X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ok.dwoch tygodni popijam raz dziennie herbatke z kwiatow koniczyny czerwonej. Przed chwila wyczytalam: "Pomimo skąpej ilości badań naukowych przeprowadzanych na koniczynie czerwonej, dowiedziono, że koniczyna czerwona posiada działanie antykoncepcyjne u owiec karmionych tą rośliną". Wiem, ze zywie sie nie tylko nia, ale sie przestraszylam...

ComeToMeBaby, Aasiula, peppapig, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Ja..na Podhalu,usg genetyczne mam na 16-18 marca w Krakowie na fundusz. Toć to dopiero za miesiąc...
    Nadaje z łóżka of kors ;) Rodzina moja morduje się z rosołem :-) cobym se zjadła

Czyli leniuchujesz na calego:-) A tak serio, to masz takie zalecenie lekarskie?

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Od ok.dwoch tygodni popijam raz dziennie herbatke z kwiatow koniczyny czerwonej. Przed chwila wyczytalam: "Pomimo skąpej ilości badań naukowych przeprowadzanych na koniczynie czerwonej, dowiedziono, że koniczyna czerwona posiada działanie antykoncepcyjne u owiec karmionych tą rośliną". Wiem, ze zywie sie nie tylko nia, ale sie przestraszylam...
    hahaha Zośka.....
    wyrzuć to :)

mamatrojki80, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszłam do wniosku męcząc się cały dzień przez ten j.bany katar ... nic nie pomagało że najlepszym lekarstwem jest winko ;)
    ani otrivin ani tabsy na katar tylko winko ... na zdrowie ;)

Aasiula, peppapig, ComeToMeBaby, moremi, ania.g, macduska, megan8, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Z ziołami nie ma żartów...

Ja się przymierzam do zakupu ziół na zrosty Ojca Ptaka.

moremi, mamatrojki80, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

A z jakiego powodu pilas ten wynalazek ?

mamatrojki80, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj (dzisiaj) w nocy szłam o 2giej spać. a to sobie zrobiłam jeszcze testa ovu. no i była prawie prawie odpowiedniej intensywności druga kreska. czyli: dzisiaj wyszedłby test pozytywny (dopiero za jakieś pół godz mogę iść sprawdzić).
    no i tak sobie zwiedzam od rana i zwiedzam... stoimy pod jakimś kościołem... normalnie poczułam więź z moherami... krzyż mnie tak napierdzielał przez połowę trasy, że czułam się jak stara babcia... i jeszcze czułam ból na ovu... ogólnie wszystko mnie bolało...
    i tak sobie pomyślałam: kurdę, ja tu owuluuję, a do chłopa daleko.... ;)
    z wizją że ewentualna szansa na bzykanie dopiero za parę godzin... no- mam nadzieję że jednak się zgraliśmy w czasie. okaże się ;)
    planuję jeszcze dzisiaj poprawkę.
    i jutro.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:24

moremi, ania.g, macduska, mamatrojki80, Aasiula, kkisia, malgos741, gosia7122, Magda*, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie przylacze, bo abstynentkOM sie zrobilam:-)

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Dziewczyny doszłam do wniosku męcząc się cały dzień przez ten j.bany katar ... nic nie pomagało że najlepszym lekarstwem jest winko ;)
    ani otrivin ani tabsy na katar tylko winko ... na zdrowie ;)
    przeszło?

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mi w Watsonie przeszkadz jedynie wzrost ;-)
    ale wysoki nie byłby taki uroczy. :-D

Morka a u ciebie znana jest przyczyna nędznego endometruim?
    To pokłosie clo :-) w poprzednich badaniach (z ciąży sprzed roku i późniejszych było w okolicach 9-13. Od czasu clo porażka. Nawet po łyżeczkowaniu miałam dychę.

macduska lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, narobilas mi ochoty na rosol. Zrobie w nastepny weekend :-)

mamatrojki80, peppapig, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja wczoraj (dzisiaj) w nocy szłam o 2giej spać. a to sobie zrobiłam jeszcze testa ovu. no i była prawie prawie odpowiedniej intensywności druga kreska. czyli: dzisiaj wyszedłby test pozytywny (dopiero za jakieś pół godz mogę iść sprawdzić).
    no i tak sobie zwiedzam od rana i zwiedzam... stoimy pod jakimś kościołem... normalnie poczułam więź z moherami... krzyż mnie tak napierdzielał przez połowę trasy, że czułam się jak stara babcia... i jeszcze czułam ból na ovu... ogólnie wszystko mnie bolało...
    i tak sobie pomyślałam: kurdę, ja tu owuluuję, a do chłopa daleko.... ;)
    z wizją że ewentualna szansa na bzykanie dopiero za parę godzin... no- mam nadzieję że jednak się zgraliśmy w czasie. okaże się ;)
    planuję jeszcze dzisiaj poprawkę.
    i jutro.
    :)

I za to Cię lubię :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Czyli leniuchujesz na calego:-) A tak serio, to masz takie zalecenie lekarskie?
    Nie mam zzlecenia:-) leże bom przeziebiona,łamie mnie od paru dni i temperatura 37,5 ciągle..to trza wyleżeć.Po paracetamolu spada by wrócić za 3 godziny... Już mi się cierpliwość kończy.

• Niuta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Z ziołami nie ma żartów...

Ja się przymierzam do zakupu ziół na zrosty Ojca Ptaka.
    Ja piję je już od ponad miesiąca.
    I żyję ;-)
    Ale chyba mam tego drugiego.
    Ojca Klima ;-)

macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    I za to Cię lubię :-)
    hehehe za co? :P

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiSCa :) mam fazę na rosół i makaron i kurke gotowaną ;)
    Szybko się robi i nie pieczone to zdrowe. No i marchewki!

Aasiula, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec Sroka
    Ojciec Ptak...

hehehe
    no nie wiem, nie wiem...
    jakoś tak w kwestiach intymnych to ten drugi ma bardziej odpowiednie nazwisko hehehe
    z drugiej strony każda Sroka jest Ptakiem, ale nie każdy Ptak może być Sroką ;)

ciekawe co na to Klimuszko.

moremi, peppapig, mamatrojki80, macduska, Zofia8, BISCA, Aasiula, kkisia, iwcia77, malgos741, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Zosia owcą nie jesteś chyba ;-) ile tego naparu dziennie wypijasz? 250 ml? nie sądze, aby to w Twoim przypadku miało realnie jakieś znaczenie :-)

Odstaw wszystkie ziołowe wynalazki, zioła mogą wchodzić w interakcje z lekami więc lepiej uważać.

BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehe za co? :P

Za Twoje entuzjastyczne i pozytywne podejście.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ja piję je już od ponad miesiąca.
    I żyję ;-)
    Ale chyba mam tego drugiego.
    Ojca Klima ;-)
    też na zrosty?

‹‹ 7654 7655 7656 7657 7658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ