X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Z rosołem jest tak, ze aby był dobry musi się długo gotować na minimalnym ogniu, nie powinien bulgotać, ja swój gotuje zawsze ok. 5 h, wtedy jest najlepszy w smaku i klarowny :-) rosołek to naturalny antybiotyk i w chorobie jest w sam raz.
    No dobra, wygralyscie, ide jesc ;-)

mamatrojki80, Aasiula, macduska, moremi, kkisia, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Macdulka a ja ci mialam mowic..Ja na zrosty robilam oklady borowinowe..Nie sa strasznie drogie Nie wiem na ile u mnie cokolwiek zdzialaly Napewno na psychike tak 8) W kazdej aptece mozna kupic takie plastry i robic oklady za 5szt placilam jak sie nie myle 11 czy 14zl.A na raz zuzywalam jeden lub 2 Zrobilam w sumie 3serie pierwsza po jednej sztuce, drugapo 2sztuki i 3cia po 2sztuki.Okladalam sie z przodu i z tylu Cieplo tak fajnien releakcuje..Po zagrzaniu rozcinalam borowiny z foli a mlody lub malz zakrecal mnie folia spozywcza.Potem kocyk i lezalam podgrzewajac dodatkowo jeszcze suszarka..Relaks napewno.A czy dziala??mysle ,ze napewno nie szkodzi Moze jak rany sie zagoja to sprobuj.Ja oklady zaczelam robic jakies 2tyg po laparo

Dobrze ze mówisz. coś mi się obijało o uszy ale mi z medycyną alternatywną nigdy nie było po drodze. Bardziej wierzyłam w mędrca szkiełko i oko. Wygląda na to, że trzeba się przeprosic.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Też o tym myślałam ;-)
    Na razie kupiłam taki płyn borowinowy do kąpieli.
    I w ogóle to mam chrapkę na sanatorium gdzie są takie profesjonalne zabiegi z borowiną ;-)

Ja tez ale na NFZ to za trzy lata się dostanę.

ComeToMeBaby, Niuta lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Też o tym myślałam ;-)
    Na razie kupiłam taki płyn borowinowy do kąpieli.
    I w ogóle to mam chrapkę na sanatorium gdzie są takie profesjonalne zabiegi z borowiną ;-)
    Ja mam pod nosemw Krynicy górskiej Ale cena mnie trochu przerosła bo tygodniowy pobyt z okladami i innymi zabeigami ponad 2tys zlotych

moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    Fajna strona.

Tak.A propos koniczyny, to jest mowa o badanich ale nie tych na owcach. Juz sama nie wiem.

Zofia8
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dobrze ze mówisz. coś mi się obijało o uszy ale mi z medycyną alternatywną nigdy nie było po drodze. Bardziej wierzyłam w mędrca szkiełko i oko. Wygląda na to, że trzeba się przeprosic.
    Ja tez na tej samej zasadzie ale wyszlam z zalozenia ,ze napewno nie zaszkodzi A przy okazji relaksing jest bo jak sie wygrzejesz to mialam takie wrazenie jakby sie tam wszystko lepiej ukladalo..No i borowina ma duzo skl mineralnych ktore swietnie wpl na skore.
    Zapomnialam dodac ,ze oklady robilam serie przez 10dni I najczesciej w 1szej fazie cyklu Tylko po oklazie nie wolno sie myc a jedynie dobrze zetrzec jesli sie skora zbrudzi bo wchlanianie ze skory trwa dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:06

ComeToMeBaby, macduska, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    i ziola tez pilam ale sroki na zrosty.Pilam przez miesiac jak dobrze pamietam
    Ja to pilam niby na te zrosty na lewym jajowodzie i na to by po laparo sie w otrzewnej nie robily

Mam zamiar w najbliższym czsie kupić zioła do mieszanki nr 3.

Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Ja tez ale na NFZ to za trzy lata się dostanę.

2smiech2.gif

a nie... to rzeczywiście tak może być 036.gif

macduska, Mega lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ja mam pod nosemw Krynicy górskiej Ale cena mnie trochu przerosła bo tygodniowy pobyt z okladami i innymi zabeigami ponad 2tys zlotych

Przypomniałam sobie że niedaleko mnie jest Horyniec Zdrój- tam też robią zabiegi borowinowe. Zaraz sprawdzę ceny.

kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta- opiekunie medyczny- szew mi wrasta. Co robić???
    Wydłubać czy czekać do piątku?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Tak.A propos koniczyny, to jest mowa o badanich ale nie tych na owcach. Juz sama nie wiem.

Nie pij, skoro przez to niepokój czujesz, po co masz się stresować.

ComeToMeBaby, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mam zamiar w najbliższym czsie kupić zioła do mieszanki nr 3.
    W smaku nie sa zle Mi to dosc wchodzilo.Mialy rumianek w skladzie..Potem pilam ejszcze ziola na owulacje ale te byly niedobre

macduska, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Kapta- opiekunie medyczny- szew mi wrasta. Co robić???
    Wydłubać czy czekać do piątku?
    Nic nie wydlubuj bo moze sie rana rozejsc..Zostaw lepiej to ze troche wrosnie nic mu nie bedzie bo wyciagna i tak bez problemu

macduska, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam- ceny zabiegów nie zwalają z nóg - od kilkunastu do kilkudziesięciu zeta. wybiorę się tam na pewno.

kapturnica, ComeToMeBaby, moremi, Aasiula, BISCA, kkisia, iwcia77, gosia7122 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i moze zbieg okolicznosci ale jedna dziewczyna z watku pcos zaszla w cyklu z okladami borowinowymi w jakims takim prywatnym sanatorium co robila.ChUop dojezdzal na bzykanie hehehe

macduska, moremi, Aasiula, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to nie zrobili ci takimi rozpuszczalnymi?
    ło jeny...
    to z ciebie teraz takie czarne nitki wystają? :)

ja pamiętam jak kiedyś z obozu konnego jako nastolatka wracałam i chciałam ukryć przed mamą że miałam szyte pod brodą.. nie dało się bo mi też nitki wystawały pod ustami.. mama myslała najpierw że brudna jestem... a potem dostałam zjebkę, ze nic jej nie powiedziałam jak dzwoniłam... eheheh a ja mówię że nie powiedziałam bo by spanikowała i przyjechała mnie zabrać ;)

macduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, Zofia8, kkisia, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    AAA i moze zbieg okolicznosci ale jedna dziewczyna z watku pcos zaszla w cyklu z okladami borowinowymi w jakims takim prywatnym sanatorium co robila.ChUop dojezdzal na bzykanie hehehe
    hehehe w takich sanatoriach to nie wiadomo... czy to na pewno on ojciec ;)
    hehehehee

macduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, Zofia8, BISCA, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ale to jest chyba pełnopłatne, tak bez skierownia.
    Na NFZ powinno być taniej.
    W każdym razie Tobie to juz niepotrzebne :-P

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a to nie zrobili ci takimi rozpuszczalnymi?
    ło jeny...
    to z ciebie teraz takie czarne nitki wystają? :)

ja pamiętam jak kiedyś z obozu konnego jako nastolatka wracałam i chciałam ukryć przed mamą że miałam szyte pod brodą.. nie dało się bo mi też nitki wystawały pod ustami.. mama myslała najpierw że brudna jestem... a potem dostałam zjebkę, ze nic jej nie powiedziałam jak dzwoniłam... eheheh a ja mówię że nie powiedziałam bo by spanikowała i przyjechała mnie zabrać ;)

no wystają- 4 z pępka i po 2 z mymłona. Blizn ma nie być a jeśli nawet to do ukrycia.

moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehe w takich sanatoriach to nie wiadomo... czy to na pewno on ojciec ;)
    hehehehee

he he
    moja mama kiedyś opowiadała, jak to żeby mnie urodzić spędziła dwa turnusy pod rząd w sanatorium :-D

uśmiałyśmy się,
    ale nie ma lipy - podobna jestem do taty

moremi, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, Zofia8, kkisia, malgos741, iwcia77, gosia7122, megan8, Simba lubią tę wiadomość

‹‹ 7656 7657 7658 7659 7660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ