X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja zawsze jest

    http://www.ptmp.com.pl/png/png5z3_2012/PNG53-08-Asherman.pdf

    kapturnica, ComeToMeBaby, macduska, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

    gretka
  • paszczakin Autorytet
    Postów: 8265 44212

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    a co ja znajde z IG15?
    dla przykladu na sniadanie jem 2 kromki zytnio pszennego posmarowane serkiem bialym chrzanowym - cukier na czczo 5,1-5,4 - dodam ze lykam metforminei wtedy mi spada elegancko- po 2 godzinach 6,2- 5,9
    ale bez metforminy z5,2 po pol godziny spada na 4,2- hiperinsulinemia jak nic
    ale to nie wszystko
    po wyzej wymienionym sniadaniu po godzinie lyknelam zestaw;omega 3, wieiolek magnez,inofem femibion kwas foliowy i po godzinie 24,4 i badz madry i pisz wiersze..
    wyczytalam inofem i femibion maja maltdreksyne, no to zrobilam probe nastepnego dnia 2 godz po sniadaniu majac 5,6 lyknelam femibiona i po godz. 5,9....
    jkis pomysl?


    Grecia, no maltodekstryna jest gorsza niz cukier.. Dlatego tak sie kiedys wkurzalam, ze ludzi w ch**ja robia i stewie na tym wieszaja..
    Stawiam na ten ciemny chleb u Ciebie. ja kiedys dla rozrywki ;) udalam sie na tour po krakowskich piekarniach szukajac rzeczy bez cukru, karmelu itp. NIGDZIE mi nic nie sprzedali, bo wdawalam sie w gadki ze sprzedawczyniami, ze cukrzyca i ze nie moge. Wszytskie te ciemne chleby byly barwione- na jednym stoisku na starym kleparzu babka mi powiedziala, ze mi moze zytni chleb bez syfu, pelnoziarnisty, sprowadzac. Na stanie nie miala.
    Do tego nawet jak jedziesz na domowym pelnoziarnistym na zakwasie (sama pieke) to IG oscyluje wokolo 50. To duzo dla ludzi z problemami.

    Zobacz czy gdzies kolo Ciebie maja czystoziarnisty:
    http://www.czystoziarnisty.pl/
    podobno ich chleb oscyluje w okolicach IG27
    druga rzecza, ktora jak dobrze zrobiona jest zjadliwa jest chleb essenski (IG35). Sa w biosklepach czesto, niestety czesto bez soli, czo czyni je paskudnymi.. Ale jak Ci sol nie szkodzi to mozna solic kromki i jest calkiem calkiem. W polszy jest jeszcze jeden chleb z niskim IG jakies "fit" cos, nie pamietam dokladnie..

    Dobra, wlasnie mialam odplyw budyniu i przypomnialo mi sie, ze nie mieszkasz w Polsce.. http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif

    no ale w belgii czystoziarnisty tez maja, a u ciebie essenski bedzie na bank..

    gretka, moremi lubią tę wiadomość

    Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Grecia, no maltodekstryna jest gorsza niz cukier.. Dlatego tak sie kiedys wkurzalam, ze ludzi w ch**ja robia i stewie na tym wieszaja..
    Stawiam na ten ciemny chleb u Ciebie. ja kiedys dla rozrywki ;) udalam sie na tour po krakowskich piekarniach szukajac rzeczy bez cukru, karmelu itp. NIGDZIE mi nic nie sprzedali, bo wdawalam sie w gadki ze sprzedawczyniami, ze cukrzyca i ze nie moge. Wszytskie te ciemne chleby byly barwione- na jednym stoisku na starym kleparzu babka mi powiedziala, ze mi moze zytni chleb bez syfu, pelnoziarnisty, sprowadzac. Na stanie nie miala.
    Do tego nawet jak jedziesz na domowym pelnoziarnistym na zakwasie (sama pieke) to IG oscyluje wokolo 50. To duzo dla ludzi z problemami.

    Zobacz czy gdzies kolo Ciebie maja czystoziarnisty:
    http://www.czystoziarnisty.pl/
    podobno ich chleb oscyluje w okolicach IG27
    druga rzecza, ktora jak dobrze zrobiona jest zjadliwa jest chleb essenski (IG35). Sa w biosklepach czesto, niestety czesto bez soli, czo czyni je paskudnymi.. Ale jak Ci sol nie szkodzi to mozna solic kromki i jest calkiem calkiem. W polszy jest jeszcze jeden chleb z niskim IG jakies "fit" cos, nie pamietam dokladnie..

    Dobra, wlasnie mialam odplyw budyniu i przypomnialo mi sie, ze nie mieszkasz w Polsce.. http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/woa-onion-head-emoticon.gif

    no ale w belgii czystoziarnisty tez maja, a u ciebie essenski bedzie na bank..
    ja wiem czy to chleb niby ciemny pl i ciemnyszwajcarski dawaly ten sam wynik, az sprobuje jutro jasnego
    now lasnie mnie te dodatki do suplementow zastanawiaja, ja juz odzwyczajona od slodkiego i teraz mi przeszkadza to ze zamienilam inofolik na inofem (tam tez ta maltrodekstryna)

    gretka
  • Natka_79 Autorytet
    Postów: 1708 7686

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdź skład tego chleba i nie jedz na śniadanie w ogóle nabiału. Możesz go jeść pózniej ale nie na pierwszy posiłek. Gdy byłam pod opieka poradni cukrzycowej mialam zakaz nabiału rano bo pózniej przez cały dzien są złe cukry. Nie wiem o co chodzi, nie dopytywałam, brzmi dziwnie ale stosowałam :) nawet poranna kawę przesunęłam na 11 bo bez mleka nie wypije

    hGXkp1.png
  • Natka_79 Autorytet
    Postów: 1708 7686

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj poszukać razowego, czasem graham jest ok. Tez biegałam za pieczywem aż trafiłam na razowiec bez tablicy mendelejewa w składzie

    hGXkp1.png
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Sprawdź skład tego chleba i nie jedz na śniadanie w ogóle nabiału. Możesz go jeść pózniej ale nie na pierwszy posiłek. Gdy byłam pod opieka poradni cukrzycowej mialam zakaz nabiału rano bo pózniej przez cały dzien są złe cukry. Nie wiem o co chodzi, nie dopytywałam, brzmi dziwnie ale stosowałam :) nawet poranna kawę przesunęłam na 11 bo bez mleka nie wypije
    no to jutro robie eksperyment tylko u mnie bardzie idzie w kierunku hiperinsulinemii jak na razie...
    zobaczymy
    w ogole kiepsko widze to mierzenie, bo krew nie chce mi leciec, wiec palucha musze jeszcze zgniesc....

    gretka
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Sprawdź skład tego chleba i nie jedz na śniadanie w ogóle nabiału. Możesz go jeść pózniej ale nie na pierwszy posiłek. Gdy byłam pod opieka poradni cukrzycowej mialam zakaz nabiału rano bo pózniej przez cały dzien są złe cukry. Nie wiem o co chodzi, nie dopytywałam, brzmi dziwnie ale stosowałam :) nawet poranna kawę przesunęłam na 11 bo bez mleka nie wypije
    ja to juz kawe i nawet wino odstawilam bo endo i tak mi po nim nie przyrasta....
    jeszcze jak chleba niet to jak zyc o samej wodzie?

    gretka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry Dziewczyny !

    Mcduska ,kciuki za macicę ,nie wiem co przeszłaś ,nie wiem co to za choroba ale wiem ze wiara czyni cuda :*

    Gretka,a ty mieszkasz w Belgii? tam pewnie chleb tak samo beznadziejny jak i u nas(Holandia),ale widzę ze jakiś specjalny kupujesz-ciemnyszwajcarski-nie wiem co to..
    najlepiej to chyba samemu piec...

    macduska, moremi lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam ze pszenica bardziej podnosi cukier niz sam cukier

  • Natka_79 Autorytet
    Postów: 1708 7686

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no to jutro robie eksperyment tylko u mnie bardzie idzie w kierunku hiperinsulinemii jak na razie...
    zobaczymy
    w ogole kiepsko widze to mierzenie, bo krew nie chce mi leciec, wiec palucha musze jeszcze zgniesc....
    Klujesz sie centralnie w opuszek? Lepiej z boku palca przy paznokciu, krew fajnie leci i tak nie boli

    moremi lubi tę wiadomość

    hGXkp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zachcianki,własnie wsunełam kanapke z majonezem i adziką,jak dzis zobaczyłam ją w sklepie to musialam kupić

  • paszczakin Autorytet
    Postów: 8265 44212

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    dzieńdobry Dziewczyny !

    Mcduska ,kciuki za macicę ,nie wiem co przeszłaś ,nie wiem co to za choroba ale wiem ze wiara czyni cuda :*

    Gretka,a ty mieszkasz w Belgii? tam pewnie chleb tak samo beznadziejny jak i u nas(Holandia),ale widzę ze jakiś specjalny kupujesz-ciemnyszwajcarski-nie wiem co to..
    najlepiej to chyba samemu piec...


    magda, ja w belgii, gretka w szwajcarii ;)

    Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet
    Postów: 8265 44212

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ja to juz kawe i nawet wino odstawilam bo endo i tak mi po nim nie przyrasta....
    jeszcze jak chleba niet to jak zyc o samej wodzie?


    JAK TO? endo ma byc lepsze po winie i tego sie trzymajmy ;)

    mleczne sa na cenzurowanym przez laktoze.. tyz "cukier".. Co dziwne- ja np na laktoze nie reaguje zupelnie.. musi byc jakas modyfikacja genetyczna we mnie ;)

    iwcia77, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość

    Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda* wrote:
    dzieńdobry Dziewczyny !

    Mcduska ,kciuki za macicę ,nie wiem co przeszłaś ,nie wiem co to za choroba ale wiem ze wiara czyni cuda :*

    Gretka,a ty mieszkasz w Belgii? tam pewnie chleb tak samo beznadziejny jak i u nas(Holandia),ale widzę ze jakiś specjalny kupujesz-ciemnyszwajcarski-nie wiem co to..
    najlepiej to chyba samemu piec...
    no ja w szwajcarii- tutejszy kupuje
    no cos musze z tym fantem zrobic...

    gretka
  • paszczakin Autorytet
    Postów: 8265 44212

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    no to jutro robie eksperyment tylko u mnie bardzie idzie w kierunku hiperinsulinemii jak na razie...

    grecia, ja w hiperinsulinemi nie pomoge, bo sie nie znam.. nie wiem co sie w takim przypadku robi, ja wiem tylko jak nie wywalac cukru w kosmos, a i to tylko z wlasnego widzimisie, a nie z cukrzycowych spraw..

    Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet
    Postów: 8265 44212

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    f844eed5a9eba8f2a27152b994c69c65.jpg

    Reni, kapturnica, Bozia3, kkisia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

    Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet
    Postów: 8265 44212

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to wyzej, to tak piatkowo ;)

    iwcia77 lubi tę wiadomość

    Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka_79 wrote:
    Klujesz sie centralnie w opuszek? Lepiej z boku palca przy paznokciu, krew fajnie leci i tak nie boli
    a ja bym obstawiala ze bardziej boli, naprawde? moze sprobuje
    mnie jak juz mam wizje je musze go jeszcze gniesc to sam mi palec ucieka spod igly...

    Natka_79 lubi tę wiadomość

    gretka
  • gretka Autorytet
    Postów: 1775 5459

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    grecia, ja w hiperinsulinemi nie pomoge, bo sie nie znam.. nie wiem co sie w takim przypadku robi, ja wiem tylko jak nie wywalac cukru w kosmos, a i to tylko z wlasnego widzimisie, a nie z cukrzycowych spraw..
    no wlasnie wychodzi ze przy hiperinsulinemi tez trzeba pilnowac IG bo u mnie organizm wyrzuca tym wiecej im cos ma wieksze IG i to z nawiazka, wiec potrzebuje cos z niskim IG i cos co sie dlugo trawi

    gretka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 lutego 2015, 15:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    magda, ja w belgii, gretka w szwajcarii ;)

    witaj sąsiadko :)

    anna maria, paszczakin, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 7633 7634 7635 7636 7637 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ