35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mamatrojki80 wrote:Z rosołem jest tak, ze aby był dobry musi się długo gotować na minimalnym ogniu, nie powinien bulgotać, ja swój gotuje zawsze ok. 5 h, wtedy jest najlepszy w smaku i klarowny
rosołek to naturalny antybiotyk i w chorobie jest w sam raz.
mamatrojki80, Aasiula, macduska, moremi, kkisia, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Macdulka a ja ci mialam mowic..Ja na zrosty robilam oklady borowinowe..Nie sa strasznie drogie Nie wiem na ile u mnie cokolwiek zdzialaly Napewno na psychike tak
W kazdej aptece mozna kupic takie plastry i robic oklady za 5szt placilam jak sie nie myle 11 czy 14zl.A na raz zuzywalam jeden lub 2 Zrobilam w sumie 3serie pierwsza po jednej sztuce, drugapo 2sztuki i 3cia po 2sztuki.Okladalam sie z przodu i z tylu Cieplo tak fajnien releakcuje..Po zagrzaniu rozcinalam borowiny z foli a mlody lub malz zakrecal mnie folia spozywcza.Potem kocyk i lezalam podgrzewajac dodatkowo jeszcze suszarka..Relaks napewno.A czy dziala??mysle ,ze napewno nie szkodzi Moze jak rany sie zagoja to sprobuj.Ja oklady zaczelam robic jakies 2tyg po laparo
Dobrze ze mówisz. coś mi się obijało o uszy ale mi z medycyną alternatywną nigdy nie było po drodze. Bardziej wierzyłam w mędrca szkiełko i oko. Wygląda na to, że trzeba się przeprosic.moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiuta wrote:Też o tym myślałam
Na razie kupiłam taki płyn borowinowy do kąpieli.
I w ogóle to mam chrapkę na sanatorium gdzie są takie profesjonalne zabiegi z borowiną
Ja tez ale na NFZ to za trzy lata się dostanę.ComeToMeBaby, Niuta lubią tę wiadomość
-
Niuta wrote:Też o tym myślałam
Na razie kupiłam taki płyn borowinowy do kąpieli.
I w ogóle to mam chrapkę na sanatorium gdzie są takie profesjonalne zabiegi z borowinąmoremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Dobrze ze mówisz. coś mi się obijało o uszy ale mi z medycyną alternatywną nigdy nie było po drodze. Bardziej wierzyłam w mędrca szkiełko i oko. Wygląda na to, że trzeba się przeprosic.
Zapomnialam dodac ,ze oklady robilam serie przez 10dni I najczesciej w 1szej fazie cyklu Tylko po oklazie nie wolno sie myc a jedynie dobrze zetrzec jesli sie skora zbrudzi bo wchlanianie ze skory trwa dalej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 19:06
ComeToMeBaby, macduska, Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:i ziola tez pilam ale sroki na zrosty.Pilam przez miesiac jak dobrze pamietam
Ja to pilam niby na te zrosty na lewym jajowodzie i na to by po laparo sie w otrzewnej nie robily
Mam zamiar w najbliższym czsie kupić zioła do mieszanki nr 3.Aasiula, moremi, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Ja mam pod nosemw Krynicy górskiej Ale cena mnie trochu przerosła bo tygodniowy pobyt z okladami i innymi zabeigami ponad 2tys zlotych
Przypomniałam sobie że niedaleko mnie jest Horyniec Zdrój- tam też robią zabiegi borowinowe. Zaraz sprawdzę ceny.kapturnica, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:Mam zamiar w najbliższym czsie kupić zioła do mieszanki nr 3.
macduska, moremi, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Kapta- opiekunie medyczny- szew mi wrasta. Co robić???
Wydłubać czy czekać do piątku?macduska, moremi, Aasiula, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AAA i moze zbieg okolicznosci ale jedna dziewczyna z watku pcos zaszla w cyklu z okladami borowinowymi w jakims takim prywatnym sanatorium co robila.ChUop dojezdzal na bzykanie hehehe
macduska, moremi, Aasiula, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
a to nie zrobili ci takimi rozpuszczalnymi?
ło jeny...
to z ciebie teraz takie czarne nitki wystają?
ja pamiętam jak kiedyś z obozu konnego jako nastolatka wracałam i chciałam ukryć przed mamą że miałam szyte pod brodą.. nie dało się bo mi też nitki wystawały pod ustami.. mama myslała najpierw że brudna jestem... a potem dostałam zjebkę, ze nic jej nie powiedziałam jak dzwoniłam... eheheh a ja mówię że nie powiedziałam bo by spanikowała i przyjechała mnie zabraćmacduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, Zofia8, kkisia, iwcia77, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:AAA i moze zbieg okolicznosci ale jedna dziewczyna z watku pcos zaszla w cyklu z okladami borowinowymi w jakims takim prywatnym sanatorium co robila.ChUop dojezdzal na bzykanie hehehe
heheheheemacduska, mamatrojki80, moremi, Aasiula, Zofia8, BISCA, kkisia, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Ja mam pod nosemw Krynicy górskiej Ale cena mnie trochu przerosła bo tygodniowy pobyt z okladami i innymi zabeigami ponad 2tys zlotych
Na NFZ powinno być taniej.
W każdym razie Tobie to juz niepotrzebneKiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:a to nie zrobili ci takimi rozpuszczalnymi?
ło jeny...
to z ciebie teraz takie czarne nitki wystają?
ja pamiętam jak kiedyś z obozu konnego jako nastolatka wracałam i chciałam ukryć przed mamą że miałam szyte pod brodą.. nie dało się bo mi też nitki wystawały pod ustami.. mama myslała najpierw że brudna jestem... a potem dostałam zjebkę, ze nic jej nie powiedziałam jak dzwoniłam... eheheh a ja mówię że nie powiedziałam bo by spanikowała i przyjechała mnie zabrać
no wystają- 4 z pępka i po 2 z mymłona. Blizn ma nie być a jeśli nawet to do ukrycia.moremi, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyComeToMeBaby wrote:hehehe w takich sanatoriach to nie wiadomo... czy to na pewno on ojciec
hehehehee
he he
moja mama kiedyś opowiadała, jak to żeby mnie urodzić spędziła dwa turnusy pod rząd w sanatorium
uśmiałyśmy się,
ale nie ma lipy - podobna jestem do tatymoremi, kapturnica, Aasiula, ComeToMeBaby, Zofia8, kkisia, malgos741, iwcia77, gosia7122, megan8, Simba lubią tę wiadomość