze nie reaguje zupelnie.. musi byc jakas modyfikacja genetyczna we mnieiwcia77, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
Magda* wrote:dzieńdobry Dziewczyny !
Mcduska ,kciuki za macicę ,nie wiem co przeszłaś ,nie wiem co to za choroba ale wiem ze wiara czyni cuda :*
Gretka,a ty mieszkasz w Belgii? tam pewnie chleb tak samo beznadziejny jak i u nas(Holandia),ale widzę ze jakiś specjalny kupujesz-ciemnyszwajcarski-nie wiem co to..
najlepiej to chyba samemu piec...
no cos musze z tym fantem zrobic...gretka -
gretka wrote:no to jutro robie eksperyment tylko u mnie bardzie idzie w kierunku hiperinsulinemii jak na razie...
grecia, ja w hiperinsulinemi nie pomoge, bo sie nie znam.. nie wiem co sie w takim przypadku robi, ja wiem tylko jak nie wywalac cukru w kosmos, a i to tylko z wlasnego widzimisie, a nie z cukrzycowych spraw.. -
Natka_79 wrote:Klujesz sie centralnie w opuszek? Lepiej z boku palca przy paznokciu, krew fajnie leci i tak nie boli
mnie jak juz mam wizje je musze go jeszcze gniesc to sam mi palec ucieka spod igly...Natka_79 lubi tę wiadomość
gretka -
paszczakin wrote:grecia, ja w hiperinsulinemi nie pomoge, bo sie nie znam.. nie wiem co sie w takim przypadku robi, ja wiem tylko jak nie wywalac cukru w kosmos, a i to tylko z wlasnego widzimisie, a nie z cukrzycowych spraw..gretka
-
nick nieaktualny