X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od ok.dwoch tygodni popijam raz dziennie herbatke z kwiatow koniczyny czerwonej. Przed chwila wyczytalam: "Pomimo skąpej ilości badań naukowych przeprowadzanych na koniczynie czerwonej, dowiedziono, że koniczyna czerwona posiada działanie antykoncepcyjne u owiec karmionych tą rośliną". Wiem, ze zywie sie nie tylko nia, ale sie przestraszylam...

ComeToMeBaby, Aasiula, peppapig, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Zofia8
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Ja..na Podhalu,usg genetyczne mam na 16-18 marca w Krakowie na fundusz. Toć to dopiero za miesiąc...
    Nadaje z łóżka of kors ;) Rodzina moja morduje się z rosołem :-) cobym se zjadła

Czyli leniuchujesz na calego:-) A tak serio, to masz takie zalecenie lekarskie?

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Od ok.dwoch tygodni popijam raz dziennie herbatke z kwiatow koniczyny czerwonej. Przed chwila wyczytalam: "Pomimo skąpej ilości badań naukowych przeprowadzanych na koniczynie czerwonej, dowiedziono, że koniczyna czerwona posiada działanie antykoncepcyjne u owiec karmionych tą rośliną". Wiem, ze zywie sie nie tylko nia, ale sie przestraszylam...
    hahaha Zośka.....
    wyrzuć to :)

mamatrojki80, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doszłam do wniosku męcząc się cały dzień przez ten j.bany katar ... nic nie pomagało że najlepszym lekarstwem jest winko ;)
    ani otrivin ani tabsy na katar tylko winko ... na zdrowie ;)

Aasiula, peppapig, ComeToMeBaby, moremi, ania.g, macduska, megan8, kkisia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Z ziołami nie ma żartów...

Ja się przymierzam do zakupu ziół na zrosty Ojca Ptaka.

moremi, mamatrojki80, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

A z jakiego powodu pilas ten wynalazek ?

mamatrojki80, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj (dzisiaj) w nocy szłam o 2giej spać. a to sobie zrobiłam jeszcze testa ovu. no i była prawie prawie odpowiedniej intensywności druga kreska. czyli: dzisiaj wyszedłby test pozytywny (dopiero za jakieś pół godz mogę iść sprawdzić).
    no i tak sobie zwiedzam od rana i zwiedzam... stoimy pod jakimś kościołem... normalnie poczułam więź z moherami... krzyż mnie tak napierdzielał przez połowę trasy, że czułam się jak stara babcia... i jeszcze czułam ból na ovu... ogólnie wszystko mnie bolało...
    i tak sobie pomyślałam: kurdę, ja tu owuluuję, a do chłopa daleko.... ;)
    z wizją że ewentualna szansa na bzykanie dopiero za parę godzin... no- mam nadzieję że jednak się zgraliśmy w czasie. okaże się ;)
    planuję jeszcze dzisiaj poprawkę.
    i jutro.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 18:24

moremi, ania.g, macduska, mamatrojki80, Aasiula, kkisia, malgos741, gosia7122, Magda*, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • Zofia8 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie przylacze, bo abstynentkOM sie zrobilam:-)

moremi lubi tę wiadomość

Zofia8
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Dziewczyny doszłam do wniosku męcząc się cały dzień przez ten j.bany katar ... nic nie pomagało że najlepszym lekarstwem jest winko ;)
    ani otrivin ani tabsy na katar tylko winko ... na zdrowie ;)
    przeszło?

moremi lubi tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Mi w Watsonie przeszkadz jedynie wzrost ;-)
    ale wysoki nie byłby taki uroczy. :-D

Morka a u ciebie znana jest przyczyna nędznego endometruim?
    To pokłosie clo :-) w poprzednich badaniach (z ciąży sprzed roku i późniejszych było w okolicach 9-13. Od czasu clo porażka. Nawet po łyżeczkowaniu miałam dychę.

macduska lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa, narobilas mi ochoty na rosol. Zrobie w nastepny weekend :-)

mamatrojki80, peppapig, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    a ja wczoraj (dzisiaj) w nocy szłam o 2giej spać. a to sobie zrobiłam jeszcze testa ovu. no i była prawie prawie odpowiedniej intensywności druga kreska. czyli: dzisiaj wyszedłby test pozytywny (dopiero za jakieś pół godz mogę iść sprawdzić).
    no i tak sobie zwiedzam od rana i zwiedzam... stoimy pod jakimś kościołem... normalnie poczułam więź z moherami... krzyż mnie tak napierdzielał przez połowę trasy, że czułam się jak stara babcia... i jeszcze czułam ból na ovu... ogólnie wszystko mnie bolało...
    i tak sobie pomyślałam: kurdę, ja tu owuluuję, a do chłopa daleko.... ;)
    z wizją że ewentualna szansa na bzykanie dopiero za parę godzin... no- mam nadzieję że jednak się zgraliśmy w czasie. okaże się ;)
    planuję jeszcze dzisiaj poprawkę.
    i jutro.
    :)

I za to Cię lubię :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:
    Czyli leniuchujesz na calego:-) A tak serio, to masz takie zalecenie lekarskie?
    Nie mam zzlecenia:-) leże bom przeziebiona,łamie mnie od paru dni i temperatura 37,5 ciągle..to trza wyleżeć.Po paracetamolu spada by wrócić za 3 godziny... Już mi się cierpliwość kończy.

• Niuta Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Z ziołami nie ma żartów...

Ja się przymierzam do zakupu ziół na zrosty Ojca Ptaka.
    Ja piję je już od ponad miesiąca.
    I żyję ;-)
    Ale chyba mam tego drugiego.
    Ojca Klima ;-)

macduska, Aasiula, kkisia lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamatrojki80 wrote:
    I za to Cię lubię :-)
    hehehe za co? :P

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiSCa :) mam fazę na rosół i makaron i kurke gotowaną ;)
    Szybko się robi i nie pieczone to zdrowe. No i marchewki!

Aasiula, iwcia77, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec Sroka
    Ojciec Ptak...

hehehe
    no nie wiem, nie wiem...
    jakoś tak w kwestiach intymnych to ten drugi ma bardziej odpowiednie nazwisko hehehe
    z drugiej strony każda Sroka jest Ptakiem, ale nie każdy Ptak może być Sroką ;)

ciekawe co na to Klimuszko.

moremi, peppapig, mamatrojki80, macduska, Zofia8, BISCA, Aasiula, kkisia, iwcia77, malgos741, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zofia8 wrote:

Zosia owcą nie jesteś chyba ;-) ile tego naparu dziennie wypijasz? 250 ml? nie sądze, aby to w Twoim przypadku miało realnie jakieś znaczenie :-)

Odstaw wszystkie ziołowe wynalazki, zioła mogą wchodzić w interakcje z lekami więc lepiej uważać.

BISCA, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    hehehe za co? :P

Za Twoje entuzjastyczne i pozytywne podejście.

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Ja piję je już od ponad miesiąca.
    I żyję ;-)
    Ale chyba mam tego drugiego.
    Ojca Klima ;-)
    też na zrosty?

‹‹ 7654 7655 7656 7657 7658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ